• 9.369.455 stemmen

Geregisseerd door: Larry Yang

Met onder meer: Jackie Chan, Zhang Zifeng en Tony Ka Fai Leung

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Bu Feng Zhui Ying

Wong Tak-chung is een gepensioneerde surveillance-expert van de Macau Unitary Police Service. Om te helpen bij de achtervolging van een groep sluwe dieven die de autoriteiten al lange tijd dwarszitten, wordt Tak-chung opnieuw in dienst genomen door de politie om zijn krachten te bundelen met jonge elitaire rechercheurs. In een strijd tussen traditionele opsporingstechnieken en de allernieuwste technologie gaan politie en criminelen het gevecht met elkaar aan in een intellectuele krachtmeting.

avatar van DreamTech

DreamTech

wat een geweldige actie film. Eindelijk weer eens een zeer goeie Jacky Chan met serieuze actie en geen flauwekul actie ! Moet ook zeggen dat de andere actie acteurs zeer goed zijn zoals The Godfather !

echt een aanrader dikke 2 uur actie zoals een beetje vergelijkbaar als The Raid top film !!!

avatar van Fortune

Fortune

Ik zat laatst te denken dat ik nog nooit een Chinese film heb gezien en dat ik geen enkele Chinese titel kan opnoemen. Maakt China weinig boeiende films vergeleken met Korea en Japan? Ik kan ook geen enkele Chinese filmmaker opnoemen. Heeft dat te maken met politiek of worden die films gewoonweg niet bekend in het Westen?

avatar van joolstein

joolstein

Fortune

Ik ben zeker geen kenner op dat gebied maar denk dat het een beetje een combinatie is. Veel films doen het in het Westen minder goed! De films zijn anders dan die je als Westerling bekend mee ben. Uiteraard speelt politiek ook mede een rol Je programmeert minder gemakkelijk een film waar de communistische partij zijn agenda of invloed mee probeert te profileren. Daarnaast heb je natuurlijk een groot gebied want er is de Volksrepubliek China, samen met Hongkong enz. maar ook de Republiek China oftewel Taiwan

Toch zijn er erg veel Chinese films die wel hier het goed deden of doen hoor! Netflix heeft er altijd wel een paar Liu Lang Di Qiu aka Wandering Earth (2019) Yin-Yang Master I (2020) en Zheng Tu (2019)bv. Ze verschijnen vermoedelijk alleen niet zo gauw op iemands radar. Het oeuvre van Filmografie Yimou Zhang of Filmografie Kaige Chen worden ook hier erg gewaardeerd...

Zelf ben ik gek van o.a. Feng Shen Di Yi Bu: Zhao Ge Feng Yun (2023) en Feng Shen 2: Zhan Huo Xi Qi (2025) Maar ook Yimou Zhang's Man Jiang Hong (2023) of Rang Zi Dan Fei ( 2010) en Ba Bai (2020)

Martial arts-films uit Hong-Kong Yip Man (2008), Feng Shen Bang aka League of Gods (2016), Twilight of the Warriors: Walled In (2024) of Huo Yuan Jia aka Fearless (2006)...maar de laatste jaren zijn het er wel minder... Als je meer een art-house fan ben zijn regisseurs Filmografie Ming-liang Tsai en Filmografie Hsiao-Hsien Hou misschien ook nog iets?

Via de bioscoop en steaming zal er maar mondjesmaat wat te zien zijn en dat terwijl er flink wat films uitkomen maar eerlijk is eerlijk dat is ook niet allemaal even interessant!

avatar van joolstein

joolstein

Dit had een film van iets meeer dan een uur kunnen zijn. Het verhaal was eenvoudig maar door overbodige uitleg, meanderende zijsprongen en een ingewikkeld web van twisten die dit laten vastlopen in inconsistenties en ondoorzichtige motieven, weten ze het zodoende tot meer dan twee uur op te blazen. De eerste helft was nog oké, de tweede helft was gewoon onlogisch, monotoon en soms slepend lang en in derde akte barst het nog wat los, maar dat is te laat. Hoewel sommige gevechtsscènes best geweldig zijn, lukt het niet om het ​​verhaal goed te vertellen. Ook een beetje een showcase voor Jackie Chan, met 71 ook niet meer de jongste dus fysiek wil het allemaal niet zo meer lang lukken...daarom gaan er veel tijd naar dramatische acteerscènes van Jackie Chan en zijn vaderlijke band met Zhang Zifeng. De film Gun Chung (2007) maar meerdere herkende die film in dit script...Deze film weet niet wanneer hij moet stoppen, en Jackie Chans beste film vind ik dit helaas ook niet!

avatar van schumacher

schumacher

Voor mij moeilijk om op die taal zolang te luisteren.

Verhaal??? Hug? Oke.

En dan de herkenbare vele gevechten, mja… mij kon het maar matig bekoren.

Ook de muziek, helemaal mijn ding niet.

avatar van IH88

IH88

Dit is wel mijn soort film. Mooi om Jackie Chan weer eens in dit soort serieuze rol te zien, plus hij is als 70plusser nog aardig fit en lenig . Het eerste gedeelte met de overval is wat warrig, en het is moeilijk om alle personages uit elkaar te houden. Maar zodra Chan zijn intrede doet komt de film tot rust. Met soms een explosie van geweld en heerlijk gechoreografeerde vechtscenes. Knappe rollen ook van de jonge Zifeng Zhang en de oude rot Tony Ka Fai Leung.