• 9.378.430 stemmen

Geregisseerd door: Kitty Green

Met onder meer: Julia Garner, Jessica Henwick en Hugo Weaving

Releasedatum: 6 juni 2024

Plot The Royal Hotel

"A fun adventure is all they wanted."

Hanna reist met haar beste vriendin Liv door Australië. Wanneer ze zonder geld komen te zitten, nemen ze een baan aan in het café The Royal Hotel. De bareigenaar Billy leert de dames de lokale drinkcultuur kennen, maar op een gegeven moment overschrijden de heren een grens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Film over twee jonge vrouwen die verzeild raken in een afgelegen pleisterplaats in de outback. Gezien de entourage is het verhaal weinig verrassend, afgezien van de vraag waarom zij daar überhaupt terechtkomen.

avatar van boemboem27

boemboem27

niet zo best.

verhaaltje over een hotel in the middle of nowhere , waar alleen maar heel vervelende stomdronken gasten zijn ook de baas is constant dronken.

2 jonge tieners achter de bar , je raad het al dat dat mis moet gaan.

daar gaat eigenlijk de gehele film over.

en dat was t dan

avatar van mrkos

mrkos

The Royal Hotel

Hier had meer ingezeten.

2 meiden besluiten op vakantie te gaan naar Australië, maar hebben tegelijkertijd ook geld nodig dus besluiten ze een baan aan te nemen in het café The Royal Hotel. De gasten zijn voornamelijk alleen maar hitsige dronken mannen die het niet laten om de 2 dames af en toe af te snauwen en grapjes over ze te maken. Vooral Hannah moet het ontgelden, omdat ze er eigenlijk niet happy is en het liefst weg wil. Ze was meteen al op haar hoede. Liv daarentegen staat er wat relaxter in en ziet het gevaar niet, sterker nog ze drinkt graag een drankje mee met de gasten, soms tot dronken aan toe. Aan de bareigenaar heb je ook niet veel, omdat hij zelf ook vaak dronken is.

De film had w.m.b. nog wel wat harder mogen zijn. Het was soms nog wat braafjes en te voorzichtig. De spanning was er wel, maar er werd te weinig mee gedaan. Verder was het wel een fijne film om te zien. De pace was goed en heb me geen moment verveeld.

2,5 sterren.

avatar van mrklm

mrklm

De uit Canada afkomstige Liv [Jessica Henwick] en Hanna [Julia Garner] maken een rondreis over de wereld met het ‘work and travel’ en nemen hun intrek in ‘The Royal Hotel’, een aftandse pub nabij in The Great Outback van Australië dat vooral bezocht wordt door (mannelijke) mijnwerkers. Liv probeert er het beste van te maken, maar Hanna voelt zich totaal niet op haar gemak. Sfeervolle psychologische thriller is amper een slowburner te noemen, maar wordt gered goed spel. Hugo Weaving valt (in positieve zin) op als de bepaald niet zachtzinnige hoteleigenaar.

avatar van WB

WB

Leuke film die het moet hebben van de acteerprestaties van de "jongkies", en met name Garner. Die speelt echt goed. Weaving als ouwe norse man is ook op zijn lijf geschreven. Eigenlijk ken ik 'm niet anders dan in een soortgelijke rol (te weinig van hem gezien).

Het verhaal zelf heeft weinig om het lijf. De film wordt bestempeld als thriller, maar is niet een typische thriller. Meer psychologisch, die de sfeer goed weet over te brengen en vast te houden; de hele film heb je het gevoel dat er iets staat te gebeuren. Prima film, goede sfeer, met wellicht de minst mooie locatie van Australië.

avatar van ibendb

ibendb

The Royal Hotel is continu interessant maar toch heb ik het gevoel dat er wat schort aan de film. Ongewenst gedrag van dronken mannen is iets wat zeker niet zomaar door de beugel kan. Ik denk gewoon dat de filmmakers dachten dat ze een actuelere film met een statement aan het maken waren. Het was niet zo impactvol als dat ze voor ogen hadden.

De twee dames acteren goed genoeg en het kabbelende verhaaltje is zeker te pruimen. De film heeft baat aan de sfeervolle setting van de Australische Outback. Ik had enkel het gevoel dat ieder moment Mick Taylor uit Wolf Creek kon langskomen om de dames een kopje kleiner te maken.

avatar van Hannibal

Hannibal

Wat een tegenvaller, hier had ik echt wel wat meer van verwacht. Het ligt niet aan de acteerprestaties want die zijn prima, maar wat gebeurt hier in godsnaam? Is het echt nodig om twee jonge knappe vrouwen naar een kroeg op het platteland vol met agressieve en seksueel gefrustreerde mannen te sturen om te bewijzen dat mannen klootzakken zijn? Een hele andere film, maar ik ken Julia Garner vooral van het veel betere "The Assistant" (tevens van Kitty Green) waar deze boodschap veel subtieler, maar toch harder binnenkomt.

avatar van lang pee

lang pee

De meeste reviews waren niet zo positief, maar ik vond het best een amusant filmpje met een goede Garner. Ik vond ze het best als "go fu.. yourself "in Ozark, de fantastische serie...

avatar van scorsese

Matige film waarin twee Canadese meiden tijdens hun vakantie in Australië komen te werken in een pub. De hele setting en het acteerwerk is prima. Een aantal licht dreigende/ongemakkelijke situaties, maar het zet nergens echt door waardoor de film ook vrij eentonig wordt.

avatar van james_cameron

Aardig australisch drama met thriller-elementen, over twee rondreizende amerikaanse vriendinnen die, om wat bij te verdienen, een baantje aannemen ergens in een schimmige kroeg in the middle of nowhere. Julia Garner en Jessica Henwick zijn leuk in de hoofdrollen en de film kabbelt aangenaam genoeg door, tot de sfeer in de finale dreigend en grimmig wordt. Helaas is dat niet het beste gedeelte van de film. Een bijna onherkenbare Hugo Weaving heeft een sterke bijrol.

avatar van Luudje10

Luudje10

Denk film met Julia Garner uit Ozard, waarin ze geweldig speelde. Nou in deze film deed ze haar best, maar er was niet veel van te maken in dit heel erg dun verhaaltje in een verlaten kroeg met een zooitje randdebielen.

Het einde was helemaal raar, maar dat moet jezelf maar bepalen.