• 9.374.560 stemmen

Lyle, Lyle, Crocodile (2022)

Familie / Komedie | 107 minuten

Genre: Familie / Komedie

Alternatieve titel: Wil de Krokodil

Geregisseerd door: Will Speck en Josh Gordon

Met onder meer: Javier Bardem, Constance Wu en Winslow Fegley

Releasedatum: 7 december 2022

Plot Lyle, Lyle, Crocodile

"He knows every scale."

Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh om zich aan te passen aan zijn nieuwe school en vrienden. Dat verandert allemaal wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en geweldige muziek. De twee worden snel vrienden, maar Lyle's bestaan wordt bedreigd door de kwaadaardige buurman dhr. Grumps. De Primms zullen moeten samenwerken met Lyle's charismatische eigenaar, Hector P. Valenti, om de wereld te laten zien dat familie uit de meest onverwachte hoek kan komen. En dat er uiteraard niets mis is met een grote zingende krokodil met een nog grotere persoonlijkheid.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 7 december 2022 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van K. V.

K. V.

Deze familiefilm eens bekeken en vond het een mooie film. Het was wel de Vlaamse versie, dus de liedjes waren gedubd.

Het verhaal zelf was wel leuk en grappig. Ook Lyle was wel goed gemaakt. De film is wel wat minder groots dan The Greatest Showman, maar was toch wel wat magisch.

Een prima familiefilm voor jong en oud.

avatar van schumacher

schumacher

Ik had het al helemaal niet verwacht maar ik vond dit een zeer aanstekelijke film.

Heel heel leuk gedaan.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een verassende en erg leuke film.

Ook is de cgi heel leuk en mooi gemaakt van Lyle de krokodil.

Die een zeer sympathieke uitstraling heeft en in sommige scenes, een aandoenlijke blik heeft.

De zangstem van Lyle door de beroemde zanger Shawn Mendes met mooie liedjes erin.

Is ook geslaagd.

Een komische en muzikale en vrolijke film en met enige ontroering.

Javier Bardem zingend en wel, speelt weer fantastisch en erg leuk.

Een geslaagde muzikale film, voor jong en oud.

In de stijl van Paddington, hij haalt net dat niveau niet.

Maar komt wel.dicht, in de buurt.

Maar ook dit is een echte gezellige familie film.

avatar van Davido

Davido

Met het gezin gezien in de bioscoop. Echt super leuke film. Een lekker feel good!!

avatar van Waku

Waku

Een krokodil als knuffeldier.

Het is weer eens wat anders.

Verder een vermakelijke familie film/musical.

Je houdt er na afloop een vrolijk gevoel aan over.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Gaat over een krokodil met menselijke trekjes. Hij begrijpt je wanneer je tegen hem praat maar kan zelf niet praten. Zingen kan hij juist weer heel goed. Er wordt dus heel veel gezongen in de film maar dat zijn gelukkig wel steeds kleine stukjes. In de omschrijving hierboven staat dat de zoon worstelt met de acceptatie op de nieuwe school. Dit is maar een heel klein item in de film. Gaat vooral over het plezier dat het reptiel brengt voor de huidige bewoners. Af en toe glijdt het beest via de trapleuning naar beneden maar er is weinig gooi en smijtwerk. Er is goed en slecht..... en je mag zelf invullen wie wint.....

avatar van scorsese

Goeie film over een gezin die een nieuwe woning betrekt zonder te weten dat er iets op de zolder leeft. Ondanks een toch wat clichematig verloop, is dit wel een originele film te noemen. Een vrolijke, muzikale familiefilm over een zingende krokodil die het beste in de mens naar boven brengt. De cgi-krokodil ziet er goed. Een vermakelijke rol van Javier Bardem.

avatar van Fisico

Fisico

Dit is uiteraard een zuivere familie- kinderfilm. Je moet die dan ook proberen daarop te beoordelen, maar dan nog vond ik de film behoorlijk flauw. De verwachtingen lagen sowieso al wat hoger door de redelijke reviews hier.

Ik miste een duidelijke bad guy hier. OK, nogal stereotiep plotverloop dan, maar dan zat er tenminste zout en peper in de film. Nu vond ik het bij momenten zelfs saai en doelloos. De krokodil heeft wel wat plankenkoorts en die kleine is erg onzeker. En met de norse buurman was het even vermakelijk, maar al bij al is zijn bijdrage beperkt.

Javier Bardem blijkt eveneens niet de stoute graaiende “meester” te zijn waarmee Pinocchio de pech had. Allemaal nogal braafjes. Mijn dochter was evenmin laaiend enthousiast. Vrolijk en speels, dat wel, maar geen wow gevoel hier.

avatar van frans123

frans123

Fisico schreef:

Ik begrijp überhaupt niet dat volwassenen aan zo iets beginnen...of kijk je 'beroepshalve??.....of met je kinderen?

Ik las het net ; met je dochter. Dan is het je vergeven...

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke gezinsvriendelijke film. De sympathieke Lyle is vertederend. De rest van de cast brengen hun rollen verder goed en met de nodige inleving. Het verhaaltje is leuk, maar natuurlijk vanaf de aanvang gesneden koek. Het vliegt nergens buiten de boot en doet niets wat je niet verwacht. De uitvoering is echter van een prima niveau, waardoor het nergens weet te storen. Ik betrap mezelf erop dat ik gewoon oprecht genoten heb van dit filmpje. De musical insteek vond ik ook prima uit de verf komen.

3,5 Ster.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke familie film met humor en wat actie bij elkaar

3.0 ***

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Vermakelijke familiefilm die mijn partner en ik allebei erg leuk vonden!

avatar van mrklm

mrklm

De flamboyante, ambitieuze illusionist Hector P. Valenti [Javier Bardem] denkt de showbizzwereld te kunnen veroveren wanneer hij stuit op een jonge krokodil [Shawn Mendes] die kan zingen. Maar Lyle zingt niet op commando en knijpt er tussenuit. Hij raakt bevriend met Josh [Winslow Fegley] die net met zijn ouders [Constance Wu, Scoot McNairy] naar New York is verhuisd en daar zijn draai maar niet kan vinden. Het idee van een zingende krokodil is even leuk, maar tenzij je een fan bent van Shawn Mendes beginnen Lyles generieke popdeuntjes snel te vervelen en Fegleys overdreven spel helpt niet mee. Dit is wel een unieke kans om Bardem te zien in een luchtige, energeieke rol waar hij duidelijk veel plezier in heeft. Zeer waarschijnlijk geïnspireerd door de klassieke cartoon One Froggy Evening van Chuck Jones.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen middag op tv, de BBC1, bekeken. Dit was zo'n film, waar ik over gelezen had toen ie uitgebracht werd, maar die ik dan net niet interessant genoeg vond om er moeite voor te gaan doen hem te bekijken, maar... gratis op tv is andere koek natuurlijk!

Erg leuk werkje, mooie animatie van de comic achtige krokodil, geinig bedacht, alle acteurs geven zich voor de volle 100%, maar de vele liedjes hadden voor mij niet gehoeven, hoewel dat natuurlijk wél deel uitmaakt van het hoofdkarakter, die al zingend zich slechts kan uiten.
Ik vond eigenlijk de zangstem totaal niet passen bij zijn uiterlijk, je verwacht een geheel ander soort van stem, als dat al mogelijk is uiteraard bij een krokodil. Haha!

Verder een vrij standaard verhaaltje waarbij uiteraard het ergens in het midden van het verhaal mis dreigt te gaan en de krokodil weg moet, maar geen nood: alles komt vlak voor het einde allemaal weer goed... en zo hoort het ook!

Perfecte film voor in de Kerstvakantie!

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster!