• 9.373.593 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin Brewer

Met onder meer: Nicolas Cage, Jaeden Martell en Maxwell Jenkins

Releasedatum: 29 augustus 2024

Plot Arcadian

In de nabije toekomst is het leven op aarde gedecimeerd. Paul en zijn tienerzonen, de tweeling Thomas en Joseph, leven een half leven - overdag rust en 's nachts kwelling. Als de zon ondergaat, ontwaken woeste wezens van de nacht die alle levende zielen op hun pad verslinden. Wanneer Thomas niet op tijd thuiskomt, verlaat Paul de veiligheid van hun versterkte boerderij om hem te vinden voordat de wezens arriveren. In de daaropvolgende strijd om Thomas te redden, wordt Paul bijna gedood. Bij zonsopgang vindt Joseph zijn broer met hun zwaar gewonde vader. Nu moet de tweeling een wanhopig plan bedenken om de komende nacht te overleven en alles gebruiken wat hun vader hen heeft geleerd om hem in leven te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hoop dat dit weer eens een goeie film van Cage wordt.

avatar van Bak&Braad

Bak&Braad

Ik vond de film in ieder geval de moeite niet waard.

Er wordt geen reden gegeven voor de toestand van de wereld zoals hij is.

Veder zijn er veel te veel donkere beelden en is de cameravoering dusdanig alsof een peuter van 3 met parkinson de beelden heeft geschoten.

Ik werd er in ieder geval duizelig van.

Zwak.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Helaas geen goede film, gewoonweg saai

Cage heeft maar een bijrol

avatar van Alathir

Alathir

Monsterfilmpje met Cage die toch niet helemaal de hoofdrol speelt. Hoe de wereld in deze toestand is gekomen krijgen we geen eenduidig antwoord op, maar je kan zelf suggesties doen. De monsters zijn sowieso de dader maar hoe ze er gekomen zijn, weten we niet. De film speelt goed in om de monsters nog een tijd niet te laten zien. Iets dat we niet kunnen zien geeft gewoonlijk meer angst. De broers spelen redelijk en hebben dat typische gebekvecht tussen broers. Je merkt ook hoe mensen op hun eigen gezin gefocust zijn, ze gaan niet snel iets delen. Medicijnen zijn een kostbaar goed. De film kent wat actie en voor een low-budget film (althans daar ga ik van uit) is het toch zeker niet slecht. De film kijkt wel degelijk weg en duurt ook niet lang. Het is dus voor de liefhebber van monsterfilms zeker goed genoeg om eens te kijken.

avatar van james_cameron

Qua plot karig en voorspelbaar uitgewerkt, maar binnen het steeds verder uitdijende genre van de dystopische horrorfilm niet verkeerd. De film heeft veel weg van het eerdere It Comes At Night, met dat verschil dat hier de dreiging wel zichtbaar wordt. En op dat vlak valt Arcadian zeker niet tegen. De monsters zijn oprecht freaky en creepy en worden op cruciale punten overtuigend in beeld gebracht. Ik vond het tevens een voordeel dat je niets over de mysterieuze wezens te weten komt, iets dat bijdraagt aan de verveemdende sfeer. Cage heeft een wat kleinere rol maar zijn beide zoons (Jaeden Martell en Maxwell Jenkins) doen het prima.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

WAARDELOZE film. Kan me niet herinneren dat Nic Cage de afgelopen 5 a 8 jaar nog in een goeie film mee gespeeld heeft. TROEP dit

avatar van filmkul

filmkul

james_cameron schreef:

Had 'm links laten liggen. Maar aangezien we vaak op 1 lijn zitten qua reviews/sterren ga ik 'm toch maar eens kijken.

avatar van Mart193

Mart193

Mwa. Valt een beetje tegen. Eigenlijk verkwisting van vrije tijd om te kijken. Cage heeft vele betere films op zijn palmares staan.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardige film, die wordt gedragen door de tweeling. Die hebben wmb ook de leading rol hier. Sfeertje is creapy genoeg voor een ruime voldoende.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Allemaal vrij matig...

avatar van bl8

bl8

Shaky cam en als er niet geschud wordt met de camera lijkt de cameraman regelmatig geen goede focus te vinden. Crappy dialogen en matig acteerwerk. Een B-film met Cage die niet veel toevoegt.Monsters waren nog wel ok en deden rare moves , o.a. een rad maken en zo rollen maar wat nog wel grappig was. "Hé, zie ik dit goed ?"

avatar van mrklm

mrklm

15 jaar geleden redde Paul [Nicolas Cage] twee baby’s van een apocalyptische gebeurtenis waarbij bijna de gehele bevolking om is gekomen. Paul woont nu met Joseph [Jaeden Martell] en Thomas [Maxwell Jenkins] in een boerderij waar ze constant op hun hoede zijn voor gevaar van buitenaf. Ze hebben alleen contact met de buren en vooral met tiener Charlotte [Sadie Soverall]. Joseph en Thomas geloven dat de mensheid ten prooi is gevallen aan een mist die mensen in weerwolven verandert, Charlotte spreekt over een dodelijk virus. Niemand weet zeker wat er is gebeurd, maar daar komen ze achter in deze matig geschreven SF-horror. Neemt de tijd te om de personages en hun onderlinge relaties neer te zetten, maar blijft teleurstellend oppervlakkig. Na een uur ontpopt dit zich nogal abrupt als een horrorfilm met dubieuze special effects en vooral een hoop herrie.

avatar van joolstein

joolstein

Post-Apocalyptische overlevingsfilm waarin Nicolas Cage na een invasie van Aliens, twee baby's redt Na vijftien jaar te hebben overleefd in een afgelegen boerderij, zullen de gevaren die in het donker op de loer liggen de confrontatie weer aangaan! Wel wordt zonder echte verklaring vergeten door de ouders, aan de kinderen te vertellen waar de wezens vandaan komen....

De film is ook echt een Nic Cage feestje! Agent, manager en productiepartner van Nicolas Cage, Michael Nilon bedacht dit verhaal. En aangezien dat deze ook de producer was van regisseur Benjamin Brewer (deed hij samen met zijn broer Alex) film The Trust (2016) mocht hij in het regiestoeltje plaatsnemen. Vervolgens toonde RLJE Films (die ook zo'n beetje alle goede Cage-films van de laatste jaren uitbracht; Mandy (2018), Color Out Of Space (2019), Dog Eat Dog (2016) en Prisoners Of The Ghostland (2021) interesse, en deed het verdere werk.

Het verspilt weinig tijd, een voordeel van films met een niet extreem groot budget. Het werkt volgens het ‘less is more’ principe en die is in elke scène aanwezig En ja dat werkte goed. Er ontbreekt niets en er is precies de juiste hoeveelheid van wat we moeten weten en zien. Het CGI-werk waarschijnlijk tegengehouden vanwege het budget, was behoorlijk indrukwekkend. Tja niet gek want de regisseur had ook de leiding voor de visuele effecten bij de film Everything Everywhere All at Once (2022) Er is wel iets aan de manier waarop de film is opgenomen. (de cameraman kon hem niet altijd rechthouden)

Het begint als een survival-verhaal, waarin je langzaam drie hoofdrolspelers, hun familiedynamiek, buren en hoe ze in deze nieuwe realiteit leven, worden geïntroduceerd. De focus ligt vooral op de coming-of-age- van de tienerbroers en de verschrikkingen, doemen altijd op in het donker (houden handig niet van licht) Zodra de wezens eenmaal zijn onthuld, gaat de film snel van survival-slow-burner naar monsterlijk bloedbad. Ja van mij mogen er wel meer rare filmmonsters al deze uitkomen! Zeer leuke 92 minuten!

avatar van filmkul

filmkul

Aardig horror drama. Het verhaal is eenvoudig en laat veel aan de fantasie van de kijker over. Dat komt met name door zeker voor de eerste driekwart voor het drama deel te kiezen. De film leunt dan wel tegen het saaie aan, maar blijft voldoende boeien. Het laatste deel wordt gevuld met actie en een vleugje horror. Dit wordt best spannend uitgewerkt. Visueel zit de film gezien het budget best aardig in elkaar. De monsters zijn ook best creepy. Martell laat ook dit keer weer zien dat hij goed kan acteren. 3.0

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 29 augustus 2024 in de bioscoop (Just Entertainment)

avatar van ibendb

ibendb

Arcadian is een standaard creature feature à la A Quiet Place. Nergens is het echt origineel en het script laat te wensen over. De personages zijn nogal oninteressant. Jaeden Martell heeft me met It (2017) wel weten te bekoren maar hier heeft hij niet veel ruimte om iets interessants te doen. Nicolas Cage speelt alweer een andere versie van zichzelf. Het verhaal zelf is jammer genoeg ook wel erg voorspelbaar en heeft niet veel om het lijf.

Gelukkig is het ontwerp van de monsters uitstekend en zelfs angstaanjagend. Ze hebben de creep-factor van de beesten echt te pakken. De spanning is op sommige momenten extreem hoog hierdoor. Die scène met de hand die uit de deur kwam gaf me van die goede kriebels die niet veel horrorfilms me kunnen geven.

avatar van stormfox

stormfox

Prima horrorfilm voor een saaie zondagavond.

Waarom deze film pas vanaf 29 Augustus in de bios draait is mij een raadsel.

avatar van xaid

xaid

mcdaktari schreef:

Hoop dat dit weer eens een goeie film van Cage wordt.

hoevaak dit wel niet gezegt word door iedereen bij de nieuwste film van Cage hij heeft de gun factor wel vind ik wel tenminste. Hij heeft echt wel goede films gehad

avatar van mcdaktari

mcdaktari

xaid schreef:

Het is gewoon een prima acteur. In Longlegs acteert hij weer als vanouds. Ik ken zijn meeste films inmiddels wel.

avatar van xaid

xaid

mcdaktari schreef:

eens, morgenavond had ik Longlegs op de planning heb er wel zin in heb trouwens Arcadian nog niet gezien ben nog in twijfel of ik deze oversla of toch niet

avatar van Shadowed

Shadowed

Het zal regisseur Benjamin Brewer vast goed uitgekomen zijn dat Nicolas Cage weer populair is geworden sinds de afgelopen 5 jaar, want hij vormt een uitstekende marketingtactiek voor een film waarin enkel een bijrolletje wordt gespeeld. Gelukkig zijn de acteurs die vervolgens wél op de voorgrond staan meer dan capabel genoeg om de film in goede banen te dragen, bovendien is de bedreiging interessant genoeg om boeiend te blijven. De makers denken goed na over de vormgeving van de monstertjes en dat levert wat imposante scenes op, ondanks het ietwat overdreven warrige camerawerk tijdens de actierijkere momenten. De aanloop is ook iets te voorspelbaar en de invulling van de inhoud te makkelijk, maar uiteindelijk vermaakt Arcadian prima. Een wat brutere vormgeving van de horror en iets meer aandacht naar de spanningsopbouw hadden voor een ruim voldoende kunnen zorgen, voor nu is een kleine voldoende wel op z'n plaats.

avatar van Kondoro

Kondoro

"There are those who believe they came after the pollution the people caused. And they're here to cleanse the planet of virus of the human race. So we'll all become extinct.”

De tweede film van onze hike vakantie was deze nieuwe Cage film. We zagen de trailer van deze film meermaals in de bioscoop en was eigenlijk wel direct aan onze aandacht gelinkt. Mooie kans dus om dit deze week te kijken, en het was best vermakelijk. Mijn verwachtingen waren echt heel laag, meer ook omdat ik de Cage films van de laatste paar jaren niet echt héél geweldig meer vind en hij toch voornamelijk in B projectjes werkt. Een A productie is dit natuurlijk ook niet maar, leuk was het dus op zich wel.

Duidelijk is achteraf wel dat dit gewoon een a lá ‘A Quiet Place’ type film is gemixed met wat ‘28 days later’. Of was dat ‘28 weeks later’ met die boerderij aan het water? Volgens mij wel toch want dat was wel de film zonder Murphy. Goed maakt verder ook niet uit, de film haalt eigenlijk dus verschillende ingrediënten. Dat was overigens ook niet slecht hoor, want zoals ik al vaker zei vermaakte de film me best. Ik was eigenlijk best bang dat dit een film ging worden waar je eigenlijk niks zag, *waar dus de monsters niet tot nauwelijks in beeld kwamen en je ook niemand dood zou zien gaan*. Gelukkig bewijst de film zich wel, waar het in het begin nogal mysterieus is, opent de film toch een leuk boek door de monsters meer toe te voegen en er dus ook een leuker werkje van te maken.

Dus ja opzich wel geinig. Het is een feit dat Cage maar weinig in de film voorkomt, hij moet zijn zoon redden, en in deze actie kwam hij in een soort coma terecht waarna zijn zoons het allemaal dus moeten oplossen. Het is niet héél erg ofzo, alleen wel jammer je had er toch wat meer van verwacht. Gelukkig kunnen de twee jonkies de film aardig mooi dragen, en buigt het verhaal zich er uiteraard wel voor.

Ik had misschien gehoopt op iets meer, en dan vooral de creepy sfeer wat gewoon echt uitblijft. Jammer maar de potentie van de film blijft best hoog, en had ook veel beter uitgewerkt kunnen worden hoor. Het is en blijft wat dat betreft gewoon een middelmatige en doorsnee actie/horror film die uiteindelijk toch niet datgene te bieden heeft waar je wel op had gehoopt.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Na een maand waarin ik drie Nicolas Cage-films zag, waren de eerste twee aangename verrassingen, ( long legs en dream scenario ) met eigenzinnige en sterke horrorfilms waarin Cage leek op te bloeien. Helaas kon Arcadian (2024), de derde film die ik in de bioscoop bekeek, niet aan die verwachtingen voldoen.

Hoewel Cage altijd een intrigerende aanwezigheid heeft, liet deze film me teleurgesteld achter. De karakteropbouw voelde ongeïnspireerd en fragmentarisch aan, en sommige scènes, zoals een onverwachte droomscène, kwamen uit het niets en sloten nergens op aan. De wezens in de film, met hun overdreven geklapper, brachten eerder irritatie dan spanning teweeg.
Er waren echter ook positieve kanten: de soundtrack was sterk en versterkte de sfeer van de film goed. Daarnaast waren de twee jonge acteurs die de zonen van Cage speelden erg overtuigend en gaven ze sterke acteerprestaties, die de film nog enigszins overeind hielden.

Al met al had Arcadian meer potentie, maar viel het tegen door zwakke verhaalstructuur en een gebrek aan emotionele diepgang.
2* hooguit .

En oja , Op het laats zie je dat de wezens samen een soort enorme grote rollende auto band werden en dat was wel echt een zo bizar slecht . Hoe krijg je het verzonnen .

avatar van Thomas83

Thomas83

De ontwerpen van de monsters maken de film. Verder is dit een vrij standaard monsterfilm van de categorie A Quiet Place. De twee broers worden wel leuk gespeeld, maar het plot is er wel erg op ingericht dat iedereen zo'n beetje alles fout doet. Ik vond de onnodig schuddende camera's ook erg vervelend hier. Daarnaast ziet de film er ook vaak wat al te donker uit, ongetwijfeld om de special effects beter uit te laten komen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Thomas83 schreef:

De ontwerpen van de monsters maken de film. Verder is dit een vrij standaard monsterfilm van de categorie A Quiet Place. .

Zijn gebaseerd op een nachtmerrie versie van goofy .

Nicolas Cage's New Horror Movie Arcadian Was Inspired by… Goofy - IGN

avatar van mrkos

mrkos

Arcadian

Aardige post-apocalyptische film.

Arcadian draait om een gezin dat probeert te overleven in een gedecimeerde wereld. Paul en zijn twee zonen, Joseph en Thomas, leven op een boerderij die 's nachts belaagd wordt door dodelijke monsters. Wanneer Thomas een keer niet op tijd terugkomt, gaat Paul hem zoeken, wat leidt tot een gevaarlijke confrontatie met misschien wel dodelijke gevolgen.

Ik vond het wel een leuke film met een simpel verhaal, die bij vlagen nog aardig spannend werd ook. Alleen is het jammer dat je halverwege een post-apocalyptische wereld instapt en dus niet te zien krijgt hoe die monsters hier terecht zijn gekomen. Leefden ze al ondergronds of kwamen ze van een andere wereld? De monsters zagen er wel tof uit en zijn mooi in beeld gebracht. Cage had een wat kleinere rol in deze film. Het draaide vooral om de tweeling en die deed het prima.

3 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Een simpele horrorprent waarbij het post-apocalyptisch gegeven niet zo duidelijk aan de kijker wordt gebracht. Je krijgt als kijker geen antwoorden over de monsters vanwaar ze komen. Maar dat mag de pret niet drukken want er valt genoeg te beleven en bij vlagen is de film zelfs spannend. Soms wel wat te donker gefilmd. Het schokkend camerawerk is niet storend want zo kon de regisseur de speciale voortbewegingen van de eigenaardige monsters ook laten zien. Qua uitzicht best origineel en vooral vreemd. 6,5/10

avatar van scorsese

Matige film over een vader en zijn tweeling die proberen te overleven in een wereld vol monsters. Deze post-apocalyptische drama/horrorfilm is wellicht niet overal even goed uitgewerkt, maar kijkt toch wel gemakkelijk weg. Dit ondanks het soms wat chaotische camerawerk. Wel allemaal al eens eerder gezien en Nicolas Cage zet voor zijn doen een ingetogen rol neer. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Post-apocalyptisch horror dramaatje met ietwat saaie aanloop.

Vrij vaag en dun plotje dat veel vragen openlaat.

De actiemomenten zijn niet slecht en de creature moments kennen soms zelfs best goede momenten maar in zijn geheel was het voor mij allemaal net niet goed genoeg.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Keurige dystopische griezelfilm. Met een klein budget gemaakt. Maar dat drukt nergens de pret. Het is niet moeilijk om de minder uitgewerkte aspecten van deze film uit te vergroten. Maar mij vielen de goede dingen des te meer op. En dat zijn een fascinerende openingscene, het realistische acteren(ja,...ook van Cage), een aantal spannende scenes en zelfs eentje die ik supersterk en echt spannend vond. Daarnaast was de soundtrack in orde, alsmede de fotografie welke af en toe passend rommelig is hier. En de monsters waren ook prima. Dus gewoon anderhalf uur genieten van een best spannende film.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Laten we eens een verhaal verfilmen dat al 100 keer eerder verfilmd is. Een huis dat moet worden beschermd tegen aliens of in dit geval aapachtige honden. Nou ja wat je er na een uur kijken van te zien krijgt. En zullen ze nu door het dak of door de bodem komen... zucht.... Waarom ga je niet in de stad wonen. Heb je minder last van die beesten. Onze helden rijden rond in een auto waar na 15 jaar nog brandstof in zit. Wanneer je met een geweer op een beest schiet valt hij gelijk dood neer... nou schiet ze dan af? Je zit te hele tijd te wachten tot het voorbij is..... duurde volgens mij allemaal niet zo lang......