Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 6 juni 2024
Bekijk via HBO Max
Plot Bad Boys: Ride or Die
"Miami's finest are now its most wanted."
De agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett horen via de media dat hun overleden hoofdcommissaris Conrad Howard jarenlang met de drugskartels samenwerkte. Mike en Marcus geloven dat hij erin is geluisd en willen zijn naam zuiveren. De twee worden nu zelf gezocht door de autoriteiten, maar kunnen zoals steeds op elkaar vertrouwen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Armando Aretas
Christine
Theresa Burnett
Hans Gruber
Wat een geweldige film is dit. Toegegeven ik ben fan vanaf het eerste uur dus misschien bevooroordeeld. De chemie tussen Smith en Lawrence is weer geweldig, de actie over de top maar daar hou ik wel van en de humor is om te smullen. De bijrollen werden ook allemaal perfect gespeeld. Voor mij net zo goed als deel 1 en dus 4,5* waard.
MosquitoSmasher
Gewoon toffe film weer, maar niet zo sterk als de vorige. Die wist me in 2020 echt positief te verassen omdat ik na al die jaren weinig vertrouwen in een nieuw deel had. Ook met een sterfgeval van cap in dat deel die echt uit het niets kwam, dat gaf best een bepaalde impact. Qua verhaal was het allemaal een stuk menselijker dan de vorige delen. Iets wat Ride or Die ook heeft.
Wat ik wel merkte was de herhaling van een paar scènes, hoe het begint in die auto, dat heb je in 1 en 3 ook, trouwerij, één van de twee heeft een bijna dood ervaring. Maar leuk genoeg. Als ze op deze manier verder willen blijven gaan hebben ze mijn zegen.
Niet alle grappen vond ik even leuk, soms zelfs geforceerd zoals bepaald dingen die Martin zegt. Kwam bij mij niet aan. Heb deze week dus alle BB films weer eens gekeken en hoe tof ik 3 ook blijf vinden, ik blijf iets met 1 hebben, dat 90s sfeertje, de nostalgie werkt ook mee natuurlijk. Voor mij:
1 - Bad Boys
2 - Bad Boys for Life
3- Bad Boys : Ride or Die
4- Bad Boys 2
Best opmerkelijk dat een derde en vierde deel beter zijn dan het tweede deel. Echt vaak komt dit niet voor met films.
sinterklaas
Deel vier alweer?
Bad Boys 3 heeft zich na twee legendarische top actiefilms bijna 20 jaar op zich laten wachten. Al zat er ook een kloof van 8 jaar tussen de eerste twee. Na vele pogingen heeft het Belgische regisseursduo van Patser de script op zich genomen om er vlak voor de corona nog een toffe comeback van te maken waarin de spot al snel gemaakt werd op de ouderdom van de beide heren van de MIPD. Dat er nog een deel 4 zou komen nam ik met een korreltje zout... en ineens was hij er. Zag ik heel plotseling een trailer op Facebook en fronste mijn wenkbrauwen. Nouja, misschien kan dit nog wel een leuke mannenweekend worden met mijn vrienden om de zondag mee af te sluiten.
De mannenweekend liep schots en scheef door elkaar en werd door een nare omstandigheid in een zondag gepropt, het weer was slecht en voordat we tickets gingen reserveren bij de eerste de beste Pathé, droop de helft al af... en de film zelf...
Ja, een hippe titel rijker in het oevre van zowel de Belgische broers als Will Smith en Martin Lawrence. Alleen zijn we nu vier jaar verschoven en moest er in die vier jaar waarschijnlijk alle trossen los gaan om er nog een blockbuster van te maken. Mike lijkt wat volwassener te zijn geworden terwijl Marcus op het rand staat om een onverschillige cynische oude zak te worden. Enkele freewheeltrucjes met de Porsche terwijl de twee weer eens ruzie hebben, een lokale supermarktscene die nog even opgepoetst moest worden, de bad guys die te prominent worden voorgesteld, het gezinsleven en pak de wapens maar weer want we moeten aan de slag.
Waar deel 3 nog een frisse comeback was, loopt deel 4 over van de clichés en losse eindjes en is de automatische piloot hier (net als met die vliegtuigscene) zichtbaarder dan ooit. Interessant en modern is wel dat die dode Whoosaaa-gast nu tot leven is gewekt door deep fake en heb ik ook wel kunnen lachen om die Rednecks en vond ik die drugsdealer de rollen stelen. Maar blijkbaar was de deadline voor deze film te groot en moest er binnen een korte tijd perse een deel vier komen. De humor en de actiescenes komen hierdoor geforceerd over en de oneliners zijn daarmee ook uitgekauwd. Wel weer fijne tropische beelden van Miami, dat al snel veranderd in de saaie junglelocaties. Het einde kan je natuurlijk ook wel dromen.
Bad Boys Ride or Die is hierbij een film die je als je bak met popcorn weghapt, maar niet het niveau haalt van de vorige drie films. En nu willen ze ook nog een deel vijf maken. Laten de Bilal-broers zich nu maar in hun thuisland grondig gaan richten op de nieuwe Patser-film.
mjk87 (moderator films)
Aardige film die net aan de goede kant van de streep blijft voor een voldoende. Grootste pijnpunt is Lawrence die heel grappig wil zijn maar dat simpelweg niet is en daardoor vooral irriteert. Hoe serieuzer de toon van de hele film wordt (richting het einde meer en meer) hoe minder hij aanwezig kan zijn en hoe beter dit ding wordt. Actie is oké, Smith is gewoon prima (vergelijk zijn naturelle coolness met het gemaakte van Lawrence) en het tempo wordt beter en beter. Vreselijk clichematig verhaaltje, dat wel. En die hiphop op de soundtrack begint inmiddels ook wat gedateerd te raken. 20 jaar terug vooral indierock die op den duur begon te vervelen en nu de laatste 20 jaar hiphop en clubmuziek, maar dat voelt allemaal wat verouderd aan. Clichematig, weinig geïnspireerd meer.. Enfin, omdat de film wel steeds beter wordt en voor mijn gevoel dus wel goed afsluit wel een voldoende. 3,0*.
pierre18
Voor mij het belangrijkste; leg de lat erg laag, dan valt het allemaal wel mee. Lawrence zit weer tegen de irritatiegrens aan, maar is beter te pruimen dan ik de vorige delen en Smith vind ik wat oud worden en daardoor wat ongeloofwaardig in zijn acties. Maar goed, lat laag leggen, gewoon op de clichés wachten, en hopen dat alles weer goed komt aan het eind en de familiebanden allemaal weer zijn aangehaald. Gelukkig maar en werd daarvoor ruimte in het verhaal gevonden, right!
Fann
Gisteravond deze film in bioscoop Pathe mogen bewonderen. Ik ben samen met mijn zusje geweest die een heeel groot fan is van de Bad Boys filmserie. Zelf ook alle delen gekeken en vond ze erg lachwekkend, modern en leuk om weg te kijken op een avond.
Deze film had ik zelf wat minder ingeschat, ik vond deel 3: Bad Boys for Life een beetje teleurstellend kwa verhaallijn en een beetje een chaosje, al was de humor en de chemie weer als vanouds en daardoor gaf ik hem 3 sterren.
Daarintegen vond ik dit deel veel beter. Spannende verhaallijn, Armando en Reggie die meer aandacht kregen, Eric Dane als slechterik (iets wat ik niet zag aankomen), geweldige chemie weer tussen Lawrence en Smith en gewoon weer de humor die de hele film maakte. Wij hadden ook een hele leuke best volle zaal en je hoorde de hele zaal lachen bij grappen van Lawrence maar ook de houding van Reggie, een unieke ervaring. Tuurlijk dit deel tipt niet aan I en II maar het was een hele leuke film en zat zeker niet slecht in elkaar. Soms natuurlijk wat minder geloofwaardig maar dat houdt je in elke film wel!
Einde van de film deed me een beetje denken aan Fast & Furious 9.
Current ratting voor de filmserie voor mij nu:
1. Bad Boys II
2. Bad Boys
3. Bad Boys: Ride or Die
4. Bad Boys for Life
Op naar deel 5!
teigertje
- 2076 stemmen
Bad Boys Bad Boys what ya gonna do, what ya gonna do when they come for you
In deze vierde film, zijn ze weer ijzersterk het gouden duo.
Met een berg aktie en hilarische humor van Martin Lawrence wat hij weer op niveau doet.
Hee Mike weet jij, dat jij in een vorig leven mijn Ezel was zegt Marcus ik was toen niet aardig voor jou.
En daarom zitten we weer aan elkaar vast hahaha.
En Will Smith als zijn onverschrokken partner.
Beide met hun kwaliteiten als acteurs.
En met een prima cast.
Ook de aktie scene met Reggie die Marcus zijn schoonzoon is, is ook zeer verassend.
Het duo moet deze keer de eer van hun geliefde kapitein Howard verdedigen en in het reine brengen.
En de bad boys in een hachelijke zaak belanden van corruptie en zei het moeten opnemen tegen levensgevaarlijke criminelen.
Bijgestaan door de zoon van Mike en Reggie en een aantal trouwe agenten.
Het is een fantastische nieuwe film geworden.
Met veel ontzettend leuke humor en keiharde spectaculaire aktie en ook enige ontroering.
Nipt de beste Bad Boys film.
Maar alle films van de Bad Boys zijn gewaagd aan elkaar.
Nog beter als verwacht deze vierde Bad Boys film.
Miraramon
Ik snap al die mensen niet met hun commentaar, niks is goed bla bla bla.
Ieder zijn mening hoor maar je kunt ook overdrijven in de negatieve denkwijze.
Ik ben misschien ook bevooroordeeld omdat ik ook fan ben vanaf deel 1!!! Ik vind het een geweldige film, paar keer echt gelachen, ook actie, mager verhaal maar dat maakt mij niet uit. Smith en Lawrence waren zoals ze in alle delen zijn samen : goede chemie. Lekkere wegkijkfilm!!!
exper
wat een verschrikkelijke film is dit heb hem doorgespoeld, echt slapen is nog veel beter dan hier naar te kijken en dan die ene die heel de film leuk wil zijn door achterlijke koppen te trekken en een hoop bul shit uit te kramen je wordt er niet goed van niks is serieus in die film baba
mrklm
Op de dag waarop Mike [Will Smith] trouwt met Christine [Melanie Liburd] overleeft zijn beste vriend en getuige Marcus [Martin Lawrence] ternauwernood een hartaanval, waardoor hij denkt dat hij onkwetsbaar is. Het duo komt in actie wanneer hun voormalige baas Captain Howard [Joe Pantoliano] na een beschuldiging van moord dood wordt aangetroffen. Ze ontvangen postuum een videoboodschap van Howard die duidelijk maakt dat hij grootschalige corruptie op het spoor was. In een van de vele toevalligheden blijkt Mikes zoon Armando [Jacob Scipio], die levenslang vast zit, de enige te zijn die de schuldige kan identificeren. Het script is een puinhoop, het flitsende camerawerk zorgt alleen maar voor meer verwarring in de toch al chaotische actiescènes, waardoor je regelmatig niet weet naar wie je nu zit te kijken. Zo nu en dan valt er wat te lachen en de actiescène in een vliegtuig kan er zeker mee door, maar er valt amper een touw aan vast te knopen.
Ook dit vierde deel in de reeks weet niet echt te overtuigen en blinkt uit in middelmatigheid. De overdreven visuele stijl van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah past evenwel goed bij de film en het tempo zit er goed in. De grappen en grollen zijn nogal vermoeiend (vooral het voortdurende gebral van Martin Lawrence werkt al snel op de zenuwen) en de aktiescenes afgeraffeld, maar de energieke regie houdt de boel nog net op de rails.
Kondoro
" It's like redneck Jurassic Park in here!”
Het tweede deel van de Bad Boys reeks zal denk ik voor altijd bij mij in het hart staan. Ik weet nog wel dat die film in mijn top tien stond (ik meende zelfs een keer de eerste plek) toen ik net mijn account had aangemaakt hier, en eigenlijk vergaat het plezier van die film nooit bij mij. Nu ruim twintig jaar later zijn we bij het vierde deel, en dat is eigenlijk aan alles wel te merken. Want buiten het feit dat de mannen gewoon oud ogen en ook over komen, is ook hun flexibiliteit gewoon niet meer zoals het was, de humor onwijs slecht en het acteerwerk is ook gewoon niet meer zo sterk. En het werk van Bay was uiteraard heel anders dan onze Belgische vrienden, al vond ik het regie werk erg sterk.
Wat me erg bij is gebleven was de scene op het einde waar Marcus en Mike de vrouw van Mike gaan redden, en je zo'n soort FPS achtig beeldmateriaal hebt. Een hele toffe toevoeging waar ik wel van kon genieten. Maar, dat is het eigenlijk ook wel. Ik vond het verhaal op zich leuk al is het allemaal niet heel bijzonder meer. En misschien is dat ook wel een beetje wat deze films naar beneden haalt, het constante doorgaan met eenzelfde franchise is gewoon nou eenmaal niet altijd even leuk, en het is in mijn ogen ook gewoon echt moeilijk om het niveau van de vorige films te behalen.
Helaas is de komedie nou ook gewoon niet heel interessant meer. Ik vond die Marcus met vlagen zelfs wat irritant, en dat heb ik eigenlijk nog niet eerder gehad in deze franchise. Daarnaast vond ik Smtih ook niet meer heel bijzonder acteren, allemaal wat stroefjes en het voelt gewoon niet echt meer lekker spontaan aan. Dat hele gedoe met dat constante hardaanval en paniekaanval weet ik veel wat ze allemaal hadden, was gewoon zwaar onnodig en verpeste in mijn ogen gewoon de vaart in deze film. Iets te veel van het goede.
Toch blijft het vaak wel een guilty pleasure voor mij om deze films te kijken, zeker ook omdat ik wel erg fan ben van de eerste twee films, waar ze het in mijn ogen ook gewoon lekker bij mochten houden, al deze extra films zijn wat dat betreft gewoon onnodig.
Vinco
Aardige film voor tussendoor, wel de minst leuke in de gehele Bad Boys reeks naar mij mening.
Dit deel is wel erg clichematig te werk gegaan + het acteerwerk is hier en daar van de gehele cast toch ook wel een puntje van kritiek waard.
En het verhaal tjah flinterdun.
schumacher
Alles wat die aanraken veranderd in stront.
Het begin was nog leuk, erna niet meer & ik was totaal mijne focus kwijt, begon me te vervelen.
Actiescènes waren rommelig & soms onduidelijk.
Geef mij maar die van Michael Bay, dat zijn klasse films.
Waku
Ik kan hier kort en bondig op reageren.....Deze nieuwe "Bad Boys" is gewoon simpel weg leuk.
Er is veel actie, humoristische dialogen en de film verveelt ondanks de 2 uur speelduur nooit.
Alles wat die aanraken veranderd in stront.
Actiescènes waren rommelig & soms onduidelijk.
Geef mij maar die van Michael Bay, dat zijn klasse films.
Haha ja want Michael Bay staat ook zo bekend om zijn goed geschreven films
schumacher
Haha ja want Michael Bay staat ook zo bekend om zijn goed geschreven films
Dan heb je de bad boys niet gezien, die waren veel veel beter dan die van nu.
dutchsongwriter
Dit is geen humor, ik kan die aanstellerij van die lawrence niet luchten, dat overdreven melige gedoe.
APPEL68
De beste van allen, helaas is die Lawrence weer bijzonder irritant
Fisico
Wat je mag verwachten van een vijfde deel. Veel van hetzelfde - omdat de formule Lawrence-Smith nu eenmaal werkt - en dit in combi met een hoog spektakel en veel actie. Misschien bij momenten een overkill aan Martin Lawrence die na zijn bijna doodervaring helemaal aan het flippen gaat. Het begint zelfs op het randje van irritant te worden, al zijn er wellicht velen die het erover vonden.
Net als Beverly Hills Cop haalt de ouderdom de film en de acteurs is. Het is soms heel duidelijk en superfit ogen ze niet (altijd) meer. Het ouderwetse gekibbel tussen de twee blijft wat hangen tussen flauw en voorspelbaar. Er zit wat sleet op de formule. Toch heb ik een nostalgische band met Bad boys, dat is ook veel waard.
Best wel een hoog tempo en veel spektakel, wat we van El Arbi/Fallah mochten verwachten. Inhoudelijk pover met het cliché verhaal van allen tegen de rest, politie incluis. Nipte voldoende.
aSMoDeuS
Even mijn 'review' van de vorige film er bij halen:
Een film voor debielen van twee uiterst hinderlijke """Belgen""". De positieve recensies zijn echt totaal onverklaarbaar.
Jep. Nu weer het geval.
Rommelig gefilmd, lelijke shots, gare cuts, lelijk filter, flinterdun en warrig verhaaltje, 0 gevoel voor timing, 0 chemie, lelijke SFX, verschrikkelijke dialogen ("We cross-referenced 4Chan with the FBI database."), parade flutacteurs van jewelste, slechte muziek, etc.
Op bijna alle fronten een klein stapje vooruit. Het verhaal was echter ruk. Wederom.
De gemiddelde B-actiefilm uit de jaren '80 is beter. Dat Martin Lawrence het (zeer zwakke) lichtpuntje was in deze ellende, zegt genoeg over het niveau.
Ditmaal niet het geval, helaas.
Wie heeft deze twee nietsnutten in vredesnaam ingehuurd? Michael Bay is een creatief genie vergeleken bij deze prutsers. En nu gaan ze ook nog even Beverly Hills Cop verkrachten. Zucht.
Dat laatste is gelukkig niet gebeurd.
Normaliter zou ik zeggen dat ik in tijden niet zo'n slechte film heb gezien, maar dat gaat lastig na het kijken van de laatste Star Wars en Cats...
Nu was het: Kingdom of the Planet of the Apes (Film, 2024)
Zal ditmaal niet anders zijn geweest.
cinematic81
Ik vond Ride or Die een leuke film. Minder dan de vorige, dat wel. Vooral Lawrence haalt het aardig naar beneden, ik vond hem eigenlijk ronduit slecht. Pantoliano wordt gemist als captain, maar daar krijgen we wel Paola Nunez voor terug. En zij is geen straf om naar te kijken.
Maar goed, de actie is vaak erg druk en onoverzichtelijk, misschien word ik te oud, echter is die first person scene wel heel sterk. Eigenlijk is de finale in zijn geheel wel goed.
Ik denk dat Bad Boys 1 de beste blijft, gevolgd door 3, Ride or Die en nummer 2 als laatst.
Jynxter
Same old, same old.
Slap verhaal. Dikke, overdreven actie. Flauwe humor. Flitsende shots. En een opgepompte soundtrack.
Best geinig voor een keertje.
filmkul
Net als zijn voorganger, niet al te best. Het verhaal is eenvoudig en wat vergezocht. De uitwerking is middelmatig. De film kijkt op zich nog wel redelijk weg maar heeft het net allemaal niet. De humor is erg flauw en wordt met name door Lawrence’ s overacting tot een wel erg laag niveau getorpedeerd. De actie is ook niet boeiend en wordt door de rommelige montage aardig om zeep geholpen. Het acteerwerk kan er mee door. Visueel best aardig met soms mooi geschoten plaatjes. Geef mij Bay maar weer terug. 2.5
Redelijke film waarin de twee bad boys de onschuld van hun overleden hoofdcommissaris proberen te bewijzen. Zoals te verwachten, meer van hetzelfde. De humor die vooral vanuit de hoek van Martin Lawrence komt, is wat flauw. De actie-scenes zien er wel goed uit met snel camerawerk en een vlotte montage.
Marian Doldersum
Super! Ouderwets lekkere actie. Fan van de hele bad boys serie.
mrkos
Bad Boys: Ride or Die
Leuke film voor tussendoor, maar ook niet meer dan dat.
Ik vind Smith en Lawrence een een geweldig duo samen, maar ze worden wel wat oud voor deze franchise. Het verhaal is niks origineels en zit vol met clichés. Net als bij de voorgaande films probeert deze film grappig te zijn, maar ik kon de humor niet altijd waarderen; het is af en toe wat flauw. De actiescènes zagen er wel weer goed uit en het camerawerk mocht er ook zeker zijn.
3 sterren.
Thomas83
Ik had toch enige hoop. Bad Boys for Life was een verrassing een paar jaar geleden, en fatsoenlijke buddy cop-films zie je niet meer zo enorm veel tegenwoordig. Helaas is deze nieuwe film weer pure bagger. Het lijkt vaak wel alsof je naar een videoclip loopt te kijken. Dit is echt een van de visueel onaantrekkelijkste films die ik heb gezien in de laatste jaren. Er is veel te veel CGI en alles ziet er zo fake uit. De editing is rommelig en van enige visuele identiteit is nauwelijks sprake (neon is alleen maar een cliché hier). De cinematografie is ook nogal uitsloverig. Het maakt de actie cartoonesk en zonder enige impact. En dan heb ik het nog niet eens over de zeer agressieve sluikreclame gehad.
Met het magere plot heb ik weinig problemen, maar zulke saaie villains is wel echt dodelijk voor een film als deze. Erger nog is dat er veel te weinig wordt gedaan met de grote troef van de film: de chemie tussen Smith en Lawrence. Smith lijkt sowieso al niet helemaal aan boord, maar hij is nog altijd beter dan de vaak pijnlijk kinderachtige Lawrence. Al moet ik zeggen dat de leukste momenten vaak ook van hem komen.
Wat mij betreft hadden ze de domheid van de film meer omarmt en veel meer onzinnige situaties en gekibbel tussen Mike en Marcus gehad. Ze hadden zoveel meer kunnen doen met het idiote idee dat Marcus denkt dat hij onsterfelijk is. In plaats daarvan wordt er uiteindelijk behoorlijk op safe gespeeld en zelfs leentjebuur gespeeld bij allerlei andere actiefilms.
Chefkes
Wat een pulp film. Ik kon alleen maar enkele keren lachen om de suikerverslaving van Lawrence. Smith heeft voor mij afgedaan, wat een vlakke acteur, hij had door elke andere acteur vervangen kunnen worden. Het lijkt wel of hij er niet helemaal bij is. Het verhaal, voor zo ver je hier eigenlijk van kunt spreken, is ook bijzonder slap. Ik moet alweer had denken voor ik het verhaal weer terug kan halen.... Oh ja die ouwe chef zijn naam zuiveren, je kunt het niet bedenken. En dan wordt Smiths vrouw nog ontvoerd ook, wow. Alle actie lijkt bedacht door een tienjarige. Nee wat een slappe hap deze film.
Boneka
Visueel is dit een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Zowel op een normale blu ray als de 4k versie. Ook de soundtrack en muziek zijn dik in orde. So far so good zou je zeggen, maar de film zelf is behoorlijk standaard met wat flauwe grappen. De voorspelbaarheid is vanaf minuut 1 duidelijk. Het is niet de slechtste van de reeks want de allereerste heb ik nooit wat aan gevonden. Het tweede deel heb ik altijd het beste gevonden. Will Smith doet het hier nog steeds goed. Helaas valt zijn side kick hier uit de toon. Te overdreven vaak niet leuk. Verkeerd sausje dit keer. De rest van de cast is zo standaard als het maar kan zonder enige diepgang. Was wel verliefd op de mooie zwarte Porsche in het begin. Hoop wel dat het 5e deel meer inhoud heeft. Overigens de locaties zijn in deze film top. Daarom toch een hele kleine voldoende.
Film 3,0

Bad Boys II
2003

Bad Boys
1995

Vermakelijke actiekomedie 'Bad Boys: Ride or Die' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Verstand op nul en laat maar knallen'

'Bad Boys: Ride or Die' scoort geweldig bij grote publiek, maar critici worden het niet eens: 'Hoe kan zoveel chaos zo saai zijn?'

Will Smith hanteert zelf de camera in 'Bad Boys: Ride or Die'

Deadpool & Wolverine
Actie / Komedie, 2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Oorlog / Komedie, 2024
miami, floridavervolgop de vluchtpolitie-detectivebuddy copbuddy comedy