• 9.380.139 stemmen

Everything Everywhere All at Once (2022)

Sciencefiction / Komedie | 139 minuten / 151 minuten (verlengde versie)

Genre: Sciencefiction / Komedie

Speelduur: 139 minuten / 151 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Daniel Kwan en Daniel Scheinert

Met onder meer: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu en Ke Huy Quan

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Kantonees

Releasedatum: 19 mei 2022

Plot Everything Everywhere All at Once

"The universe is so much bigger than you realize."

De Chinese immigrante Evelyn poogt haar belastingen in orde te brengen wanneer ze een gek avontuur beleeft. De wereld blijkt in gevaar en enkel zij kan de planeet redden. Ze verkent het universum en ontdekt hierdoor de andere levens die ze had kunnen leiden. Het is maar de vraag of ze in haar missie slaagt wanneer ze het spoor bijster wordt in het eindeloze multiversum.

Evelyn Wang

Joy Wang / Jobu Tupaki

Waymond Wang

Gong Gong

Deirdre Beaubeirdre

Becky Sregor

TV Musical - Queen

jacobine_rodijk schreef:

Morbius mocht inderdaad Beste Film winnen.

Alleen al omdat ie van Marvel is

jacobine_rodijk schreef:

Morbius mocht inderdaad Beste Film winnen.

mcdaktari schreef:

Ik zal het nog een keer zeggen, als je wat ouder bent kom je er nog wel op terug. Maar ik weet ook heel goed dat jij dat never nooit toe zult geven. En wat betreft Kill Bill, als je de moeite neemt om te kijken hoe die film wereldwijd scoort, dan zul je zien dat het zo gek nog niet is dat ik die terrecht in mijn top 10 heb staan.

Ja hoor tuurlijk kom ik er op terug maar niet heus

Alleen al omdat ie van Marvel is

Lekker min hoe je doet

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Marvel/Dc schreef:

En mijn vader die staat ook op mm en die heet teigertje en die geeft 3 dubbel zoveel hahahahaha

Ik dacht dat Teigertje je moeder was.

Maargoed, smaak is subjectief. De één kan enkel genieten van McDonalds en de ander geniet enkel van sterrenrestaurants. De liefhebber van de een heeft dikwijls totaal niks met de ander.

Zo weet je van Marvel precies wat je voorgeschoteld krijgt, blijft het altijd netjes binnen de lijntjes en riekt het naar massaproductie (McDonalds). De sterrenrestaurants staan er meer om bekend dat ze creatief experimenteren met het gehele (smaak)pallet en veel kunst en kunde in hun producten verwerken. Daardoor wijkt het vaak ook af van de bekende wegen en zijn er veel mensen die daar niet voor open staan. Die willen gewoon hun simpele hamburger met franse frietjes.

Uier schreef:

Ik dacht dat Teigertje je moeder was.

Zo weet je van Marvel precies wat je voorgeschoteld krijgt en blijft het altijd netjes binnen de lijntjes (McDonalds) en staan de sterrenrestaurants er om bekend om creatief te experimenteren met het gehele (smaak)pallet.

Hahahahaha teigertje is niet me moeder maar me vader dat hebben er meer gedacht

En wat een fantastische reactie dat heb je mooi gezegd helemaal met je eens !

avatar van Theunissen

"Morbius" is overigens ook twee keer in de prijzen gevallen, namelijk de "Golden Raspberry" voor "Worst Actor" (Jared Leto) en "Worst Supporting Actress" (Adria Arjona). "Morbius" was ook genomineerd voor "Worst Picture", "Worst Director" en "Worst Screenplay".

Ach ja, maar dat zijn ook prijzen he

Ach ja, maar dat zijn ook prijzen he

Het was ook als sarcastisch bedoeld.

avatar van Kondoro

Kondoro

Jammer genoeg ik van sommige leden op MovieMeter geen eigen mening mag hebben

Een eigen mening mag altijd. Maar je kunt best reactie verwachten als je, je zo uitspreekt.

Kondoro schreef:

Ik heb alleen een recensie geschreven en daar zijn blijkbaar veel meningen op

En dat mag

Morbius is een meesterwerk volle 5 vind ik dan

Maar everything everywhere all at once vind ik zoooooo slecht niet te doen

Morbius is een meesterwerk volle 5 vind ik dan

Maar everything everywhere all at once vind ik zoooooo slecht niet te doen

Van mij mag je "Morbius" rustig een meesterwerk vinden, maar de realiteit ligt denk ik toch iets anders (dat bewijzen ook de "Golden Raspberry Awards"). Het is ook niet een film die ik niet zou willen zien (zal ik waarschijnlijk net zo slecht vinden als "Venom (2018)").

"Everything Everywhere All at Once (2022)" heb ik overigens ook niet gezien, maar daarbij deel ik waarschijnlijk wel je mening, want dit lijkt me ook niet bepaald een film voor mij.

Theunissen schreef:

Nou ik respecteer je mening maar geef morbius op een regenachtige zondag een kans en misschien je toch aangenaam verrast ben want ik vind hem fantastisch en er zijn er meer die 5* geven

avatar van horizons

horizons

Marvel/Dc schreef:

Ben echt wel iemand die graag superhelden films kijkt, en film als Venom scoort bij mij bijvoorbeeld wel hoog, maar Morbius was echt heel erg slecht

Op alle vlakken. Mag niet eens de veters strikken van Everything everywhere all at once.

avatar van martijnk

martijnk

Haha 7 Oscars voor dit gedrocht wat je niet eens een film kunt noemen. Je kunt beter Chuck Norris overladen met Oscars dat is nog geloofwaardiger.

martijnk schreef:

En de Oscar voor beste "baard" gaat naar ...

Theunissen schreef:

Het was ook als sarcastisch bedoeld.

Euh ja, dat had ik wel door hahaha

avatar van Basto

Basto

• 11969 berichten

tarzanneke schreef:

Zoals zo dikwijls bij oscarwinnaars is ook dit misbaksel niet om aan te zien.

Er gebeurt niks en het gaat over niks.

Dat zegt meer over jou en wat jij eruit haalt, dan over de film.

De gaat weldegelijk ergens over. Je zou eerder moeten stellen dat die wat te veel hooi op de vork neemt.

avatar van Basto

Basto

• 11969 berichten

Jammer genoeg ik van sommige leden op MovieMeter geen eigen mening mag hebben

Tuurlijk mag je een eigen mening en smaak hebben. Hoop wel voor je dat die zich nog verder gaat ontwikkelen.

horizons schreef:

Dat is jouw mening ik zie dat anders

Basto schreef:

Dat kan ik ook van een ander zeggen.

Maar ik weet je het goed bedoeld

avatar van Frank1911

Frank1911

Poeh, dat viel enorm tegen. Wat voor statement wil men maken door deze film een oscar te geven? Echt zonde van de tijd om naar te kijken.

avatar van stefan dias

stefan dias

En zoals te verwachten staat een keur aan superieure filmkenners elkaar te verdringen om uit te spuwen hoe onterecht dit 'gedrocht' bekroond is.

avatar van jantjec1

jantjec1

Gisteren gezien met veel spijt.

Verhaal was moeilijk te begrijpen, net zo moeilijk te begrijpen waarom deze film überhaupt een Oscar verdient!

Als er al humor was, dan was het gewoon boers... Duurde ook veel te lang, 139 minuten om precies te zijn.

avatar van pampelonne

pampelonne

Niet mijn ding.

ben gaan kijken, omdat de film oscars heeft gewonnen.

maar dat vind ik een beetje onbegrijpelijk.

de humor volg ik ook niet.

avatar van Noodless

Noodless

Ik ga zeker deze film bekijken en niet omwille van de Oscars. Eigenlijk vind ik het tof dat dit soort films ook prijzen kunnen winnen tegenover de typische dramatische Oscarfilms waar één of andere acteur/actrice een bijzondere rol speelt. Dat het niet je ding is, wil niet zeggen dat de film geen Oscars mag winnen.

avatar van Nosje

Nosje

Nou, dat was me een heel circus. Had er veel van verwacht maar viel me erg tegen. Heel knap gemaakt maar absoluut niet mijn ding. Het ging maar door en door. Een paar leuke momenten maar ook heel veel onzinnig gedoe. Had van mij geen oscar gekregen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Had hem de avond voor de Oscaruitreiking opgezet, nadat ik het eerder in de bioscoop niet aandurfde omdat ik verwachtte het te druk te vinden. Nu, dat laatste viel op zich nog wel mee. Vooral de eerste anderhalf uur vond ik eigenlijk prima en best vermakelijk. Echter het struikelblok van Everything everywhere all at once voor mij is dat het onderliggende familiedrama totaal oninteressant is. De moeder, de dochter, de vader en de echtgenoot, wat een suf en uitgekauwd narratief. Het lot van de personages kon mij daarom nauwelijks boeien en als dan in het laatste uur de gekkigheid zich blijft opstapelen, met die tenenkrommende hotdog-vinger scenes als dieptepunt, dan ben je mij kwijt. (Daar tegenover staan die steen scenes, dat was wel echt grappig. Hoewel het natuurlijk een zwaktebod is dat je in een zogenaamd multiversum telkens gewoon dezelfde personen hebt bij elkaar. Maar goed, anders wordt het voor een film wel heel moeilijk om z'n publiek te binden.) Een ander kritiekpunt is het gebrek aan sfeer in de meeste werelden, met als uitzondering de scenes als kung-fu steracteur. Al met al een aardige eerste helft en een film waar het maakplezier van af spat, maar in mijn ogen is Everything everywhere all at once slechts half geslaagd.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Wat een draak van een film, deze film is geen oscar waard.