• 9.378.621 stemmen

Bodies Bodies Bodies (2022)

Thriller / Horror | 95 minuten

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Halina Reijn

Met onder meer: Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Myha'la

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 8 september 2022

Plot Bodies Bodies Bodies

"This is not a safe space."

Acht vrienden komen bijeen in een fraaie villa voor een feestje met een drankje, een snuifje en 'Bodies Bodies Bodies', een moordspel waarbij de deelnemers moeten proberen te achterhalen wie van hen de aangewezen 'moordenaar' is. Wanneer één van hen daadwerkelijk dood wordt aangetroffen en zowel de stroom als alle communicatieverbindingen uitvallen, proberen de nog levende deelnemers te achterhalen wie de moordenaar is. Door de oplopende emoties gaat de sfeer van kwaad tot erger.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Lege film van een leeg mens. Verschrikkelijk saai.

Moviegooner schreef:

Een horror film wat zich afspeelt in een huis met tieners. Dan denk je aan een slasher, ze worden een voor een afgeslacht. Niet in Bodies, Bodies, Bodies.

Euh, jawel?

Drulko Vlaschjan schreef:

Ik heb me prima vermaakt, en dat is geloof ik precies wat deze film beoogt.

In tegenstelling tot aaaaaaaaal die films die NIET willen vermaken?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best verrassend mee vermaakt, met deze film vol misverstanden met dodelijke gevolgen. De hysterische vrouwtjes moest je er wel bijnemen, maar vond het geheel gewoon leuk en boeiend, geen seconde verveeld.

avatar van Doom4

Doom4

Geen horror en al helemaal geen komedie... alleen het einde.

Saaie film met alleen maar nutteloze gesprekken.

avatar van macrobody

macrobody

Een film met de juiste, voor het nieuwe normaal dan, samenstelling van een vriendengroep, waarbij iedereen rijke of welgestelde ouders hebben en die af en toe hun politiek correcte zegje mogen doen, gemaakt door een woke regisseuse.
Dat je er dan toch nog met een zesje vanaf komt is mede door het verhaal dat nergens echt ontspoort en een universeel thema (vooroordelen) bevat wat zelfs door woke niet om zeep kan worden geholpen.

avatar van XanderJ

XanderJ

Redelijk acteerwerk, allemaal wel heel erg woke.

Maar waarom die dialogen die nergens over gaan en overbodig zijn.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niet heel sterk deze, moest me er echt toe zetten te blijven kijken.

avatar van Camium12!

Camium12!

Wat een bloed irritante film is dit!

Erger me kapot aan die over acting tieners

Was een gerust stelling dat ze elkaar afslachten

In deze zeer slechte "horror" film

Gauw vergeten dit drama

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik wist niet zo goed wat te verwachten, maar dit is toch een zeer aangename slasher/komedie die op een genadeloze manier de draak steekt met Gen Z. Alle personages zijn ook van die lekker onsympathieke figuren, zoals niet ongebruikelijk in slashers. Groot verschil is alleen dat de cast hier echt behoorlijk sterk is en veel ruimte krijgt. Ze zorgen er ook voor dat het niet voelt alsof de film het er allemaal te dik bovenop legt met de kritiek. Daarnaast is het ook een bijzonder vlotte film, met een einde dat bepaald niet tegenvalt.

avatar van mrkos

mrkos

Bodies Bodies Bodies

Dit was een vrij chaotische satire thriller. Film begint rustig maar zodra we bij de grote villa aankomen wordt het al vrij druk. De groep corny vrienden besluit dan een spel te doen genaamd Bodies, bodies, bodies en vanaf dan wordt het helemaal chaotisch en is licht vanaf dit moment spaarzaam. De acteurs/actrices deden het prima. De dialogen van deze Gen Z generatie, ughhh frustrerend, maar wel goed in beeld gebracht. Het einde is ook prima. Persoonlijk zag ik het niet aankomen, maar is het achteraf geen verrassing

2,5 sterren.

avatar van Collins

Collins

Dit moordmysterie annex soapy relatiedrama dat verrassenderwijs ook nog is uitgerust met een horrortag, viel me tegen. Het lukte me niet om in de film te geraken. De eerste helft bestaat uit veel oninteressante en lawaaiige interactie en is allesbehalve boeiend. En als halverwege de film de lichten uitgaan en de toon paniekerig en nog schreeuweriger wordt, ontstaat een moeilijk te volgen brij aan hectische handelingen.

Dat de personages onderling weinig onderscheidend zijn gekarakteriseerd, helpt in een donkere omgeving die alleen wordt verlicht door het licht van smartphones, niet echt. Maar goed, ik bleef kijken, want ja, je wilt toch een afgewogen oordeel vellen over de film en bovendien bevat een film als deze altijd een twist op het einde die mogelijkerwijs het eindoordeel milder doet uitvallen.

Bodies Bodies Bodies begint overigens niet onaardig. De twee personages waarmee de film aftrapt zijn als hoofdfiguren en identificatiepersonages best oké. De andere personages die zij vervolgens in een afgelegen luxe bungalow treffen, zijn van een ander kaliber. Die bezitten een opgeklopte sympathieke façade die al snel afbrokkelt waarna nietszeggendheid overblijft. De twee identificatiepersonages voegen zich gemakkelijk en worden een nietszeggend onderdeel van het nietszeggend groepje vrienden dat een wild weekend gaat vieren. Het viel me wat tegen van de twee protagonisten. Ik had hen hoger ingeschat.

Buitenshuis komt intussen een veelbelovende orkaan opzetten met de potentie om de toenemende dynamiek in het huis van extra kracht te voorzien. Die potentie wordt niet benut. Van de orkaan hoor je amper iets. Die dient alleen als reden om de personages binnenshuis te houden en om de verlichting te laten uitvallen. En zo word je als kijker overgelaten aan paniekerige tieners die onderling wat egocentrisch kissebissen en oninteressante geheimpjes blijken te hebben. Oh ja, er valt ook af en toe een dode.

Nu maar hopen dat een leuke oplossing van het moordmysterie het leed nog iets kan verzachten. Nee. Niet echt. Uiteindelijk is de cirkel weer rond, maar de constructie is vergezocht en weinig spectaculair.

avatar van Noodless

Noodless

De filmtitel verwijst naar een moordspel dat 7 vrienden tijdens een storm gaan spelen. Uiteraard gebeurt er een echte moord tijdens het spel en dan krijg je voortdurende chaotische scènes vol geschreeuw van verwijten en elkaar beschuldigen. Op de duur redelijk irritant waarbij spanning en verhaal ver te zoeken zijn. De personages zijn ook niet echt interessant en qua gore moet je de film al helemaal niet zien. De film is dan ook meer een thriller dan een horrorfilm. Wat ik wel kon waarderen was de verrassende ontknoping, die zie je toch niet aankomen. 3/10

avatar van Waku

Waku

Hysterisch vriendinnen drama die als thriller door moet gaan. Voornamelijk een hoop gegil en gebler met een hoop persoonlijke vetes en ondertussen ontstaat er een " who done it"moord mysterie. Maar boeiend, eng of spannend wordt het nooit. Het blijft zeikerig. Halina Reijn weet er helaas nergens wat leuks van te maken. Overdreven lesbische scenes moeten de film zogenaamd uitdagend en progressief maken maar laat dit in Godsnaam aan Paul Verhoeven over. Enig lichtpuntje was de climax. Die was aardig gevonden. Verder niet veel soeps deze "Bodies, bodies,bodies" 2*

Het begint met 2 vrouwen die elkaar zo40 seconden staan te tongen, waarom zo overdreven? Als een film zo begint kijk ik wel een ander soort film ik hou niet van deze film omdat het diverse er zo dik er bovenop ligt. Daarom meteen uit gezet.

avatar van Dennisj

Dennisj

Een groep vrouwen in een huis die de meest onlogische en ondoordachte beslissingen maken. Normaal is dat af en toe niet erg maar dit was gewoon storend. Het begon prima maar met de minuut werd het slechter. Helaas gewoon een prutfilm, door het einde wat ik nog redelijk vond bedacht een halve ster meer dan ik in mijn hoofd had.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een aantal vrienden bij elkaar komt voor een feestje. Ondanks de vrij klassieke opbouw kon het me niet echt schelen wie de killer was bij deze whodunit (de ontknoping was echter wel leuk). De personages komen best goed uit de verf, een lekkere soundtrack en de casting is ook prima. De dialogen zijn hier en daar best grappig en de film ziet er ook goed uit in het donker met de telefoons als lichtbron.

Hij was toch wel iets beter van verwacht. Verhaal natuurlijk erg cliché, af en toe wat tenenkrommend qua onlogische gebeurtenissen (maar je weet dat je geen realistische thriller/horror kijkt). En de film neemt zichzelf ook niet zo serieus, dat zorgt voor luchtige 1,5hr vermaak. Einde was ook best verrassend.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mijn eerste stem dit jaar.

Halina Reijn zou nog wel eens een goede coach of psycholoog kunnen zijn. Het was verrassend dat de regisseuse van Instinct ineens een contract bij A24 kreeg. In dit geval wel jammer dat het hier om een Amerikaanse film ging, gezien het, naast dat België met Close doorkwam, ook wel leuk zal zijn als Nederland een directe productie via deze indrukwekkende maatschappij kon leveren. Dit gebeurt dan nu wel verlaat met Reijns-debuut die pas na drie jaar in Amerika door A24 wordt gereleashed, maar dat telt niet echt.

Er zijn wel twee grote verschillen; met Instinct leverde ze een sterke productie af waarin voornamelijk subtiliteit en diepgang gestoeld was. Met Bodies Bodies Bodies creëert ze meer speelsigheid, al staat de psychoanalyse hier als een huis. Gewoon weer eventjes een inzicht op de domste generatie van de geschiedenis sinds de Neanderthalers.

Generatie Z(ombies). Zij die de boomers afzeiken terwijl ze stiekemweg dezelfde consumptieve idealen eigenlijk wel net zo fijn vinden. De generatie die zich eindeloos tegenspreekt.

Maar lang niet alle personages vallen nog binnen die generatie, maar dat ze erdoor besmet zijn is al duidelijk. Met een groepje van 8 gaan we naar een luxe blokhut in het bos. Alles waar de Zero's over dromen is aanwezig. Een groot zwembad, drank, de hele reutemeteut. De meiden zijn bloedmooi, als er ook wat in het hoofd zou zitten. Echter steekt Bakalova er wel met de kop bovenuit. Logisch ook, in Oost-Europa is er ook wat minder comfort in vergelijking met het westen. En zie ik tussen de mannen daar toch ook nog een veertiger? En moet die David een incel voorstellen?

Anyway. Na het gefeest besluiten ze een spelletje te spelen. Bodies Bodies Bodies. De omschrijving ervan vind je wel in de film. Dat dit een spelletje zal gaan worden dat slecht af zou gaan lopen... Wat had je anders gedacht?

Maar de strategie is goed gevonden. Iedereen heeft de schijn tegen zich en om elke vermoeden wordt het balletje van wie er verdacht zou moeten zijn constant overgegooid en worden de eerst nog zulke goede vrienden elkaars grootste vijanden. Simpelweg door het feit dat communiceren en nadenken niet meer in het woordenboek voorkomt en er slechts in meme-taal naar elkaar wordt gesneerd. Ja, en dan gaan de koppen sneller rollen... lijkt de film te willen zeggen. Laat staan dat ze door de stroomstoring en het gebrek aan wifi de phone's slechts nog waardevol zijn om het zaklamp te gebruiken. Heerlijk! Opruimen dat zooitje! Alhoewel... Voor Bee heb je een zwak die zich met haar doorgewinterde karakter tussen dit zooitje kleuters staande moet houden... Hoe gaat dat aflopen?

Meer van dit soort films graag. De ellende begon al zo na 2015, maar sinds de corona lijken ook de commerciële filmdiensten eindelijk de vinger op de zere plek te willen leggen, in plaats van dat het zich nog langer door de generatie laat besmetten. Bodies Bodies Bodies rolt daar ook weer mooi uit.

Go Halina!

Vreselijk saai ,geen spannende film ,niet leuk ,12 in 1 dozijn en lekker woke. Een film van niets, zonde van je tijd . Al 2x geprobeerd maar nu nooooit meer.

Nu te zien op Netflix!

avatar van mikey

mikey

Niet zon beste murder mysterie die in het donker totaal uit de hand loopt dankzij totale onzin. Het gaat over upper class kids, verkleed als hun fav avatar die hysterisch zijn in een landhuis terwijl het licht uitvalt en de ... wifi. Eerder een theater van de lach productie dan een horrorfilm. Alsnog de eerste keer dat ik 't sabreren in een film zie.

avatar van bjerik76

bjerik76

Film waarbij die maar op 1 setting plaats vind , in een huis en rond de tuin.

Toch is de sfeer wel spannend, Film komt wat traag op gang, ook kwamen de personages alle 8 in paar minuten tijd in beeld met 1 voorstelronde, waardoor ik de hele film niet wist wie wie was, en de namen door elkaar haalde.

Hierdoor vond ik het middenstuk best langdradig en verwarrend worden.

Toch had ik het plot niet aan zien komen, en was daardoor wel verast dat je even de hele film terugdenkt.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Erwin (Google Holland ) schreef:

En lekker woke? Misschien toch nog maar een derde keer proberen want de film neemt juist het "woke" (heb overigens een bloedhekel aan deze term) op de hak.

avatar van Gish

Gish

Niet goed, wel entertaining. Popcorn erbij en er is niets aan de hand. Onze Halina had er veel succes mee. Vooral Amerikanen smullen hiervan.

avatar van keukenzout

keukenzout

Zelfs het einde kon deze hysterische film niet redden voor mij. Wat een pulp.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Prima bespreking van sinterklaas.

Me op het ergste voorbereid - woke + Halina Reijn - maar ik merkte al gauw dat ik het spannend vond, sfeervol. Een lekker donker huis met allerlei hoeken en gaten waar van alles kan gebeuren. Dialogen hysterisch en de kleuters willen graag volwassenen doen met gevloek en drugsgebruik: wordt af en toe wel vervelend maar het boeide me meer dan ik dacht. De ontknoping had niet mijn voorkeur maar Reijn durft wel.

Heel aardig. 3,5*

Stem uitgebracht op BBB. ✍

Slechte regie, om een voorbeeld te geven, iemand is net de keel doorgesneden, de anderen zitten er paniekerig omheen met hun telefoontjes, maar ondanks de paniek wordt er keurig om de beurt iets geroepen, precies volgens script, terwijl daar iemand ligt dood te bloeden haha.. Een van de vriendinnen veegt zelfs nog even een haarlok uit haar gezicht, alsof je daar nog aan denkt op dat moment.

Scènes die veel te lang duren, zij met een zaklantaarn door dat donkere huis, er kwam maar geen eind aan, zo niet spannend ook, of het groepje vriendinnen dat naar de auto loopt, daar had echt in geknipt moeten worden.

De Omg's en Wtf's vliegen je om de oren.

Zo'n 'eng' speeldoosmuziekje op de achtergrond uit het jaar '71.

Wel een verrassende ontknoping trouwens, maar daar wordt de film niet mee gered.

avatar van The Oceanic Six

Ebenezer Scrooge schreef:

Stem uitgebracht op BBB.

Daar zal Caroline van der Plas erg blij mee zijn!

The Oceanic Six schreef:

Daar zal Caroline van der Plas erg blij mee zijn!

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Ebenezer Scrooge schreef:

Stem uitgebracht op BBB. ✍

Dat is juist het punt van deze hele film? Dat deze, generatie, tieners zo erg bezig zijn met hunzelf en hun telefoon dat ze niets meekrijgen van wat er om hun heen gebeurd. En dat is juist uitvergroot om er bijna typetjes van te maken.

catdog schreef:

Welnee joh, is gewoon slecht geregisseerd.