• 9.378.170 stemmen

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Actie / Avontuur | 150 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Guardians of the Galaxy 3 / Guardians of the Galaxy Volume 3

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Dave Bautista

Releasedatum: 3 mei 2023

Plot Guardians of the Galaxy Vol. 3

"Once more with feeling."

Peter Quill is nog steeds aan het bekomen van het verlies van Gamora. Samen met zijn team moet hij het universum en een van hen zien te verdedigen op een gevaarlijke missie. Wanneer deze niet succesvol blijkt, kan dit het einde betekenen van de Guardians.

Peter Quill / Star-Lord

Groot (stemrol)

Rocket (stemrol)

Kraglin / Young Rocket (stemrol)

The High Evolutionary

Adam Warlock

avatar van Shinobi

Shinobi

harrynebbus schreef:

Gamora leeft nog toch? Zij komt uit de tijdlijn van 2014.

Maar zij is niet de originele Gamora, dus ze heeft de hele team-up met de Guardians en de relatie met Peter Quill niet meegemaakt.

avatar van HypaHypa

HypaHypa

Het einde van een toch wel zeer leuke film trilogie

Heel mooi afscheid.

Met veel humor, actie, spektakel & toch wel emotie.

Muziek vond ik minder dan vorige films, maar je gaat nu ook niet enkel voor de muziek

Verhaal zat goed.

Na de vorige (mindere) Marvel films, is dit wel een opluchting.

Hopelijk zijn we terug vertrokken met de top films.

Kzal ze toch wel missen de Guardians & natuurlijk James Gunn (TOP regisseur)

• 2079 stemmen

Vanavond met mijn zoon naar de bioscoop.

Wij kijken ernaar uit.

Razend benieuwd.

avatar van schram101

schram101

teigertje schreef:

Vanavond met mijn zoon naar de bioscoop.

Wij kijken ernaar uit.

Razend benieuwd.

Veel plezier! Ik gok tussen de 4,0-5,0*

schram101 schreef:

Veel plezier! Ik gok tussen de 4,0-5,0*

Die kans zit, er dik in

Maar ik zou zeggen,hou de recensie in de gaten.

Ik zie jij John Wick als Avatar heb.

Heb jij mijn top 10 gezien

Mijn dank.

avatar van Wicked2024

Wicked2024

Na Endgame zeker en vast de beste Marvel film!!!

Heb al gezien dat er weer zure mensen 2 of 2,5 sterren geven zonder hun mening te zeggen...

Als je bij deze al 2 of 2,5 heeft... Wat vinden ze dan over de vorige Marvel films amai

Maarja iedereen zijn eigen mening

Deze Marvel film heeft eindelijk een verhaal, terug de oude humor en actie.

Dit had ik vooral gemist bij de vorige films.

Wel jammer dat dit ook de laatste film was voor hun, maar zeker en vast een heel mooi afscheid!!

Zeker een aanrader, ik ga nog eens terug!!! Dikke 4,5 sterren

Ps: blijven zitten tot het volledige einde (er is wel goeie muziek bij aftiteling dus tijd gaat sneller dan)

avatar van Theunissen

Wicked2024 schreef:

er is wel goeie muziek bij aftiteling

Bolt Thrower?

avatar van Shinobi

Shinobi

"We'll all fly away together, one last time."

James Gunn slaagt erin om na alle heibel rondom zijn ontslag een fijne finale af te leveren, opdat zijn trilogie eindelijk is voltooid.

In dit sluitstuk is Peter Quill nog steeds aan het bijkomen van het verlies van Gamora. Lang heeft hij echter niet om zich klem te zuipen en stil te staan bij zijn liefdesverdriet, aangezien Rocket na een aanval in levensgevaar verkeert. In een race tegen de klok komt het team nog één keer samen om hun geliefde vriend te redden.

Deze film gaat dieper in op de achtergrond van Rocket. Vanaf het eerste deel was ik eigenlijk al benieuwd naar zijn historie, maar er werd altijd vaag over gedaan. Dit gaat gepaard met veel gruwelijkheden, al wordt er voor mijn gevoel net iets te veel gewisseld naar zijn flashbacks. Wellicht is het bedoeld om enigszins af te leiden van het ietwat zwakke verhaal in het heden. De bad guys vind ik namelijk niet zo sterk, vooral Adam Warlock komt nogal geforceerd en zwakjes over.

Toch blijft het plezierig om het team weer bij elkaar te zien. Als kijker kun je niets anders dan genieten van de onderlinge grappen en joligheid alom. Daarbij mag de karakteristieke soundtrack uiteraard niet ontbreken, al ligt het er ditmaal iets te dik op in bepaalde momenten. En qua actie zitten er weer wat toffe scènes in waar elk personage zijn eigen hoogtepunt krijgt.

Al met al is 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' een emotioneel afscheid van dit zooitje ongeregeld. De speelduur is misschien iets te lang voor dit plot, maar het laat je als liefhebber wel extra lang genieten van deze antihelden. Ik ben in ieder geval blij dat Gunn in tegenstelling tot anderen weer wat leven inblaast in het saaie Marvel universum. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

3,5 Sterren.

• 2079 stemmen

Voor alle fans en liefhebbers van Marvel en James Gunn.

Wat hebben de makers,hier hun nek uitgestoken.

Een film van de aller hoogste kwaliteit.

Aller beste Marvel film tot nu toe.

Een film met een ongekende mooie sfeer, en emotioneel.

En de humor is voortreffelijk

Dit is het soort film, waar je na afloop,moet bijkomen.

En de film muziek, is net als de film weer kippenvel, zo voortreffelijk prachtig.

De beste van alle drie de delen.

Staande ovatie. ⭐⭐⭐⭐⭐

Films krijgen als defenitie een 10.

Maar deze is een 12.

Helaas dat niet kan.

teigertje schreef:

Films krijgen als defenitie een 10.

Maar deze is een 12.

Helaas dat niet kan.

Ik ben héél benieuwd.

Als zelfs jij er 5 sterren voor geeft, dan moet het wel een hele unieke en legendarische film zijn!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Niet verwacht dat er nog zo'n topfilm mogelijk was bij Marvel. Boeiend verhaal en de chemie tussen de Guardians werkt gewoon prima. Zo af toe leek het qua uiterlijk wel bijna een Star Wars film. De tijd vliegt om, heerlijke film.

Ik ben héél benieuwd.

Goed zo.

Als je dat maar weet. !

avatar van krosnicky

krosnicky

Goeie film maar ik vond dat de donkere toon van de film te veel de overhand nam van de humor wat ik dus een beetje jammer vond verder vond ik het een goeie afsluiter en samen met Spiderman No Way home , Black Widow ,Hawkeye en Guardians of the galaxy the Holliday Special vond ik dit het beste wat Marvel te bieden had sinds Endgame

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Fantastisch. Leuk verhaal, emotioneel, soms echt dark zelfs, toffe actie, hele leuke humor. Je kan zeggen wat je wil over James Gunn, maar deze man weet hoe je een super toffe Marvel film maakt.

Dit vernietigt alle andere immens matige MCU films die na Endgame uitkwamen, met als uitzondering Shang-Chi waar ik me prima mee vermaakt heb. Ik vind vol 3 ook echt beter dan 2, en die was al echt niet slecht.

Dat Gunn bij Marvel weg is, is een groot verlies voor Marvel en een grote winst voor DC.

Als ik één kritiekpuntje zou moeten geven...

Ik had Rocket graag iets meer in actie gezien, bijna de hele film ligt hij pretty much in coma. Maar de scènes van zijn verleden waren wel echt geweldig.

En wat betreft Gamora, een klein beetje meer uitleg was wel op zijn plaats geweest denk ik. Of toch niet?

Ik zou graag willen zien dat MCU weer terug naar dit gaat. Personages waar je een flikker om kan geven, films die met liefde gemaakt zijn. Maar ik maak me geen illusies, ik verwacht bijzonder weinig verder nog van MCU.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Wat heb ik 2,5 uur genoten van deze derde Guardians film.

Zaal was uitverkocht, er werd gelachen, er waren tranen, het was een achtbaan van emoties.

En dan te bedenken dat Disney (alweer enige tijd geleden) Gunn had ontslagen.

Het beste dat Disney de afgelopen paar jaren heeft gedaan is Gunn weer opnieuw aannemen en hem zijn trilogie laten afmaken.

De Guardians hebben er voor mij altijd uitgesprongen binnen het MCU. Eigen stijl, ander soort humor, beeld en muziek op elkaar afgestemd, karakters waar je daadwerkelijk om gaat geven.

Ik kan niet anders zeggen dat Gunn zijn trilogie op zijn manier en op mooie wijze weet af te sluiten.

Nu kijk ik nog meer uit naar wat hij voor DC gaat betekenen.

avatar van martijnk

martijnk

Psycho-M schreef:

Wat heb ik 2,5 uur genoten van deze derde Guardians film.

Zaal was uitverkocht, er werd gelachen, er waren tranen,.

avatar van rep_robert

De laatste 2 jaar zijn we een beetje moe geworden van alle middle of the road Marvel films. James Gunn weet met Vol. 3 een top 3 Marvel film voor mij te maken. Ik reken hierbij Infinity War en End Game niet mee omdat de Guardians daar ook deel van uitmaken en een optelsom van een stuk of 24 films is. Maar oh mijn god, wat raakt deze film mij enorm in de guts zeg.

Ik durf met recht te zeggen dat met dit (voorlopige) sluitstuk the Guardians de sterkste franchise binnen de MCU. En dat is knap.

Na 9 jaar aan verschillende optredens is de dynamiek van deze groep nagenoeg perfect. Elk personage voelt de ander perfect aan en de timing in de dialogen is zo scherp dat de humor echt spot on is. Het voelt niet geforceerd en het is niet in overvloed aanwezig, wat het succes van de relatief onbekende Guardians (voor 2014) verklaart.

Dit derde deel bereikt het hoogtepunt van alles wat we de afgelopen jaren hebben gezien ingaande de Guardians. Het heeft een hart en met de origin story van Rocket is het moeilijk om niet een enorme brok in de keel te hebben. Dus wees voorbereid en neem een doos met tissues mee! Waar de focus in het eerste anderhalf uur vooral daarop ligt wordt de rest van de Guardians ook niet vergeten. Dat valt zo enorm te prijzen. Elk personage heeft wat te doen en maakt in deze film ook een ontwikkeling door.

Het laatste uur vormt een climax waarin er ontzettend vette actie te zien is. De hallway scene (als je hem ziet weet je wat ik bedoel) hoort bij de vetste actie die Marvel te bieden heeft en laat de perfecte synergie van de Guardians zien. De CGI is verbluffend en ondanks dat de film niet action packed is zit het alsnog vol met grootste scenes die adembenemend mooi zijn.

Het belangrijkste is dat met deze film James Gunn een slotstuk van zijn Guardians en Marvel avonturen een film met liefde heeft gemaakt. Met personages die hij opnieuw heeft uitgevonden en waar we allemaal een beetje van zijn gaan houden. Dan kan ik wel gaan nitpicken dat zo'n Adam Warlord wat verdwaald in de film erbij rondvliegt. Maar dat is maar een klein smetje op een nagenoeg perfecte film.

Na End Game en No Way Home had Marvel weer een voltreffer nodig. Guardians is deze voltreffer en verdient het om een gigantisch succes in de bioscoop te worden! Ga het zien mensen!

martijnk schreef:

Waarom precies?

Je bent toch niet zo'n emotioneel afgestompte volwassene die dit als kinderspul ziet omdat het geanimeerd is?

avatar van rep_robert

Waarom precies?

Dat is natuurlijk niet stoer of mannelijk. Die gast is waarschijnlijk ergens in de jaren 50 blijven hangen. De thema's die in deze film worden behandeld zijn juist heel menselijk.

avatar van julianboer

julianboer

Tsja..

martijnk schreef:

Tranen bij een Guardians of the Galaxy film haha. Dat is wel heel triest.

En wat natuurlijk niet triest is, meneer the oceanic six is dat de Nederlandse animatie, POEPIE knor jou zo diep raakte.

Wat jij zo emotioneel uitmeet, in jou lovende recensie.

Maar hee....mij hoor je daar niet over.

avatar van woeler82

woeler82

Guardian of the Galaxy 3 heb ik vandaag bekeken , begint een beetje traag maar na ongeveer 30 min komt er shot in

Het is meer een treurige film, want ik heb op sommige momenten een traantje moeten laten.

In de film zaten best veel rare monsters in die ik af en toe niet kon thuisbrengen.

Desondanks alles is het best een goede film die zeker het nog eens bekijken waard is

avatar van Karst

Karst

teigertje schreef:

Wat jij zo emotioneel uitmeet, in jou lovende recensie.

Maar hee....mij hoor je daar niet over.

Je haalt MartijnK en OceanicSix door elkaar.

Karst schreef:

Je haalt MartijnK en OceanicSix door elkaar.

Bedankt voor de oplettendheid Karst.

En excuses The oceanic six ( vooruit deze keer ) en aan Martijnk kan me voorstellen de film je raakte.

Had ik ook

avatar van IH88

IH88

Dog days are over

Ik denk dat ik nummer zometeen ook maar lekker hard aanzet. Niet iedereen zal fan zijn, maar het is echt een James Gunn nummer.

avatar van The Oceanic Six

Dit was echt erg goed, maar hou als bezoeker wel rekening dat dit absoluut niet zo luchtig is als Vol. 1 en 2. Deze afsluiter is zeker de eerste anderhalf uur lang vrij duister en deprimerend. In de goede zin, want het werkt ontzettend goed en je moet wel van steen zijn om niet een aantal keer een brok in de keel te hebben van het achtergrondverhaal van Rocket. Zeker het moment dat zijn vrienden in de kooi sterven was zo pakkend. Gelukkig krijgen de overige Guardians ook hun verhaal met genoeg momenten om uit te kunnen blinken. Zeker Peter Quill met zijn verdriet om Gamora heeft een prima plot. Maar ik heb wel echt even moeten wennen aan een verlaagd niveau van grappen en humor en meer ruimte voor een serieus plot. Zo heel af en toe had deze film zelfs wat horrortintjes erin verwerkt.

Maar dan is er nog dat laatste uur en gaan alle remmen weer los en komt er een enorme bak groots spektakel op je af wat zo smullen was zeg. Maar ook in dat uur staat het spektakel in dienst van het verhaal. De grote bad guy vond ik wel vermakelijk, maar nooit echt dreigend. Het ging eigenlijk om meer dan alleen de tegenstander. Drax richt zich op de kinderen, Rocket op de gevangen dieren. Misschien werd het slot iets te zoetsappig, maar aan de andere kant werkte het wel. Bijna had ik deze film op gelijke hoogte gezet met Avengers: Infinity War en Endgame, als de makers het aan hadden gedurfd om een geliefd lid te laten sterven, maar dit gebeurde ondanks dat het er een paar keer erg op leek toch niet. Ik had richting het einde het gevoel dat of Drax of Rocket of Peter Quill zou sterven. Ze waren dichtbij. Ik denk dat de emotionele impact van deze film daarmee flink zou zijn vergroot, maar dit durfde Marvel denk ik niet aan omdat een potentieel vierde deel hiermee nog mogelijk blijft. Kost de film wel een halfje bij me.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is wel de beste MCU-film van de laatste jaren, sowieso qua schrijfwerk en emotionele impact. Visueel is het ook oogverblindend mooi en de soundtrack is weer lekker catchy. Phase 4 kende best een paar keer leuk vermaak, maar het waren allemaal titels die je zo weet vergeet. Het is te hopen dat ze met Phase 5 de boel weer een beetje op de rit krijgen.

teigertje schreef:

Bedankt voor de oplettendheid Karst.

Had ik ook

Geeft niks, als je de verstandelijke vermogens mist om goed te kunnen quoten dan zal ik daar nooit boos om worden

rep_robert schreef:

Nou heb ik als kijker van de film geen idee welke scène je precies bedoelt...

Bedoel je dat de poort omhoog ging en daar een mini-leger monsters uit kwam die door de Guardians af werden geknald? Ja, dat was wel vet.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

The Oceanic Six schreef:

Ik denk dat het tijd word dat marvel gaat stoppen met alle onzin, vooral het aspect van tijdslijn bevalt me niet. De films los bekijken, dan snap je er nix van, alsof er al wat van te snappen is in tijdslijn. Net venom bekeken. Wat een kwal van een film. Beste, blijft gewoon superman en spiderman. Het hele uitmelk proces van striphelden is een uitgekauwde kaugombal. Zou liever weer eens wat goede actie misdaad films zien verschijneen niet aldoor op safe spelen. Jaaa, alles draait om het grote geld.