• 9.370.360 stemmen

Met onder meer: Hend El Fahem en Maher Kamoun

Gesproken taal: Arabisch en Frans

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot Satin Rouge

Lilia (Hiyam Abbas) is een doodgewone 'fatsoenlijke' vrouw. Ze woont in Tunis, met haar opgroeiende dochter Salma (Hend El Fahem), die ze alleen opvoedt sinds de dood van haar man. Door een samenloop van omstandigheden en om haar dochter te beschermen van wat ze ziet als haar afgrond, begeeft Lilia zich op een avond naar het cabaret. Ze ontdekt er een in haar ogen gevaarlijke wereld: de lichten, de muziek, de danseressen, de mannen, de pleziertjes... Door angst bevangen vlucht ze weg. Maar iets dwingt haar de volgende nacht weer terug te keren naar het cabaret. Er gaat een hele nieuwe wereld voor haar open, aantrekkelijk en verontrustend tegelijk; de wereld van de nacht, de dans en het plezier. Het cabaret biedt haar gezelschap en ze sluit er vriendschap met een van de sterdanseressen. Uiteindelijk bloeit Lilia op en openbaart ze zichzelf als danseres. Ze wil zich verliezen, zich laten gaan. Het summum daarvan vormt de relatie die ze aangaat met Chokri (Maher Kamoun), het vriendje van haar dochter, een van de muzikanten in het cabaret.

avatar van stinissen

Mooie film met mooie volle vrouwen 3.5*

avatar van Elsje

Elsje

Echte feel good film met vooral veel buikdansen. Echt te gek.

avatar van stinissen

Ik hou wel van een beetje buik

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film om een keertje te zien.

Fraaie impressie over het leven in Tunesië.

De beelden uit Tunis zagen er soms prachtig uit. Vooral de herhaaldelijke overzichten van de stad en de nachtopnames waarin de schaduwen van de hoofdpersonen in het felle goudgele straatlicht te zien waren, waren de moeite waard. Het camerawerk was ook verre van statisch. Vooral tijdens het vele buikdansen draaide camera snel rond, waardoor kleuren in elkaar overliepen. Ook gaf de camera, de onzekerheid bij de moeder goed weer, zonder veel woorden er aan vuil te maken.

Het verhaal is vrij saai maar onderscheidt zich dus door fijn camerawerk en mooie buikdansscènes waarin vele vetrolletjes wedijveren, dat wel. Het hele gedoe tussen moeder en dochter en dan vooral de inmenging van de vriend van de dochter hierin had er wat mij betreft niet in gehoeven. Redelijke film dus, voor een keer. 3*

avatar van Alina

Alina

'Satin Rouge' was een mooie film met een origineel verhaal. Soms was er een tekort aan muziek, vond ik, maar de buikdansmuziekjes maakten het goed. Een saaie vrouw kreeg een passie in haar leven, buikdansen. Ik vond dat er goed geacteerd werd. Ook waren er mooie beelden van de straten en huisjes in Tunesie.

Hiam Abbas zette een goede rol neer. Het was mooi om naar deze film te kijken, vooral als je zelf geinteresseerd bent in buikdansen (zoals ik). Deze film krijgt van mij 3,5*.

stinissen schreef:

Mooie film met mooie volle vrouwen 3.5*

stinissen schreef:

Ik hou wel van een beetje buik

Inderdaad!

Mooi sociaal drama!

Lekkere Arabische muziek ook.

Ik zou hem graag ook op DVD hebben. Snel maar eens kijken of ie op DVD te krijgen is!

Binnenkort óók maar eens "Sabah" gaan zien!

avatar van Gafaroff

Gafaroff

one word: Ironic

narva77 (crew films)

Three words: ikke niet begrijpen??

avatar van Rod vliss

Rod vliss

Mooie film, heb hem in het arabisch bekeken dus kon ik de film niet volgen, uiteindelijk toch echt wel. het mooie vind ik ook dat Lilia (soort dag-nachtleven had, soort dubbelleven), de uiteindelijke driehoeksverhouding Lilia-Salma-Shokri vond ik ook erg mooi. Is me alleen niet duidelijk of Shokri het wist, zowel vindt ik het een erg foute man. Netjes uitgedrukt voor (een enorme klootzak).

avatar van Rod vliss

Rod vliss

@Narva, denk dat gafaroff, op de driehoeksrelatie doelt en de passie van Lilia.

Rod vliss schreef:

@Narva, denk dat gafaroff, op de driehoeksrelatie doelt en de passie van Lilia.

Haha oke, dan snap ik het. Volgens mij dacht ik dat hij/zij op mijn bericht reageerde, maar t'is ruim twee jaar geleden...