Genre: Komedie / Thriller
Geregisseerd door: Jorma Taccone
Met onder meer: Jason Segel, Samara Weaving en Timothy Olyphant
Plot Over Your Dead Body
"Breakups are all in the execution."
Dan, een regisseur van reclamespotjes die moeite heeft om rond te komen, en de ambitieuze actrice Lisa kampen met grote schulden en een huwelijk dat na zeven jaar op de klippen dreigt te lopen. Om aan hun problemen te ontsnappen, trekken ze zich terug in een afgelegen hut aan een meer. Wat ze niet van elkaar weten, is dat ze allebei in het geheim van plan zijn de ander te vermoorden om de levensverzekering op te strijken.
mcdaktari
Oke, dus dit lijkt me een remake van die Scandinavische versie die overigens wel goed was
Armin
mcdaktari
Ja dat wist ik inmiddels ook
filmkul
Redelijk komische thriller. Het verhaal is bekend, tenminste als je I Onde Dagar hebt gezien. Dat is ook het minpunt van deze remake, want de heerlijke plottwisten zijn dan bekend en dat maakte het origineel zo sterk. Pluspunt van deze film is dat het tempo wat hoger ligt. Verder is het vergelijkbaar met de Noorse variant. De film bevat naast de spanning gitzwarte humor en de actie is lekker lomp waarbij het bloed rijkelijk vloeit en de wapens voornamelijk bestaan uit huishoudelijke apparatuur. De chemie tussen Weaving en Segel is dik in orde. Minden dan I Onde Dagar, maar best vermakelijk. 3.0/3.5
joolstein
Zoutloze Amerikaanse remake van I Onde Dager (2021) Het plot is dat van een echtpaar dat naar een afgelegen hut trekt om elkaar te vermoorden wanneer er drie ontsnapte gevangenen opduiken, worden die plannen echter gedwarsboomd. Deze film volgt min of meer dus hetzelfde verhaal maar veranderd dit in een doorsnee komische thriller. Het is verre van de vlotte leuke film die orgineel wel was! Alle personages vervallen tot stereotypen en de humor lijky nu gewoon smakeloos. Mischien dat kijkers die op Netflix nog niet de Noorse film hebben gekeken iets enthousiaster zijn maar ik vond dit maar niks!
mcdaktari
Het is op zich wel aardig maar de originele "I Onde Dager" is toch beter. Bij deze remake weet je al wat er gaat gebeuren en dat is jammer. Maar als je de originele nog niet gezien hebt dan is dit een vermakelijk filmpje. Wat ik bij deze wel een groot pluspunt vond is Samara Weaving. Wat een genot om naar te kijken, wat een beauty is dat toch.
Redelijke film over een man en vrouw wiens huwelijk niet lekker loopt die een weekendje weg gaan. Een nagenoeg 1 op 1 remake van een slechts 5 jaar eerder verschenen film uit Noorwegen en daarmee ook wat onnodig. Het blijft allemaal wel vermakelijk en ook de cast weet het vermakelijk te brengen.
boemboem27
beetje geduld,maar na 20 a'25 min wordt het pas beetje interessant
rest vd film blijft een zwak licht komisch verhaaltje.
nee niet mijn ding
John Milton
Voor mij genoeg mensen hier die aangeven dat I Onde Dager (2021) beter is om deze remake dan maar te skippen. Dan besteed ik die tijd liever aan wat anders.
Het Noorse origineel met Noomi Rapace staat trouwens op Netflix, en die was inderdaad genietbaar. Ik zou dan die kijken, als je beide nog niet hebt gezien.
Al vind ik naar Samara Weaving kijken nooit echt een straf. Misschien ooit eens tijdens een nachtdienst dan
MosquitoSmasher
Ze is absoluut een beauty en ze kan goed acteren ook. Alleen zij en Segal samen? Ik zag het niet, vond het niet geloofwaardig. Verder wel gewoon een fun movie, met een paar scènes die natuurlijk wel vreemd zijn, maar gewoon niet te serieus genomen moet worden.
mcdaktari
Nee natuurlijk moet je dat niet serieus nemen. Heb jij de originele ook gezien of niet?
Nebeo
Weer zo'n gejatte film. Die ze veramerikaans hebben. Met een vreselijke Jason Siegel (oh wat vreselijke vent)
blurp194
Ik vond I Onde Dager (2021) al bepaald niet Wirkola's beste film, en deze Amerikaanse remake verliest dan ook nog een heleboel in de vertaling. Blijft weinig over dan een wat opgesausde matpartij met wisselende deelnemers.
Sowieso passen Weaving en Segel voor mij niet in de hoofdrollen - absoluut geen overtuigend koppel, om mee te beginnen, en wie daar chemie in ziet mag mij het buskruit uitleggen. Maar erger is dat alle scherpe randjes uit het origineel verdwenen lijken. En daar krijgen we dan niks voor terug behalve Juliette Lewis en haar final moment. Ja, dat is dan ook wel zo'n beetje het enige geslaagde moment van de film. Toch wel erg mager.
Al met al is de film wel mijlenver verwijderd van de genialiteit van waar Wirkola ooit mee begon. Ik hoop toch van ganser harte dat hij dat terug weet te vinden - en dat het niet in Hollywood ligt, dat mag toch ondertussen genoegzaam duidelijk zijn.

Russische rampenfilm Chernobyl: Abyss verdwijnt binnenkort van Netflix

'Citizen Vigilante' met Armie Hammer verboden in Duitsland na felle kritiek

Nieuwe komische horrorserie 'Widow's Bay' is een wereldwijde hit op Apple TV+

Peacock trekt stekker uit spionageserie Ponies ondanks lovende recensies