Orphan: First Kill (2022)
Genre: Horror
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: William Brent Bell
Met onder meer: Isabelle Fuhrman, Julia Stiles en Rossif Sutherland
Gesproken taal: Engels, Russisch en Ests
Releasedatum: 1 september 2022
Plot Orphan: First Kill
"There's always been something wrong with Esther."
Leena Klammer ontsnapt uit een psychiatrische inrichting in Estland en reist naar de Verenigde Staten. Daar doet ze zich voor als de verdwenen dochter van een rijke familie. Haar nieuwe leven als Esther verloopt echter niet zoals gepland en ze krijgt te maken met een moeder die haar familie koste wat kost zal beschermen.
- Trailer (YouTube)
Officer Leahy
Anna Troyev
Federica
- 2023 stemmen
VANDAAG is de trailer eindelijk verschenen en de officiële poster.
Can't wait!!!
Haha, is dit serieus een vervolg op Orphan (Film, 2009) - MovieMeter.nl
Zo te zien wel na een IMDb check. Zelfde hoofdrolspeelster en schrijfster.
Dit ga ik wel in de gaten houden.
Graaf Machine
Haha, is dit serieus een vervolg op Orphan (Film, 2009) - MovieMeter.nl
Zo te zien wel na een IMDb check. Zelfde hoofdrolspeelster en schrijfster.
Dit ga ik wel in de gaten houden.
dat wist je toch al? Je hebt het zelf op 4 november 2020 bij Orphan gepost.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 1 september 2022 in de bioscoop (Independent Films)
dat wist je toch al? Je hebt het zelf op 4 november 2020 bij Orphan gepost.
Haha dat gaat richting de twee jaar tijd. Was het serieus alweer vergeten.
- 2023 stemmen
Julia Stiles....ik vind het niet bepaald een groot licht...
.is ze nu nog niet geleerd dan ....na The Omen (2006) houdt ze zich weer bezig met een killer child film....
Het lijkt bijna of ze herkansing wilt....
Ik vind het geen goede keuze als moeder terwijl Vera Farmiga heaven was in de eerste film.
Apster
Julia Stiles....ik vind het niet bepaald een groot licht...
Het lijkt bijna of ze herkansing wilt....
Stiles als actrice ook nooit bijzonder geweest, vond er weinig aan.
John Milton
Ik vond het niet verkeerd, eigenlijk. Haalt het niet bij de eerste, maar Fuhrman is weer goed op dreef. 3,3* kan ik er wel aan kwijt hoor.
Waar draait deze film? Pathé heeft 'm pas vanaf 1-9.
John Milton
Waar draait deze film? Pathé heeft 'm pas vanaf 1-9.
Hejira
Bijna letterlijk een gevalletje 'Same script, different cast'. Een compleet overbodige prequel als je het origineel al gezien hebt. Het is geinig om Esther weer venijnige trucjes uit te zien halen en de actrice speelt de rol wederom erg goed maar verder voegt dit echt helemaal niks toe.
Oh en die verschrikkelijke waas 'over' de film, alsof de lens constant beslagen is. Ze zullen het functioneel bedoelt hebben maar het is gewoon lelijk en frustrerend. Kreeg er Scream 4 flashbacks van.
schenkowiets
Wat een enorme tegenvaller was dit zeg,na het sterke eerste deel.
Totaal geen spanning en ook de plotwending sloeg 3 x nergens op.
Hier hadden wij veel meer van verwacht, Dat ze na 12 jaar niets beters kunnen verzinnen,joost mag t weten.
Kreeg soms t gevoel dat ik naar childsplay deel tig zat te kijken.
Jammer !
- 2023 stemmen
Degelijk! Esther is goed op dreef.
Maar had de kills iets origineler verwacht. Ook de manipulatieve kant dat ijzersterk was in deel 1 is hier veel minder aanwezig.
De continu waas werkte inderdaad echt storend!
Hoe dan ook blijft het vermakelijk.
UmbraVitae
Had nog eergisteren die uit 2009 gezien en die blijf ik echt top vinden (9/10), met een toen al top prestatie van Isabelle Fuhrman, die toen als 12jarige een 33jarige moest spelen met een hormonale/groei-ziekte en hier in deze 'Orphan: First Kill' als 25jarige een jonge tiener moet spelen, geweldig
Love it. Heb me hier uitermate mee vermaakt, met deze prequel van Orphan (2009). 3 Psycho's onder één dak
En nog meer respect voor Fuhrman, love her
Maakt dat ik hier met dubbele interesse naar heb gekeken en dubbel van heb genoten, dit is smullen voor mij, meerdere fuckedup minds, maakt het een compleet plaatje voor mij. Ik heb een zwak voor psycho's, evil kids, sta vaak als kijker aa hun kant, bij deze was het zeker 'Esther'
Hollywood007
Ligt het aan mij, maar ik heb echt moeite met 'esther' als een jonge tiener te zien. Dit is toch duidelijk het gezicht van een volwassen vrouw
En nog meer respect voor Fuhrman, love her
En nu graag zonder spoilers aub....het is niet dat jij hem hebt gezien dat je andere mensen hun kijkervaring moet verkloten
In 2013 al hier op de site en meer dan 2799 berichten.....dan zou je nu toch ondertussen beter moeten weten, niet? Hardleers misschien? Gewoon account vergrendelen dan aub moderators.
Je geeft zowel de plottwist weer van de 1ste film als zowel van de 2de film....dan doe je het gewoon expres sorry. En zo mensen onmiddellijk hun account freezen aub.
boemboem27
kan dan wel een prequel zijn van Orphan uit 2009,maar ik vond het best vermakelijk.
voor mij is uiteindelijk toch "the Omen" de betere killerchild film
maar dit is toch best wel een aanrader
voskat
Bijna letterlijk een gevalletje 'Same script, different cast'.
Je zou haast denken dat je na een kwartier in slaap bent gevallen, want hoewel de opzet aanvankelijk inderdaad niet zo verschillend is, krijgt het na de adoptie al vrij snel een vrij andere wending.
Hejira
Ik vond die wending niet genoeg toevoegen om de ervaring anders te maken. De twist was leuk voor 10 minuten maar verviel snel weer in de oude patronen. Oh en die wending kwam niet na een kwartier hoor, maar pas na 45 minuten.
voskat
Ja, ik vond ook dat er met die twist te weinig werd gedaan. Maar het gaf wel een heel ander perspectief dan de eerste film, vond ik toch.
ibendb
Beter dan verwacht.
Aangezien deze prequel de plottwist op het einde van het origineel niet kon negeren, moest het elders zijn verrassingen zoeken. Daar waren de filmmakers best goed in geslaagd.
Eerst en vooral kudo’s voor Isabelle Fuhrman, die als 25-jarige met plezier en overtuiging de 12-jarige Esther speelt.
Heel fijn dat de makers niet hebben gekozen voor de uncanny valley door middel van de-aging. Wel hebben ze practical effects en make-up gebruikt. Tuurlijk is het niet altijd even geloofwaardig in het eindproduct, toch werkt het!
De twist die halverwege naar boven komt was onverwachts en deed me afvragen waar de film heen zou gaan. Dit hield me op het puntje van mijn stoel.
Negatief puntje: de derde acte voelde wat gerusht aan. Men probeert Esther een menselijk kantje te geven maar dit werkt niet.
Al bij al een prequel die het recht niet heeft zo goed te zijn, maar dit toch is.
Matig.
Het eerste deel was best tof, door de duistere sfeer en het interessante concept, maar een vervolg was niet echt nodig. Meevaller is dat we hier geen 1 op 1 kopie krijgen van de vorige film, doordat hier al snel duidelijk is dat er wat aan Esther mankeert en ze ook al snel weten wat.
Maar het verandert de insteek van de film verder niet echt. Daarbij was dit gewoon niet spannend of ongemakkelijk freaky en doet Isabelle Fuhrman het best goed, maar is ze echt veel en veel te oud om deze rol nog overtuigend te kunnen spelen aangezien ze een jong kind moet zijn.
Buiten dat viel me op dat de film visueel vrij lelijk oogt. Er hangt een soort blurry waas over de film en ook het camerawerk is weinig bijzonders. Geen idee of het ook zo is, maar het komt over als een b niveau-vervolg.
iwantthathansolo
Als fan van de eerste film is Orphan: First Kill zeker een film waar ik naar uit heb gekeken. De actrice oogt nog behoorlijk jong ook al zie je meteen dat ze voorbij haar tienerjaren is. Het verhaal lijkt in zekere zin op deel 1 waar ze de vader wel heel leuk vindt en moeders minder. Alhoewel de film niet verveelde was het allesbehalve spannend of vernieuwend.
Echter, één ding stoort mij enorm en dat is dit:
Als Tricia weet dat haar Esther niet meer leeft, ze is immers verantwoordelijk voor haar dood, waarom gaat ze dan in vredesnaam naar Rusland om een kind op te halen? Eis een dna-test en ga weer terug naar huis in je eentje. Nee, ik vond de twist in deze film niet leuk alhoewel het een leuk gegeven is dat moeder, zoon en "Esther" een toneelstukje spelen voor de onwetende vader en ondertussen elkaar niet kunnen uitstaan.
Echter, één ding stoort mij enorm en dat is dit:
Dit doet ze omdat ze samenspant met haar zoon, hij heeft de echte Esther ooit vermoord en haar man weet dit niet maar is nog steeds in zulke diepe rouw dat ze deze beslissing voor hem maakt.
iwantthathansolo
Die snap ik wel maar ik vind het een beetje zwak wua verhaallijn, hoor. Maar goed, da's hoe ik erover denk:)
MosquitoSmasher
Wat jammer zeg, had echt iets veel beters verwacht. Gisteren nog even deel 1 gekeken, die gewoon echt tof blijft. Vera Farmiga is eigenlijk altijd wel top qua acteerwerk ook en Julia Stiles haalt het in de verste verte er niet bij.
Sterk vond ik dat het eerst aan alle kanten op een remake van deel 1 lijkt en dan...
De twist. Die zag ik echt niet aankomen. Helaas kan ik de twist alleen niet bepaald geloofwaardig noemen, totaal niet. De zoon heeft dus zijn zus vermoord, ze noemen het een ongeluk. We komen er ook al gauw achter dat beide moeder en zoon niet veel moeite heb met het doden van anderen. Heel apart allemaal, echt dat Leena dan ook echt net in zo'n familie terecht komt.
Zwak vond ik de ontsnapping. Zij kon die andere halvegare mooi als wapen gebruiken voor die ene guard. Maar het feit alleen al dat ze die halvegare zonder echt toezicht en veiligheid laten rondstruinen terwijl ze weten hoe gevaarlijk ze is? Nah.
Dan zien we de vrouw die in het gesticht wilde werken in haar auto zitten en ze spot Leena. Wegwezen dus, toch? Nope, rustig terug het gesticht in gaan en Leena krijgt de kans in haar auto te gaan met alle gevolgen van dien.
Dan later ziet de vader "Esther" na vier jaartjes, hij kan serieus niet zien dat het niet zijn dochter is? Verandert een gezicht echt zo drastisch?
En tja, het is overduidelijk te zien dat deze meid gewoon veel ouder is dan de 2009 film, logisch ook, maar daardoor voelt het als prequel een beetje raar aan.
Eigenlijk gewoon een heel onnodige film, helaas.
mrkos
Orphan: First Kill
Leuk vervolg op de 1e film. Hij kon er niet aan tippen, maar het was een prima vervolg.
Esther is back met haar manipulatieve maniertjes en haar moordlustige karakter. De twist (die wat apart was) maakt de film wat vernieuwender en dat is wel verfrissend. Visueel was, wat sommige hier ook al zeiden, wat wazig. Dat was wel een minpuntje. Weird om Fuhrman na jaren later weer als kind te zien trouwens, dat klopt gewoon niet.
3 sterren.
Walter S.
Vorige week ddeel 1 gezien, erg te gekke film. Van deze had ik niet verwacht dat ie beter of net zo goed zou zijn. En dat was ie dan ook niet.
Desalniettemin nog steeds best een aardige film.
Maar meer ook niet.

Orphan
2009

Horrorfilm 'Orphan' is gebaseerd op échte crimineel die zich voordeed als dertienjarig kind

The Negotiator
Actie / Thriller, 1998