• 9.378.143 stemmen

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Actie / Komedie | 107 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Tom Gormican

Met onder meer: Nicolas Cage, Pedro Pascal en Sharon Horgan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 21 april 2022

Plot The Unbearable Weight of Massive Talent

"Nicolas Cage is Nick Cage."

Een berooide Nick Cage stemt ermee in om op het verjaardagsfeest van de rijke Mexicaanse Javi te verschijnen. Deze is groot fan van Cage, maar tevens een drugsbaron. Cage zelf wordt ondertussen benaderd door de CIA om als informant te werken en poogt inlichtingen in te winnen over Javi.

avatar van wwelover

wwelover

In tijden niet zo gelachen in de bioscoop. Cage is geweldig, maar het is vooral Pascal die echt schittert.

avatar van rep_robert

The Ubearable Weight of Massive Talent is bij vlagen een erg leuke film met een enorme zelfspot die ik kan waarderen op de steeds leuker wordende CV van Nicholas Cage.

Maar ik vind het ook weer overdreven om dit nou een gigantisch goed cijfer te geven. Daarvoor is het meer een leuke buddyfilm die het moet hebben van de leuke chemie tussen Pascal en Cage, maar de echte dijenkletsers blijven toch wel achterwege. Daarnaast vind ik het toch wel verwarrend om Cage "zichzelf" te zien spelen, maar alle andere beroemde acteurs spelen wel "een personage". Dat haalt mij toch wel uit dit gecreëerde gevoel dat ze je proberen te geven dat je in het persoonlijke leven van Cage zit. Dat is eigenlijk voor mij het grootste pijnpunt in de film naast het feit dat ik het misschien net wat meer over de top had verwacht allemaal. De actie en het avontuur voelt toch net iets te kleinschalig aan en maakt net te weinig gebruik van het gegeven om lekker compleet los te gaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It's the easiest gig ever, you play yourself."

Het is alweer een aantal jaar geleden sinds ik voor het laatst een film met Nicolas Cage heb gezien en dan nog eens in de bios. Maar dit is zeker een aangename verrassing.

Cage speelt hier een fictieve versie van zichzelf. Hij is aan lager wal geraakt en krijgt niet meer de rollen aangeboden die hem weleens naar de gloriedagen van weleer zouden kunnen brengen. Een makkelijk optreden bij een verjaardagsfeest voor een miljoen dollar lijkt uitkomst te bieden, maar dat pakt totaal anders uit.

Al gauw volgt er een leuke bromance tussen hem en het personage van Pedro Pascal. Het samenspel tussen deze twee is erg aanstekelijk. Dit zorgt voor grappige dialogen en een hoop geslaagde momenten waarin er volop gerefereerd wordt naar het eerdere werk van Cage. De zelfspot ligt er dan ook goed op, waardoor ik geregeld in een deuk lag.

Voor een dergelijk gegeven had ik het alleen wel iets excentrieker verwacht. Nu voelt het meer aan alsof men er niet alles uit heeft kunnen halen; het is veelal kleinschalig gehouden. Er worden weliswaar wat pogingen gedaan, maar de echte gekkigheid à la Cage ontbreekt duidelijk. En dat is best jammer te noemen.

Al met al is 'The Unbearable Weight of Massive Talent' een vermakelijke comedy waarin Cage lekker de draak met zichzelf steekt.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauwtjes.

Leuk idee enzovoort, maar alle lof ontgaat me eigenlijk een beetje. Al sluit ik niet uit dat het gewoon de komedie is hier die niet zo mijn ding is. Niettemin dacht ik wel dat er wat leuke dingen tussen gingen zitten, want een Cage die na al die vreemde rollen nu de rol van zichzelf speelt blijft natuurlijk een briljant gevonden idee.

Ik zie alleen niet echt wat deze film grappiger of beter maakt dan soortgelijke films. De Amerikaanse humor is erg bekend. Een beetje makkelijk, luid en wat flauw. De grapjes zijn niet vervelend en volgen elkaar snel op, maar ik moest eigenlijk nergens bepaald lachen. Daarvoor is het allemaal net wat te kinderachtiger in mijn optiek, sowieso is de film wat minder volwassen ingesteld dan ik had gedacht.

Cage doet het goed, maar dit zijn dan ook de rollen waarin hij echt plezier kan maken. Pascal staat daar tegenover ook goed zijn mannetje en dat zorgt voor een redelijk dragende chemie. Verder wordt er ook wat sentiment in verworven dat alleen niet zo aanslaat. Zeker omdat de personages eigenlijk zover doorgaan in hun eigen, vreemde charme dat de wat subtielere scenes niet echt aanslaan.

Oorspronkelijk wilde ik het vanwege de nog best vlotte regiestijl nog een voldoende geven, maar toen de wat spectaculairdere finale aanbrak besloot ik het toch naar beneden te halen. Je ziet namelijk wel hier dat de regisseur echt voor de komedie is gemaakt en niet voor actie. Erg traag en sloom gemonteerd met stunts die niet echt indruk maken. Ach ja, het is vermaak, maar niet echt beter dan de gemiddelde standaard.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige film die redelijk wegkijkt, maar nergens echt uit de ban springt, nergens echt grappig is, nergens echt verrast. Het is het soort zelfparodie dat iets te veel wil aantonen: zie ons eens lekker zelfparodiërend bezig zijn. Het is dat de acteurs er met zichtbaar plezier in spelen en Cage ook goed in vorm is waardoor de film eigenlijk best goed pruimen is. Maar ik had wel veel meer verwacht. Als je dan toch een soort metafilm wil zien met Cage dan zou ik het briljante Adaptation aanraden. 3,0*.

avatar van Basto

Basto

• 11959 berichten

Vermakelijk, maar niet zo leuk als gehoopt. Zelfs op bepaalde vlakken een vrij ‘normale’ Cage in het licht van zijn laatste films.

Ik ben altijd wel fan van Cage geweest. Al heeft hij ook zijn missers, de laatste tijd was hij enorm goed op dreef. Mijn verwachtingen voor deze meta Cage waren dan ook hooggespannen. In het begin werden die ook wel waargemaakt en ik had de eerste 15 minuten een grote grijns op mijn gezicht. Maar zo halverwege begint de film toch wat te slepen, daar waar het juist steeds surrealistischer had mogen worden van mij. De kant van Being John Malkovich (die nog wel genoemd wordt) of Adaptation gaat het helaas niet op.

Krappe 4* want het is wel een leuke film.

avatar van james_cameron

Het concept van deze film is helemaal geweldig (en die titel!); jammer genoeg is er een nogal flauw verhaaltje omheen verzonnen, waardoor het eindresultaat toch een beetje tegenvalt. Aan Nicolas Cage ligt het in ieder geval niet, die is hier geweldig en volledig in zijn element. Ik had daarom ook wel meer scenes tussen hem en zijn uit de jaren '90 weggelopen alter ego willen zien. Die scenes en een aantal andere meta-momenten zijn hilarisch, maar simpelweg te karig vertegenwoordigd. Te veel tijd wordt gespendeerd aan de langzaam ontluikende vriendschap tussen Cage en Pedro Pascal (hier overigens ook prima) en allerlei vergezochte toestanden rond de CIA.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke film! Grappige scénes en een vermakelijk verhaal. Cage is natuurlijk niet de beste acteur maar de zelfspot kan ik wel enorm waarderen. Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Een dikke voldoende.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Leuk concept, dat zeker voor de nodige luchtige humor en actie zorgt, maar het verhaaltje errond is nogal flauw, wat het geen echte topper maakt, maar gewoon simpele entertainment. Vond Cage wel goed. Een 7/10 lijkt me billijk.

avatar van Alathir

Alathir

Toch één van de grootste helden in de filmgeschiedenis. Hij is echter nog geen filmgeschiedenis maar uiteindelijk je kan niet rond Cage heen. Hij is echt wel een legende in mijn ogen. Ik heb me goed vermaakt met deze toch wel behoorlijk atypische film. Ik kan het eigenlijk met niets vergelijken. Het is grappig, bezit geregeld referenties naar voorgaande films van hem wat wel fijn is als je heel wat gezien hebt van hem. De laatste tijd is Cage meer een soort van cultacteur aan het worden maar hij staat er stilaan weer met boeiendere projecten. Great Job, Nicholaaaaaas Motherf*****kking Cage! Woohoo!

avatar van BBarbie

BBarbie

Op een paar uitzonderingen na (Moonstruck en The Family Man) scoren de films van Nicolas Cage bij mij 2,5* of 3,0*. Deze hommage aan hem doet het niet beter. Ik vind het een onevenwichtige film met hooguit een handvol leuke momenten.

avatar van mrklm

mrklm

Nicolas Cage [Nicolas Cage] is de kritiek op zijn werk beu. Ja, hij won ooit een Oscar, maar in zijn ogen is acteren zijn beroep. Om die reden wil hij dan ook zoveel mogelijk werken en dat resulteert regelmatig in te verwaarlozen B-films, maar ook die zorgen voor brood op tafel. Maar nu zijn relatie met Olivia [Sharon Horgan] en dochter Addy [Lily Mo Sheen] onder druk komt te staan besluit Nicolas een zeer lucratieve klus aan te nemen waar hij eigenlijk weinig zin in heeft: een feestje bezoeken van een rijke miljonair op Mallorca waar hij handjes moet schudden en keuvelen met de gasten. Maar eenmaal aangekomen blijkt dat klant Javi Guiterrez [Pedro Pascal] in de problemen is gekomen vanwege de criminele praktijken van zijn broer [Paco León]. En zo belandt Nicolas Cage in een situatie die zo uit één van zijn recente films zou zijn gekomen. Klinkt misschien als een flauwe zelfparodie, maar het scenario zit verrassend goed in elkaar en lijkt op maat geschreven voor de soms zo geniale Cage die na Pig opnieuw bewijst dat hij met het juiste materiaal nog altijd in staat is om een memorabele rol neer te zetten en een puike film af te leveren.

avatar van The Oceanic Six

Vreselijk vervelende film. Ik kan Cage altijd wel hebben, al behoort hij niet tot mijn favoriete acteurs, maar ik heb zeker wel de nodige goede films van hem gezien. Helaas zijn dat er de laatste 15-20 jaar niet veel, aangezien hij in die jaren werkelijk elke rol aan nam om uit de schulden te komen. Pas de laatste jaren is er sprake van een aardige comeback als gerespecteerd acteur. Maar die status verliest hij bij mij weer rap met dit soort films. Het is satire, een parodie. Geef het een naam, maar ik heb er niet om kunnen lachen en was blij toen het klaar was. Enkele verwijzingen naar Cage zijn oude werk vond ik wel geinig, maar de film lijkt niet zo goed te weten welke richting op moest worden gegaan. Het was voor mij ieder geval het verkeerde pad, al was Cage zelf wel te pruimen, op zijn domme geschreeuw na dan.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke komedie. Het verhaal is best leuk bedacht maar de uitwerking valt behoorlijk tegen. Zeker de eerste helft is ronduit saai. De film komt totaal niet op gang. De zelfspot van Cage is gewoonweg niet grappig. Ook de kolder met Pascal is flauw tot het irritante toe. Tweede helft is een stuk vermakelijker en bevat wat actie. Niet heel spectaculair maar wel wat meer entertainment dan de eerste helft waardoor de film nog net uit te zitten is. Het acteerwerk is verder in orde en visueel ziet de film er goed met mooie settings. 2.0

avatar van scorsese

Goeie film over een acteur met weinig recentelijk succes die een aanbod krijgt op een feestje op te treden. Op zich een simpele actie-comedie, maar met een redelijk originele en leuke draai waarbij Nicolas Cage zichzelf speelt. Dit meta-aspect van de film levert de beste scenes op en had wat mij betreft nog wat prominenter aanwezig mogen zijn. Nicolas Cage is hier op een heerlijke manier NIcolas Cage zoals alleen hij dat kan.

avatar van Fisico

Fisico

Ik kon deze nieuwste van Cage best smaken. Ik heb de indruk dat hij doorheen zijn inhoudsloze films heen is. Fijn dat hij hier de satirische kant opgaat en zijn moeilijke periode min of meer wat heeft verwerkt in deze film. Zelfkritiek en zelfreflectie kan ik vervolgens best appreciëren. Fijn om de werkelijke Cage en het fictieve personage als één geheel te zien in de film. Het heeft misschien wel iets van Jonze's Adaptation. (Film, 2002).

Deze film is echter inhoudelijk een stuk zwakker dan Adaptation. Al bij al stelt het niet zo heel veel voor. Maar ik hou wel van de idee erachter en Cage doet het wederom geweldig. Goede acteur toch wel al zal die nooit in mijn toplijstjes verschijnen.

Leuke ook die verwijzingen naar zijn topfilms. Best geslaagd allemaal, de actie en het entertainment nam ik er met plezier bij.

avatar van blurp194

blurp194

Cage doet een JCVDtje.

De afgelopen 20, 25 jaar is Cage tot wellicht de meest wisselvallige acteur geworden. Veel van wat hij in die tijd heeft gedaan is regelrechte bagger, maar af en toe zit daar toch weer een uitschieter tussen. En nu dan dus deze film, die met veel tamtam en hype wordt gepromote als 'zijn beste werk ooit'.

Maarja het idee was dus niet echt origineel, en de uitvoering is wel okee maar ook niet meer dan dat. Deels omdat de film precies in dezelfde fuik loopt als die Cage aan het begin zelf al noemt, maar ook omdat teveel van de actie er te suf en te slordig uitziet - te weinig budget of te weinig talent.

Redelijk vermaak al met al, maar zeker niet iets speciaals.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een orginele en wel erg leuke film.

Met Nicolas Gage die zichzelf speelt.

En in een avontuur beland.

Alwaar een heel leuk verhaal omheen gebouwd is.

Een rol waarin hij zichzelf op de hak neemt

En in allerlei dol en dwaze situaties beland.

Kolderiek spannend en met aktie en veel humor.

Een kostelijke en bijzondere film.

avatar van ibendb

ibendb

Nick Cage is Nick Cage. En dat is al genoeg reden om u te amuseren met deze film.

Cage en Pascal zijn een geweldig duo met een sublieme chemie. Ik kon uren naar hen blijven kijken. Heb dan ook hier en daar hardop gelachen met hun. Jammer genoeg blijven de billenkletsers ver weg en is er nergens een goeie grap die niet in de trailer te zien was. De trailer heeft echt een verkeerd beeld van de film gegeven.

De vele cameo’s en moppen naar Cage’s filmografie waren grappig en de actie was goed genoeg. Film zoet er goed uit. Kon enkel wat strakker zijn.

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar heb me toch wel wat vermaakt.

avatar van Robson1968

Robson1968

In het begin denk je nog "waar moet dit heen" en zodra je het weet denk ik "hoe krijgen ze het verzonnen", maar in de goede zin van het woord...euh...zin. Ik heb me geweldig vermaakt, met deze aktie-komedie, waarin Cage zichzelf weer eens van verschillende kanten laat zien. Weer een goed stukje promotie en hopelijk komen er snel weer echt goede projecten voor hem. Natuurlijk is het soms "over the top" maar hé, het is een komedie hè. Geweldig genoten.

Wat me wel verbaasd heeft, was de (zeer kleine) rol van Demi Moore. Zou ze ook aan comeback werken, na 6 jaar afwezigheid (Blind 2016)?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Door de briljante en geniale poster (de eerste) had ik veel zin in deze film. Na een half uur moest ik al concluderen dat het wel wat minder scherp en grof is dan het had gekund. Uiteindelijk is het een gezellige film die lekker wegkijkt. Cage en Pascal hebben duidelijk plezier. Ik ken lang niet alle Cage films dus heb ik wellicht veel verwijzingen gemist. De film op zich komt krap aan de 3 sterren, maar acteurs met zelfspot zijn er veel te weinig, daarom 3,5 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You're Nick... . FUCKIIIIIIIIING Cage!”

Een ode aan de Amerikaanse acteur ‘Nicolas Cage’ door middel van een film over ‘Nicolas “Nick” Cage’ gespeeld door ‘Nicolas Cage'. Als die acteur je niet ligt, wil ik je in de tweede zin van mijn mening waarschuwen deze film misschien beter niet aan te zetten. Want je gaat aardig wat ‘Nicolas Cage’ zien in deze film. En ik heb me eigenlijk doodgelachen op sommige momenten, omdat niemand deze film ook maar een beetje serieus neemt. De film is niet altijd even goed hoor, het script wankelt namelijk aan veel kanten en dat is echt een min punt van de film. Toch heb ik me weten te vermaken, en is dit bovenal één van de leukere films die ik dit jaar heb gezien. Ik denk dat, dat vooral komt door zijn spontaniteit die de film kent.

Maar, dan blijft toch voornamelijk de humor wel het gene wat deze film nog wat omhoog lift. De humor was droog genoeg, en ook ‘Cage’ zat er lekker in om zichzelf belachelijk te maken. Qua actie zit de film niet helemaal op zijn plek, ik vond de actie niet altijd geslaagd, zelfs ondermaats wat de film toch wel weer weet te nekken. Hierdoor zijn er ongelooflijk veel en vooral saaie praatscenes warin de film eigenlijk niet echt boeiend kon worden. Dit was leuk op het begin maar, eindigde al gauw als interesse.

De film ging in het begin aardig rap, de ontmoeting met ‘Javi’ was leuk en ook de band die de twee maakte was leuk. Het verhaal werd langzamerhand niet boeiend maar, kende leuke momenten. Neem bijvoorbeeld het moment dat ’Cage' een bepaald goedje in zichzelf schiet en wanneer hij de antidote heeft valt hij uiteindelijk toch in slaap. Alleen die C.I.A. agente zegt daarna ‘Action' en hij wordt wakker, alsof zijn innerlijke acteur toch weer wakker wordt, ik vond dat opzich weer een leuk geintje.

‘Pedro Pascal’ speelt als ‘Javi’ een leuke rol. De drugsbaron wat heel anders oogt, ik vond het wel geinig en hij had een leuke chemie met ‘Nicolas Cage’ samen die zichzelf uiteraard speelt. Zijn grootsheidswaanzin is wel enorm hier, terwijl ik hem zelf helemaal geen fantastische acteur vind. Sterker nog, vroeger in eerdere meningen onder een andere vroegere film van hem heb ik hem zelfs beschreven als slechte acteur. Dit wil ik nou niet echt bepaald zeggen omdat hij echt wel leuke films heeft gemaakt en blijkbaar nog steeds maakt maar, het is wel een acteur waarvan je kan afzien dat hij acteert, dat is zijn manier van spelen maar dat werkt soms wel in het negatieve.

Qua actie viel deze film reuze mee, misschien was hij zelfs wel wat te slap in dit aspect waardoor het wel minder leuk werd. Ik had hier toch echt wel meer van verwacht. Voor als nog is dit best een vermakelijke film geweest zoals ik al zei, helaas in het midden toch wel een in kak moment waar ik de film toch minder boeiend vond, dit was wel echt jammer maar goed, daar zat ik enigszins al op te wachten.

Veel te flauw.

Het lijkt qua niveau bijna een Bassie en Adriaan film, met een relatief ingetogen Nicolas Cage die met zijn gladde Mari van de Ven voorkomen zo door kan naar Hallmark films.

Die Pedro Pascal vind ik maar een matige acteur. Daar had een veel betere en sterkere acteur als tegenspeler van Cage moeten staan.

Het is nog wel enigzins vermakelijk, dit hak-op-de-tak avontuur op een zonnige locatie, maar ik had hier meer van verwacht. Dit had veel meer peper mogen hebben en betere casting. Het had veel meer een satire op Nicolas Cage mogen zijn, ipv deze slappe parodie die nauwelijks een parodie is.

2,5* en dan ben ik mild.

avatar van Q Jones

Q Jones

Dit is toch gewoon een heerlijke film. Ik houd er van. Deed me erg denken aan Jean Claude van Johnson.

avatar van WB

WB

Leuke film. Geen hoogvlieger, maar kijkt wel lekker weg. Cage speelt zichzelf als karikatuur, en is verzot op zijn eigen films en acteerprestaties. Mooi hoe hij zijn eigen carrière op de hak neemt. Vervolgens heb je daar een Pedro Pascal, die momenteel in alle grote producties te vinden is, die een groot fan van Cage speelt. Levert leuke momenten tussen de twee op. De chemie tussen de twee spelers maken de film.

avatar van redfish71

redfish71

Als Nicolas Cage fan is dit een must see. Als film stelt het niet veel voor.

Een eerbetoon aan the man, the legend himself.

Paar keer goed gelachen. Dat een film als deze gemaakt is geworden is op zich al een unicum en dit had ook alleen maar met Nicolas Cage gekund, iemand die zich dusdanig geprofileerd heeft met zijn carrière dat hij verheerlijkt wordt.

Het verhaal van de film zelf is gewoon oppervlakkig, maar er zit een bepaald meta element in over het verhaal dat de 2 willen schrijven, waarbij er toch in het einde actie moet voorkomen. Voor mij had dat niet gehoeven. 3 acts met fanservice was voor mij prima geweest en beter is het er als film ook niet op geworden.

Als je geen fan bent van Cage kun je deze gerust overslaan, want het is eigenlijk gewoon een B film in zijn lange lijst van missers waarin hij gekke bekken trekt om een reactie uit te lokken.

avatar van boemboem27

boemboem27

weet niet of ik hiervan huilen moet of lachen.

regelmatig erg flauw en stompzinnig, af en heeft het een lachje op mijn gezicht getoverd.

de actie was minimaal.

beetje rare film.

misschien aardig als je een fan bent van Nicolas Cage.

kan m echt niet hoger waarderen als een 2.5 ster

avatar van joolstein

joolstein

Eigenlijk is de film niet veel meer dan één lang grap, maar voor Cageliefhebbers is dit absoluut een vermakelijke film. Tja...en treft dat even ik ben een Cage-fan! Best gedurfd ook want een acteur of actrice die zijn of haar carrière en levensstijl belachelijk maakt in een film, er zullen er niet veel zijn! Niet dat dit overdreven goofy werd, neuh, het plot is zelfs veilig Hollywood te noemen, maar de film heeft wel een grote dosis charme. Grijnslachend toekijken hoe de film subtiel en minder subtiel verwijst naar de carrière van Cage, is heerlijk! Met deze film lijkt Cage alle grappen, memes en parodieën die over hem te ronden gaan, te overstijgen. Laat de film dan misschien niet de meest memorabele zijn, het was nog steeds een zeer plezierig filmfeestje én nog maar eens een bevestiging dat Cage (al dan niet door geldproblemen) als acteur zo veelzijdig, dat hij zelfs zelfspot niet uit de weggaat!

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Had er iets meer van verwacht, vooral als komedie…

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Eindelijk Cage nog eens in een betere film gezien Vol humor en actie, al dan niet gespeeld. Aanrader!