• 9.377.044 stemmen

Sátántangó (1994)

Alternatieve titel: Satan's Tango

Oorsprong: Hongarije / Duitsland / Zwitserland

Geregisseerd door: Béla Tarr

Met onder meer: Mihály Víg, Putyi Horváth en Miklós Székely B.

Gesproken taal: Hongaars

Releasedatum: 22 december 1994

• Bioscoop Te zien in 3 bioscopen

Plot Sátántangó

In een klein dorpje in het post-communistische Hongarije is het leven tot een soort virtuele stilstand gekomen. De augustusregens hebben aangevangen. De dorpelingen verwachten een grote gelduitkering die avond, waarna ze gepland hebben het dorpje te verlaten. Sommigen willen eerder vertrekken met een groter gelddeel dan hun toekomt. Ze horen echter dat de makkelijk pratende Irimias, van wie verwacht was dat hij dood was, terugkeert naar het dorp. Ze hebben de vrees dat hij al het geld inpikt voor één van zijn grootse pogingen om de gemeenschap draaiende te houden.

avatar van starbright boy

Voor zover ik weet is hij de komende tijd nergens te zien en van de Artificial Eye release heb ik al tijden niets gehoord. Staat ook niet officieel gepland nog.

The Eye

Toen ik destijds bij het Tarr-retrospectief in Den Haag wat aan het babbelen was met iemand, wist hij me te vertellen dat het gehele oevre van Tarr via Contact Film met NL. ondertitels uitgebracht ging worden. Ik heb alleen nog geen website van deze distributeur gevonden, ook google vond weinig. Iemand meer info over deze distributeur?

The Eye schreef:

Ze hebben hun domein wel geregistreerd, maar er is nog geen website actief.

Adresgegevens:

Contact Film

Spijkerstraat 49

6828 DB ARNHEM

Netherlands

026 4434949

[email protected]

Het is de vraag of de e-mail bij de juiste persoon aan komt, dus het beste is om even te bellen.

Trouwens, als je het hebt over dvd uitgave; de Contact Film titels worden op dvd uitgebracht door Moskwood. Dan kun je denk ik het beste Moskwood benaderen.

Paalhaas

Het blijft akelig stil rond deze film. Hij staat nu al een jaar, zo niet langer, bovenaan mijn to do-list. Logisch, want 4 van de 12 mensen die hem gezien hebben, hebben hem op 1 staan en nog eens 4 in hun top 10. Best knap voor een film van 7 en een half uur.

Een paar dagen geleden is er trouwens een 12e stem bijgekomen, de eerste die geen 5,0 gaf. Deze 12-jarige filmliefhebber heeft er blijkbaar geen goed woord voor over. Resultaat: een zeer bijzondere stemverdeling.

Die 12 jarige heeft trouwens een superelitaire filmsmaak (althans, een elitair filmmenu, want veel smaakt hij er niet van). De mods volgen sinds kort ook met argusogen deze jongeheer

Onderhond schreef:

Dat zag ik ja. Misschien zijn zijn ouders elitaire filmfreaks die geen oppas konden regelen.

avatar van Freud

Freud

Ik kan me voorstellen dat je als 12-jarige deze film geen zak aan vindt, maar ik had op die leeftijd nog niet zo veel ervaring in films als hij schijnt te hebben. Hoewel zijn reactie bij Freddy vs Jason niet zo veel intellectuele indruk op me heeft gemaakt.

Mijn tenen doen trouwens verschrikkelijk pijn momenteel, maar ik hou me in om niet te protesteren tegen het verschrikkelijk onrecht dat mijn lievelingsfilm hier wordt aangedaan .

Paalhaas

Het lijkt mij ook een zware dobber. Kop op, Freud!

Paalhaas schreef:

Het lijkt mij ook een zware dobber. Kop op, Freud!

Lijkt me niet, kan niet wachten om deze film te zien en een 0.5 kan hij denk ik ook niet of nauwelijks vekrlaren behalve met het argument "saai" ofzo wat ik me misschien kan voorstellen voor iemand van 12.

Bovendien geeft hij in mijn ogen meesterwerken als stalker en seven samurai en nog wat prachtige animes 0.5 , terwijl hij de meest baggere horror, oke smaken verschillen, maar horror dat clicheematig is en weinig orgineel met zeer slecht acteren een 5.0, dat is niet nadenken bij wat je stemt.

Ik twijfel trouwens erg of deze persoon deze film van vele uren lang gezien heeft en zo ja waar te bedenken dat deze film nergens te krijgen is of nergens te zien nog. Ook is hij nergens in het buitenland te koop naar mijn weten ...

Misschien is het beter deze stem te verwijderen als hij niet snel met een verklaring komt waar hij deze film gezien heeft, misschien een beetje hard en raar...maar toch, als je bedenkt dat ik de uitgever zo vaak gemaild heb en ze zeggen dat ze nog niet weten wanneer hij uitkomt heb ik toch mijn vraagtekens bij deze stem ...

avatar van 93.9

93.9

Erg lachen om te lezen over die 12 jarige filmliefhebber.

Vooral als je naar z'n films kijkt en de stemmen daarbij.

Lijkt wel of z'n vader en hij dezelfde nickname gebruiken.

avatar van Redlop

Redlop

Paalhaas schreef:

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat hij simpelweg niet gecharmeerd is van het oeuvre van László Krasznahorkai.

93.9 schreef:

Erg lachen om te lezen over die 12 jarige filmliefhebber.

Vooral als je naar z'n films kijkt en de stemmen daarbij.

Lijkt wel of z'n vader en hij dezelfde nickname gebruiken.

En dan zijn enige bericht .... denk dat zelfs de taalmod van deze site de spelfouten er niet uit durft te halen omdat niet duidelijk is wat er nou moet staan

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Waar kan ik dit bericht vinden ?

En sorry dat ik het zeg hoor mods maar deze stem moet echt verwijderd worden zonder twijfel.

avatar van Freud

Freud

Ach, het mooie gemiddelde is toch definitief verneukt . Ik vond het al raar, want eigenlijk is dit niet direct een film waarvan ik denk dat iedereen ervan houdt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik twijfel er ook niet aan dat deze film een 0,5 verdiend maar het lijkt me toch wel erg sterk dat iemand die dit niets aan vind uit kan kijken. Ik denk niet dat het mij zou lukken (al zou ik wel willen hoor, om het belachelijke gemiddelde eens naar beneden te halen :evil).

avatar van aegron

aegron

Het is gewoon een schouderklopje voor de kijker zelf . zo van: kijk mij eens goed zijn, dat ik dit helemaal heb uitgezeten

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Hoe/waar heeft men deze film eigenlijk kunnen zien?

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik heb de film in de Plaza Futura gezien tijdens het Belá Tarr retrospectief. Ik zou hem graag nog een keer zien maar kan nog steeds niets vinden

Freud schreef:

Ik leef met je mee. Dat cijfer doet pijn aan mijn ogen!

moviefreak#1 schreef:

Waar kan ik dit bericht vinden ?

Bij Freddy vs Jason.

op dvdbeaver staat nu dat de dvd uitkomt van AE in 2006

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Bas17 schreef:

op dvdbeaver staat nu dat de dvd uitkomt van AE in 2006

Al iets bekend over een datum?

avatar van offermans

offermans

Ik wil de film heel graag zien. Komt hij in 2006 uit met nederlandse ondertiteling?

avatar van Zyxx

Zyxx

Harald, verklaar je nader!!??

3,5 * ???????????????????

avatar van The One Ring

The One Ring

Het lijkt haast wel of je verplicht bent deze film 5 sterren te geven. Een 3,5 is toch nog een redelijk punt.

The Eye

Misschien omdat je je niet 7,5 uur door deze film gaat worstelen als je 'm na 2 uur al niks vind. Ik denk dat als je deze film te gek vind, je 7,5 uur aan je trekken komt en hem daarom 5* geeft.

avatar van The One Ring

The One Ring

Maar zoiets kan natuurlijk nooit voor iedereen gelden. Ik zie het probleem dan ook niet van een 3,5*. Deze film is niet heiliger dan welke andere film dan ook.

avatar van timbo_

timbo_

The Eye schreef:

Bij films die ik een 3,5 geef hoef ik me er niet doorheen te worstelen hoor.

The One Ring schreef:

Kijik deze film nou eerst maar gewoon, voordat je gaat oordelen

Er zijn hier namelijk 11 van de 12 stemmers die deze film kennelijk in zekere zin wel heilig vinden. En terecht