Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Julia Roberts, Mahershala Ali en Ethan Hawke
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Netflix
Plot Leave the World Behind
"There's no going back to normal."
Amanda en Clay gaan op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met de kinderen tijd doorbrengen. Op een avond staat er plotseling iemand voor de deur.
Amanda Sandford
Salvadora
Taylor
Danny's Daughter
Shinobi
Normaal gesproken laat ik de meeste Netflix films links liggen, maar voor deze Sam Esmail maak ik graag een uitzondering. Ik ben zeer benieuwd.
Uitstekende film waarin een korte vakantie van een gezin niet verloopt zoals verwacht. Een beetje een post-apocalyptische thriller/drama die licht onheilspellend van toon is en waarbij je afvraagt waar het allemaal naartoe gaat. Mooi camerawerk, een fijne cast en een aantal goeie dialogen. Wat aan de lange kant, maar vanwege het einde nog net 4.0 sterren.
Brabantze
Op zich redelijk vermakelijk filmpje, maar dat einde....
ForrestHanks
Heel erg goede film en toch ook deprimerende film... en wat een fantastisch einde. hier in ons huis werkt Friends hetzelfde. Als we diep in de put zitten, depressief zijn en ons geen raad meer weten dan kijken we altijd Friends. Daar fleuren we van op. Wetend dat dit voor zoveel andere mensen geldt schept een band. Hoe ziek de wereld ook wordt en verschillend we ook zijn, zoek naar de overeenkomsten.
..... het is een lange en trage film. Maar het heeft me vreselijk geraakt.
ibendb
Ik heb een jaar of zo geleden het boek gelezen en vond het erg goed. Ik wist niet dat ze er een film van gingen maken. Ik ga deze snel checken na mijn kerstfilm binge tot 26/12.
mikey
Wel grappig dat de netflix vaak een streamingsgrapje erin gooit zoals de netflixknop op de dvd afstandsbediening. Verder een eindeloze flick waarin de personages van alles weten maar de kijkers laten wachten. Tussen de 'intense voorvallen' eindeloze dialogen. Met als eindresultaat, je bent geen bal wijzer. Het is niet zo dat ik altijd hapklare brokken biefstuk gevoerd moet hebben maar na zo'n lange zit.....
horizons
Op het einde werd alles toch heel erg in detail uitgelegd. .
Heerlijke film.
Dennisj
Prima film, maar de manier waarop het eindigt is toch wel onbevredigend.
horizons
Trouwens best leuk voer voor alle conspiracy denkers met de Obama's als executive producers .

schumacher
Ik dacht dit kan wat worden maar helaas…..
Veel te traag en te saai voor mij.
kriszty19
Op zich is de cast niet slecht, echter vinden wij t best een slaapverwekkende film waarbij er niet echt veel gebeurt, je verwacht tegen het einde van de film dat er nog wat gaat gebeuren, maar dan is t afgelopen. teleurstellend helaas, hadden ze veel meer mee kunnen doen
schram101
Intrigerend plot die zich niet echt laat voorspellen. De cast is boeiend al komt dat met name door de aanwezigheid van Ali. Zijn charisma speelt echt iedereen van het scherm en valt met name Robert daarbij echt een beetje in het niet. De geluidseffecten en gebeurtenissen zijn allemaal vrij mysterieus al ontbreekt de echte spanningsboog uiteindelijk een beetje en is het einde maar zozo.
Riddierid
Hmm was even inkomen, toen werd het af en toe wel spannend want je denkt wat is er aan de hand. Tegelijkertijd duurt het allemaal lang en is het wat langdradig en ook al vind ik de muziek op zichzelf wel goed, ik vind het bij deze film wat overdreven en dramatisch. Ik ben niet écht goed in de film gezogen, 2 keer bijna... IK hou het toch op een 3 qua beoordeling, net. Maar voor mij is de plank toch net misgeslagen, jammer, want met wat fine-tuning had het voor mij wel een goede 3,5 kunnen zijn. Ik klink nu best negatief maar ik vond het zeker wel dik oké allround, anders geef ik geen 3. Gewoon een oké filmp om op een willekeurige avond thuis te kijken.
Ligt het aan mij of is dit een vreemd geschreven filmbeschrijving?
debbietino
Was toch iets teleurgesteld aan het eind maar snap het ook wel weer ergens. Spanningsboog loopt op om dan vervolgens in geen echte climax te eindigen. Daarom voor mij een 3 ster.
Deze film kun je trouwens wel als een prequel zien voor veel post-apocalyptische films.
Unleazhed
Een prachtige film die me niet alleen heeft vermaakt, maar ook heeft uitgedaagd om dieper na te denken. Vooral het einde van de film bracht me aan het denken. Waarom voelde ik me zo ongemakkelijk? Dit zette aan tot reflectie.
Gedurende de hele film neemt de spanning toe, en de kijker wordt geconfronteerd met mogelijke allesomvattende verklaringen voor de black-out. Voortdurend verwacht je: 'Ah, dit moet het zijn!'. De film geeft constant de indruk naar een climax toe te werken, waarin alles zich ontvouwt, maar die climax blijft uiteindelijk uit en valt zelfs behoorlijk tegen.
Het intrigerende citaat van Alan Moore, dat (deels) in de film wordt gedeeld, werpt een scherp licht op complottheorieën (die overvloedig aanwezig zijn in de film) en de menselijke behoefte aan geruststelling in de vorm van antwoorden.
"The main thing that I learned about conspiracy theory, is that conspiracy theorists believe in a conspiracy because that is more comforting. The truth of the world is that it is actually chaotic. The truth is that it is not The Iluminati, or The Jewish Banking Conspiracy, or the Gray Alien Theory. The truth is far more frightening - Nobody is in control. The world is rudderless."
Dit inzicht werpt mijns inziens een interessant perspectief op het einde van de film. Het open einde van de film laat een ongemakkelijk gevoel achter, en ik deel dat gevoel. De behoefte aan antwoorden is begrijpelijk; we hunkeren naar een bevredigende verklaring die alle losse eindjes samenbindt. We streven allemaal naar die ene verklaring die alle puzzelstukjes op hun plek doet vallen, maar de film suggereert op krachtige wijze dat deze verklaring misschien wel nooit komt, simpelweg omdat deze niet bestaat. Het ontbreken van een direct antwoord is op zichzelf het antwoord.
Dat kan een onbevredigend gevoel oproepen. Ik ben van mening dat dit een van de belangrijkste boodschappen van de film is die veel mensen over het hoofd zien. Degenen die op zoek zijn naar een einde gedragen zich als Rose, het kleine meisje dat wanhopig probeerde erachter te komen hoe "Friends" eindigde, zelfs terwijl haar wereld instortte. Misschien willen de filmmakers dat we minder bezorgd zijn om fictie en in plaats daarvan onze eigen realiteit onder ogen zien. Zoals de jongen zei, waarom zou het ertoe doen hoe een fictieve film eindigt? Je wereld stort al in, dus maak je daar druk om.
Ik persoonlijk begon het te vergelijken met COVID-19 omdat, net als in de film, de zoektocht naar de oorsprong van het virus complex en uitdagend is gebleken. Ondanks uitgebreid onderzoek is er nog geen eenduidig antwoord gevonden over waar het virus is ontstaan of wie verantwoordelijk is. Deze onzekerheid heeft wereldwijd geleid tot gevoelens van frustratie en ongemak, vergelijkbaar met het onaangename gevoel dat het open einde van de film kan oproepen. Net zoals de film suggereert dat de waarheid soms ontwijkend is, zo illustreert de realiteit van COVID-19 dat complexe gebeurtenissen niet altijd een duidelijke en eenduidige verklaring hebben.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Op zich redelijk vermakelijk filmpje, maar dat einde....
Inderdaad, ik vind deze film best nog vermakelijk tot aan het einde. Niet alleen is het een erg simpel einde maar het komt ook heel abrupt. Wel een leuke verwijzing naar de Friends serie, die blijkbaar een vorm van troost geeft aan veel mensen. Het is allemaal niet echt, maar het is soms een van de weinige dingen die ons blij maken!
stem100
Zeer boeiende film. Op een vreemde manier realistisch. In ieder geval realistischer dan menige complottheorie
charmie
Werd meteen al helemaal op het verkeerde been gezet vanwege dat bord richting strand met Charleston Harbor erop. Ik dacht nog: nou, dat (gelegen in South Carolina) is nogal een eindje weg van New York. Bovendien heeft Charleston Harbor een behoorlijk beladen geschiedenis: de eerste boten met slaven kwamen daar Amerika binnen en in de haven ligt Fort Sumter waar de Amerikaanse burgeroorlog uitbrak. Dus wist ik het zeker: dit heeft een link met de slavernij, want die olietanker staat natuurlijk voor zo'n slavenschip. Ik kon er niet verder naast zitten en naarmate de film vorderde, begreep ik er dan ook hoe langer hoe minder van. Achteraf had ik beter een ommetje kunnen maken. Ondanks de regen.
Toontje G
De cast beloofd veel goeds, het camerawerk is weer eens wat anders dan anders, zitten aardige special effects in maar het verhaal spreekt me niet echt aan, vooral het teleurstellende einde is een domper. Staat bij het filmgenre thriller/drama maar voor mij voelt het mystery.
TrappedSoul
Het bestaan van de Cabal word hier sarcastisch weg gelachen.
Verder is de film 1 grote voor-programmering voor de stroomuitval die we nog gaan krijgen binnenkort.
En komt ook de prepper in beeld die dit alles al aan zag komen en flink eten en drinken inslaat.
Julia Roberts zegt in de film een ontzettende hekel te hebben aan de mens, ook dit is een duidelijke hint
Civillian Supreme
De soundeffects spelen hier de echte hoofdrol, de onheilspellende sfeer word daardoor flink versterkt maar haal je die muziek weg blijft er een film over waar vrijwel niks in gebeurd. Mooi camerawerk wel.
Personages gedragen zich ook extra mysterieus, een vrij goedkope manier om het op die manier ook weer spannender te maken. Het einde past precies bij dit type film.
Civillian Supreme
van de Cabal naar ons.
Wat jij zegt viel mij ook op. Na die opmerking over dat de wereld bestuurd word door een kwaadaardige elite en dat dat direct werd afgedaan als onzin gaf mij juist de boodschap dat deze film een 'verborgen' boodschap had voor degenen die daar wel in geloven. Heel vreemd.
Vanaf dat punt ging ik de film ook heel anders kijken.
Lol
De film heeft als executive producers Barack and Michelle Obama.
Ik schreef toch al dat deze film voer voor conspiracy denkers zou zijn. Haha
Stephan1987
Eigenlijk best wel een goeie film, wat iedereen zegt over het eind klopt wel. Maar denk dat er een bepaalde boodschap in zit.
Wat mij ook opviel ( grappig dat ik er nergens iets over terug kan vinden) is dat het schilderij in de woonkamer van de villa veranderd, zal dit een bepaalde boodschap zijn? Of is het gewoon een leuk grapje van de makers? Voor degene die het willen zien, check eerst minuut 8:10 dan minuut 37:41 en als laatste 1.43:50

'Leave the World Behind' is nog altijd één van de best bekeken films op Netflix

Netflix deelt trailer aankomende apocalyps-film met Julia Roberts, Ethan Hawke en Mahershala Ali

The Holdovers

Wonka
Muziek / Fantasy, 2023

Taylor Swift: The Eras Tour
Muziek, 2023
gebaseerd op boekblackoutcrisisvakantiedeerapocalypsefamiliefranticdesperatecomplexanxioushouse rental dishearteningfrightenedominous