• 9.377.805 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en David Denman

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 31 augustus 2023

Plot The Equalizer 3

"Justice knows no borders."

Robert McCall is met een schone lei begonnen, maar heeft het moeilijk om zich met zijn misdaden te verzoenen. Het leventje in Zuid-Italië bevalt hem echter wel. Wanneer hij ontdekt dat zijn nieuwe vrienden onder de duim gehouden worden door de lokale maffia, besluit hij hier iets aan te doen.

avatar van The Oceanic Six

teigertje schreef:

En jij maar klagen he, over mijn resensies

Zo zie je maar, ik toch mooi deze keer, betreffende jou kritische kijk

Had ik toch maar, mooi gelijk he.

Deze film, de bom.is

En waanzinnig he de muziek in deze ?

Heb nooit gezegd dat dit niet leuk zal zijn.

Wel dat het geen 5 sterren waard is, dat is een cijfer dat je geeft aan de beste films ooit gemaakt voor jou. Of je moet 700 films het beste ooit gemaakt vinden natuurlijk...

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Heb nooit gezegd dat dit niet leuk zal zijn.

Ik beoordeel een film, op genre.

En beter als dit, wordt een aktie film niet.

Denzel Washington man might myth

avatar van cinematic81

cinematic81

Heb me vermaakt. Voor mij duidelijk de beste van de 3.

Het is gewoon de manier waarop de film geschoten is, en hoe het verloopt. Napels en de Italiaanse kust zien er fantastisch uit. De actie is spaarzaam, maar als het er is, dan is het doeltreffend. Er wordt niet met een bodycount gestrooid hier. Het verhaal is inwisselbaar, maar de bad guys worden dusdanig neergezet dat je ze gewoon dood wilt hebben.

Goed.

avatar van DDT

DDT

teigertje schreef:

Ok nou dat valt mee

Ik vind de eerste en deze derde de beste.

En dan de tweede.

En de muziek met een techno rif erin is echt te gek,in deze nieuwe met mister Robert McCall.

Dat zal je wel horen dan.

De derde vind ik ook fantastisch.

Net als Man on Fire met Denzel Washington en natuurlijk de John Wick films en The Gunman met Sean Penn en Rambo last blood en The Foreigner met Jackie Chan wat mij betreft zijn deze aktie films het summum in dit genre.

Nou veel plezier.

En je vergeet Taken? Of vind je deze niet goed?

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

DDT schreef:

En je vergeet Taken? Of vind je deze niet goed?

Ja natuurlijk die ook. ! Mooi aangevuld.

De eerste twee zijn ijzersterk

avatar van Phantasm

Phantasm

Echt spannend werd het niet echt, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Film Pegasus

Deel 1 was best leuk om te zien, maar het veel mindere vervolg was het de vraag wat deel 3 zou brengen. Wat een verbetering! De film doet de moeite om niet te hervallen in het cliché van de good guy vs de bad guys, maar zorgt voor sfeerzetting, een heerlijke setting, karakterverdieping en boeiende filmscore. Een opening die meteen de toon zet. En daarna de tijd neemt om de film tot rust te brengen met een heerlijke spanning. In de meeste films (uit dit genre) krijg je snel de good guy die fall en rise doormaakt om de bad guys te grazen te nemen. Meestal zijn de andere figuren maar decor. Terwijl het hier meer aangekleed is en het ook wat meer als een thriller kijkt dan enkel een actiesequel. Even laten bezinken, maar ik zou durven zeggen dat dit het beste deel uit de franchise is. En dat is uitzonderlijk bij de meestal voor de handliggende sequels tegenwoordig.

avatar van RikkieD

RikkieD

Leuke film voor diegene die op zoek is naar een iets realistischere John Wick achtige film.

Mooie locaties, leuk verhaal, lekkere actie, goed gefilmd en best aardige muziek.

Kan niet beoordelen of dit de beste uit de reeks was. Ik vond de locaties echter wel meer sfeervol. De andere twee nog maar een keer kijken.

Leuk als je van actie houdt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Verrassend leuk. Fuqua kan goed sfeer scheppen en weet vaak mooie beelden op het doek te toveren maar als verhalenverteller vind ik hem wat minder. Daardoor vallen zijn films toch vaak wat tegen. Deze derde Equalizer leunt echter vooral op sfeer, meer dan op een verhaal. En die sfeer wordt super gebracht, de Italiaanse kustlijn of de dubbele boulevard van Napels zijn vaak prachtig in beeld gezet. Tempo is goed, Washington redt het alleen al met zijn charisma (en doet wel meer dan daarop leunen) en ook de andere personages in dat dorpje zijn zeer aimabel. Ergens neigt de film naar kitsch maar de film houdt net genoeg zijn smoel strak. Ik vond overigens de actie in deze serie nooit heel denderend omdat Washington te goed is en er nul spanning of verwondering in zat, maar de actie is nu gedoseerd en lijkt ook niet het hoofddoel. Het gaat om de duistere sfeer daarbij, niet om het knallen an sich. En dat werkt. En bovenal, ik heb echt heerlijk in de bioscoop gezet. 4,0*.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I'm preparing you."

Het vorige deel vond ik nogal teleurstellend, dus ik had niet al te hoge verwachtingen van dit vervolg. Maar dit is wonderbaarlijk genoeg een uitstekend slotstuk geworden.

Robert McCall heeft ditmaal een overzeese trip gemaakt en bevindt zich nu in Zuid-Italië. Zijn laatste klus heeft hem in een nijpende situatie gebracht, waardoor hij het rustiger aan moet doen. Dit rustig leventje in een klein dorpje bevalt hem wel. Jammer genoeg wordt de rust verstoord door de plaatselijke maffia en is McCall genoopt om weer in actie te komen.

Het is te merken dat Antoine Fuqua de nodige tijd neemt om de sfeer te scheppen. Op deze wijze maak je als kijker kennis met de bewoners, gesteund door prachtige beelden van het pittoreske plaatsje. Het kabbelt zo lekker voort. En met Denzel Washington heb je sowieso een charismatische acteur te pakken die je hierdoorheen leidt.

De actie lijkt meer plaatsgemaakt te hebben voor het drama. Maar zodra het erop aankomt, dan gaat het weer lekker los. De actiescènes zijn weer lekker hard en bloederig te noemen. Het is alleen jammer dat het slot enigszins onbevredigend is; ik had verwacht dat er nog een grotere vis in het water zou zijn. En McCall loopt eigenlijk nooit gevaar.

Al met al is 'The Equalizer 3' een vermakelijk vervolg geworden.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van Gish

Gish

Sterk derde deel van deze trilogie. Denzel wordt wat ouder maar verliest zijn skills niet. Sterk plot en geweldige cast met sinistere bad guys in het pittoreske Italië. Stilering is top, evenals de fotografie en het camerawerk. Leuk ook dat Dakota, eerder gered als klein meisje in Man on Fire weer mag opdraven. Grof geweld, nauwelijks geknal, geweldig allemaal. Op naar 4?

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Op zich weer een aardig vervolg in deze niet bijzondere actie serie. Het plot is weer niet bijster goed (wat voegt de CIA in hemelsnaam toe in deze film? Wordt nauwelijks verder ontwikkeld). Het enige wat deze films boven de middelmatigheid doet stijgen is Denzel Washington, zoals altijd goed en zelfs op latere leeftijd nog geloofwaardig als gepensioneerd actieheld, ook al gaat het hem allemaal wel erg gemakkelijk af.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Lekkere aflevering van de reeks. Washington is natuurlijk weer ongenaakbaar, heeft alles onder controle (behalve dat jochie in het begin dan), en schroomt niet om snel en degelijk te werk te gaan. Een actiefilm kun je het nauwelijks noemen, daarvoor komt er te weinig spectaculairs in voor, en gaat het allemaal te simpel voor MacCall, maar een heerlijk wraakfilmpje is dit wel. Geen moeilijkdoenerij met de held die na zware gevechten uiteindelijk wint, maar gewoon pats boem knal en iedereen dood.
Ben het wel eens met diegenen die de sfeer in, met name, dat Italiaanse kustdorpje roemen.

avatar van YSV

YSV

Ook deze 3e deel weer net zo geweldig als de eerste 2. Leuk om hem na Man on fire weer samen te zien met Dakota Fanning

Tussen de delen zitten heel wat jaren.

Ik hoop dat er op wat korter termijn nog een 4e komt

avatar van schumacher

schumacher

1ste deel blijft het beste.

2de deel de mindere.

3de deel er tussenin.

Ik vond het een leuke film maar u niet veel aan aktie want er is heel weinig aktie, de film moet het meer hebben van de sfeer. Ze bouwen de film aan een gezapig maar leuk tempo op, het verveeld nooit ondanks er veel gepraat is. Ze leren het dorpje er kennen en ga zo maar door.

Om de ene of andere manier was het best een goeie en leuke film, normaal gezien ben ik iemand die het liefst meer aktie wil maar het zal ook aan Denzel Washington liggen denk ik die zo'n film altijd een extra puntje kan bezorgen, gewoon een zeer goeie acteur.

Super film. 5 sterren waard!! Film blijft tot op het laatste moment gefascineerd. Mooi opnames en de sfeer in de film is zo mooi gedaan. Tot in de puntjes over nagedacht. Ik ben fan!

avatar van Sirone

Sirone

Eerste deel was het beste

2 de deel was ook goed maar de laatste scènes met die storm vond ik niet mooi , zag er nep uit .

Deze deel was beter dan de 2de maar het werd te gemakkelijk voor Denzel .het was spannend tot Denzel de broer “te gemakkelijk “ vermoordde samen met de rest . En jammer genoeg zag je wel hier de ouderdom van Denzel

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Denzel Washington keert in het derde Equalizer-deel terug als de charmante bottenbreker McCall. Dit keer is een sfeervol Zuid-Italiaans kustdorpje de ideale setting voor buurtpreventie die hij als vanouds met knokkels en kogels invult. Wie de vorige twee delen gezien heeft, wordt niet verrast. En dat is met deze winnende barmhartige-samaritaan-sloopt-tuig-formule helemaal prima.

3,5 * Waardige afmaker

avatar van F4F1

F4F1

Vier sterren, kan mij het schelen. Ik heb een kostelijke avond gehad in de bioscoop.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Intro is het beste van de film

Goede film maar zoals altijd blijft de eeste het beste

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Één van mijn favoriete filmreeksen, nu met deze 3de erbij zeker. En Denzel Washington, echt ie is 3 x geweldig in deze films. Ook interessant dat het zich nu in Italië afspeelde, fijne locatie/setting. 9/10.

avatar van zoutzak

zoutzak

Denzel pushing 70. Nee, geloofwaardig wordt het allemaal niet, mede dankzij een dertien in een dozijn verhaal, maar vermakelijk is het dan weer wel. De locaties zijn top en het camerawerk doet deze eer aan. Actiescènes worden effectief in beeld gebracht, niet overdadig, een beetje zoals je verwacht dat een 70 jarige man ten strijde trekt. Het wordt gelukkig nergens Irishman-kolderiek maar veel scheelt het niet. Laat John David Washington het stokje maar overnemen van Denzel. Dit is een mooie afsluiter van de reeks.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

De sfeer in deze film wordt goed neergezet, karakters krijgen meer diepgang. Ook erg bijzonder is dat Denzel Washington en Dakota Fanning weer herenigd zijn na de film “Man on Fire” uit 2004. Natuurlijk is het qua verhaal een 13 uit een dozijn geworden en is Denzel als Robert McCall niet te stuiten. De acties zijn spaarzaam maar erg goed in beeld gezet. De Bad-Guys zijn dan ook overduidelijk erg slecht en krijgen wat je ook verwacht in zo’n film. Aanrader? Jawel, niet de beste uit de reeks. Dat blijft toch deel 1. Maar ik heb me er wel erg goed mee vermaakt. Maar laten we wel hopen dat het nu klaar is met deel 3.

avatar van redfish71

redfish71

Itt de meeste reviews hier minder positief dan de rest.

De film begon vrij bruut met alles in beeld gebracht, wat de aandacht trok. Daarna komt hij in een rustiger stuk terecht waarin hij een leven in een klein italiaans stadje proeft. Wie weet is het wel iets voor hem.

De film is juist sterk in de karakters en het leven in het kleine stadje. Op het moment dat er iets lijkt op te bloeien worden echter wat bad guys op zeer eentonige en oppervlakkige manier geïntroduceerd zodat de man weer een doel krijgt. Je moet deze bad guys wel haten en wilt dat met ze afgerekend wordt.

Denzel is aardig op leeftijd en ziet er fysiek moe uit. Hij komt vaak niet verder dan wat spreuken mompelen of rare scheve bekken trekken, waardoor het soms lijkt alsof hij zelf niet snapt wat hij er doet. Hij probeert nogal de coole/rustige/weet alles gast uit te hangen, maar ergens vind ik het op zijn leeftijd niet meer geloofwaardig. Wat is het toch met al die oudere celebs die eigenlijk gewoon van hun pensioen zouden moeten genieten ipv weer doen alsof ze nog 30 zijn en in hun oude rollen kruipen?

Daarna wordt er voor wat voelt als vulling nog een verhaallijn met een agente bijgehaald (die blijkbaar zomaar overal op de wereld rond mag huppelen en haar ding mag doen als het om drugs gaat) en het einde geeft een soort backstory die ook niks toevoegt.

De finale vechtpartij geeft weinig voldoening en voelt ook weer veel te makkelijk zonder enig gevoel van dreiging of gevaar waardoor ik het niet spannend vond.

2.5/5. Beter dan niks, maar had beter gekund.

avatar van TMP

TMP

Ben geen fan van de eerste twee delen in deze reeks, maar wel van Denzel Washington. Daarom heb ik ook dit derde deel gekeken en dit is wellicht de beste film uit de reeks. De setting in Italië is erg sfeervol en werkt goed. Verder onsympathieke bad guys, een prima vertolking van Denzel Washington en een degelijke soundtrack die nog voor wat extra sfeer zorgt. De actie is bovendien goed in beeld gebracht. Wel een nogal doorsnee en dun verhaal, maar daarvoor keek ik toch al niet. Al met al een zeer behoorlijke film.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

TMP schreef:

Bizar (mijn gevoel). Daar ik ook wel ferme fan ben van Denzel en ie en The Equalizer films echt top combo vormt. Maar goe da smaken verschillen

avatar van james_cameron

Acceptabel derde (en laatste?) deel van de reeks, met Denzel Washington weer heerlijk stoïcijns op dreef als autistische wraakengel. De plot laat hem evenwel flink in de steek, vooral tegen het einde van de film, wanneer alles wel erg simplistisch en zoetsappig wordt. Dit deel moet het vooral hebben van een portie bruut geweld waar je u tegen zegt; vooral de openingsscene is behoorlijk bot. Al met al iets beter dan twee, maar ook dit deel komt niet in de buurt van het origineel.

avatar van KaroSoraya

KaroSoraya

Vanaf begin zat ik gelijk er lekker in. What the fuck denk je. Verhaal was duidelijk en pakkend. Beste van de 3 en dat is opzich al knap omdat vaak het juist andersom is.

Denzel is een top acteur!

Achteraf dacht ik:" was op het eind nu Susan die aan zijn tafel kwam zitten? Was toch in de 2e overleden?"

Terugkijken gaat nu nig even niet, wellicht dat iemand anders kan vertellen dat het een andere vrouw was

avatar van sportfan27

sportfan27

The Equalizer 3.

Als fan van de franchise was ik erg benieuwd naar deel 3.
Deel 1 is en blijft een geweldige film waarin Antoine Fuqua ruim de tijd neemt om het karakter van Robert McCall te introduceren en waarin de Russen ijzersterk worden vertolkt. De kills worden goed verdeeld over de film en waanzinnig in beeld gebracht.
Deel 2 had als grote manco dat er teveel plots in de film gepropt werden die niet goed werden uitgewerkt (de buurjongen bijvoorbeeld die ineens uit de film verdwijnt, het gezin in Brussel die zonder duidelijke reden vermoord wordt) en dat Pedro Pascal met zijn groepje geen seconde aan de Russen uit deel 1 kan tippen.

Deel 3 begint geweldig en het eerste uur is dan ook ijzersterk. Fuqua neemt rustig de tijd om met prachtige beelden het Italiaanse dorpje weer te geven en Washington zit weer heerlijk in zijn rol als McCall.
De sfeer van deel 1 is weer helemaal terug.
Enige zwakke punt is Fanning die gewoon niet goed acteert. (aan het einde blijkt zij de dochter van Susan en Brian Plummer te zijn)
Na de dood van het jongere broertje (die overigens veel sterker speelt dan zijn grote broer) gaat de film helaas hard onderuit en gaat Fuqua ineens veel en veel te snel.
Het uitschakelen van de Cammora is binnen 5 minuten gebeurd en ineens is de film klaar. Vreselijk zonde want hier had net als in deel 1 veel meer uitgehaald kunnen en moeten worden.
Het draait bij de The Equalizer films om de brute kills van McCall en waar dit in het begin van de film weer prachtig in beeld wordt gebracht wordt dit aan het einde juist afgeraffeld.

Door de zwakke laatste 20min kom ik niet verder dan een krappe voldoende en blijft ik met een dubbel gevoel achter. Washington kan met zijn 70 jaar nog makkelijk mee en deze rol past hem perfect. Helaas laat de regie hem tegen het einde in de steek. Had de film 10 minuten langer geduurd dan had Fuqua het eindgevecht veel beter en met veel meer rust in beeld kunnen brengen. Dan had deel 3 een prachtige afsluiter kunnen zijn.

avatar van boemboem27

boemboem27

vermakelijk vervolg op de eerste 2 delen.

de actie was niet te overdreven, mooi gedoseerd.

gewoon weer een lekker actiefilmpje, dat voor mij gerust nog wel weer een vervolg mag hebben

hou wel van dit soort wraakfilmpjes