• 9.375.523 stemmen

The Girl on a Bulldozer (2022)

Mystery / Drama | 112 minuten

Genre: Mystery / Drama

Alternatieve titels: Buldojeoe Tan Sonyeo / 불도저에 탄 소녀

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Park Ri-woong

Met onder meer: Kim Hye-Yoon, Park Hyeok-kwon en Oh Man-seok

Gesproken taal: Koreaans

Plot The Girl on a Bulldozer

"That night, the suspicious accident."

Hye-young is een negentienjarige tiener met een kort lontje. Zij volgt een opleiding tot bulldozermachinist. Zij woont samen met haar jongere broertje bij haar vader, die een Chinees restaurant uitbaat. Op een avond is haar vader betrokken bij een mysterieus verkeersongeval, waardoor hij in coma in het ziekenhuis belandt. Wanneer Hye-young in verband met dat ongeluk lastiggevallen wordt door een verzekeringsmaatschappij én door familie van de tegenpartij, besluit zij zelf te onderzoeken wat er op die fatale avond gebeurd is.

Yoo-seok

Choi Young-hwan

Young-hwan's Son

Aunt's daughter

avatar van BBarbie

BBarbie

Karakterstudie van een assertieve jonge vrouw, die de onderste steen boven wil halen inzake een ernstig ongeluk dat haar vader overkomen is. Beetje bij beetje trekt zij een beerput open, waarbij ook een vooraanstaande politicus betrokken is, maar dat schrikt haar niet af. Vastberaden besluit zij wraak te nemen.
Het sterke optreden van Hye-yoon Kim maakt deze film tot een beklijvend drama met thrillerachtigen accenten. Spannend en meeslepend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben wel benieuwd naar deze debuut film van die regisseur. De Koreaanse cinema staat mij sowieso wel aan.

avatar van ZAP!

ZAP!

Het had ook de titel van een actiefilm kunnen zijn.