• 9.374.963 stemmen

Last Train to Christmas (2021)

Fantasy | 110 minuten

Genre: Fantasy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Kemp

Met onder meer: Michael Sheen, Nathalie Emmanuel en Cary Elwes

Plot Last Train to Christmas

Tony Towers heeft een mooi leven. Hij heeft z'n eigen nachtclubs, is een lokale beroemdheid en gaat trouwen met de knappe Sue. Wanneer hij de trein naar Nottingham neemt om met z'n familie kerst te vieren, beginnen er echter vreemde dingen te gebeuren. Wanneer Tony naar het buffetrijtuig gaat, komt hij ineens in het jaar 1995 terecht, waar zijn clubs zijn gefaald en z'n leven een grote mislukking is. Maar daar houdt het niet op: elke keer dat Tony van rijtuig wisselt, reist hij schijnbaar door de tijd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Neder0001

Neder0001

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een film halverwege heb afgezet... maar dit was echt helemaal niks. Was er al bang voor.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Neder0001 schreef:

dit was echt helemaal niks.

True.

Geef mij elke dag een kerstfilm met tijdreizen als thema, maar dit was geen kerstfilm (er wordt een enkele keer Merry Christmas gezegd, maar dat was het dan) en er werd wel erg veel 'getijdreisd'.

Zonder introducerende achtergrond heb je als kijker totaal geen idee wat belangrijk is voor het hoofdkarakter. Hij is nergens likeable. De vele veranderingen in tijd, uiterlijke veranderingen en korte verhaallijnen maakt deze film ontzettend rommelig.

Het speelt overigens volledig in een rijdende trein en daarin wordt dus per wagon constant in tijd geskipt. Wie bedenkt zoiets?

avatar van BBarbie

BBarbie

Films met als thema tijdreizen zijn in mijn beleving zelden leuk. Deze komedie vormt geen uitzondering. Het is een ongeregeld zooitje die gaandeweg steeds minder te volgen is. Hier en daar een leuke scène, maar dat is het wel zo’n beetje.

avatar van blurp194

blurp194

Op zich niet onaardig bedacht, deze ietwat nieuwere en milieuvriendelijk OV-gebaseerde variant van het oude verhaal van de Three Ghosts of Christmas. Maar het duurt wel een beetje te lang, en hoewel het knap is hoe de grime telkens weer een extra onderkin op Michael Sheen’s smoelwerk plakt wordt het daar niet precies altijd mooier van. En dan is de gimmick toch een beetje te dun om hele film mee vol te krijgen. Net als de truc waarmee de treinwagon net telkens een tikkie anders is - mooi gedaan, doe nog maar eens, dat is zo ongeveer het enige wat het bij me oproept.

Jammer wel dat Sheen niet echt die evil grijs laat zien - die grijns die ik het enige positieve punt van de hele Twilight serie vond. Maar dat zou zeker al niet bij deze film gepast hebben. Het einde is ook zo ongeveer het enige echt Kerst-achtige aan de hele film, en dat past dan wel weer helemaal prima.