The Invitation (2022)
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 27 oktober 2022
Bekijk via Viaplay
Plot The Invitation
"You are cordially invited to a nightmare generations in the making."
Evie heeft geen ouders meer en wil meer te weten komen over haar familieleden. Ze neemt een DNA-test en ontdekt dat ze familie heeft wonen in het Verenigd Koninkrijk. Ze ontmoet haar welgestelde familie, maar leert gaandeweg hun gruwelijke geheimen. En ook voor Evie hebben ze iets gepland.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Diya (Maid #5)
Grace
Uncle Julius
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 27 oktober 2022 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)
MosquitoSmasher
Ben ik de enige die in de trailer allemaal scenes uit Ready or Not herken? Kan verder wel leuk worden, ik zie het vanzelf in de bios wel.
DreamTech
nou niets mis met deze film ben geen horror fan maar deze beviel mij prima. Leuk om Alfred te zien ( Batman) en de die ene ( noem geen namen ) deed mij denken aan een jonge James Bond ( Sean Connery) is trouwens al te vinden in prima kwaliteit ik had de Ultra HD versie prima film !!
flurk
tegenvaller, 1ste uur gekeken gebeurt niets, deze laat ik me voorbijgaan .
mrklm
Na de dood van haar moeder weet Evelyn Jackson [Nathalie Emmanuel] behulp van een DNA-onderzoek contact te leggen met een Britse miljonairsfamilie die gerelateerd is aan haar grootmoeder. Bij haar kennismaking met de onschuldige ogende Oliver [Hugh Skinner] krijgt Evelyn een uitnodiging voor een huwelijksfeest in Engeland. Een ideale kans om eindelijk Engeland eens te bezoeken en de mogelijkheid om in een nieuwe familie te worden opgenomen. Het feest vindt plaats in het huis van Walter [Thomas Doherty], wiens familienaam onheil spelt (en verraadt hoe de vork in de steel zit). Vanaf dat moment is het voorspelbaarheid troef. aan Thompsons stijlvolle regie en het enthousiaste spel van Emmanuel en Doherty houden het zaakje overeind.
joolstein
Ach het was best te pruimen voor een vrij makkelijk weg te kijken tienerhorror. Nathalie Emmanuel (Fast & Furious en Maze Runner) deed het erg leuk als damsel in distress. Thomas Doherty was haar mannelijke tegenspeler en gaf haar prima tegenwicht. Helaas zijn de dingen die in de film spelen relatief rechtlijnig, inclusief die romantische dynamiek tussen Evie en Walter. En de proloogscène aan het begin van de film verraadt vrijwel het hele verdere plot. De cinematografie van de film zag er best netjes uit, het paleisachtige landgoed dat als setting dient, was ook leuk om naar te kijken. Qua griezeligheid was het meer in richting van twilight-achtige goosebumps dan echte horror. Er zijn wat alledaagse jump-scares en de sterfgevallen die we hier krijgen, zijn grotendeels in duisternis gehuld of worden buiten het scherm afgehandeld. Kortom een niet-al-spectaculair gemiddeld vampierverhaal met een aantal fatsoenlijke momenten!
UmbraVitae
Vermakelijk vampierenfilmpje en Nathalie Emmanuel als Evie, is toch een plaatje
schumacher
Niet mijn soort film.
Ik geef het altijd een kans maar nee, niks voor mij. Saai alweer.
Noodless
Gelukkig geen trailer van deze film gezien waardoor het mysterie en de gruwelijke geheimen rond de rijke familie een tijdje kan aanhouden, ook al zijn er vermoedelijke richtingen waar de film naar toe wil gaan. Goed opgebouwd verhaal met een degelijke cast gecombineerd met een gepaste mooie locatie en sfeerrijke achtergronden. Nathalie Emmanuel speelt haar rol prima en Thomas Doherty als De Ville komt ook overtuigend over. Maar ook de rest van de cast doet een duit in het zakje. Sean Pertwee als butler weet telkens een ongemakkelijk gevoel te brengen en de twee bruidsmeiden Alana Boden en Stephanie Corneliussen hebben een paar toffe scènes zoals de spa scène en het gevecht. De climax waarbij de uitwerking wel voorspelbaar is gezien de eerdere verwijzing in de film wordt goed uitgevoerd en heeft een bevredigend slot. 7/10
knusse stoel
Redelijke film die langzaam opbouwt maar niet de hoogten bereikt die wij voor ons hadden gezien.
Een 6.
skinny_tie
Had zijn momenten, maar had graag ofwel trashier ofwel classier gezien.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Enorme meevaller - geen idee waar die slechte recensies vandaan komen. Misschien een tikkeltje woke maar dat zit alleen maar in de staart en aan de andere kant: horror is juist hét genre om wat maatschappijkritische noten in te verwerken (dat ik het er niet perse mee eens ben, dat is dan weer iets anders). Net als Crimson Peak niet perse eng maar wel heel sfeervol met prachtig Gotisch production design. Prima acteurs ook. Relaxt filmpje waar ik met veel plezier naar gekeken heb.
Shinobi
"Everyone's dying to meet you."
Op voorhand leek mij dit nog best interessant, maar wat een tegenvaller is dit zeg.
Na het overlijden van haar moeder neemt Evie een DNA-test af in de hoop om meer familieleden te vinden, gezien ze nu moederziel alleen is. Uit deze test blijkt dat ze verwant is met een welgestelde familie in Engeland. Zij wordt van harte welkom geheten bij een aanstaand huwelijk, maar ze had geen rekening gehouden met een duister familiegeheim.
Het familiegeheim wordt al gauw uit de doeken gedaan; men doet geen verdere moeite om dit mysterie in stand te houden. In principe is dat niet erg, echter is het verloop wel zeer bloedeloos te noemen. Er gebeurt nauwelijks iets gedenkwaardig. Als kijker had ik voornamelijk het gevoel dat ik één of andere verfilming van een goedkoop Bouquet boekje voorgeschoteld kreeg in plaats van een horror.
Op deze wijze wordt het - voorspelbare - gebeuren enorm langdradig. Wel moet gezegd worden dat de film vrij sfeervol van opzet is en de locatie mag er zeker zijn. Des te jammer dat dit teniet wordt gedaan door slechte CGI. Dit is met name te zien in de nietszeggende finale. Overigens niets ten nadele van Nathalie Emmanuel, want zij deed het nog best aardig.
Al met al is 'The Invitation' een bloedeloze horror waarbij de spanning ver is te zoeken.
2,0 Sterren.
sjefke007
Vermakelijk vampierenfilmpje en Nathalie Emmanuel als Evie, is toch een plaatje
UmbraVitae
Is totaal geen twist e, integendeel, de film laat je dit doorheen de film gewoon duidelijk merken, waarover het gaat. Ik heb nergens een twist gezien hoor.
mjk87 (moderator films)
Best oké. Visueel leuk met fijne montage en soms leuke ideeën hoe men van het ene shot naar het andere gaat. Ook heel behoorlijk gespeeld door de hoofdrolspeelster al vraag ik me af waarom al die anderen in dit soort films als een soort creeps acteren. Ja, dat zijn ze uiteindelijk ook, maar door zo te acteren leg je dat er te dik bovenop. Het begin kent af en toe goedkope jump scares maar als eenmaal duidelijk wordt welke kant dit opgaat en we met vampieren te maken hebben komt er meer gore en minder schrik, ikzelf vond dat leuker. Het begin sleept wat dat betreft net te veel. Weinig diepgang verder en soms iets te simpel maar al met al redelijk kijkvoer.
Verder lees ik wat commentaren dat dit een soort Get Out is vanwege de kijk van de adel op andere rassen en culturen. Ergens snap ik die visie wel, maar volgens mij kijkt de oude adel neer op iedereen die minder heeft, ook de blanke boerenpummel. In zoverre is dit juist geen film over racisme maar gewoon oud geld dat weinig op heeft met hen die niet behoren tot Ons Soort Mensen. 3,0*.
Svv1991
Jammer,
Opbouw duurt veel te lang-, waardoor de spanning er niet goed in komt
Ondetussen komen alle clichéseigenlijk wel voorbij. Opmerkingen over huidskleur , kolonisatie etc.
MosquitoSmasher
Ik vond hem wel nice, maar alles behalve geweldig.
Met het acteerwerk zat het prima in orde en het bouwt zich goed op, al duurt dit wel echt te lang. Als er daarna nog een heel stuk overbleef voor spanning dan was het niet zo erg geweest. De film wordt echter nergens echt spannend en al helemaal niet eng.
Ook hoe er naar het einde wordt toegewerkt is niet geweldig, ben daar niet helemaal tevreden over. Jammer. Emanuelle blijft natuurlijk wel erg leuk, echt geen straf om naar te kijken.
En die opmerking van die vriendin van haar in het begin van de film over hoe wit de man wel niet was, en dan op het eind weer.....gewoon lame. Niets meer, niets minder. Sowieso dat echte einde....
Hoezo gaat die vriendin met haar mee wanneer ze achter die dude aan gaat? Alsof ze ook maar iets kan betekenen daar.
En nog twee andere dingetjes...
Hoezo kunnen de vampieren tegen daglicht? Wordt er vaker dit soort "liberties" genomen in films met vamps? Naar mijn weten kunnen ze toch echt nooit tegen daglicht/zon?
En hoezo had zij moeite met het uitschakelen van de butler? Bij dit punt was ze al vampier, had ze al de kracht van haar "man". Of was die butler ook eentje? Is niet echt duidelijk gemaakt.
frans123
Ik wil m op stremio kijken maar lees hier vampieren ..pfff......is dat niet iets voor pubers???
Of..."'te veel nuchterheid staat kijkplezier in de weg"..??
frans123
Ik vond hem wel nice, maar alles behalve geweldig.
En nog twee andere dingetjes...
In heel veel genres moet je nooit kijken / vragen naar logica....
Collins
Een Amerikaanse jonge vrouw ontdekt bij toeval dat ze familie overzees heeft. En niet zomaar familie. Nee, familie van adel. Een uitnodiging volgt. De triviale kasteelroman gloort en de liefhebber daarvan wordt goed bediend. Het is tijd voor een zoetig sprookje vol zwijmelmomenten. Het duurt een tijd voordat de film aanspraak maakt op zijn horrorlabel. Regisseuse Jessica M. Thompson is het grootste deel van de film meer geïnteresseerd in de verhouding tussen het Amerikaanse familielid en haar Britse adellijke familie dan in huiveringwekkende gebeurtenissen.
Uiteraard komt de liefde om de hoek kijken en is er plaats voor wat milde spot over de arrogantie van de hogere klasse tegenover het gewone volk. En zo worden nog een aantal componenten ingebracht waarvan ongetwijfeld de bedoeling is dat ze de film iets meer gewicht moeten geven. Naast commentaar op de omgang met het gewone volk is er nog de tegenstelling tussen arm en rijk en zijn er verwijzingen naar #MeToo. Het feit dat de Amerikaanse protagoniste het enige personage is met een andere huidskleur is enigszins merkwaardig, maar zorgt natuurlijk wel heel correct voor de afdekking van de inzet van een minderheid. De maatschappijkritische punten worden allesbehalve subtiel ingebracht en gemakkelijk afgestreept. Veel geestelijke vermogens lijkt men bij de behandeling daarvan de kijker niet toe te dichten.
En dan is er nog iets dat irriteert. En dat is dat de film niet spannend is. De pogingen om de film van een verontrustende sfeer te voorzien zijn in het begin een beetje succesvol maar houden in de romantische wereld van de kasteelroman geen stand. Het verhaal kabbelt voort tot ver in de film als er sprake is van een plotwending die gepaard gaat met horrorelementen. Helaas is die wending niet heel verrassend en ook niet heel spannend. Langdradig en lachwekkend zijn woorden die beter passen. Ik was blij dat het er op zat.
Normy
Horror/Vampierenfilmpje voor tieners. Hier zit nauwelijks spanning in en voor mij trouwens met moeite een horrorfilm te noemen.
Alathir
Niet al te indrukwekkende vampierenfilm. Nathalie Emmanuel heeft het toch ook behoorlijk moeilijk vond ik om de film min of meer "alleen" te dragen. En ze is niet helemaal want er spelen genoeg acteurs/actrices mee, maar zo voelt het in de film wel aan. Deze valt zeker te skippen, niet al te bijzonder.
mikey
Ik ken ready or not niet, dus ik weet niet wat hoe deze film zich daarmee verhoudt. Zelf kreeg ik een get out deja vu, okay okay plus assepoester natuurlijk. bv: Een gezette sidekick die nogal skeptisch is over de uitnodiging van een burgermeisje voor een feestje op een wagneriaans kasteel propvol vulgair aristocratie, en meedenkt tijdens de facetime sessies. Ditmaal geen fotograaf maar nu een pottenbakster die wordt uitgenodigd door de witste mensen denkbaar en smelt in de armen van het familiehoofd, een aantrekkelijke/jonge versie van C.Lee.
Is get out het leukst voor volwassenen, deze is bedoeld voor meisjes tussen 9 en 14. Zonder kennis van eerdere horrorfilms. De uiteindelijke superheldengevechten; ik raad aan om de film dan uit te zetten.
ForrestHanks
Ik erger me kapot aan het feit dat zwarte en witte mensen ook hier zo uitgebreid ter sprake komen. De "good girl/hoofdrolspeelster" schijnt het heel normaal te vinden om meerdere keren met haar vriendin te bespreken hoe "wit" de familie/iemand wel niet is.
Snap nog steeds niet waarom dit zo normaal wordt gevonden. Waarom het verschil in huidskleur persé zo benoemd moet worden. Het stoort me vreselijk. Als we elkaar als gelijken willen zien dan heeft het totaal geen nut om het verschil in pigmentatie van de huid te pas en te onpas te vermelden. Ik stel het me andersom voor; een witte hoofdrolspeelster die constant met haar witte vriendin aan het zeiken is dat iemand, ondanks dat hij wel erg zwart is, toch best wel aardig is. ....zou dat zomaar geaccepteerd worden?
Voor de rest vond ik de film vrij vlak. Weinig verhaal maar veel mooie mensen. Daar moet de film het vooral van hebben.
bjerik76
enorm langdradig, en hoe verder de film vordert hoe naïever Evie word.
Had de neiging hem 10 minuten voor t eind te stoppen.
Had veel meer mysterie in gemogen.
Hannibal
Misschien moeten ze een keer een horrorfilm maken over hoe een jonge, knappe, maar hele naïeve vrouw naar een groot eng huis wordt gelokt en dat daar dan hele enge dingen gebeuren met vampieren enzo. Oh wacht.
robertinho
Letterlijk elke film tot zo'n 10 - 20 jaar geleden. Misschien niet letterlijk besproken, maar wel: 'gevaarlijke' zwarte man die eigenlijk best wel in orde is. Of andere daaraan verwante stereotyperingen. En dan heb ik het nog niet eens over de films waar het tóch allemaal criminelen waren of hyperseksuele, "beest-achtige" figuren of first-to-die's.

Vampierenfilm 'The Invitation' doet het ontzettend goed op HBO Max: 'Met veel plezier naar gekeken'

Horrorfilm 'The Invitation' met Thomas Doherty vanaf vandaag te huur op Pathé Thuis

An Cailín Ciúin

Leila's Brothers
Drama, 2022

Iris
Drama / Biografie, 2001
zelfmoordvampierhuwelijkherenhuisenglish countrysidecaterer drinking bloodceramics draculapeklonadpřirozenotajemnosmrtzlo