• 9.373.582 stemmen

Geregisseerd door: Kitty Green

Met onder meer: Julia Garner, Jessica Henwick en Hugo Weaving

Releasedatum: 6 juni 2024

Plot The Royal Hotel

"A fun adventure is all they wanted."

Hanna reist met haar beste vriendin Liv door Australië. Wanneer ze zonder geld komen te zitten, nemen ze een baan aan in het café The Royal Hotel. De bareigenaar Billy leert de dames de lokale drinkcultuur kennen, maar op een gegeven moment overschrijden de heren een grens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IH88

IH88

The Assistant was een zeer ongemakkelijke kijkervaring (op een goede manier). Als Green deze lijn kan doortrekken, dan gaat ook The Royal Hotel weer hoge ogen gooien. Garner, Henwick en Weaving... Kan slechter.

avatar van iceman247

iceman247

Zeer slecht

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Zeker wel een goede film. Ik heb me wel vermaakt. Goede scenes en het boeide me wel.
Ik was ook blij en opgelucht met het verloop van de film, het werd geen Thelma en Louise drama

avatar van BBarbie

BBarbie

Film over twee jonge vrouwen die verzeild raken in een afgelegen pleisterplaats in de outback. Gezien de entourage is het verhaal weinig verrassend, afgezien van de vraag waarom zij daar überhaupt terechtkomen.

avatar van boemboem27

boemboem27

niet zo best.

verhaaltje over een hotel in the middle of nowhere , waar alleen maar heel vervelende stomdronken gasten zijn ook de baas is constant dronken.

2 jonge tieners achter de bar , je raad het al dat dat mis moet gaan.

daar gaat eigenlijk de gehele film over.

en dat was t dan

avatar van John Milton

John Milton

iceman247 schreef:

Zeer slecht

boemboem27 schreef:

niet zo best.

Ik ben wel benieuwd. Hij wordt behoorlijk goed ontvangen door de pers. En zoals IH88 aangeeft: Garner, Henwick en Weaving

avatar van mrkos

mrkos

The Royal Hotel

Hier had meer ingezeten.

2 meiden besluiten op vakantie te gaan naar Australië, maar hebben tegelijkertijd ook geld nodig dus besluiten ze een baan aan te nemen in het café The Royal Hotel. De gasten zijn voornamelijk alleen maar hitsige dronken mannen die het niet laten om de 2 dames af en toe af te snauwen en grapjes over ze te maken. Vooral Hannah moet het ontgelden, omdat ze er eigenlijk niet happy is en het liefst weg wil. Ze was meteen al op haar hoede. Liv daarentegen staat er wat relaxter in en ziet het gevaar niet, sterker nog ze drinkt graag een drankje mee met de gasten, soms tot dronken aan toe. Aan de bareigenaar heb je ook niet veel, omdat hij zelf ook vaak dronken is.

De film had w.m.b. nog wel wat harder mogen zijn. Het was soms nog wat braafjes en te voorzichtig. De spanning was er wel, maar er werd te weinig mee gedaan. Verder was het wel een fijne film om te zien. De pace was goed en heb me geen moment verveeld.

2,5 sterren.

avatar van Waku

Waku

Met name de aanwezigheid van Garner die bij indruk heeft gewekt als grof gebekte vrouwelijke trailer trash in de serie "Ozark" wekte bij mij interesse op om ook deze " The Royal Hotel" te gaan zien.

Maar zo grof gebekt als in eerstgenoemde serie zo introvert is haar personage als vakantie baantje zoeker in dit kroeg drama. Producer Kitty Green heeft blijkbaar een slechte ervaring met het mannelijke geslacht of wil een feministisch toontje neerzetten. Alle mannen die het vriendinnen koppel Hanna en Liv ontmoeten zijn seks beluste en doorgezopen hufters met een enkele hersencel. Resultaat is dat je 90 minuten naar een paar avonden zuipende mensen in een Amerikaanse tokkie kroeg kijkt.

Toegegeven , het verveelde niet echt. Maar na (de beetje overdreven) finale had ik vooral het idee naar eigenlijk niks te hebben gekeken. Behalve even de verkeerde kroeg te zijn binnen gestapt.

2.5*/3*

avatar van mrklm

mrklm

De uit Canada afkomstige Liv [Jessica Henwick] en Hanna [Julia Garner] maken een rondreis over de wereld met het ‘work and travel’ en nemen hun intrek in ‘The Royal Hotel’, een aftandse pub nabij in The Great Outback van Australië dat vooral bezocht wordt door (mannelijke) mijnwerkers. Liv probeert er het beste van te maken, maar Hanna voelt zich totaal niet op haar gemak. Sfeervolle psychologische thriller is amper een slowburner te noemen, maar wordt gered goed spel. Hugo Weaving valt (in positieve zin) op als de bepaald niet zachtzinnige hoteleigenaar.

avatar van WB

WB

Leuke film die het moet hebben van de acteerprestaties van de "jongkies", en met name Garner. Die speelt echt goed. Weaving als ouwe norse man is ook op zijn lijf geschreven. Eigenlijk ken ik 'm niet anders dan in een soortgelijke rol (te weinig van hem gezien).

Het verhaal zelf heeft weinig om het lijf. De film wordt bestempeld als thriller, maar is niet een typische thriller. Meer psychologisch, die de sfeer goed weet over te brengen en vast te houden; de hele film heb je het gevoel dat er iets staat te gebeuren. Prima film, goede sfeer, met wellicht de minst mooie locatie van Australië.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardige film. Hier gaat het om je grenzen en erover heen gaan. Dit komt goed uit de verf.
Maar dat was het ook.
Maar helaas onbevredigend einde. Ook voor de hillbillys

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 juni 2024 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van egelhunter

egelhunter

Prima film. Duurde niet te lang. Goed geacteerd. Ben zelf in de outback geweest en het sfeertje zoals in de film voelde wel aan zoals het daar echt is.

avatar van Thiver

Thiver

IH88 schreef:

Ik vroeg me het eerste kwartier nog af waarom de maker van The Assistent bezielde om een feelgoodfilm te maken over twee jongedames die ver van huis in een ruwe kroeg aan het werk gaan... maar hoe langer de film duurde, hoe meer het duidelijk werd dat The Royal Hotel thematisch behoorlijk in lijn ligt met zijn voorganger. Ben benieuwd of dit een rode draad wordt in het oeuvre van Kitty Green.

mrklm schreef:
De uit Canada afkomstige Liv [Jessica Henwick] en Hanna [Julia Garner]...

Afgaand op die opmerking in de openingsscène betwijfel ik of ze echt Canadees zijn. Het is voor reizende Amerikanen niet ongebruikelijk om te zeggen dat ze Canadees zijn, omdat hun bovenburen internationaal een betere reputatie hebben en het verschil toch niet of nauwelijks te horen is.

DjFrankie schreef:
Maar helaas onbevredigend einde. Ook voor de hillbillys

In Australië heten ze 'bogans'.

avatar van HK Senator

HK Senator

Vondt het eigenlijk wel een sterke film met zeer degelijke acteerprestaties en goede setting. Weaver heb ik totaal niet herkend totdat de aftiteling kwam. De man bewijst hiermee toch wel een zeer goed acteur te zijn. Iets waar ik tot nu toe altijd aan twijfelde. Einde idd wat jammer...

avatar van manecas36

manecas36

Mwa….leuke film , maar geen must see , vind ik.

avatar van ibendb

ibendb

The Royal Hotel is continu interessant maar toch heb ik het gevoel dat er wat schort aan de film. Ongewenst gedrag van dronken mannen is iets wat zeker niet zomaar door de beugel kan. Ik denk gewoon dat de filmmakers dachten dat ze een actuelere film met een statement aan het maken waren. Het was niet zo impactvol als dat ze voor ogen hadden.

De twee dames acteren goed genoeg en het kabbelende verhaaltje is zeker te pruimen. De film heeft baat aan de sfeervolle setting van de Australische Outback. Ik had enkel het gevoel dat ieder moment Mick Taylor uit Wolf Creek kon langskomen om de dames een kopje kleiner te maken.

avatar van Hannibal

Hannibal

Wat een tegenvaller, hier had ik echt wel wat meer van verwacht. Het ligt niet aan de acteerprestaties want die zijn prima, maar wat gebeurt hier in godsnaam? Is het echt nodig om twee jonge knappe vrouwen naar een kroeg op het platteland vol met agressieve en seksueel gefrustreerde mannen te sturen om te bewijzen dat mannen klootzakken zijn? Een hele andere film, maar ik ken Julia Garner vooral van het veel betere "The Assistant" (tevens van Kitty Green) waar deze boodschap veel subtieler, maar toch harder binnenkomt.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Niet mijn film, ik had er toch allemaal wat meer van verwacht. Fier dat ik hem toch heb kunnen uitkijken!

avatar van schumacher

schumacher

Mijn probleem is met deze film dat het te ééntonig was.

Gezapig mag, dit was te gezapig.

Ik heb met stukjes zitten vooruitspoelen.

Het acteren vond ik wel goed.

Hier had meer ingezeten.

Middelmaat film voor mij.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

BBarbie schreef:

Ik vind dat ook

avatar van De Klauw

De Klauw

Weer zo'n eenzijdige film met als thema 'mannen zijn toch zo slecht en vrouwen zijn zielige slachtoffers van mannen'. Maar eigenlijk gebeurt er zeer weinig. Niet niet meer dan wat relatief onschuldig dronken gedrag. De grootste misdaad in de film gebeurt door de vrouwen zelf op het einde als ze de kroeg in brand steken (waar je enkel de eigenaar mee treft, niet de gasten).

avatar van lang pee

lang pee

De meeste reviews waren niet zo positief, maar ik vond het best een amusant filmpje met een goede Garner. Ik vond ze het best als "go fu.. yourself "in Ozark, de fantastische serie...

De saaiste film die ik in tijden heb gezien. Er gebeurt letterlijk niks. De omschrijving op Netflix dat het om een ‘fight for survival’ zou gaan is best misleidend. Had op basis daarvan verwacht dat er een bepaald plot zou zijn of dat er iets dubieus gaande zou zijn in het hotel. Niets van dat, het gaat letterlijk gewoon om twee vrouwen die tijdens een rondreis in Australië in een ruige kroeg gaan werken die in mijn mening nogal over the top wordt neergezet. Maar goed, ik ben nooit in de outback van Australië geweest. Alle mannen zijn vieze dronkaarden die continu grensoverschrijdend gedrag vertonen en vunzige opmerkingen maken. That’s it, nu weet je zo goed als 80% van de film. Snap niet wat het nut van deze film was. Wilden de makers een punt maken over hoe mannen vrouwen vaak een onveilig gevoel geven? In dat geval is het niet erg genuanceerd neergezet. Verspil je tijd hier niet mee. Acteurs zijn wel goed maar dat kan het niet redden.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee Canadese meiden tijdens hun vakantie in Australië komen te werken in een pub. De hele setting en het acteerwerk is prima. Een aantal licht dreigende/ongemakkelijke situaties, maar het zet nergens echt door waardoor de film ook vrij eentonig wordt.

avatar van robbedoes70

robbedoes70

Wat een bedroevend slechte film

avatar van james_cameron

Aardig australisch drama met thriller-elementen, over twee rondreizende amerikaanse vriendinnen die, om wat bij te verdienen, een baantje aannemen ergens in een schimmige kroeg in the middle of nowhere. Julia Garner en Jessica Henwick zijn leuk in de hoofdrollen en de film kabbelt aangenaam genoeg door, tot de sfeer in de finale dreigend en grimmig wordt. Helaas is dat niet het beste gedeelte van de film. Een bijna onherkenbare Hugo Weaving heeft een sterke bijrol.

avatar van Luudje10

Luudje10

Denk film met Julia Garner uit Ozard, waarin ze geweldig speelde. Nou in deze film deed ze haar best, maar er was niet veel van te maken in dit heel erg dun verhaaltje in een verlaten kroeg met een zooitje randdebielen.

Het einde was helemaal raar, maar dat moet jezelf maar bepalen.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking van The Royal Hotel - ikruikversemosterd:

"Om hun vakantiespaarpot aan te vullen gaan Hanna en Liv aan de slag in de Australische kroeg The Royal Hotel. Zeg maar type stof op de toonbank, weinig zonlicht en ruwe klandizie met grote bek. Als het hier misgaat is het lang wachten op hulp. The Royal Hotel geeft ook genoeg voorzetjes die tot een forse explosie kunnen leiden. Maar voor het zover is wil Kitty Green de stemming zo donker mogelijk maken. De spanning rekken tot het vervelend wordt.

De sterk begonnen thriller verliest gaandeweg aan kracht. Als de wraakvlam dan eindelijk om zich heen grijpt en Hanna en Liv verbittert dit afgelegen stukje Australië achter zich laten voelt het als te lang uitgestelde climax. Een hoogtepunt zonder echte voldoening.

Ik heb ook zo mijn vraagtekens bij de meisjes, die tegenovergesteld reageren op de benauwde situatie. Dat de twee vriendinnen geld nodig hebben en daarom niet meteen weglopen begrijp ik nog. Maar is Liv echt zo naïef om het wangedrag van de kerels weg te wuiven? Is Hanna het niet spuugzat om voor oppas te spelen?

Er speelt duidelijk meer in hun vriendschap, The Royal Hotel laat in het duister wat dat precies is. Zo wordt het lastig klikken met de vriendinnen en hun traumatische vakantieavontuur."

avatar van hans blieb

hans blieb

waar heb ik nou weer naar zitten kijken.. ik geef geen halve ster omdat ik hem niet halverwege heb afgezet