• 9.378.503 stemmen

Met onder meer: Brie Larson, Teyonah Parris en Iman Vellani

Gesproken taal: Engels en Urdu

Releasedatum: 8 november 2023

Plot The Marvels

"Higher. Further. Faster. Together."

Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel.

Carol Danvers / Captain Marvel

Monica Rambeau

Kamala Khan / Ms. Marvel

Emperor Dro'ge

Prince Yan

Muneeba Khan

Yusuf Khan

catdog schreef:

Er is geen enkele boodschap die deze film erdoorheen wilt drammen. Het is gewoon niet zo’n sterk geschreven film die toevallig een diverse cast kent. Daar zit geen link tussen, hoe graag sommige mensen dit ook aan elkaar willen koppelen.

Na aanleiding van de zeer slechte box office resultaten heeft Brie larson nochtans wel degelijk duidelijk verklaard in een interview dat er een agenda achter deze woke films zit , sterker nog : ze beweerd zelfs dat ze koppig zullen blijven doorgaan deze agenda erdoorheen te drammen hoe slecht de bioscoop opbrengsten ook zullen zijn .

jouw bewering hierover is dus vals .

clubsport schreef:

jouw bewering hierover is dus vals .

Blijf jij maar in je sprookjes geloven joh. Link het interview maar eens

avatar van Shadowed

Shadowed

The Marvels toont het huidige niveau van het Marvel-universum gemakkelijk aan. Gebrek aan tempo en entertainment valt regisseuse Nia DaCosta niet te verwijten, wellicht wel een gebrek aan ambitie. Waar de voorgaande films vaak bijdroegen aan een gezamenlijk einddoel lijkt deze film er enkel en alleen te zijn voor het vermaak en geld. Het is dus minder betekenisvol, maar doet weinig onder aan de rest. Bovendien leveren de drie hoofdpersonages zeer degelijk acteerwerk af, waarvan met name Iman Vellani behoorlijk weet op te vallen. De vormgeving van de actie wordt verder spectaculair en enthousiast naar voren geregisseerd door DaCosta en de effecten ogen niet verkeerd. Wellicht dat deze scenes wat teveel worden voorzien van CGI-uitbarstingen, maar dat is met veel andere, soortgelijke superheldencreaties niet anders. Aangezien de film redelijk braaf het bronmateriaal lijkt te volgen is er wat mij betreft weinig sprake van een doelbewuste woke-agenda, maar aan ieder individu de keuze om het eindresultaat op zo'n manier voor zichzelf te laten vergallen. The Marvels is voorzien van genoeg spektakel, tempo en afwisseling om niet te vervelen. Ietwat dwazere scenes zoals planeet ik-zing-al-mijn-dialogen worden daarnaast creatief genoeg vormgegeven om niet compleet te irriteren.

Blijf jij maar in je sprookjes geloven joh. Link het interview maar eens

Toegegeven dat dat niet te vinden is , maar haar vroegere uitspraken maken zo.n statement zeer geloofwaardig .

de woke en feministische agenda blijft gewoon kraakhelder zichtbaar , alle vrouwelijke personages hebben mannelijke stoere eigenschappen en de mannelijke personages ( nick fury ) zijn of zwak of zielig of een combi van beide , in de mcu is nu geen stoer mannelijk personage meer over en dan moet ik geloven dat er geen agenda hierachter zit ?

Over de diversiteitsagenda hoef ik geen woorden vuil te maken .

clubsport schreef:

Over de diversiteitsagenda hoef ik geen woorden vuil te maken .

Ah dus je bent gewoon zelf verhaaltjes aan het fabriceren omdat je per se in een agenda wilt blijven geloven? Als je nu met echte argumenten komt.

Welke stoere mannelijke eigenschappen hebben Kamala of Monica hier dan?

- Loki

- Star Lord

- Drax

- Hulk

- Daredevil

Ik noem maar even wat. En dan hebben we het nog niet eens over alle villains gehad die momenteel meespelen. Kingpin van Vincent freaking D’Onofrio keert in Januari gewoon weer terug in een 16+ serie.

Dit zijn volgens jou zielige of zwakke personages? Waarom precies? Kwetsbare helden zijn niet minder stoer. Of moeten alle superhelden hier John Rambo zijn voor je ze pas mannenlijk acht?

En kom niet aan met je diversiteitsagenda. Want als je je gaat storen aan diversiteit bij projecten als Shang-Chi of Moon Knight ben je gewoon aan het zoeken en zuren en ligt het probleem toch écht bij jezelf.

De enige agenda is degene die je jezelf aanpraat. Meer variatie in het soort verhalen en helden staat niet gelijk aan een agenda. Dat is een mooi excuus dat je jezelf wijs maakt als jíj een probleem met bepaalde content hebt.

Kan kappeuter de berichten hierboven van gister en vandaag misschien aanpassen?

Dat moet een probleem van de site zijn want ik klik gewoon normaal op de reply button.

catdog schreef:

Je reageert op een bericht die niet goed is gequote en dus is jouw bericht ook meteen niet in orde. Je kan het wel handmatig bewerken.

The Oceanic Six schreef:

Ahaa. Ik kan alleen niet zien waar de fout is gemaakt. Lijkt er, op eerste oogpunt vanaf de mobiel, correct uit te zien precies zoals ik jou nu ook quote. Vreemd.

Kan kappeuter de berichten hierboven van gister en vandaag misschien aanpassen?

Ik ben officieel geen moderator meer, maar ik spring alleen nog heel af en toe bij (meestal het sluiten van spamaccounts).

In dit geval wil ik het wel bij uitzondering doen. De berichten en quotes zijn zojuist verbeterd!

catdog schreef:

Welke stoere mannelijke eigenschappen hebben Kamala of Monica hier dan?

- Loki

- Star Lord

- Drax

- Hulk

- Daredevil

Loki is vervangen door een vrouw met zijn naam terwijl hij te kak wordt gezet in zijn eigen serie .

Morbius ken ik niet .

Winter soldier is er niet meer in Phase 4

captain america is ook weg.

Spiderman kan iedereen zijn volgens de laatste delen diversiteit alom .

ant man wordt overschaduwd door de vrouwelijke bijactrice en wordt constant te kak gezet .

Chang chi ? min of meer hetzelfde.

Thor wordt ook min of meer te kak gezet en ontmant .

moon night ken ik niet maar komt ook niet uit phase 3

Doctor strange is een wat vreemde eend in de bijt maar daar word ook niet echt op ingezet .

war machine en hawkeye zijn geen hoofdpersonages maar keren waarschijnlijk ook niet terug

Star lord meer een komische rol maar waar is hij nu ?

drax zien we ook niet terug als het geen guardians of the galaxy is ( allemaal phase 3 )

Hulk en daredevil worden te kak gezet in she hulk .

zie hier overduidelijk een agenda om de vrouwelijke personages extreem op te hemelen ten koste van de mannelijke personages , opvallend is ook het te kak zetten of zelfs denigrren van de personages terwijl dat bij de vrouwelijke nooit gebeurt .

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Kunnen in ieder geval wel concluderen wie verantwoordelijk is voor het foutief quoteren telkens.

Dan maar zo; @clubsport

Loki is vervangen door een vrouw en je weet niet wie Mobius is? Kijk, daar kunnen we ook een mooie conclusie uithalen; je roept maar dingen waar je geen enkele weet van hebt want je hebt blijkbaar die hele serie niet gekeken.

Winter Soldier is er zeker nog net als Captain America. Misschien even The Falcon & The Winter Soldier kijken, en anders wachten op letterlijk Captain America 4 volgend jaar.

Hoe wordt Ant Man overschaduwd door de vrouwelijke bijactrice? De kritiek was juist dat The Wasp in haar eigen film amper te zien was!

Spider-Man kan iedereen zijn? Diversiteit alom? Er is toch maar 1 Peter Parker in dit universum?

Niet inzetten op Doctor Strange? Volgens mij heeft die zijn eigen film vorig jaar gehad én speelde hij een grote bijrol in de laatste Spider-Man.

Daredevil was voor velen het hoogtepunt uit She-Hulk. Hoe is hij in die serie ontmant dan?

Ik kan zo nog wel even doorgaan want je overige punten slaan ook nergens op. Je roept maar wat maar hebt de helft van de tijd, blijkbaar, geen idee waar je over praat? Je hebt niet eens door dat we inmiddels al in Phase 5 zitten en de personages die je roept dat er verdwenen zijn er gewoon nog steeds inzitten. Guardians 3 eindigt letterlijk met de tekst “Star-Lord will return”

Het schrijfwerk de laatste tijd laat te wensen over. De comedy neemt ook te vaak de overtoon. Zie de laatste Thor bijv maar als je daar gelijk “de ontmanning van de mannelijke superhelden” in ziet dan heb ik echt met je te doen.

Je kunt gewoon normaal kritiek hebben op de kwaliteit van Marvel zonder gelijk alles dat je niet aanstaat te wijden aan “woke” en het “doordrukken van een agenda”.

jacobine_rodijk schreef:

Diepe zucht. Ja, inderdaad.

kappeuter

Zou je nog eenmaal hierboven een user willen corrigeren die het niet snapt hoe je moet quoten?

avatar van Film Pegasus

Een ellenlange non-discussie over het loze woord 'woke' verwijderd en off topic berichten. Graag terug over de film!

avatar van Film Pegasus

Even herhalen voor de hardhorende achteraan: terug over de film. Discussies over woke doe je maar op café, maar niet hier!

avatar van The Oceanic Six

Disney zwaar teleurgesteld: opbrengstcijfers 'The Marvels' niet meer prijsgegeven | FilmTotaal filmnieuws

Disney is duidelijk ook niet blij. Aangezien de opbrengstcijfers zo rampzalig slecht zijn, zullen zij deze niet meer prijsgeven. Zo zegt een woordvoerder: "Nu dat 'The Marvels'-cijfers omlaag gaan, hebben we besloten deze niet meer te delen". Dat dit na enkel vier weken tijd gebeurt is nog nooit eerder voorgekomen.

Schitterend.

En hoe zou het toch komen zeg, dat iedereen dit kut vind

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

De laatste tijd zien we toch wel een teleurgang in de Marvel Universum. Films die een algemene boog zouden moeten hebben qua verhaal maar allemaal losse flodders zijn. En dan komt er ook nog de slechte scripts en CGI er bovenop waardoor de één naar de andere film flopt. Op “The Guardians of the Galaxy Vol. 3” na dan. Hetzelfde euvel is dan ook in deze film terug te vinden. Het verhaal is flinterdun en je bent eigenlijk verplicht om de TV-Series WandaVision & Ms. Marvel te zien om te begrijpen wie die extra karakters zijn. De actie is goed gedaan, en Brie Larson, Teyonah Parris en Iman Vellani zetten hun rollen goed neer. Maar toch heb ik met gekromde tenen zitten kijken en was ik regelmatig geïrriteerd hoe er door het verhaal gesprongen werd. Duidelijk dat er veel op de vloer is komen te liggen in de post-productie, voelt als van de hak op de tak. En de Bad-Guy uuhhhh Bad-Girl kwam niet dreigend over. Aanrader? Nee, totaal niet. Diepte punt in de Marvel reeks.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet leuk, flauw, rommelig en eigenlijk zit er bijna niks bijzonders in. Ja, die éne scène met Sarah Brightman op de geluidsband is leuk gedaan maar eigenlijk werkt er hier weinig. Eerder horen we al de Beastie Boys maar dusdanig gemixt dat beeld en geluid nooit echt samenvloeien. Verder zijn er de vele pogingen tot humor die soms pijnlijk ongrappig zijn. Vooral in dat Indiase gezin. Dat deed me denken aan de film Yesterday, ook al vreselijk onleuk.

De actie is redelijk in beeld gezet maar zonder ook maar één wow-moment en de acteurs zijn ofwel kleurloos ofwel irritant. Eigenlijk weet alleen Samuel L Jackson nog wat te maken van zijn Nick Fury - de scènes met hem zijn veruit de beste. En dat stukje musical is echt raar op een compleet verkeerde manier. Gelukkig duurde dit ding niet al te lang en was de pacing nog wel oké. 2,0*.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een flutfilm en een paar mensen hebben gezegd waar het op staat.

Het is ver gekomen, inplaats dat ze de juiste acteurs/actrices ervoor kiezen, nee, dat is allemaal niet belangrijk meer en voor de rest hou ik mijn mening voor mezelf, ik zie en hoor genoeg , ik weet genoeg.

Samuel Jackson is een topper en zie ik graag spelen, aan hem lag het niet, maar………………………………………….

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Waarom heb ik dit gekeken?

Toch de nieuwsgierigheid die de overhand kreeg, wilde ik toch voor mezelf uitmaken of deze Marvel echt zo slecht is?

Hoe dan ook, ik heb dit stukje dramatisch slechte Marvel cinema gekeken en moet concluderen dat dit toch wel een dieptepuntje is in het MCU.

Voor de mensen die nog twijfelen of ze deze film moeten kijken, doe het niet, die iets meer dan anderhalf uur ga je nooit meer terugkrijgen.

avatar van vluchtheuvel

vluchtheuvel

Echt Woke, dus in de prullenmand

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Mooi, dit gedrocht krijgt de waardering die het verdient.

avatar van Bearzel

Bearzel

Na alle kritieken die ik hierover heb gehoord, vond ik het allemaal best meevallen. Vond het nog wel vermakelijk, al zal het niet lang blijven hangen.

Hoort ongetwijfeld bij de zwakkere helft van het MCU, maar na al het gemekker hierover had ik toch het idee dat dit met 27848 straatlengtes voorsprong het absolute dieptepunt van datzelfde MCU ging zijn, maar ik kan er toch een half dozijn bedenken die zwakker of vervelender waren. Maar goed, 90% van de kritiek is terug te brengen op dat ene vervelende en nogal lege hype-termpje waarvan men denkt dat het een argument is in plaats van een vaststelling.

avatar van amenmalek

amenmalek

Nou ja.... het was allemaal ook weer niet ZO belachelijk slecht.... Het was niet goed. Laten we wel wezen. Het zat allemaal wat te 'los zanderig' in elkaar. Maarrrrrrrr ik heb wel Miss Marvel gezien. De hele serie, en ja, die is niet gericht op.. ons oude generatie. Kamala's karakter in de serie vind ik best grappig. Ze is een leuk kind en heeft haar eigen humor en maniertjes en die zet ze ook in deze film precies zoals in de serie neer. Lees: goed.

Tja... De film zelf.... Ik kan er geen voldoende voor geven maar het was weer visueel best prima. Let op: 'Best prima'. Het is en blijft een New Gen Superhelden film... dat is niet vergelijkbaar met de oude films. Waar ik voor End Game alle films in goede volgorde achter elkaar kon zien en ze ook uit elkaar kon houden kan ik dat in deze fase niet meer. Dat ligt niet aan mij, maar aan de films. Het blijft allemaal een stuk minder hangen.

Al met al, redelijk vermaakt. Maar het was wel een beetje tenenkrommend op meer dan een aantal punten. Er komt nog een hele hoop aan als we de end-credits moeten geloven.... Waarom deze toch gaan zien? Nieuwsgierigheid. En ik denk dat dat het enige is waar de films nog op draaien.... men weet dat het niet goed gaat worden maar gaat TOCH kijken. Voila, ik ook dus. Ach, deze thuis gezien op de bank en niet in de bios. Scheelt weer gedoe.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Volgens mij word ik nu wel een beetje Marvel-moe of het komt door mijn leeftijd. Maar deze Marvel was niks, maar dan ook echt niks bijzonders. Wat ben ik blij dat ik deze niet in de bioscoop heb gezien, dit was jammer geweest van het bioscoopkaartje.

De Marvels van de laatste paar jaar, zijn vaak toch wel een tegenvaller. Het lijkt mij wel lastig om altijd iets origineels te bedenken. Maar mijn inziens, is dat de kracht van een langdurige sequel/reeks.

avatar van redfish71

redfish71

Het kon slechter. Ik had erger verwacht maar een goede film is het niet.

Het begin is nog redelijk waarbij de 3 personages bij elkaar komen, al gaat dat allemaal vrij instant en zonder verdere introductie.

Het helpt om de 3 series te hebben gekeken, maar muv wanda (en de laatste helft was ook lastig) kwam ik die echt niet door. Daardoor mis je wat achtergrond en daar wordt vrij weinig aan gedaan om dat te verhelpen.

Khamala is likable als soort fan teenage fangirl met super powers.

Dat kan niet gezegd worden van de slechte oppervlakkige bad girl die niet goed acteert. Het zijn ook alleen maar vrouwen die de hoofdrol spelen hier. Mannen doen er letterlijk niet toe en hebben enkel bijrollen, zo ook Nick Fury.

Zo wordt het een soort halve ms marvel film met vervolg op het skrulls verhaal, waarin captain Marvel ook een soort bijrol krijgt.

Het van plaats verwissel concept is best leuk bedacht, maar uiteindelijk heeft het weinig invloed op de film en wordt het niet heel creatief ingezet.

Ze kunnen allemaal niet echt kapot, hoewel Khamala daarop de uitzondering is, maar gek genoeg speelt dat vrijwel nooit een rol. Klappen, energie blasts etc lijken er allemaal niet toe te doen en halen elke spanning dat er iets op het spel zou staan weg.

De plot met de bad girl wordt al vrij vroeg in de film opgelost, en dan krijgen we nog een over the top: nu staan er heel veel dingen op het spel twist, maar ook dat maakt het niet spannend en de oplossing is wederom niet spannend, en we worden ook alweer geteased later dat er niks slechts is gebeurd.

5/10, maar misschien had het toch een 4 moeten zijn nu ik dit geschreven heb. Sla hem als man maar gewoon over, je mist niet veel. Als vrouw kan ik me voorstellen dat je de eerlijke, soms wat emotionele girl chats kunt waarderen, dus misschien hebben die meer reden om te kijken.

avatar van james_cameron

Het Marvel-universum krimpt met iedere film; als men zo door gaat verdwijnt het binnen afzienbare tijd in een zwart gat. The Marvels is niet saai of vervelend maar wel erg vlak en uitwisselbaar, met amper een memorabele scene. Het begin allemaal aangenaam genoeg, maar gaandeweg wordt al het leven uit het script gezogen en kabbelt alles op de automatische piloot door. En wie kan mij vertellen waarom in iedere recente film met vrouwen in de hoofdrol er zo nodig gezongen en gedanst dient te worden?

avatar van Richsdr

Richsdr

Gezien en viel ons zwaar tegen, heel erg kinderachtig.

Kon er geen moment van genieten. zonde want ik hou juist heel erg van de Marvel films

avatar van filmkul

filmkul

Weer een matige Marvel. Het verhaal is weer lekker bombastisch met weer veel heen en weer geflits van de ene planeet naar de ander en het smijten met krachten. Zoals vele voorgangers levert dat weer weinig echte spanning en vernuft op. Maar de vaart zit er lekker in en de film kijkt op zich redelijk weg. De 3 Marvel dames hebben er ook lol in en de chemie onderling is prima, hoewel Vellani miscast blijft. Bad Girl Ashton kan niet overtuigen. Visueel zit de film verder goed in elkaar met goed special effects. 3.0