• 9.448.419 stemmen

Met onder meer: Nathalie Emmanuel, Omar Sy en Sam Worthington

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 22 augustus 2024

Plot The Killer

Zee is een mysterieuze en gevreesde huurmoordenares in de Parijse onderwereld. Tijdens een opdracht van haar schimmige mentor en contactpersoon Finn weigert ze de verblinde jonge vrouw Jenn te doden in een nachtclub. Haar moment van vriendelijkheid leidt tot het uiteenvallen van Zee's allianties en trekt de aandacht van de scherpe politierechercheur Sey. Zee's beslissing stort haar verder in een sinister crimineel complot dat haar op ramkoers zet met haar eigen verleden.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Best genietbaar als je van dit genre houdt.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn genre, niet serieus te nemen.

avatar van Vikanohara

Vikanohara

Staat de originele film uit 1989 niet op MovieMeter of zoek ik slecht?

avatar van Collins

Collins

Vikanohara schreef:

Staat de originele film uit 1989 niet op MovieMeter of zoek ik slecht?

Dip Huet Seung Hung (1989)

avatar van Vikanohara

Vikanohara

Thanks. 'k Had op John Woo gezocht maar niet zien staan, maar zal erover hebben gekeken.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Vrij aardige actiefilm. Verhaal was niet nieuw maar bleef toch mijn aandacht vasthouden. De actie was een beetje too much maar dat was te verwachten van een Woo film. Cast was ook prima met Cantona en Worthington als bad guys en de prachtige Emmanuel als actieheldin. Voor mij 3*** waard.

avatar van james_cameron

Tja, wat moeten we hier nu weer mee. Met Woo's origineel uit 1989 is niets mis en ik kan me niet voorstellen dat iemand ter wereld om deze kansloze remake heeft gevraagd. Maar ja, we zitten er nu wel mee opgezadeld. Het is een zeer wisselvallige europudding geworden, met een ratjetoe aan nationaliteiten en accenten. De film begint erg slecht en de eerste paar aktiescenes doen het ergste vermoeden, maar ik moet zeggen dat de boel gaandeweg wel iets beter te pruimen wordt. Nathalie Emmanuel en Omar Sy vormen een charmant duo en Sam Worthington gaat lekker los als schimmige werkgever. En er zijn natuurlijk weer veel duiven, heel veel, die te pas en vooral te onpas rondvliegen in de verplichte kerk.

avatar van Zeus.

Zeus.

Helemaal niks. Geforceerd veel actie die nergens naartoe leidt. Enige lichtpunt is Nathalie Emmanuel, zet een prima personage neer.

avatar van mrklm

mrklm

De poging van politie-inspecteurs Sey [Omar Sy] en Djax [Gregory Montel] om drugsdealer Coco [Hugo Diego Garcia] te arresteren, wordt gesaboteerd door huurmoordenaar Zee [Nathalie Emmanuel]. Zij liquideert Coco en alle ooggetuigen, behalve een Amerikaanse zangeres [Diana Silvers], die bij een val haar zicht verliest. Zees opdrachtgever Finn [Sam Worthington] zet haar onder druk om ook deze laatste getuige uit de weg te ruimen. Wanneer Zee beseft dat Finn haar in de val probeert te lokken, staat ze voor een moeilijk besluit. Remake van Woo’s gelijknamige meesterwerk uit 1989, maar Sy is vanzelfsprekend geen waardige stand-in voor Chow Yun-fat en de explosiviteit van het origineel ontbreekt. Het kan er an sich mee door, maar fans van het origineel kunnen dit beter overslaan.