• 9.377.126 stemmen

Geregisseerd door: John Ross

Met onder meer: Sara Wolfkind, Shannyn Sossamon en Usman Ally

Plot Grimcutty

"Feed the frenzy."

Een enge internetmeme genaamd 'Grimcutty' zorgt voor paniek onder alle ouders in de stad, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hun kinderen zichzelf en anderen iets aandoen. Wanneer een echte versie van Grimcutty de tiener Asha Chaudhry begint aan te vallen, denken haar ouders dat zij zichzelf snijdt als onderdeel van een uitdaging. Met haar telefoon afgepakt en niemand die haar gelooft, moet Asha uitzoeken hoe ze tot haar ouders kan doordringen en de echte Grimcutty voor eens en altijd kan stoppen.

Asha Chaudhry

Melinda Jaynes

Dave Bagliardi

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond dit best geinig horrorfilmpje, dat vlotjes wegkijkt. Kben wel fan van dit soort films. Niks mis mee en laat de lagere stemmen en negatieve kritieken je dus zeker niet tegenhouden om deze te kijken 7/10.

avatar van mrkos

mrkos

Grimcutty

Deze was beter dan verwacht. Geïnspireerd door de Momo Challange, dus dat vond ik wel interessant. Gekeken met een paar vrienden en we vonden het allemaal een prima spannende horrorfilm met een creepy looking wezen. Vond de ouders soms wel over dramatisch, vooral de vader van Asha, maar al met al een prima avond gehad.

3 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vlot horrorwerkje dat verfrissend genoeg nu de overbezorgde ouders als aanzet van het kwaad plaatst. Conceptueel is dat best origineel bedacht, maar schuwt niet de belachelijke elementen. Regisseur John Ross lijkt maar wat graag kennis te willen maken met de jongerencultuur, maar enkele geforceerde verwijzingen naar bijvoorbeeld ASMR voelen overbodig aan. Op het vlak van horror wordt er tevens weinig echt benut, maar wanneer grimcutty (hoe kom je toch op die naam) zelf in beeld komt leeft de film op. Het levert een zeer degelijk werkje af dat weinig effectief is, maar wel erg vermakelijk. Spijtig genoeg acteren Sara Wolfkind en Shannyn Sossamon bijzonder slecht, waardoor het moeilijk is om een band op te bouwen met de hoofdpersonages. Daartegenover staat dat de film nagenoeg meteen uit de startblokken schiet, waardoor Grimcutty meer dan aardig entertainment is. Overigens is het niet Slenderman maar Momo die verwezen wordt.