• 9.378.387 stemmen

Met onder meer: Brie Larson, Teyonah Parris en Iman Vellani

Gesproken taal: Engels en Urdu

Releasedatum: 8 november 2023

Plot The Marvels

"Higher. Further. Faster. Together."

Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel.

Carol Danvers / Captain Marvel

Muneeba Khan

Yusuf Khan

avatar van Shinobi

Shinobi

"Is this an Avengers test?"

Het eerste deel vond ik tegen alle verwachtingen in nog best vermakelijk. Dus datzelfde verwachtte ik eigenlijk ook bij dit vervolg, maar dit is een bijzonder jammerlijke mispeer geworden.

In 'The Marvels' speelt er iets met de Kree die het universum destabiliseren. Hierdoor ontstaan er verscheidene wormgaten die ervoor zorgen dat Captain Marvel, Monica Rambeau en Ms. Marvel alsmaar met elkaar van plaats verwisselen wanneer ze hun krachten gebruiken. Met dat plotje word je met een kluitje in het riet gestuurd.

Sowieso vind ik het al vrij onzinnig dat je drie - middelmatige - series gezien moet hebben om meer van het verhaal te snappen. Daar ben ik met uitzondering van 'WandaVision' maar wijselijk niet aan begonnen. Het resultaat is dat deze film daardoor rommelig van opzet is; het is alsof men krampachtig heeft geprobeerd om een serie te monteren als een feature film. Daarbij hangt de cast er maar een beetje bij, alleen Iman Vellani komt nog enigszins leuk uit de hoek.

Er staat werkelijk niets op het spel en nergens voel je als kijker enige vorm van urgentie. Met drie overpowered superhelden en een ontzettend nietszeggende bad guy is het qua actie logischerwijs ondermaats te noemen. De poging tot een musical en het gebeuren met de katten kunnen er dan gerust nog bij, zucht. Gelukkig scheelt het dat de speelduur niet zo lang is, waardoor je een lange zit wordt bespaard.

Al met al een vermoeiend vervolg. Hopelijk leren ze bij Marvel iets van de kritiek, want als je met dergelijke troep op de proppen komt, moeten ze niet verrast zijn als de cijfers teruglopen. Tijdens de eindcredits volgt er overigens wel een veelbelovende scène voor de toekomst.

1,0 Sterren.

avatar van woeler82

woeler82

Op het vervolg van Captain Marvel " The Marvels " viel me best tegen. Het heldengedoe zit toch in een neer waarste spiraal.

Bij mij komt dat zo ongeloofwaardig over dat ik denk , waar zijn ze in godsnaam mee bezig, en het ergste is dat een deel 3 komt met nog meer superhelden.

Deel 3 gaat bij mij het niet worden, helaas

avatar van stormfox

stormfox

Onze gezellige drinker heeft er geen gras over laten groeien en heeft weer een pakkende The Marvels review afgeleverd. https://www.youtube.com/watch?v=jtl157_wA7Q

avatar van Jensvangoch

Jensvangoch

Higher, further, faster, together!

Ik vond hem best leuk, eerlijk is eerlijk. Natuurlijk niet de Marvel film waar we op hoopten.

Ik vond het begin wel beetje lastig, je werd echt ingedropt, het was eerst niet duidelijk waar het over ging maar daarna begreep ik het beter.

Actie vond ik echt geweldig, leuke actiescenes en ook gewoon leuk om te zien.

Al met al wanneer deze film op disney + staat zeker nog een keer kijken

(Wel jammer dat deze film niet in 4dx is want vond het best wel kunnen0

7/10

• 2079 stemmen

Naar deze Marvel film ging ik, met enige twijfel.

Omwille het karakter van Kamala Khan wat meer voor de jeugd is.

De start vond ik enorm verassend wat gelijk opviel.

En deze film, veel beter uitpakte, als dat ik had verwacht.

Naarmate de film vorderde, wordt hij steeds beter.

Wel zat er een klein gedeelte in, dat ik even dacht, welk zijpad gaat Marvel nu in, en vond ik even de film,kort uit de bocht vloog.

Maar dit was maar even.

Verder zijn de special effecten echt verassend mooi en op sommige momenten is de Cgi echt sterk van kwaliteit.

Het is een Marvel film geworden, die mij meer dan meegevallen is.

En eigenlijk was deze film,op enkele momenten waarbij, mensen misschien even afhaken.

Omdat een bepaalde scene, een beetje doorsloeg.

Maar deze film is, in zijn geheel, veel beter, als verwacht.

En stay tuned voor de climax en de eind credits, voor een big surprise voor de fans.

Een film waar ik al met al toch van genoten heb.

Ik hou hem op 4 sterren, voor sommige scenes verdient, deze film eigenlijk nog wat meer credits.

Niet de beste Marvel film, maar zeker was ook deze weer zeer entertained en echt genieten.

avatar van Film Pegasus

We zijn op een moment dat elke nieuwe titel van MCU al met minder en minder verwachtingen wordt gevolgd. Overdosis series en films die je al bijna allemaal moet volgen om nog een verhaallijn te kunnen volgen en geen verwijzingen te missen. En het aantal leuke films in het geheel zakt ook elk jaar...

Ik was wel fan van Captain Marvel en ook Ms. Marvel was een bescheiden leuke reeks met de nodige humor, dus toch benieuwd naar The Marvels. We gaan weer in de ruimte met de nodige clichémomenten, lichtstralen en hoppen tussen planeten die lijken op de aarde met een lichte twist. De vijand is ook zeer zoutloos en was ik al vergeten voor ik terug thuis was. Wel goed is het trio in de hoofdrol dat elkaar mooi aanvult. En bijhorende humor die toch wel werkt. Heerlijk hoe in de bioscoop regelmatig werd gelachen. En de verplichte post credit scènes geven toch wat hoop op verbetering in de MCU. Maar blijf dan aub op aarde, gooi die irritante Skrulls er uit en focus op een nieuwe beperkte groep die terug kan groeien. En vooral wat meer creativiteit. Zowel visueel als in het script.

The Marvels was best genieten, maar je voelt wel dat de creativiteit beknopt wordt door formule die elke MCU film lijkt te volgen en het gegeven dat alles moet passen in een groter geheel. Dit was ook een zeer punt bij de James Bond series die zich gelukkig later terug heeft herpakt. The Marvels is geen echte topfilm, maar een blockbuster die het beter doet dan verwacht met genoeg actie en humor om er een vermakelijke film van te maken.

avatar van Serpicos

Serpicos

Een reactie, Basto ?

avatar van kleintje 2

kleintje 2

"De energieke karakterdynamiek, kleurrijke beelden en effecten, evenals de avontuurlijke premisse en klassieke ideeën, werken in het voordeel van 'The Marvels' en brengen in ieder geval die vertrouwde, vermakelijke sfeer over die een stripfilm zou moeten bezitten. Helaas voelt het algehele verhaal slecht geconstrueerd aan, waardoor alle momenten van emotionele betekenis en karakterontwikkeling onderbenut aanvoelen en weinig gewicht of werkelijke gevolgen hebben, hetgeen het eerder tot een komisch avontuur maakt dan tot een heldenreis."

Een magere 5,8/10 van mij voor The Marvels (2023). De atmosfeer was klassiek, dus wel leuk om eens gezien te hebben, maar inhoudelijk echt te kinderachtig en vluchtig afgewerkt om het een ware Hero's Journey te maken.

avatar van Corcicus

Corcicus

Een absolute flop aan de box office. Wanneer zal Marvel nu toch eens zijn lesje leren?

avatar van rep_robert

Shinobi schreef:

Mwoah. Heb ze allemaal gezien. Je mist niks tijdens het kijken naar deze film. In het begin vd film krijg je een kort overzichtje. Dat is voldoende.

Juist de mid credit scene is typisch Marvel gemakzucht. Cheap scoren zonder dat het iets toevoegt. Er lopen wat X-men in een ander multiverse rond dat 0,0 te maken heeft met wat we tot op heden hebben gezien. Indien het nog langer kut loopt kan die mid credit van stal gehaald worden.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Go woke, go broke

Bij het nieuwsbericht riep je deze nonsens ook al. Maar je hebt nog steeds niet aan mij kunnen uitleggen wat hier nou precies woke aan is?

Je statement is sowieso onzin want het "oh zo woke" Barbie heeft onlangs gewoon een biljoen opgebracht. Of gebruik je het statement alleen maar als het jou uitkomt?

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Als je de vraag normaal had gesteld, had ik 'm voor je beantwoord. Nu ben jij uit op een confrontatie.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Go woke, go broke

Wat bedoel je precies met 'go woke go broke' in relatie tot deze film?

brabusRUS schreef:

Lekker makkelijk. Die vraag had ik al normaal gesteld aan je bij het nieuwsbericht over The Marvels maar daar besloot je om me te negeren. Dus wat is je excuus daarvoor?

avatar van The Oceanic Six

Nou, we hebben 'm: de slechte MCU film tot op heden. Ongelofelijk, wat een berg politiek correcte wokecrap is dit geworden zeg. Een blanke, zwarte en Pakistaanse meid in de hoofdrol die uiteraard enorm zelfbewust en stoer zijn. Neem daarbij ook dat ''Monica'' en ''Kamala'' echt niet kunnen acteren, er tergend slechte dialogen zijn, er extreem ongrappige humor is en bedroevend oninteressante actie en je weet dat, ook al duurde de film maar een minuut of 100, dit is echt een vre-se-lijk saaie en lange zit is geworden. Er staat niks op het spel, er is geen enkele dreiging en er zit geen karakter in waarvan je denkt, goh hier wil ik meer over weten. Absoluut dieptepunt waren de minuten met dat zingende volk. Ik was bijna de zaal uitgelopen uit ongemak.

Dit was dan ook de laatste MCU film die ik blind in de bios ben gaan kijken ''omdat het nou eenmaal zo hoort voor mij''. De komende jaren beoordeel ik wel vooraf of ik een film van Marvel nog een bezoekje waard vind.

Blijven twee plusjes over; visueel was de film best goed en ik moest even glimlachen met de evacuatie met behulp van de katten. Maar ook die beestjes beginnen nu een gimmick te worden.

Marvel is keihard toe aan een reality check, dit willen mensen niet zien. Geef ons het MCU terug van tot 2019, gevuld met geweldige karakters, mooie verhalen en knallende actie.

avatar van Shadowed

Shadowed

catdog schreef:

Ik vind het in dit geval allemaal veel herrie om heel weinig, een film als The Marvels is echt het braafste product dat je maar kan krijgen. Ik heb de invloeden toen ik de film zelf gisteren zag echt niet kunnen ontdekken, dan moet ik serieus moeite doen om ze erachter te zoeken. Juist daarom vind ik de kritiek van Shinobi veel treffender en kan ik gemakkelijker ondersteunen dan al het geschreeuw dat het te "woke" is. En dat zegt iemand die zich in het verleden ook kritisch over deze term heeft uitgelaten.

Shadowed schreef:

Nee dat kan ik zelf ook onderstrepen. Ik heb me zelf meer dan prima vermaakt met deze recente Marvel film maar kan me absoluut vinden in de kritiek die Shinobi en jij hier geven. Gelukkig kon dat geen stempel voor mij drukken op de film en haalde ik juist veel uit het samenspel van de drie dames, de humor die dan weer meer mijn ding is, en de energieke, goed gechoreografeerde actiescenes. Als ik dan hierboven zie dat de afkomst van de dames, die in de comics ook al jarenlang zo is, motivatie is om het “politiek correcte woke-crap” te noemen dan ben je gewoon op zoek naar dingen om te haten. Dat afkomst anno 2023 nog zo’n probleem voor mensen is. Als een zeemeermin donker is wordt er geroepen “schrijf originele personages voor deze mensen ipv oude karakters te wijzigen van kleur” en als die er zijn is het blijkbaar nog niet goed want blijkbaar is het nog steeds woke. Zullen we ze dan allemaal maar verstoppen?

De cast van The Expendables is met Jackie Chan, Terry Crews en Sylvester Stallone ook heel divers, zelfbewust en stoer. Maar daar val je niet over, enkel als het vrouwen betreft The Oceanic Six? Nog niet te benoemen dat het juist een punt is in deze film, uitwerking daargelaten, dat Captain Marvel misschien juist wel helemaal níet zo stoer is, gezien haar acties resulteren in de schurk van deze film. En dat dat ook een vorm van conflict is tussen de drie dames. Het klopt dus ook gewoon niet wat je zegt.

catdog schreef:

Ik vind het prima hoor, dat je je verzet tegen mensen die tegen de woketerreur zijn, maar je zit er gewoon naast.

Het concept van Expendables is gewoon de oude klassieke actieheld en het boeit me werkelijk dan niet of iemand dan Chinees of zwart is. Je focust je met je kritiek op de verkeerde dingen. Als je serieus niet ziet hoe Disney-Marvel bezig zijn binnen hun films de laatste jaren dan gaat een nieuwe discussie ook geen zin hebben.

Overigens heb ik mijn lage cijfer daar niet eens zo op gebaseerd. Het is gewoon een supersaaie, totaal niet boeiende superheldenfilm.

The Oceanic Six schreef:

Als je je cijfer daar niet op gebaseerd hebt, waarom benoem je het dan? Je gooit alleen maar olie op het vuur.

Niet alles is een politiek gemotiveerde keuze. Hoe graag je er ook in wilt geloven. Disney is verre van een goed functionerende studio, maar niet elke vorm van diversiteit is politiek gemotiveerd. Soms kun je ook gewoon opmerken dat je in 2023 leeft en vanuit gezond gedachtengoed meer variatie bieden in de verhalen die je vertelt. Dat is niet enkel om puntjes te scoren, hoe graag mensen dat ook willen zien, omdat er nou eenmaal een “woke” wolk in de lucht hangt. Monica Rambeau en Kamala Khan hebben in de comics al jarenlang een link met Captain Marvel dus het is logisch dat Marvel dit uiteindelijk combineert. Dat het schrijfwerk te wensen over laat is een geval apart.

Diversiteit is niet alleen prima als jij achter het concept staat, maar is ten alle tijde prima. Het zijn mensen die allemaal evengoed hun plek in de spotlight verdienen. Je moet mensen los zien van politiek gemotiveerde keuzes, welke slijmerige studio er ook achter staat. Er is geen enkele boodschap die deze film erdoorheen wilt drammen. Het is gewoon niet zo’n sterk geschreven film die toevallig een diverse cast kent. Daar zit geen link tussen, hoe graag sommige mensen dit ook aan elkaar willen koppelen.

catdog schreef:

Ow, het telt wel mee in de beoordeling, maar niet bizar zwaar. Het had alsnog een vermakelijke film KUNNEN zijn. Maar het niet benoemen omdat een paar users het hier vervelend vinden, nee.

Als jij serieus denkt dat er geen politiek achter zit, dan weet ik niet hoe we een discussie nog moeten voeren.

Ik ken de Captain Marvel comics overigens niet, zou prima kunnen dat ze elkaar daar kennen. Het voegt ieder geval in een film niks toe.

The Oceanic Six schreef:

Je trekt het gemiddelde weer is behoorlijk omlaag.

Er zaten inderdaad wat woke dingetjes in.

Wat zeker onnodig was.

Het zingende volk, was inderdaad dat Marvel enorm uit de bocht vloog.

Maar om de film, af te rekenen op Nationaliteiten en dit ook woke te noemen, slaat natuurlijk nergens op.

Voor hetzelfde geld was jij een Pakistaan geweest of een kleurling om in jou woorden te gebruiken

Waar je wieg komt te staan,heb je geen grip op.

En dat ben ik ook niet met je eens.

Zal jij vast een Politiek correcte reactie vinden.

Gelukkig je toch,nog wel wat kleine zaken aan deze film waarderen

Maar een ster, kom op zeg. !

De film, was schitterend gemaakt de effecten.

Moest wel weer lachen,om je resencie, ja die zie van verre al aankomen

Have a nice day ✌️

The Oceanic Six schreef:

Dus de enige reden dat The Marvels er nu is is vanwege een politieke reden? Hoezo ben je er zo van overtuigd dat hier politiek achter zit? Dat kun je toch op z’n minst wel benoemen?

Ik vind het ook altijd zo makkelijk om dan inhoudelijk nergens op in te hoeven gaan. “Als je het niet ziet dan zie je het niet”. Ja zo kan je altijd wel in je eigen sprookjes blijven geloven.

Als je nekharen overeind gaan staan bij het zien van deze drie actrices bij elkaar en dan denkt; “dit MOET wel politiek gemotiveerd zijn want Disney/Marvel” hoe ligt het probleem dan niet bij jezelf? Ik zie gewoon 3 jonge actrices in een team-up film zoals er zoveel team-up films zijn. En aangezien ik je punt al onderuit gehaald heb van dat ze alle drie per se “stoer” moeten zijn snap ik niet waarom je zo overtuigd bent hierover? Captain Marvel is in deze film een flawed hero.

catdog schreef:

Joh, ik ben wel een beetje uitgekeken op deze discussie, want volgens mij kom je die elke keer voeren. Kijk naar hoe Disney de laatste jaren bezig is, daar zit een enorme agenda achter. Hoef jij niet te vinden, vind ik wel met velen. Het dieptepunt is wel die komende Snow White film, maar jij zal het zeker ook prima vinden hoe ze die hebben opgepoetst.

teigertje schreef:

Je trekt het gemiddelde weer is behoorlijk omlaag.

Er zaten inderdaad wat woke dingetjes in.

Wat zeker onnodig was.

Het zingende volk, was inderdaad dat Marvel enorm uit de bocht vloog.

Waar je wieg komt te staan,heb je geen grip op.

En dat ben ik ook niet met je eens.

Zal jij vast een Politiek correcte reactie vinden.

Gelukkig je toch,nog wel wat kleine zaken aan deze film waarderen

Maar een ster, kom op zeg. !

De film, was schitterend gemaakt de effecten.

Moest wel weer lachen,om je resencie, ja die zie van verre al aankomen

Have a nice day ✌️

Als jij zo ongeveer bij elke film waar je stemt ziet dat je ver boven het gemiddelde ligt, denk je dan elke keer dat andere mensen gek zijn of zou het aan jouw stemgedrag liggen?

Het is een vreselijk slechte film, op praktisch elk gebied. Echt, heb de laatste 45 minuten denk ik elke 10 minuten wel even gekeken hoe laat het was. Ben weggelopen zodra de aftiteling begon, nooit gedaan nog bij een Marvel. Maar het boeit me gewoon niet meer als je dit soort troep levert.

Uiteraard jou mening.

Maar dan heb jij een geweldige end credit gemist !

Een grote verassing.

The Oceanic Six schreef:

Dus omdat Disney de laatste paar jaren aan het kloten is is elke film waar jij je vraagtekens bij zet gelijk politiek gemotiveerd? Zo werkt het niet. Dat is heel makkelijk alles wegzetten wat je niet aanstaat. Dat is lekker goed om de discussie te generaliseren en alle output van Disney over één kam te scheren.

Want inhoudelijk kun je niks op deze film aanmerken dat “woke” is. In je Snow White verhaal kan ik enigszins meekomen maar dat is een hele andere discussie die hier niet van toepassing is.

Ik kom niet elke keer weer die discussie aanwakkeren maar als ik mensen onzin zie verkondigen, die ik met voorbeelden onderuit kan halen, dan staat mij dat net zo vrij om daarop in te haken als jij die vind dat je maar woke zou mogen roepen wanneer het je uitkomt. Als je geen zin hebt in een discussie dan moet je die ook niet zelf aanwakkeren. Niet verwachten dat iedereen automatisch meegaat in je verhaal die meerdere randzaken betrekt op deze film want “Disney”.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Wat een marteling.

avatar van redfish71

redfish71

Ik geef even geen cijfer, maar na 25 minuten was ik er wel klaar mee.

Dom concept over krachten wisselen. Het karakter Nick Fury is ook niks meer over.

Eigenlijk besefte ik toen waarom niemand (ik) meer van Marvel houdt: Er is niks meer over van onze geliefde karakters:

Eigenlijk krijgt iedereen allerhande uitdieping, of verandering aan zijn personage: Kijk naar Nick Fury: vroeger bad ass, was vet als hij in beeld kwam, je wist dat er wat ging gebeuren, nu speelt hij geen enkele rol meer, enkel poging tot vermaak, en dan half gay en spoiler mag je zelf invullen hoe het zit met secret invasion. Dat slaat nergens op want de Nick Fury die ik cool vond bestaat niet meer.

Dr Strange: Was een intrigerend personage, in zijn 2e film blijft daar ook bar weinig van over en huppelt hij maar wat achter een meisje aan.

Black Widow: we krijgen ook uitdieping uit het verleden, maar dan met een matig verhaal en zeer slechte film als geheel. Dus wat eigenlijk normaal zou moeten zorgen dat je karakters leuker en interessanter gaat vinden pakt bij Marvel compleet verkeerd uit.

Ant Man: Typisch voorbeeld van hoe een leuk personage meer en meer op de zijlijn gezet wordt voor (in het eerste deel) side characters. En ja die karakters zijn nu eenmaal vrouw.

Thor: Bad ass god met diepgang in het begin en relatie met pa en loki, en in zijn laatste 2 films steeds meer komische inzet (eigenlijk ook al in endgame). Dat is best leuk hoor, maar nogmaals het karakter waar ik van hield daar is niet veel meer van over ondanks dat ik de film vermakelijk vond, maar voor het karakter zelf funest.

Tijdens de Avengers is er inderdaad vrij weinig persoonlijke ontwikkeling van de karakters, je weet wat je aan ze hebt en waarvoor je naar de film komt. Daarna zijn deze personages allemaal misbruikt voor andere politieke boodschappen die zeker belangrijk zijn, maar waarvoor ik niet naar de bios kom.

Overigens zijn de karakters Khamala Khan en Monica Rambeau ook gewoon hun ethniciteit in de comics, dus er is niks woke aan, want er is niks veranderd en het waren ook al vrouwen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het gewoon een rommelige film. Het sloeg allemaal nergens op. Mijn vriendin wou deze graag kijken, maar ik had het beter over kunnen slaan.