• 9.374.517 stemmen

Sono Otoko, Kyôbô ni Tsuki (1989)

Actie / Misdaad | 103 minuten

Met onder meer: Takeshi Kitano, Maiko Kawakami en Makoto Ashikawa

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 22 juni 2000

Plot Sono Otoko, Kyôbô ni Tsuki

Detective Azuma krijgt een nieuwe partner toegewezen die geschokt is door de onderzoeksmethoden van zijn mentor. Ze krijgen een moordzaak toegewezen en komen daardoor in contact met de meedogenloze baas van een drugssyndicaat.

Goede Takeshi Kitano film. Veel bruut geweld.

avatar van Neder

Neder

ja Aniki, dat snap ik anders is t niet van Takeshi Beat Kitano he ! leuk filmpje

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

niet elke Takeshi film staat bol van het grof geweld.

avatar van as

as

Het bijzondere van kitano is dat hij dat geweld zo huiveringwekkend goed weet af te wisselen met de meest poetische en ontroerende momenten. Met een perfecte timing ook. Wat dat betreft was hij op grote hoogten met HANA-BI. VIOLENT COP vind ik eerder een heel erg goede vinger oefening naar dat latere werk.(afgezien van BROTHER)

avatar van FisherKing

FisherKing

DVD box van Violent Cop - Sonatine - Boiling Point voor zo'n 21 Euro bij Play.com te verkrijgen.

avatar van JayLunar

JayLunar

Geen fantastische DVD's, overigens.

avatar van Hobbes

Hobbes

niet? hmmm...had ze bijna besteld?

Wat is er precies mis mee?

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

angstaanjagend geweld

heel kil en bloederig

vooral dan die scene waar dat meisje dat toekijkt 'per ongeluk' doodgeschoten wordt. Vind ik nog altijd één van Kitano's sterkste scenes. Die willekeur vind ik echt pakkend.

avatar van Goodfella

Goodfella

Knap filmdebuut van Kitano. Wel wat jammer dat Kitano's personage qua hardheid Dirty Harry in het kwadraat is, want op deze manier valt er moeilijk sympathie voor hem op te brengen. Had wel iets genuanceerder gemogen dus, maar de perfecte mix van poëtisch in beeld gebracht maar bikkelhard geweld en heerlijk rustige scènes compenseert dit ruimschoots! Wat dat betreft doet de film het voor mij ook beter dan Hana-bi, waar geweld en rust veel meer naast dan door elkaar bestaan. Het Morriccone-achtige themamuziekje is tenslotte gewéldig

avatar van Ramon K

Ramon K

Het Morriccone-achtige themamuziekje is tenslotte gewéldig

Inderdaad. Deuntje lijkt trouwens wel een bewerking van Eric Satie (Gnossienne of zoiets). In ieder geval komt het me erg bekend voor. Brute misdaadfilm trouwens. Jammer dat de laatste 2 minuten van de film er bij mij echt niet in kunnen....

breng dat mens toch gewoon naar een afkickkliniek Beat! Je kunt niet alles oplossen met kogels! Nee, een broer die zijn zus zo in bescherming neemt (in het begin van de film) en schijnbaar erg veel van zijn zus houdt, kan toch wel een betere oplossing vinden voor zijn verslaafde zus....

avatar van Goodfella

Goodfella

Maar die actie paste ook wel weer bij z'n karakter. Het is gewoon een onbehouwen, lompe hond.. een dommekracht die zich moeilijk kan uiten in echt lastige situaties. Geeft z'n personage wel iets tragisch ook.. al kan ook ik daar geen sympathie voor opbrengen hoor. Had allemaal inderdaad wel wat minder gemogen, zoals ik hierboven schreef.

Even opmerken hier dat dit de enige film is die Kitano niet zelf geschreven heeft (Kitano was hier eigenlijk maar een vervangregisseur).

imdb:

Kinji Fukasaku was originally slated to direct, but had to bow out when he fell ill. Takeshi Kitano was already cast as Azuma, and took over the director's chair after heavily rewriting the script.

He then proceeded to re-write most of the screenplay, taking away much of the dialogue and making the whole film tighter and funnier.

Well I'll be damned ... ik moet dringend op zoek naar betere bronnen denk ik . Dank je voor de correctie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat raar hoog cijfer heeft deze film.

Ik vond het niet zoveel bijzonders, de film heeft dan misschien een wat lager tempo dan vele Hollywood producties maar verder ontstijgt deze film het niveau van een film als Bad Boys niet. Een harde agent die wat criminelen oppakt op een harde manier. Kon er weinig diepgang in ontdekken verder, misschien heb ik iets gemist.

2.5 sterren, Kitano heeft me nog niet weten te overtuigen dat hij zo goed is als menig een beweerd, maar pas 3 gezien van hem dus misschien komt het nog.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hmmm, na Hana-Bi, Brother, Sonatine en Zatoichi valt deze toch erg tegen. Flutverhaaltje, en er gebeurde gewoon bar weinig. Jammer...

Ik miste ook de mooie muziek van die Joe Hinanasinogwattes, waar Kitano pas in latere films mee zou gaan samenwerken.

avatar van T.O.

T.O.

Ramon K schreef:

Deuntje lijkt trouwens wel een bewerking van Eric Satie (Gnossienne of zoiets).

Klopt.

Vond dit trouwens wel weer een typische Kitano-film. Veel trage (loop)scènes, korte heftige geweldsexplosies, en dan nog een subplot waarin zijn gevoeligheid toch ook wel naar boven komt. Later zou hij dit beter doen, ik hou het hier bij een krappe 3*

avatar van danuz

danuz

Vond er maar weinig aan, Violent Cop. Het geweld... Deed me niet veel, te weinig zelfs. Vond alleen de 'bitchslaps' wel grappig:)

Het verhaal sloeg wat mij betreft nergens op. Het kwam niet uit boven een Death Wish-achtige film.

Geen mooie muziek die in latere films wel opduiken, jammer genoeg. Misschien had hij dan nog enig medeleven kunnen creëren.

In alle opzichten minder dan de andere Kitano's die ik gezien heb..

Het enige wat nog wel mooi was was Kitano's gezicht

Even droog als in zijn andere films..

Een kleine 3 sterren, hele kleine.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede film. Wat krijg je als Dirty Harry met het verkeerde been uit bed stapt? juist, dan heb je Azuma. Door het koude gedrag van Azuma kon ik mij emotioneel niet binden aan hem maar de bitchslaps en het brute geweld is gewoon erg vermakelijk. Kitano blijft toch geweldig te zien als de ijskoude cop. 4*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

kan iemand van jullie, die deze DVD heeft, de dvd niet in omloop brengen? met de paketservice? zou chill zijn.

ik heb namelijk slechte ervaringen met dvd kopen, op internet...

avatar van Reinbo

heerlijke ongepolijste rauwe geweldadige vroege Kitano, waarin vrijwel al zijn latere thema's aan bod komen. 4*

Jammer dat de beeldkwaliteit van de dvd (m.i.a. video, via Play.com) te wensen over laat.

avatar van gotti

Aardige vingeroefening van Beat. Verhaal is maar bijzaak in de film, waar ik me ook het meest aan stoorde. Zoals eerder genoemd wel een catchy tune, enkele zeer sterke scènes (wanneer de zus verkracht wordt en op de achtergrond de twee anderen bonje hebben vond ik erg sterk, grappig ook.), maar overall is het niet echt bijster bijzonder. Zie dan liever bijvoorbeeld een Hana-Bi of Brother (die nog steeds erg ondergewaardeerd blijft imo).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Brother wordt heel erg ondergewaardeerd.

avatar van Alwin_

Alwin_

Na herziening toch maar 0,5* omhoog. Heerlijke rol speelt Kitano

avatar van mister blonde

mister blonde

Heerlijke misdaadfilm, dit debuut van halfgod Kitano. 8 films van hem gezien en alle 8 voortreffelijk.

Prachtig gefilmd, deze keiharde en rauwe film. Die achtervolging halverwege de film (iets voor de helft nog) was geweldig. Erg grappig (het bleef maar doorgaan) en mooi gefilmd.

De humor is wat subtieler dan in zijn latere films, maar tegelijk ook wat minder nadrukkelijk aanwezig.

De film kenmerkt zich door de vele indrukwekkende scenes, die allemaal individueel sterk zijn, maar zeker ook als geheel.

Vooral richting het eind wordt het indrukwekkend. Het ene na het andere hoogtepunt dient zich aan. Werkt ook goed op de emoties, dit werkje. Betrapte me tijdens de aftiteling erop, dat ik na 4 minuten nog net zo onbewogen zat te kijken, als tijdens de film.

Was trouwens niet kapot van de soundtrack, wat ik nu juist altijd zo sterk vind in zijn films. Lijkt wel of Peter Jackson hier naar geluisterd heeft, voor zijn meesterwerk (Braindead).

4 dikke sterren voor weer een meesterwerk(je) van Kitano. [edit] Zulke films verdienen eigenlijk wel 4,5 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is deze nog op dvd met Nederlandse ondertiteling?

avatar van mister blonde

mister blonde

Nee, voor zo ver ik weet niet. Of zit ie in die Kitano box?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die ben ik wel in Londen tegengekomen maar daar zat geen Nederlandse ondertiteling bij.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Blijft apart hoelang er bij sommige films geen posts meer geplaatst zijn.

Mindere Kitano,

Vooral omwille van de muziek en de weinige droge humor in deze film. Al vond ik de harde scenes soms wel lekker gruwelijk en ook soms tegen het komische aan. Die vrouw die plots werd neergeschoten. Wel is al duidelijk te zien dat Kitano zijn scenes graag lang uiteenzet, meestal gaat dat gepaard met succes in zijn films. Hier vond ik de achtervolging door de stad wel geslaagd. Vooral ook de gebeurtenissen eraan vooraf. Die aanvankelijke nonchalanche van: we gaan een routineklusje doen, de vertraging tijdens het gevecht met de man die eerst met de kinderen aan het spelen was. Geen muziek tijdens het gevecht om te eindigen met een honkbalknuppel op het hoofd, wat we dan wel weer te horen krijgen alszijnde een doffe dreun. Verder ook al aanwezig zijn de typische gewelds uitbarstingen, die een groot deel van Kitano `s films omvatten.

Vreemd genoeg bekroop mij in de beginminuten een Death Wish gevoel. Immers wat rakende thematieken op dat moment: een huis gelegen aan een straat, die werd bezocht door Kitano met in zijn hoofd natuurlijk wat wraakgedachten.

Vermakelijke film, die echter geen enkele emotionele impact of indruk op visueel gebied op mij achterlaat. De heftige geweldscenes soms vergoedden veel. Ik verkeerde echt in dubio op het einde, zal hij het nou doen of niet? En ja hoor, hij schoot zijn zus dood. Kitano als een onsympathieke en nietsontziende politieagent die met niemand mededogen kent en zich niet laat beteugelen door zijn politiebazen, maar lekker eigenaardig te werk gaat. Als debuutfilm zeker interessant. Kleine 3,5*