Genre: Mystery / Misdaad
Met onder meer: Daniel Craig, Edward Norton en Janelle Monáe
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Netflix
Plot Glass Onion
"When the game ends, the mystery begins."
Miles Bron, een tech-miljardair, nodigt een aantal van zijn naasten uit voor een uitje op zijn Griekse privé-eiland. Al snel wordt duidelijk dat niet alles perfect is in het paradijs. En als iemand dood opduikt, wie is er dan beter dan detective Benoit Blanc om de lagen van intriges weg te pellen?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Glass Onion (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Peg
Whiskey
Derol
schram101
Knives Out was heel leuk! Dit vervolg zat er al even aan te komen en met deze interessante cast kijk ik daar best naar uit.
Bob Gray
- 2048 stemmen
Knives Out was top. Hopelijk krijgt deze ook een bioscoop release.
maurice32
Trailer ziet er goed uit, ik hoop dat die net zo goed wordt als de eerste knives out .
Ik ga zeker kijken
Kondoro
Toffe cast ook, kijk er weer naar uit. Hopelijk verkloot Netflix het deze keer niet.
Flitskikker
De ondertiteling verkloten ze gegarandeerd, dus ik kijk hem maar thuis zonder.
Wat betreft de film zelf: goede recensies tot nu toe.
Je kunt toch gewoon de engelse ondertiteling aanzetten? Doe ik altijd.
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Hopelijk wordt dit beter dan het slaapverwekkende eerste deel.
Flitskikker
Je kunt toch gewoon de engelse ondertiteling aanzetten? Doe ik altijd.
Niet bij een eventuele bioscooprelease.
Uitstekende film waarin een aantal vrienden een uitnodiging krijgen van een miljardair. In feite een herhalingsoefening, maar wel een hele goeie en ook iets groter opgezet. Een ouderwetse whodunit met een plot dat goed in elkaar zit. Kleurrijke personages ingevuld door een cast met aardig wat bekende namen met en mooie setting (het eiland en het huis vol met kunst) en een spetterende finale.
mjk87 (moderator films)
Misschien vanavond nog even meepakken, anders zal het 2023 worden pas.
Flauw gedoe allemaal, de eerste vond ik ook al wat overschat maar deze is zelfs nog een stuk minder.
Overdreven gefabriceerd en met vreemde onzinideetjes en personages.
Wel leuk om Janelle Monae eens in zo'n grote A-rol te zien. Dat was het hoogtepunt.
Svv1991
Opzich , geen verkeerde film
Mist alleen de charme van het eerste deel.
Sommige stukken zeer slecht geacteerd op het kinderachtige af.
Jammer.
140 minuten, damn. Dat gaat ergens de komende dagen worden.
Deel 1 was erg leuk, maar dat niveau vasthouden zal een uitdaging worden.
oup
Oef, erg zwakke film. De eerste tien minuten waren echt een beproeving. Vreselijk over the top acteerwerk met weet ik het wat voor infantiel gedoe allemaal. Stond op het punt om ‘m uit te knallen.
Daarna herpakt de film zich een beetje. Maar geen moment wist het vergezochte verhaal mij ergens te boeien. En dan is het met ruim twee uur nog een flinke zit ook. Daniel Craig en Janelle Monáe weten de pijn nog een klein beetje te verzachten.
Zeer teleurstellend vervolg.
Corran
Inderdaad een tegenvaller. Vooral het eerste deel had een rare toonzetting, leek nauwelijks op een coherente film. Pas toen het verhaal naar het personage van Monae kantelde, werd het aanzienlijk beter en werd Craig zelf ook minder ridicuul en terug een beetje de Blanc van Knives Out. Rian Johnson blijft een hit-or-miss regisseur.
horizons
Inderdaad erg matig. Vooral de suspense vertelling neemt een loopje. Slaat totaal dood.
Behoorlijk irritant dat men op social media het personage van Bron met de nu nogal impopulaire Elon Musk zit te vergelijken.
Lekker vergezocht allemaal.
mcdaktari
Nadat ik Knives Out, gezien had en van dit vervolg hoorde, keek ik ontzettend uit naar deze nieuwe Glass Onion. Maar eerlijk gezegd had ik er toch wel meer van verwacht. Ik zal niet zeggen dat Glass Onion een slechte film is, maar het niveau van Knives Out haalt ie lang niet. Nou vind ik wel dat Edward Norton een hele mooie aanwinst was op de nieuwe cast. Hij acteert echt heel goed en was ook wel één van de betere. Kate Hudson paste er ook wel tussen en deed het ook helemaal niet verkeerd. Dave Bautista zorgde ervoor dat het een aardig afwisselend gezelschap was. Daniel Craig vind ik sowieso al een top acteur. De manier waarop hij Benoit Blanc neerzet vind ik prachtig om te zien. Hij kan veel verschillende karakters spelen en dat het ook geloofwaardig over komt. Dan ben je een goed acteur vind ik. Daar waar ik Knives Out vanaf het begin tot het einde echt goed vond, kon Glass Onion mij niet zo boeien als de vorige film. Ik hoop wel dat er ook een 3e film komt van detective Benoit Blanc. En hopelijk weer eentje die net zo goed wordt als de eerste , of liever nog beter
A Glass Onion is in alle opzichten minder dan de sterke voorganger.
De mooie locatie in Griekenland vergoedt nog wat, evenals Edward Norton in een hoofdrol.
Het duurt veel te lang voor de murder mystery echt begint. Het gezelschap is nou niet echt heel boeiend, op de excentrieke Dave Bautista na. Eigenlijk hangen ze daar maar wat rond. Janelle Monáe doet het heel aardig.
Daniel Craig's stemmetje is wat irritant en leidt af. Wat verlang ik dan terug naar Peter Ustinov als Hercule Poirot. Zo veel meer karakter, stijl en humor.
De murder mystery in Glass Union is eendimensionaal. Je hoeft als kijker geen moeite te doen. Dit is Knives Out als tv dinner. Hapklaar geserveerd en kraak noch smaak.
maurice32
Goed .
Alweer knap in elkaar gezet, maar niet zo goed als deel 1.
3,5 ster
AniSter
Taaie kost. En wat een gezever, daarbij die misselijke stem van Craig. In feite was deze hele film inhoudsloos en saai. Alleen het visuele aspect tilde het geheel iets op.
Jammer, ik vond de eerste Knives Out een heerlijke film met een lading knipogen naar het genre, maar dit vervolgdeel weet me voor geen meter te boeien.
Met bijna twee en half uur duurt de film al gigantisch lang, maar de aanloop naar het werkelijke plot neemt hier zo ongeveer de halve film in beslag. Ik had het al gehad voordat de film echt op gang was. Deze cast haalt het ook echt niet bij die van de eerste film. Het zijn redelijk nietszeggende karakters, terwijl ik ze in de vorige film lekker excentriek en vermakelijk vond. Blijft over Daniel Craig die het gewoon opnieuw goed doet, maar deze film echt niet in zijn eentje kan redden. Deze film is net zo spannend en onderhoudend als kijken hoe gras groeit.
Netflix heeft de rechten gekocht voor twee Knives Out vervolgen, dus we gaan Craig ook nog over een jaar of 2, 3 terug zien maar eigenlijk hadden ze deze reeks wel mogen begraven. Zet liever het origineel nog eens op zou ik adviseren.
SergioMalick
3 sterren voor het design van "de locatie", het vlotte spel van Daniel Craig en de lieftallige Janelle Monae. Alweer ben ik verliefd geworden op een actrice.
davidov
De eerste film vond ik best vermakelijk, echter de film volgde wel trouw het stramien van een detective met een grote rijke familie in een groot huis etc etc. Leuk, maar een tikkie saai, maar had genoeg potentie.
Ditmaal lijkt de film meer vrij om z'n eigen verhaal te vertellen, ja het draait weer om rijke mensen en er is ook weer een grote mansion, en toch voelde het als fris en anders. En daar heb ik me bijzonder goed mee vermaakt, na een half uur al beduidend meer gelachen dan na 2 uur Violent Night bijv.
Exact halverwege neemt de film een wending, en dat zal niet iedereen kunnen bekoren. Immers velen zullen op een bepaalde manier in het verhaal zitten en er hierdoor uitgehaald worden. Maar dat lijkt mij ook gedeeltelijk de bedoeling, om opnieuw alle feiten langs te zien komen en het ditmaal met meer kennis opnieuw te beoordelen.
Heb me geen seconde verveeld, keek heerlijk weg, ziet er prima uit, prima script en acteerwerk... bijzonder geestig. Een dikke 4*
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Twee uur en twintig minuten, wat een lange zit voor wat het maar is. Het begint al slecht met tongue in cheek verwijzingen naar de zogenaamde climate change, CO2-uitstoot, mondmaskers en feminisme. Irritante nietszeggende karakters, heel amateuristisch geacteerd vooral van Kate Hudson met haar overacting en Daniel Craig met zijn vals Amerikaans accent. De film wil blijkbaar teruggrijpen naar het succes van de leuke Agatha Christie films, vooral die met Peter Ustinov als Hercules Poirot, Clue (1985) en Murder by Death (1976). Maar slaagt daar geenszins in! De twist met de tweelingzus komt al halverwege de film en daarmee is het verhaal eigenlijk al verteld. We krijgen dan nog een verschrikkelijk typisch Hollywood einde met vernieling en vuur, en dan een onvergeeflijke aanval op de Mona Lisa (waarschijnlijk het meest bekende kunstwerk ter wereld). Het is natuurlijk maar een film, maar ik kan daar eigenlijk helemaal niet om lachen.
Toch wel opvallend hoe verschillend deze film door users ervaren wordt.
Mickey b
Tweede film met Daniel Craig als detective Benoit Blanc. Opnieuw leuke who dunit met leuke plot twist. Wel bij momenten wat drukke en ingewikkelde dialogen en verhaal is ook niet altijd even simpel. Je moet er de aandacht bijhouden, maar stoort me niet. Liever dit dan een te simpel verhaal. Leuke film als je van genre houdt. Mist wel de sfeer van de recente verfilmingen van Murder in the Oriënt express (2017) en Death on the Nile (2022) met Kenneth Branagh als Hercule Poirot. Ook eerste film Knives Out vind ik sfeervoller. Maar deze steekt niet tegen. 3,5*

Wake Up Dead Man
2025

Knives Out
2019

Rian Johnson zet 'Knives Out'-reeks en samenwerking Netflix op lager pitje

Dave Bautista sloeg op advies van The Rock rol in 'Fast'-reeks af: 'Slechte scripts'

Netflix-film 'Glass Onion' krijgt aparte film met commentaar van Rian Johnson

Rian Johnson vertelt waarom cruciale 'Glass Onion'-scène enorm lastig was om te schrijven

An Cailín Ciúin

Le Otto Montagne
Drama, 2022

Un Coeur En Hiver
Drama / Romantiek, 1992
detectivegriekenlandpistoolmona lisa (la gioconda) onderzoekweaponsatirevervolgmoordmysteriebillionairewhodunitpuzzle boxcluelandtwitterbanksyidentical twin moord mysteriearrested developmentmen's rights social media influencerdumb blondecovid-19youtubercancel culture adoringamusedappreciativeapproving