• 9.378.789 stemmen

Everything Everywhere All at Once (2022)

Sciencefiction / Komedie | 139 minuten / 151 minuten (verlengde versie)

Genre: Sciencefiction / Komedie

Speelduur: 139 minuten / 151 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Daniel Kwan en Daniel Scheinert

Met onder meer: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu en Ke Huy Quan

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Kantonees

Releasedatum: 19 mei 2022

Plot Everything Everywhere All at Once

"The universe is so much bigger than you realize."

De Chinese immigrante Evelyn poogt haar belastingen in orde te brengen wanneer ze een gek avontuur beleeft. De wereld blijkt in gevaar en enkel zij kan de planeet redden. Ze verkent het universum en ontdekt hierdoor de andere levens die ze had kunnen leiden. Het is maar de vraag of ze in haar missie slaagt wanneer ze het spoor bijster wordt in het eindeloze multiversum.

Evelyn Wang

Becky Sregor

TV Musical - Queen

avatar van Robson1968

Robson1968

Nou... gisteren vol verwachting deze film opgezet. Want als een SF-aktie-komedie oscars krijgt, is dat op zich al heel bijzonder. Met m'n vriendin gekeken, die hele andere humor heeft dan ik heb, maar zowel zij als ik konden weinig lachen. Wat een trubbelige, onrustige en nietszeggende film is dit. Dat Jamie Lee Curtis een oscar heeft ontvangen, kan ik nog ergens wel begrijpen, maar dan snap ik niet dat ze er niet meer heeft ontvangen, als dit de maatstaf is.

Uiteindelijk de film van 75 minuten afgezet en Beast opgezet. Die film zou eerder oscars moeten krijgen dan dit gedrocht.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Ik snap niet wat daar goed aan is en dan nog 7 Oscars gekregen ? Bar slecht. De slechtste film die ik ooit heb gezien.

avatar van horizons

horizons

Een oscar winnen is niet goed voor de gemiddelde waardering van een film.

avatar van Serpicos

Serpicos

Het is maar hoe je het bekijkt

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film is geen cent waart

Alittleromance schreef:

Deze film is geen cent waart

Ja, dat had je al gedeeld. Nog wat inhoudelijks te melden over de film?

avatar van horizons

horizons

Alittleromance schreef:

Humor, visuele aspect, acteren, actiescenes, leuk verhaaltje.

Laat ik het zo zeggen: dit is een flitsender multiverse dan het marvel multiverse.

avatar van Kevinmastah

Kevinmastah

Na de oscar uitreiking van afglpn week deze EEAAO opgezet.
Deze EEAAO heeft 7 oscars mogen ontvangen……………..
Zojuist deze film gezien in 1 zit.
Respect voor mij, dat ik dit in 1 zit heb afgekeken. Duurde zeker een uur te lang allemaal.

Aziatisch gezin werkt in een wasserette, man wil scheiden, dochter is lesbisch, opa is van oudere generatie en zal dit waarschijnlijk niet begrijpen/accepteren.
Wat een chaotische vage film, al die aaneenschakeling van geografische vecht scenes werd ik op gegeven moment wel beu.
Temporiseren mist in deze film.

Onvoorstelbaar dat deze film meer oscars heeft mogen ontvangen dan
TOP GUN Maverick.

Al zullen de meningen daarover verdeeld zijn.

Nee dit was niks voor mij.

Enige pluspunt voor mij is dat het acteren wel ok was.

2,5 / 5
5,5 / 10

Dan ben ik nog mild.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Ik ben denk te nuchter voor deze film - zowel letterlijk als figuurlijk. In het begin vond ik het wel interessant, maar al gauw ontspoorde de boel totaal. Niet mijn humor. Raar doen om het raar doen. Typisch wel weer dat dit dan Oscars wint.

Het enige leuke waren de vechtscènes, maar als je een high paced martial-arts-films wilt zien, kun je beter gewoon The Raid opzetten. Dan heb je niet van die vage nietszeggende bullshit ertussen zitten.

Na anderhalf uur boeide me het totaal niet meer wat er gebeurde met de personages, en na nog een tijdje doorzetten - de 3e akte was net begonnen; ik dacht: nu komt het - was de film opeens afgelopen. Prima. Lekker naar huis en snel vergeten.

Bij de ondertiteling werd er wel ingepunt maar niet uitgeput. Storend en achterlijk. In de trailer was dat ook zo, misschien was dat een voorteken.

avatar van De filosoof

De filosoof

De aanhoudende stroom van eenzelfde soort negatieve reacties op deze film - mede doordat de film wegens het winnen van Oscars een publiek aantrekt die het denk ik anders niet zo snel had getrokken - gaf me afgelopen vrijdag dus de aanleiding een stukje over dit soort films te schrijven en waarom ze bij velen irtritatie opwekkken:

Postmoderne films - Film: Genres en landen - filmforum - moviemeter.nl.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vol met technische truckjes, en een origineel script, dit sprak me ook wel aan. Wel een hele drukke film, en snelle beelden, daar werd ik soms wel moe van.

avatar van jorrit3

jorrit3

Wat een drama, en dan heb ik toch genoeg postmoderne films gezien het afgelopen jaar met vreemde en onvoorspelbare plotwendingen, helemaal geen plot en lekker veel onzin.

Godard, Lynch en Arronofsky werden in het zonnetje gezet hier in Haarlem, vooral The Fountain van de laatste deed wel beetje aan deze flauwekul denken. Maar daar bleef je tenminste een minuut of tien in hetzelfde universum hangen.

Ik word oud.

avatar van starbright boy

Alsof Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Matrix een baby hebben gekregen met ADHD. En dan grappig. Ofzo.

Vooral een film die het eerste uur leuk is als het uitgangspunt wordt neergelegd leuk is. Maar mijn issues zitten vooral tegen het einde of liever gezegd : De eindes. De film melkt dat enorm lang uit en ik begon de film echt beu te raken. Tegen het einde van de film was het ritme volledig uit de film.

Grappig is dat de film een concept heeft waar je letterlijk alle kanten mee op kan. En dit is ook een ideetjesfilm van twee filmbuffs die jarenlang coole ideeën hebben opgeschreven en die krijg je dus voor je kiezen.

Overigens is dit absoluut niet een typische Oscarfilm. Zowel stilistisch als qua toon heeft het echt nauwelijks overeenkomsten met eerdere beste film winnaars. Onbegrijpelijk dat sommige mensen dat hier beweerden

avatar van Michel 147

Michel 147

Geachte leden, ik heb net de film 'Everything Everywhere All At Once' gezien en was verbaasd dat deze film hier zo goed beoordeeld werd.

Ik vond de film zo slecht dat ik na 5 minuten naar buiten wou gaan; deze film heeft zo een hersenloze inhoud dat je er ambetant van word, dus nul inhoud, is een ramp voor mensen die hooggevoelig zijn en is de allerslechtste film die ik ooit in mijn leven gezien heb.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Er is blijkbaar ook een extended version (151 minuten) van deze film. Die draait komende donderdag (23 maart) in elk geval in Arnhem.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Graaf Machine schreef:

Deze heb ik afgelopen weekend gezien en is inhoudelijk niet anders, het begin heeft een korte introductie van de regisseurs en aan het einde is er een blooper reel toegevoegd.

Michel 147 schreef:

Speciaal hiervoor geregistreerd? Wat is er zo hersenloos aan dan? Het heeft meer verhaal en boodschap dan de gemiddelde blockbuster anders hoor? En hoeveel films heb je in je leven gezien dat dit het allerslechtste ooit voor je is?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

catdog schreef:

Ik dacht net hetzelfde. Vreemde binnenkomer hier.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Michel 147 schreef:

Ik vond de film zo slecht dat ik na 5 minuten naar buiten wou gaan; deze film heeft zo een hersenloze inhoud dat je er ambetant van word.

Ach ja, de eerste vijf minuten waarin de hoofdpersonages worden geïntroduceerd terwijl ze belastingaangiftes en avondeten bespreken. De ironie hier dat een aantal mensen de film te "druk" vonden maar niet het geduld konden opbrengen om de eerste vijf minuten door te zitten. Dan is er eerder wat met jou aan de hand dan andersom.

henrygreenways

Hoeveel oscars ? 7 dat zijn er 7 teveel!

avatar van stefan dias

stefan dias

henrygreenways schreef:

Hoeveel oscars ? 7 dat zijn er 7 teveel!

Hoeveel argumenten had je waarom je dit bagger vindt? 0! Dat zijn er 7 te weinig.

Ik heb geen probleem met het feit dat mensen dit slecht vinden en zeker niet met de de mesen die dit slecht vinden, maar ik mees alleen maar 'bah', 'boeh', 'awoe' en 'slécht'… maar argumenteren, ho maar.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Wat mij betreft terecht hoor die Oscar(s). Normaal associeer ik die beste film altijd een beetje met zielige drama's als Driving Miss Daisy, Rain Man, Kramer vs. Kramer en aanverwanten. Maar goed er zijn de afgelopen jaren meerdere toch iets verrassender films gekozen. Hele leuke film dit, probeer niet te veel te gaan zitten nadenken over in welk universum je zit, lekker over je heen laten donderen, zitten ook nog wat grappige filmverwijzingen in en zo. Toch iets minder origineel dan verwacht Tarantino, de Wachowski zusjes, die film met Jim Carey en die andere met Jet Li. Voornamelijk Asian Americans in de belangrijke rollen. Onze European Americans moeten het hier doen als belastingambtenaar e.d..

stefan dias schreef:

Na het zien van meer dan 8000 films was dit eerste keer dat ik uit de zaal liep en met mij zeer velen!!

henrygreenways schreef:

Maar nu geef je nog steeds geen argument wáárom. Daar zijn we benieuwd naar. Als je meer dan 8000 films gezien hebt, wát is het dan precies aan deze film dat je dit specifiek zo verschrikkelijk vind?

catdog schreef:

Als je lid bent van Horrorweb en pas 30 bent, dat verklaart alles !!

avatar van Fisico

Fisico

Ik heb na zes maanden gisteren de film herbekeken. Ik was gewoon benieuwd wat ik gemist had bij de 1e kijkbeurt, zeker bij zoveel lof bij diverse FF. De waardering is ook wat gestegen, maar geweldig zal ik hem nooit vinden.

Sowieso is de boodschap achter de film me wat duidelijker geworden, maar de uitwerking ervan is minder mijn ding. Veel poeha en visual effects die minder aan mij besteed zijn. Ik bleef het erg druk en chaotisch vinden. Dat Yeoh goed acteert, kan ik inkomen, maar ik had persoonlijk niet het waw-effect.

henrygreenways schreef:

Als je lid bent van Horrorweb en pas 30 bent, dat verklaart alles !!

Ik snap niet wat je hiermee bedoeld? Ik ben oprecht benieuwd naar waar het met deze film bij je misloopt, dat kun je toch wel beargumenteren?

avatar van Lennert

Lennert

catdog schreef:

Ik denk dat een 'okay boomer' hier gewoon eigenlijk het beste antwoord is, al zou je een grap over zijn leeftijd (69) kunnen maken

avatar van Nosje

Nosje

stefan dias schreef:

En zoals te verwachten staat een keur aan superieure filmkenners elkaar te verdringen om uit te spuwen hoe onterecht dit 'gedrocht' bekroond is.

Oh daar komt de “intelligente” filmkijker weer om de hoek kijken om het domme klootjesvolk op zijn plaats te zetten. Applaus voor jezelf.

avatar van stefan dias

stefan dias

Nosje schreef:

Ik herhaal: Ik heb geen probleem met het feit dat mensen dit slecht vinden en zeker niet met de de mensen die dit slecht vinden, maar ik lees alleen maar 'bah', 'boeh', 'awoe' en 'slécht'… maar argumenteren, ho maar.