Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 31 augustus 2023
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Equalizer 3
"Justice knows no borders."
Robert McCall is met een schone lei begonnen, maar heeft het moeilijk om zich met zijn misdaden te verzoenen. Het leventje in Zuid-Italië bevalt hem echter wel. Wanneer hij ontdekt dat zijn nieuwe vrienden onder de duim gehouden worden door de lokale maffia, besluit hij hier iets aan te doen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Marco Quaranta
Barista
mrkos
The Equalizer 3
Alweer het 3e deel van deze fijne reeks actiefilms.
The Equalizer en Denzel Washington gaan hand in hand. Deze rol past perfect bij hem. Ook weer in deze film, die na een bloedige openingsscene rustig begint en ons prachtige beelden van Italië laat zien. Ook hier krijgt hij het weer aan de stok met criminelen, dit keer met de lokale maffia.
De actiescenes zijn weer tof en hard. Alleen het laatste kwartier, wanneer hij achter Vincent aan gaat, wordt het wel een beetje te onrealistisch. De vijanden leken serieus wel NPC's. Dit was in de vorige delen helaas ook al zo. Ondanks dat blijf ik wel genieten van de charismatische Robert McCall.
Stiekem hoop ik dat er nog een 4e gemaakt wordt.
3,5 sterren.
driekes9
Vond deze helaas tegenvallen. De actie is super gaaf in beeld gebracht, dat kan Antoine Fuqua heel goed. Wat Antoine Fuqua niet zo goed kan is een verhaal vertellen (op Training Day na). The good guys zijn ook echt super good, het glazuur springt van je tanden af. The bad guys zijn ook super bad, je maag draait ervan om. Totaal geen ruimte voor enige nuances. Na een hele saaie middenstuk is het ook gerechtvaardigd dat Dezel aan het eind the bad guys bruut afmaakt.
Denzel is altijd een genot om naar te kijken, kan een Dezel film geen onvoldoende geven. Een magere 3.
teigertje
- 2079 stemmen
Vond deze helaas tegenvallen. De actie is super gaaf in beeld gebracht, dat kan Antoine Fuqua heel goed. Wat Antoine Fuqua niet zo goed kan is een verhaal vertellen (op Training Day na). The good guys zijn ook echt super good, het glazuur springt van je tanden af. The bad guys zijn ook super bad, je maag draait ervan om. Na een hele saaie middenstuk is het ook gerechtvaardigd dat Dezel aan het eind the bad guys bruut afmaakt.
driekes9
✌️
Heb jij echt serieus een IQ van een gemiddelde kamer temperatuur. Je reactie raakt kant noch wal.
Waku
Lekker bruut wraak filmpje weer.
Dit keer in een italiaans siciliaanse omgeving die sfeervol in beeld is gebracht.
Kills zien er weer vermakelijk uit.
filmkul
Redelijke actie thriller. Het verhaal is vrij standaard. De uitwerking is niet helemaal in balans. De eerste drie kwart is ijzersterk, met een prima opbouw. De opening is erg fraai. Daarna volgt een rustige maar gespannen sfeer waarin je als kijker meegetrokken wordt richting de climax. Helaas valt die climax wat tegen. Niet slecht ofzo, maar allemaal niet heel origineel en wat makkelijk zonder al te veel spanning. Verder is de film een visueel genot om naar te kijken. Het acteerwerk is over de hele linie in orde, met een sterke Washington. 3.5
chrisace
Dit is toch wel 1 van denzel zijn slechtste film te voorspellend erg slecht geacteerd tjeeee slecht saai deel 1 vondt ik toch wel het gaafste gr
Brabants
The Equalizer 3 is een film waar alles in zit. Het is ook logisch dat er bij zo'n derde deel alles uit de kast moet worden gehaald om minimaal de kijkervaring van de voorgaande delen te evenaren. Ergens lukt dat dan ook zeker. Ik vond hem qua niveau terechtkomen tussen het eerste en tweede deel. Dus net iets minder dan de eerste en net iets beter dan de tweede. Ergens vervelen dit soort films nergens want het is een ijzersterke combinatie tussen regisseurs en acteurs.
'Let me show you the real food of Alamonte'
'ok'
'What is this?'
'Kebab'

Enfin, toch een beetje jammer allemaal, want dit had alles in zich om een beter wraakfilmpje te zijn.
Het is natuurlijk gewoon de zoveelste Yojimbo/Man with no Name-variant maar toch leuk opgebouwd:
Denzel altijd prima, leuke badguys om een hekel aan te krijgen (Italianen die zelfs echt Italiaans spreken! sterker nog, met Napolitaans accent, bravo), en een mooie setting.
Maar 2de helft zakt het eigenlijk allemaal nogal in met een vrij saaie en snelle afhandeling. Zonde.
Partyboooi
Aardig vervolg weer in de Equalizer serie. Maar ook veel van hetzelfde. Door de setting in zuid Italie krijgt ie er van mij een halve ster bij. Verder de zoveelste wraak film van de afgelopen jaren...ben er wel beetje klaar mee haha
mcdaktari
✌️
Het is toch heel duidelijk. Hij zegt wat hij de goede en mindere stukken vind. Duidelijk toch.
macrobody
Wat is het toch met al die oudere celebs die eigenlijk gewoon van hun pensioen zouden moeten genieten ipv weer doen alsof ze nog 30 zijn en in hun oude rollen kruipen?
Hahahaha. Een tekenende uitspraak van iemand die precies zo is geprogrammeerd zoals het de bedoeling is. Ooit bij je opgekomen dat een acteur betaald wordt voor iets dat hij zo leuk vind dat hij kan doen tot aan zijn dood? Als je iets doet in het leven dat maakt dat je uitkijkt naar je pensioen dan is er echt iets mis met je leven. Maar dat is mijn bescheiden mening uiteraard.
Ik vond het wel weer eens tijd voor een Denzel film. Het was al weer lang geleden dat ik hem had gezien. Alles gaat hem goed af maar dat is logisch natuurlijk met zoveel ervaring. Misschien zit er nog een deel 4 in?
redfish71
Zeker, groot gelijk dat ze doen wat ze leuk vinden: het is letterlijk 'spelen'! Rollenspel of doe alsof je die bent toen je nog kind was.
Daar vind ik ook niks mis mee, maar wel met filmstudios die die oude rotten van de plank halen om nog 1x makkelijk te scoren op basis van nostalgie bij de fans. Ik heb het idee dat dat soms een beetje ten koste van het eindproduct, maar misschien ben ik de oude zeikerd inmiddels, maar van mij hadden veel vervolgfilms beter niet gemaakt kunnen worden. Dan was mijn nostalgische herinnering nog puur en niet bevlekt.
Ik heb het overigens niet over de equalizer films hierbij, maar denk aan een Star Wars bijv.
Uier
- 2006 berichten
Redelijk vervolg dat de gebaande wegen trouw volgt. Nergens verrassend, maar wel bij vlagen vermakelijk.
Dat einde gaat echter helemaal nergens over.
Laatste 15 minuten kun je beter skippen.
DjFrankie
Je krijgt wat je verwacht en dat is prima.
Vermakelijke actie.
Dat einde gaat echter helemaal nergens over.
Laatste 15 minuten kun je beter skippen.
Waarom zou je in hemelsnaam het leukste deel van de film skippen zeg.
macrobody
Hier kan ik het niet anders dan mee eens zijn. Het verschil zit 'm in of de acteur/actrice zelf auditie doet om de rol te verkrijgen of dat men een acteur/actrice selecteert om makkelijk te scoren. Een voorbeeld is Bruce Willis. Dat is een acteur die een paar minuten schermtijd krijgt zodat zijn naam op de cover kan. Hoe die films dan nog steeds weer een publiek weet te trekken is me dan ook een raadsel. In de hoop dat het ooit nog beter gaat worden misschien? Nog erger is het als ze een vervolg maken zonder de originele acteur of actrice. Als ze Denzel Washington hadden vervangen door Dominique Fishback of zo om maar te voldoen aan de zogenaamde nieuwe eisen van de kijker dan had dit vervolg ook gelijk in de prullenbak gekund. Alhoewel het me opvalt dat die trend langzaam maar zeker verdwijnt. Misschien zat een meerderheid hier toch niet op te wachten.
Uier
- 2006 berichten
Hebben wij het over hetzelfde stuk? Ik doel op het stuk met de tas vol geld die bij dat oudere stel terecht kom, omdat ze hun pensioen kwijt waren.
Wat een kunstmatig toegevoegde kolder.
Haha nee, ging er vanuit dat je de grootste agressieve laatste clash in de villa bedoelde. Dat was het slotkwartier.
Dat stukje van jou was toch maar 2 minuten ofzo?
Jynxter
Wat een kunstmatig toegevoegde kolder.
Het was de hele reden waarom Mccall op de drugs boerderij terecht kwam en waarom alle gebeurtenissen überhaupt plaats hebben gevonden. Vrij belangrijk stukje "toegevoegde kolder" dus.
Jynxter
Vette wraak-actie-flick. Denzel is wel wat oud geworden om een ultieme bad-ass te spelen, maar zet Mccall toch weer overtuigend neer. Een rechtlijnig plot, grimmige sfeer en brute actie waar af en toe een bijdehante opmerking aan vooraf gaat, zijn de vertrouwde ingrediënten van de Equalizer reeks. Hoewel deel 3 af en toe iets harder zijn best deed filmisch of zelfs artistiek potten te breken. Misschien wel iets te veel zijn best, want ik vond het niet geheel passend bij de simpele film die The Equalizer eigenlijk is.
Daarnaast vond ik één scene (namelijk de confrontatie op het plein)) erg knullig. Zowel het hoofdpersonage als de slechteriken slaan daar ineens een modderfiguur in hun manier van handelen. Terwijl ze verder juist steeds juist zo adequaat en in controle zijn.
Maar goed. Het zijn kleine smetjes op een voornamelijk lekker wegkijkende actiefilm. Het mooie Italiaanse dorpje en landschap, de vaak abrupte en heftige actie, de coolness van Denzel en de toffe soundtrack maakten onder andere dat ik The Equalizer 3 prima kon waarderen.
Canon1967
Aardig filmpje maar mager verhaal, weinig spanning, oppervlakkig (bijna geen nauwgezette actietiming meer, etc...) en super voorspelbaar. Enfin...het klassieke dipje in een serie van sequels.
Daarenboven... om een toeristisch plaatje van Italië te zien, opteer ik toch liever voor een toeristische programma's i.p.v. afkooksel nr° 3 van een voorheen goede actiefilm.
Ik denk dat Denzel eerder in vakantie was, dan op een filmset.
Het is hem vergeven.....op naar nr°4.
Walter S.
Ik vond het ook wat mat allemaal. Prima opening maar daarna kabbelt het allemaal wat voort, leuk en aardig maar niet bijzonder. Puur opbouwen van de hekel die je aan de bad guys krijgt. Vrij weinig actie. Het hoogtepunt aan (of tegen) het eind van de film is dan weer erg snel voorbij.
Ik vond deel 1 en 2 wel te gek, daarom wilde ik deze in de bios zien, maar het viel me wat tegen.
knusse stoel
Ik denk dat Denzel eerder in vakantie was, dan op een filmset.
Het is hem vergeven.....op naar nr°4.
Helaas, nr.3: "The final chapter".
martijn1976
Mwa deze actie-prent...... Door de aanwezigheid van Denzel wel boven gemiddeld...... Uitstekende acteur gewoon..... Ik vond deze de minste uit de reeks. Maar ik heb me goed vermaakt verder......
Filmkriebel
Een Equalizer film laat bij mij altijd een wat teleurstellend gevoel achter. Robert McCall zit in Italië ditmaal en krijgt het aan de stok met de lokale mafia. Het is nogal een clichématig verhaal zonder veel nieuws. Het eerste uur zie je opaatje McCall die een stamcafé vindt, vis gaat kopen op de markt en wat aan sightseeing doet... En dat sleept nogal aan. Pas in het laatste half uur komt de actie er eindelijk wanneer de Camorra boel gaat maken in het schilderachtige kuststadje en McCall er zich gaat mee bemoeien. Wat ook al zo kut is aan Equalizer is dat McCall nooit enige tegenstand krijgt van zijn vijanden (de kogel die hij krijgt in het begin zou ik eerder een toevalstreffer noemen). Hij moordt zich een weg door de film en maakt zijn vijanden droogweg af. Dat was zo in de twee vorige delen, hier is dat niet anders. Hoe saai en voorspelbaar kan je een actiefilm in elkaar steken? Klaar is de klus, op naar de eindaftiteling. Equalizer 3 is een film met weinig ideeën.
Corcicus
Een zeer zwak vervolg met nauwelijks actie. Het duurt zelfs ruim een uur vooraleer er echt iets gebeurt. Het grootste deel van de speelduur zitten we te gapen terwijl Robert van zijn pensioen geniet in een gezapig Italiaans dorpje. Dat piepkuiken Dakota Fanning was ook een miscast. Snap geen bal van de goede reviews.
Kondoro
"Nine seconds. That's what I'll give you to decide your fate. Nine seconds.”
Jammer, het viel me toch een tikkeltje tegen. Eerder dit jaar heb ik de andere twee delen weer eens herzien, en deel twee beviel me duidelijk een stuk meer dan toen ik hem voor het eerst zag, misschien gaat dat hier weer het geval zijn. Toen dit derde deel was aangekondigd was ik best wel enthousiast, ik vind deel één namelijk nog steeds een echte top film, die later echt wel gaat functioneren als een klassieker maar, duidelijk is wel echt dat deel twee en dit derde deel niet kunnen tippen aan die film. Toch heb ik me merendeels wel vermaakt hoor, ik klink in het eerste stukje van mijn mening nogal negatief, dat ben ik niet over de grote getalen van deze film. Het blijft toch vaak wel smullen om Denzel Washington in films als dit te zien schitteren.
De opening van deze film is grandioos. Heel erg koud, hard en vooral sfeervol om te zien, typisch een scene wat je bij deze film mag verwachten. Daarna verwachtte ik het eigenlijk een stuk vaker, al laat de film veel op zich wachten. Er gebeurt niet veel, en als er wat gebeurt tussendoor is het maar kort, en al direct een heel stuk minder sfeervol. Het duurt wel een uur voordat de film eindelijk een beetje op gang komt, en dan heb je het laatste half uur een erg prachtige scene waar hij het huis van de Capo di Tutti Capi binnenvalt om hem te vermoorden, nadat hij achter hem aan kwam in het dorpje en ook inwoners pijn deed zowel mentaal als fysiek is die scene toch wel zwakjes uitgewerkt, het had een stuk harder gemogen. En dat is iets wat me direct op viel, de film is in mijn ogen niet echt hard genoeg op de meeste stukken. Het had echt veel harder gemogen, zeker als wraakfilm komt de film toch echt niet goed uit zijn schelp.
Ik had dus misschien ook wel wat meer van de Camorra willen zien, waardoor Robert er ook echt een hekel aan kreeg, en niet die paar momenten. Toch wat meer actie misschien, wat je nu wel mist. Omdat de opbouw van de film eigenlijk meer de momenten vertoont hoe hij van zijn pensioen in Italië geniet, dan dat hij schurken neer hoekt. Jammer man, de film lag op vol met kansen en die werden helaas niet allemaal aangepakt.
Eénmaal in de actie, zitten we er overigens wel echt goed in. Daar kan je eigenlijk niks op aanmerken, want dat vond ik wel heel tof. Het verhaal vond ik overigens ook best vermakelijk om te volgen, ik hou wel vaak van dit soort wraakfilms, en ik mag graag Denzel Washington zien acteren, blijft een meedogenloze acteur die het wederom hier ook weer héél goed weet te doen. Van Dakota Fanning had ik geen hoge hoed op, ik vond dat niet wat in deze film. Ze oogt gewoon te lief, te schattig, dat moet je niet willen in een film als dit, ik had liever een pittige tante gezien, die ook meer charisma weet uit te stralen.
Ach, en je moet misschien maar niet te veel eisen, want deze film brengt voor de zondagavond gewoon een hele vermakelijke actieprent. Ik mag gewoon weg ook niet klagen, ik heb best genoten voor de meeste gevallen, zoals ik al zei ik kon wel gewoon genieten van Washington in deze film. Ik vond hem zelf een tikkeltje beter dan het tweede deel (de actie was wat harder) maar, zeker niet zoals mijn verwachtingen waren. Ik zat heel lang op vier sterren te broeden maar, ik haak daar toch vanaf. Misschien in te toekomst, nu niet.

The Equalizer 2
2018

The Equalizer
2014

'The Equalizer 3' is nu te zien op Netflix, en dat laten abonnees zich geen twee keer zeggen

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Actie / Avontuur, 2023