• 9.377.366 stemmen

Geregisseerd door: Tobias Leo Nordquist

Met onder meer: Ola Rapace, Ida Engvoll en Peter Viitanen

Gesproken taal: Zweeds

Plot Vitt Skräp

In zijn zoektocht naar verzoening met zijn verleden, komt Sami terecht in een kleine gemeenschap waar hij Kim ontmoet. De twee komen in contact met de plaatselijke gangster Gubben, die samen met zijn twee zonen Conny en Kenneth een schijnbaar geraffineerd methamfetamine-imperium runt. Aanvankelijk heerst er rust en vrede, maar wanneer er zonder toestemming van Gubben drugs in de wijk beginnen te circuleren, richt de aandacht zich op nieuwkomer Sami, die beseft dat hij zich in een gevaarlijke situatie bevindt. Om levend te kunnen ontsnappen moet hij snel een plan bedenken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van SaintNick

SaintNick

Als ik zo de External Reviews via IMDB lees (tegenwoordig via All Topics icoontje), is dit er eentje om over te slaan.

avatar van AniSter

AniSter

SaintNick, ja en nee. Ik vond de amusementswaarde wel redelijk, maar als je naar het plot en naar de vertolking hiervan kijkt, dan is het net als zat ik naar een Amerikaanse film te kijken. Dus de Scandinavische eigenheid vond ik ver te zoeken in deze film. Als kettingroker kom je in ieder geval helemaal aan je 'trekken' met deze film: 107 minuten reclame voor de sigarettenindustrie... ook weer Amerikaans. Mocht je een typisch Scandinavische film verwachten dan is inderdaad mijn advies: overslaan.

avatar van schumacher

schumacher

Speciaal filmpke maar het kon er nog net mee door voor mij, ik heb me niet zitten vervelen hetgeen ik bv gisteren bij the matrix 4 wel heb gedaan en dat is dan een blockbuster. Tja...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niet helemaal duidelijk waar de film heen wil