• 9.378.272 stemmen

Leave the World Behind (2023)

Thriller / Mystery | 141 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Sam Esmail

Met onder meer: Julia Roberts, Mahershala Ali en Ethan Hawke

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Leave the World Behind

"There's no going back to normal."

Amanda en Clay gaan op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met de kinderen tijd doorbrengen. Op een avond staat er plotseling iemand voor de deur.

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

Ben ik de enige die dacht dat dit een m night shyamalan film was?

avatar van Alathir

Alathir

Chin4thefilm schreef:

Ben ik de enige die dacht dat dit een m night shyamalan film was?

Shyamalan meets Jordan Peele.

avatar van max cady

max cady

Lucystoner schreef:

Apart dat het "anti white sentiment' je wel op valt, maar dat je niet ziet dat de blanke moeder evenredig veel "anti black sentiment" laat zien.

Het zit je wel hoog als je speciaal hiervoor een account aan maakt. Ook apart. Maar ik kan er naast zitten. In beide gevallen veel plezier op MovieMeter

avatar van cdman19800

cdman19800

Prachtige film die realistisch aanvoelt en je wel aan het denken zet over hoe we eigenlijk allemaal in het leven staan en onze prioriteiten eigenlijk echt wel verkeerd leggen. Kijk maar naar Rose, hoe egoistisch ze is om iedereen maar ongerust te laten terwijl zij zichzelf volpropt en daarna rustig de laatste aflevering van haar serie bekijkt.

avatar van Marbles

Marbles

Als de wereld vergaat wil ik dat je er aan denkt dat je niet iedereen moet vertrouwen. Vooral de witte mensen niet.

Bam!

Waarom nou toch elke keer weer dat racisme naar blanke mensen?

Marbles schreef:

Bam!

Waarom nou toch elke keer weer dat racisme naar blanke mensen?

Dat is niet wat de film zegt maar dat is wat jij ervan maakt?

Ik begin het eerlijk gezegd steeds meer te begrijpen door dit soort hersenloze, jankberichten. Wat n jankerd ben je zeg.

avatar van mikey

mikey

Fortune schreef:

Dat is niet wat de film zegt maar dat is wat jij ervan maakt?

niet wat de film zelf zegt, maar het is wel letterlijk gezegd in de film.

avatar van WB

WB

Leuke film met een heerlijk sfeertje. Mysterieus tot het eind, waar het eind me toch wat tegenviel. Had wellicht een enorme twist verwacht en had de lat dan ook wat te hoog gelegd gedurende de film. Daarentegen lijkt de film een ver-van-mijn-bed-show, maar in principe denk ik dat dit prima mogelijk is in het huidige digitale tijdperk.

"Shyamalan meets Jordan Peele" las ik hieronder al, en daarmee sla je de spijker op de kop. De film is goed uitgewerkt, met geweldige acteurs, pakkende muziek, een mysterieus tintje, cinematografisch goed, en heb me geen minuut verveeld in die 2,5 uur.

mikey schreef:

niet wat de film zelf zegt, maar het is wel letterlijk gezegd in de film.

Nou en? Er wordt veel meer gezegd in deze film. Dit is een fictief personage in een fictieve film dat een soort 'woke,' meisje speelt. Dat meisje liegt en bedriegt trouwens en lult sws een hoop onzin. Zij is niet een positief personage, zij is niet de held. Niemand in deze film is een held. Iedereen is laf en denkt aan zichzelf en dat is de realiteit. Westerse, blanke mensen zijn toch laf en hypocriet? Niet dan? Men was toch laf hier in Nederland in de WO2? Lafheid man. Geen heldhaftigheid maar lafheid.

Overigens zeggen jullie dat mensen van kleur kunnen rekenen op blanke mensen in dit soort situaties? Men zal praten over gelijkheid maar dat is niet gelijkheid. Kijk alleen al naar de vluchtelingen en het enthousiasme van blanke mensen om andere blanke mensen op te vangen. Heb je ooit datzelfde enthousiasme gezien van blanke mensen over vluchtelingen? Nee, he. Dat is toch anders he? Wat is dat dan? Huidskleur? Oorlogspropaganda? Wat het is, is onderscheid. In die situatie word je al anders behandeld door je huidkleur.

Wil je dat ik doorga? Ik kan doorgaan!

Het ergste wat ik vind, is dat gejank. Wat zit je toch je janken op een filmsite over iets wat een personage heeft gezegd in een film. IK IK IK. Dat is het enige wat ik hoor tegenwoordig. IK IK IK. Dat is ook deze film. IK IK IK.

Racisme naar blanke mensen lees je in westerse kranten. Keer op keer op keer op keer. En al jarenlang... Jarenlang.

En seksisme. Vaak tegelijkertijd. De witte mannen zijn afval berichten.

Maar deze film racistisch noemen is gewoon triest...

Dit wordt nu mijn recensie.

avatar van melanie178

melanie178

Fortune schreef:

Wil je dat ik doorga? Ik kan doorgaan!

En seksisme. Vaak tegelijkertijd. De witte mannen zijn afval berichten.

Maar deze film racistisch noemen is gewoon triest...

Dit wordt nu mijn recensie.

melanie178 schreef:

De waarheid is hart.

JackGolf

Ik heb de film gisteren even bekeken op kodi maar wat een waardeloze film is dit zeg. Ik begrijp niet dat hij nog 6.7 op de IMDb lijst krijgt... Van mij krijgt hij niet meer dan een vijf op de IMDb lijst en dan heb ik ze nog gematst

JackGolf

Waardeloze film en ook zo toevallig dat er net twee vliegtuigen neerstorten bij dat huis op zo'n grote aarde. En al die tesla's op die ene weg... En wat een waardeloos einde
...

melanie178 schreef:

Wow...denk om je hart

Nou van deze film krijg je geen hartkloppingen hoor alleen maar ergernis haha

Mickey b schreef:

Er wordt een mysterieuze spanning opgebouwd, maar het wordt nergens echts serieus thrillerachtig. Film moet het vooral van veel suggesties hebben en bestaat vnl. uit dialogen. Einde wat bruusk en simpel uitgewerkt. Weinig personages, vnl. de vijf hoofdrolspelers. Naar einde toe nog even wat Kevin Bacon, maar verder heb ik idee dat het wat low budget was. Middelmatige film, dus 3*

U geeft in ieder geval nog een drie dat is hij bij mij niet waard gezien Het zeer slechte acteerwerk van iedereen. De herten deden het nog het best in de film

egelhunter schreef:
Goede film. Een paar goede sterke scenes ( de boot, vliegtuig en de tesla scène). Zou Tesla flink betaald hebben voor deze film gezien wat ermee gebeurd de auto nou niet in goed daglicht zet.

Dat vond ik nou de slechtste scenes en allemaal zo toevallig dat er op de hele grote aarde toevallig daar twee vliegtuigen neerstorten.... Dat gekoppeld aan zeer slecht acteerwerk en 200 meter onnodig hardlopen voor een olietanker die maar 50 meter breed is geef ik hem niet meer dan een 2

Anamorph schreef:
Veel te lange, vervelende film die maar niet op gang wil komen. Gebeurt ook praktisch niks. Veel overbodige scenes en stomme dingen (de Mexicaanse vrouw, feit dat hoofdpersoon zonder Google de stad niet kan vinden, lekker in een boshut chillen terwijl je je dochter zoekt...) . Nee, zonde van m'n tijd

Dat vond ik nou ook.... Waist of time movie. Het lijkt wel of Julia Roberts alles aanpakt wat op haar pad komt op dit moment. Dit noemen wij een b-film en wellicht c....

lang pee schreef:

Hier had ik toch een pak meer van verwacht, fantastische cast natuurlijk en dat is niet het probleem, maar de film is veel te lang en begon mij na een tijdje toch te irriteren...

Ik weet niet wat die fantastische cast is ...maar Julia Roberts is een beetje uitgeranceerd zo te zien...

avatar van lang pee

lang pee

JackGolf schreef:

Een beetje ernstig blijven he, Ali heeft terecht een kast vol prijzen, Hawke is ook geen sukkelaar, een kleine rol voor Bacon, Roberts heeft misschien haar beste tijd gehad, maar die komt ook niet gratis, dus ik vind het een fantastische cast...

Ik vond er niets aan. Vreemd verhaal zonder houvast. Je weet tot het eind niet wat er gebeurd. Open einde… niets voor mij.

JackGolf schreef:

Vreemde opmerking. Vooe hetzelfde geldt zit er een vliegroute op die plek. Vliegtuigen vliegen altijd over dezelfde routes in de lucht. Zo vrij als jij denkt dat het is kan je het niet noemen. Het valt dus prima te verklaren, vooral als je ook nog een aanvliegroute naar een vliegveld hebt.

Ze renden een paar meter door maar als dat nou je ergernis punt is? Ik loop ook liever even 50m extra voor het geval dat. En zo ver stonden ze er nou ook weer niet vanaf. Dat was geen 200 meter.

Heb je trouwens speciaal voor deze film een account aangemaakt om je frustraties te uiten? Doe maar gewoon niet hoor....

mikey schreef:
Ik zou ook super geïrriteerd zijn als ik bv. in een chalet in de alpen zat en een gast staat voor de deur die beweert dat het zijn huis is en naar binnen wilt. Ongeacht hoe die eruit ziet.

Aan de andere kant snapt iedereen het toch wel dat de film hiermee expres deze woke-discussies wil aanzwengelen?

Euhm nee?
Verkeerd been uit bed gestapt? Volgens mij is de film gewoon meer een aanklacht tegen de mensheid en hoe we bezig zijn ipv dat alles woke is. Het zit letterlijk in Roberts personage vanaf het begin af aan. Dat ze de mens haat.

nhou schreef:
Ik vond het wel een vermakelijke film, maar dacht lang dat er een soort "magnetisch" centrum in hun huis lag, waardoor boten, vliegtuigen en dieren werden aangetrokken. Dat bleek het toch niet te zijn. Benieuwd hoe het hun vergaat in de bunker en hoe ze er weer uitkomen. Zal dat nog een deel 2 opleveren? En waarom crashte alleen de witte tesla's? Kleur zou toch niet uit moeten maken voor een cyberaanval?

Een belangrijkere hint was dat dit allemaal gloednieuwe Tesla's waren. Het lijkt me dan niet meer dan logisch dat er een importeur of dealer vlakbij is die gewoon ene shitload van dezelfde Tesla's op een parkeerplek heeft staan. Het ging helemaal niet om de kleur.

Reacties niet echt gelezen hier maar my 2 cents:

Film die lijdt aan een nogal veel voorkomend Netflix en eigenlijk ook social media en Youtube probleem, ze willen de kijker laten blijven kijken met allerlei incoherente dingen die je je doen afvragen hoe ze dit in hemelsnaam aan elkaar gaan breien en aan het eind was dat niet zo en blijf je weer onbevredigd achter.

Gewoon een verhaal vertellen is er niet meer bij (ok boomer) enkel losse aandachttrekkerij.

kos schreef:

Reacties niet echt gelezen hier maar my 2 cents:

Wat hebben ze niet aan elkaar gebreid dan?

Waarom staat hier zoveel onzin bij recensies. Moet iedereen zijn negativiteit kwijt of zo?

avatar van Anamorph

Anamorph

rep_robert schreef:

... Dat was een van de dingen die die hele vliegtuig scene absurd maakte. Begint met een horloge, dan een arm en vervolgens ziet hij dat het hele strand vol ligt met lijken! En dan, ja shit.... Komt er nog een vliegtuig binnen, maar gelukkig staat er een huis met een voordeur die nog dicht kan.
Volgende scene is het belangrijkste wat iedereen opvalt, dat ie natte kleren heeft.

Nou ja, het was visueel misschien de mooiste scène, maar heel logisch was ie niet...

Overigens stonden er ook ander gekleurde Tesla's in de rij, zag je bij het uitzoomen

avatar van irem1978

irem1978

Wat een teleurstelling zeg. Echt super zonde dat ik hiervoor tijd heb aan verspilt.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Toevallig gisterenavond ook gekeken. Qua filmmuziek en beeldkwaliteit is er niets op aan te merken. Dat was puik verzorgd. En de inhoud is toch angstaanjagender als je er verder over nadenkt. En films die me bezighouden, kom ik maar zelden tegen De film toont hoe makkelijk wij als mens ingrijpende gebeurtenissen kunnen vergeten door ons terug te trekken in onze multimediale wereld. Door bv. een episode van "Friends" te kijken. Maar inderdaad, dat einde was ook voor mij te abrupt (alhoewel toepasselijk). Maar de meest prangende vraag die bleef nazinderen was : wat was er met die herten aan de hand?

irem1978 schreef:

Echt super zonde dat ik hiervoor tijd heb aan verspilt.

Wat voor belangrijke dingen had je anders gedaan dan?