Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: J.J. Perry
Met onder meer: Dave Bautista, Sofia Boutella en Terry Crews
Bekijk via Prime Video
Plot The Killer's Game
"Winning is all in the execution."
Joe Flood is een ervaren huurmoordenaar die gediagnosticeerd wordt met een levensbedreigende ziekte. Om zijn geliefde er financieel bovenop te helpen, geeft hij toestemming voor een moord op zichzelf om de pijn te vermijden die zou volgen. Nadat hij de opdracht heeft gegeven, ontdekt Joe dat hij een verkeerde diagnose heeft gekregen. Nu moet hij het leger van voormalige collega's afweren dat hem probeert om te leggen.
Joe Flood
Rory Mackenzie
Ginny
Radovan
sportfan27
Achterlijk plot en dramatische CGI in de trailer. Succes ermee.
DreamTech
Nou heeft mij prima vermaakt lekkere actie film met soms wat humor !
Neder0001
Kijkt wel lekker weg maar erg voorspelbaar en een soortgelijke film met gestoorde huurmoordenaars heb ik onlangs ook al gezien, dus ook nergens origineel. Het eind vond ik sowieso een dikke flop. Maize vernam al van Lovedahl dat Joe een huurmoordenaar is. Vervolgens bevestigt hij in de auto dat hij de hit bij de opera uitvoerde. Ze word boos want het was "opening night" om vervolgens heel geschokt te reageren als ie nogmaals zegt dat ie een huurmoordenaar is van beroep. Dan valt ze flauw vanwege een kogel dat haar geraakt heeft maar eenmaal in de kerk nergens meer last van.
Gewoon een B-film zoals je van Bautista gewend bent.
Master Blaster
Ik ging er van uit dat het een B-film was maar heb me er stiekem toch erg mee vermaakt
Simpel verhaal met een aantal kleine "komische dingetjes"
Vond het ook wel leuk hoe de gevarieerde badguys worden geïntroduceerd
schumacher
Leuk aktie filmpje.
Gevechten waren heel leuk.
2de deel vd film veel beter dan het 1ste.
XanderJ
Als je op zoek bent naar een hersenloze avond vol actie, kan The Killer’s Game misschien nog voor wat vertier zorgen.
Maar voor iedereen die hoopt op een sterke, gelaagde actiefilm, zal dit een teleurstelling zijn.
De film heeft een interessant uitgangspunt en een getalenteerde cast, maar door slechte uitvoering en overmatig gebruik van CGI-geweld blijft het geheel hangen in de middelmaat.
Maar toch 3 sterren voor het geheel.
filmkul
Redelijke actiefilm. Het verhaal is vrij eenvoudig maar voor een avondje hersenloos vermaak is het goed te doen. De opbouw is aardig voor zover je daar van mag spreken. Daarna is het een en al actie met zo nu en dan een rust moment en wat lichte humor. De actiescenes zijn redelijk grof met veel nep bloed en worden goed in beeld gebracht. Visueel prima te doen. De cast doet het best aardig en de film kent veel bekende gezichten. 3.0/3.5
Waku
Lekker actie filmpje zeg dit.
Boven al mijn verwachtingen.
Brute kills, gevechten zien er gelikt uit en de vaart zit er flink in.
Hier was helemaal niks mis mee!
3.5*/4*
Jynxter
Best een aardig actiefilmpje. Met een waslijst aan markante huurmoordenaars waarvan de een wat beter te pruimen is dan de ander. Ook de actiescenes zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Sommige zijn tof en ontlopen zelfs de standaard clichés, anderen zijn wat knullig en houterig. Aan dat laatste is Dave Bautista zelf ook geregeld debet. Hij is niet de jongste meer en sowieso al wat log en weinig wendbaar. Verder speelt hij zijn rol zoals je mag verwachten, maar het is ook geen diepgravende karakterstudie natuurlijk. Leuker was het om de oude Kingsley weer eens aan het werk te zien, dat was voor mij een poos geleden.
J.J. Perry leek een beetje in dubio of hij volledig "Guy Ritchie" moest gaan of niet. Waardoor The Killer's Game een nogal onevenwichtige smoel trekt. Maar voor een simpele ren, vlieg, knok en schiet film, is dit prima te doen. Hoewel dat "schiet" gedeelte opvallend weinig voorbij kwam in de eerste 3 kwart van de film. Zo veel hitmen, en zo weinig geweren. Maar soit.
blurp194
Meh, alweer een film over een huurmoordenaar. Hebben ze in Hollywood geen behangers of hondenuitlaters meer of zo.
Toch is deze zoveelste variant op het uitgetreden thema dan verrassend genoeg wel weer erg ok. Niet in het minst door de combinatie van Bautista en Boutella - dat werkt gewoon. Verder is de toon leuk luchtig, is alles leuk over de top en gaat het allemaal lekker vlot, en zijn er zat leuke bijrolletjes waarbij vooral Kingsley en Klementieff opvallen.
Nul pretenties, en wellicht daardoor dat het gewoon werkt. Fijn kijkvoer.
Sabri88
Mwoa. Viel een beetje tegen. Wel lekker veel actie, goede keuze voor muziek en ook leuk dat de hoofdrolspelers van Undisputed 3 (Scott Adkins & Marko Zaror) een leuke cameo kregen en eerstgenoemde zelfs een slowmo trap van de Undisputed film series uitvoerde. De film leek zichzelf ook niet echt serieus te nemen, wat prima is, maar de hoofdrolspeler Bautista vond ik toch iets te droog voor deze rol. Gewoon verstand op 0 zetten en genieten van de actie.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Dave Bautista moet het natuurlijk niet hebben van zijn acteer werk, dat is een gegeven dus ben ik voor deze film gaan zitten met lage verwachtingen. De chemie tussen Bautista en Boutella die zijn love interest Maize speelde viel wat vlak. Eigenlijk zegt dat ook over alle andere karakters. Is dat erg? Nee voor deze film niet echt. Het verhaal is natuurlijk erg simpel, en toch wordt het redelijk leuk gebracht. Vooral de acties zijn leuk gedaan. Natuurlijk is alles in dit verhaal compleet over de top. De grappen werkten soms en soms niet. Aanrader? Jawel. Echt een verstand op 0 film. Die mij toch wist te vermaken.
"If you've done something bad, wrecked his motor... Give him a blow job! If it's really bad, swallow. And if it's really, really bad, let him pop it in the tradesman's. Did you just tell me to take it in the ass?"
Bij gebrek aan beter heb ik gisteravond deze Actie / Komedie film gezien op "Amazon Prime Video" en gezien de indrukwekkende cast, met o.a. Dave Bautista, Ben Kingsley, Sofia Boutella, Pom Klementieff, Terry Crews en Scott Adkins, hoopte ik tegen beter weten in (de film is namelijk geflopt in de bioscopen en als je de filmposter ziet, dan kan je eigenlijk al weten dat het niet veel soeps zal zijn) dat dit wel eens een leuke actiefilm zou kunnen zijn. En zeker vanwege Scott Adkins, die ik eind vorig jaar (de laatste paar dagen van 2024) nog zag in de leuke en vermakelijke actievolle "One Shot"-reeks (tot nu toe twee films).
Als één van de beste huurmoordenaars, te weten Joe Flood (Dave Bautista), gediagnosticeerd wordt met de dodelijke ziekte Creutzfeldt-jakob en hij nog met een beetje geluk drie maanden te leven heeft, besluit hij de zaak in eigen hand te nemen, door een huurmoord op zichzelf uit te vaardigen via opdrachtgever Antoinette (Pom Klementieff). Maar als blijkt dat hij een verkeerde diagnose heeft gekregen en de huurmoordenaars ook achter zijn ex-vriendin, te weten danseres Maize Arnaud (Sofia Boutella), aangaan, moet hij een leger huurmoordenaars bevechten en de liefde van zijn leven terugwinnen voor het te laat is.
Ondanks dat het verhaal leuk klinkt, blijft de film steken in clichés en oppervlakkige actie. Het resultaat is een generieke Actie / Komedie film, die meer leunt op slecht uitgevoerde CGI (vooral bij de scènes waarbij bloed te zien is) dan op een sterk verhaal. Het verhaal verliest zich namelijk al snel in voorspelbare wendingen en standaard actie (welke rijkelijk aanwezig is), zonder ooit echt verrassend of meeslepend te worden. Elke stap in het verhaal zie je al van mijlenver aankomen, waardoor de spanning snel verdampt en het allemaal wat flauw overkomt.
Dave Bautista heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een veelzijdige acteur en vooral zijn rollen in de "Guardians of the Galaxy"-reeks en "Blade Runner 2049 (2017)". Helaas weet hij in "The Killer’s Game" niet de impact te maken die we van hem gewend zijn, ondanks dat zijn lichaam er wel imponerend uitziet. Zijn rol als Joe Flood voelt vlak en zonder emotionele diepgang. Hoewel hij in eerdere films heeft laten zien dat hij complexe personages tot leven kan brengen, blijft Joe vooral een stereotype huurmoordenaar zonder veel karakterontwikkeling.
De chemie tussen Bautista en Sofia Boutella, die Joe’s liefde is, is wel één van de weinige lichtpuntjes in de film. Hun romantische momenten voelen oprecht en voegen tenminste nog een vleugje menselijkheid toe aan het verder oppervlakkige verhaal. Toch zijn deze scènes te zeldzaam om de film te redden. Nadat na Joe op een gegeven moment te horen krijgt van Dr. Kagen (Raffaello Degruttola) dat hij een dodelijke ziekt heeft, worden er een aantal huurmoordenaars (die miljoenen hopen te verdienen door Joe te vermoorden) geïntroduceerd, die achter Joe aanzitten en elk met hun eigen unieke entree.
Dit zijn de Koreaanse Goyang's Gang (met Lee Hoon als leider Goyang), de Schotse Mackenzie broers (Scott Adkins en Drew McIntyre), de sexy vrouwen Ginni (Lucy Cork) en Tonya (Shaina West), de Spaanse danser / matador Emilio 'El Botas' (Marko Zaror) en de Amerikaan Creighton Lovedahl (Terry Crews). Degene die ook achter Joe aanzit is Max (Daniel Bernhardt), die werkt voor Antoinette. Ze komen bijna allemaal (m.u.v. Goyang's Gang, Creighton Lovedahl, die de ontvoerde Maize bij zich heeft, en Max) tegelijk aan op een specifieke locatie, te weten in kasteel Schatzberger, ook al vertrekken ze ieder van een andere plek ter wereld.
Maar in plaats van intrigerende of memorabele personages, voelen deze huurmoordenaars allemaal inwisselbaar en de meesten van hun zijn ook allemaal in een tijdsbestek van circa vijf minuten dood. Daarbij is de Koreaanse Goyang's Gang eigenlijk nog het leukste, zorgt Scott Adkins nog voor wat tegenstand en heeft Terry Crews een paar grappige momenten (o.a. als hij in bed ligt met een aantal vrouwen en als hij samen met Money, gespeeld door George Somner, die familie is van Antoinette onderweg gaat in diens auto), maar hij speelt in wezen dezelfde clichématige rol die hij in andere actiefilms al vaker heeft gespeeld.
Pom Klementieff, die bekendstaat om haar acties kills en die ook meespeelde in de "Guardians of the Galaxy"-reeks, krijgt nauwelijks de kans om haar talenten te tonen als Antoinette. Elk personage, m.u.v. Ben Kingsley als Zvi Rabinowitz die goed bevriend is met Joe en hem ook de huurmoord opdrachten geeft (iedereen die Joe vermoord is ook een slecht mens) en die uiteindelijk ook Antoinette doodschiet, lijkt slechts kort in beeld te komen voordat het opzij wordt geschoven, wat hun introductie zinloos maakt en bijdraagt aan het gevoel van oppervlakkigheid.
Een goede actiefilm leeft van goed uitgevoerde vechtscènes en geloofwaardige stunts. Helaas laat "The Killer’s Game" op dit vlak steken vallen. Veel van de actiescènes zijn zo overdreven gechoreografeerd dat ze aan impact verliezen. Het voelt alsof elke stuntman op de achtergrond staat te wachten op zijn beurt om geraakt te worden, waardoor de gevechten ongeloofwaardig worden. Tijdens de vele gevechten is overmatig gebruik gemaakt van CGI, en vooral m.b.t. de vaak overdreven bloedige effecten Waar practical effects de actie intenser hadden kunnen maken, voelt het CGI-bloed in deze film aan als goedkope jam die over het scherm spat. Het haalt je uit de actie en maakt de scènes minder meeslepend.
Te lachen valt er eigenlijk ook niets en de enige ietwat leuke scène in de film is als men in een restaurant zit te eten en Joe naar het toilet gaat en Zvi's vrouw, te weten Sharon (Alex Kingston), dan mijn openingszin zegt tegen Maize en zij daarop iets vraagt. Sharon is ook degene die Joe uiteindelijk van zijn extreme hoofdpijn en slechte zicht afhelpt, door hem min of meer zijn nek te breken tijdens een soort van massage.
Als je op zoek bent naar een hersenloze avond vol actie, dan kan "The Killer’s Game" misschien nog voor wat vermaak zorgen. Maar voor iedereen die hoopt op een sterke en gelaagde actiefilm, zal dit een teleurstelling zijn. De film heeft een interessant uitgangspunt en een interessante cast, maar door slechte uitvoering en overmatig gebruik van CGI-geweld, is het allemaal maar matig.
Hans Gruber
Matige actiefilm. Vooropgesteld ik ben geen fan van Bautista, dus de waardering wordt hierdoor wel beïnvloed. Plot is wel hoopvol maar er zou zoveel meer uit te halen zijn dan heel veel rondspattend bloed en rondvliegende lichaamsdelen te laten zien. Ook qua humor had het zoveel beter gekund. Had meer acties zoals de "chauffeur" maar zeker ook als de hilarische "biecht" gemaakt en mijn waardering zou zeker naar 3 of 3,5* gaan. Nu blijft het op 2** steken.
boemboem27
zéér vermakelijke actie/komedie met vooral een leuke aankondiging in de film van een aantal gespecialiseerde huurmoordenaars die allemaal uit zijn op de beloning , die wordt uitgeloofd om Joe Flood (Dave Bautista) te vermoorden.
de wijze van moorden wordt nogal apart/komisch gebracht, maw best een aardige film zo.
ik heb me prima vermaakt,en de foutjes ach wat maakt t uit
Redelijke film over een huurmoordenaar die te horen krijgt dat hij nog maar even te leven heeft. Niet bepaald een origineel uitgangspunt, maar het levert wel een vermakelijke actie-film op. Over de top vecht-scenes met ook genoeg bloed. Dave bautista en Sofia Boutella vormen een prima koppel. Had wat korter gemogen, maar nog net 3.0 sterren.
Kondoro
"You kill people?"
"That's what an assassin is, yeah."
Onverwachts erg leuk. Deze film stond op de hoofdpagina van Amazon Prime, die in mijn ogen op het moment een veel leuker aanbod qua films heeft dan Netflix. Deze film biedt totaal geen verfrissend concept, maar is daardoor niet minder leuk. Bautista is echt een nostalgische legend, dat was toch wel altijd een legend in mijn tijd dat ik nog WWE keek, misschien wel mijn één van mijn favoriete vechters destijds.
In deze film deed hij het overigens ook erg leuk, en zo deed de gehele cast het wel geinig. De film is met vlagen bloederig, erg actie vol en gewoon genietbaar. Op een gegeven moment zwakt het verhaal wellicht iets af, maar dat werd nergens echt irritant. Een vrij luchtig tussendoortje die erg leuk was om te kijken.
K. V.
Met lage verwachtingen deze eens bekeken, maar dit was nog een leuke actiefilm. De film zag er nog tof uit en er zaten nog enkele leuke vondsten in. Ook de cast was goed op dreef.
Het verhaal was wel oké. Niet super verrassend, maar het verveelde ook niet.
Shadowed
Ongebalanceerde actiefilm met een lollig verloop, maar een boel genres die niet helemaal lekker samengaan. Regisseur J.J. Perry mikt in ieder geval niet op een nodeloze hoeveelheid ambitie, waardoor The Killer's Game op geen enkel moment uit de bocht vliegt door middel van vreemde plotwendingen of andere bijzaak. Dave Bautista vormt verder een betrouwbare hoofdrol en de bombast volgt elkaar degelijk op, het grootste nadeel van deze film is het vervelende personage van Sofia Boutella. Het voegt een laag van dramatiek toe die dit geheel absoluut niet kan gebruiken, waardoor het tempo voortdurend onevenwichtig oogt en dode momenten veroorzaakt. Het volledige middenstuk wordt er nogal traag en uitgesponnen mee, maar de finale strijkt een aantal plooien weer fijn glad.
teigertje
- 2075 stemmen
Een John Wick geïnspireerde rip off film.
Maar niet van dat niveau.
Met Dave Bautista in de hoofdrol.
Die wel prima speelt maar ook deze film niet kan redden.
De rest van de cast speelde van slecht tot redelijk.
Het begin van de film begint echt veelbelovend.
Zoals vrijwel in het begin in de Opera zaal met de dansers.
En is de film sfeervol, echter net als in de aktie film A working man.
Waarin ook net als deze film een peleton aan ongeloofwaardige en lachwekkende huurmoordenaars acte de presence maken.
Gaat deze film naar een erbarmelijk niveau.
In de film zit wat R rated aktie, met opvallend Cgi bloed.
Wat ook deze film geen goed doet.
Een film die uitstekend begint, maar waarvan de kwaliteit in sneltrein vaart achteruit gaat.
Helaas ook een teleurstellende Streamings film.
Brabants
The Killer's Game geen film waarbij ik fan ben van de hoofdrolspel maar het hier in deze setting toch aardig weet te brengen. Het is ook een uiterst gelaagd platform met goede actie en vleugjes humor. De ondersteunende cast speelt hierin ook een belangrijk aandeel.

Actiefilm 'The Killer's Game' wordt ondanks slechte reviews massaal gestreamd op Prime Video: 'Stiekem toch erg mee vermaakt'

The Substance
Drama / Horror, 2024