• 9.373.131 stemmen

Alternatieve titel: Dolemite II

Geregisseerd door: Cliff Roquemore

Met onder meer: Rudy Ray Moore, J.B. Baron en Gloria Delaney

Plot The Human Tornado

"Nerve-shattering… Brain-battering… Mind-splattering… A ONE MAN DISASTER!"

Dolemite moet dit keer alles uit de kast te halen om zijn meest waardevolle prostituee Queen Bee uit de penarie te helpen. Haar nachtclub wordt namelijk bedreigd door de White Mafia, een bende criminelen die alleen maar op geld en seks uit zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Queen Bee

Sheriff Beatty

Hurricane Annie

Mr. Motion

Det. Pete 'Pistol Pete' Blakeley

Captain Ryan

Zichzelf - World Karate Champion

avatar van Theunissen

Wat een draak van een Actie / Misdaad film (een Blaxploitation film) was me dit zeg, waarbij nachtclubartiest Dolemite (Rudy Ray Moore) een oude vriendin, te weten Queen Bee (Lady Reed), in Los Angeles te hulp snelt, die door de maffia wordt geterroriseerd.

Deze schrijnend goedkope, exploiterende melange van naaktscènes (zo zijn o.a. de rondborstige vrouwen Barbara Gerl, Gloria Delaney en Java bloot te zien en met name de eerste twee vrouwen waren zeer rondborstig en de eerste vrouw was ook nog eens blank), racisme (zo wordt regelmatig het woord "Nigger" gebruikt) en sadisme, is gelardeerd met nachtclub-acts om van te huilen (geldt overigens ook voor de humor en de muziek in deze film) en toont verder weinig boeiende vuur- en vuistgevechten.

Het enige leuke in deze film is misschien nog wel de blanke Mrs. Cavaletti (Barbara Gerl) met haar enorme borsten, die geilt op donkere mannen en waarover ze ook droomt (o.a. te zien tijdens een natte droom van haar, waarbij veel naakte en gespierde donkere mannen uit een speelgoedkist klimmen en dan naar haar toe glijden via een glijbaan). De cast speelt overigens dramatisch slecht en ik dacht in eerste instantie dat de hoofdrol gespeeld werd door Carl Weathers (verwierf bekendheid met zijn rol van Apollo Creed in "Rocky (1976)"), maar het gaat dus om Rudy Ray Moore, wiens "ding-a-dong" (althans gedeeltes ervan) ook soms in beeld te zien is.

Met veel pijn en moeite heb ik deze draak van een Blaxploitation film kunnen uitkijken (met geregeld vooruit spoelen), waarbij ik soms ook ingedut ben.

avatar van joolstein

joolstein

“He caught me with his wife now he wants to take my life! He thinks he’s bad! He’s got no class! I’ll rock this shotgun up his muthafuckin’ ass!”

Actie blaxploitation komedie-film en blijkbaar een vervolg op Dolemite (Film, 1975) Met in de hoofdrol Rudy Ray Moore (een voormalig stand-up comedian), die ook mede-schreef aan de film en de soundtrack. Maar het is niet zo verbluffend geweldig. De film zit vol met scènes van muziekoptredens, dansjes en stand-up comedian. Al deze sh*t vertraagt ​​de film. Omdat dit een Dolemite, de menselijke tornado-film is, worden veel van zijn vechtscènes versneld. Nu is het een exploitatie-film dus zijn er uiteraard ook een stel naaktscènes maar de meeste vrouwen zijn niet bepaald aantrekkelijk. Grappig is het wel dat in de vorige recensie staat dat de film racistisch zal zijn door het woord "Nigger" maar dat het juist de blanke mensen zijn waar hier de draak mee wordt gestoken! Het is een onafhankelijk film met maar een klein budget en technisch gezien is de film erg slecht. Regelmatig stopt het beeldmateriaal abrupt om verder te gaan compleet ergens anders. Acteerwerk was ook grotendeels ook bedroevend maar wel een leuk weetje is dat in deze film Ernie Hudson in een rolletje zit. Wie denk je misschien maar hij is één van de Ghostbusters (Film, 1984)! Goed was de film zeker niet maar Moore die grappige rijmpjes en one-liners als "rat soup-eating motherf*cker" opzegt, maken het net wat leuker!