• 158.104 films
 • 9.638 series
 • 28.767 seizoenen
 • 607.393 acteurs
 • 353.049 gebruikers
 • 8.844.940 stemmen
Avatar
 
banner banner

Spider-Man: No Way Home (2021)

Actie / Avontuur | 148 minuten / 158 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 148 minuten / 158 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jon Watts

Met onder meer: Tom Holland, Zendaya en Benedict Cumberbatch

IMDb beoordeling: 8,2 (831.730)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 8 september 2022

Plot Spider-Man: No Way Home

"The Multiverse unleashed."

Nu de ware identiteit van Spider-Man is prijsgegeven, kan Peter zijn normale leven niet langer meer scheiden met dat van zijn rol als superheld. Hij schakelt vervolgens de hulp van Dr. Strange in om dit alles ongedaan te maken. Dit brengt echter enorme risico's met zich mee, waarbij hij gedwongen wordt te ontdekken wat werkelijk nodig is om Spider-Man te zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Peter Parker / Spider-Man

Michelle 'MJ' Jones

Stephen Strange / Doctor Strange

Harold 'Happy' Hogan

Max Dillon / Electro

Norman Osborn / Green Goblin

Dr. Otto Octavius / Doctor Octopus

Eugene 'Flash' Thompson

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4272 berichten
 • 1988 stemmen

Een fan-service eerste klas, maar wie maalt erom? Dit is puur genieten. Een geweldig weerzien met allemaal oude helden en slechteriken.

Het geval wil dat ik met mijn vrouw, toen vriendin, bijna 20 jaar geleden op ons tweede afspraakje de eerste "Spider-Man" film keek. Hoe mooi is het dan om dit een bruiloft, drie kinderen en een hypotheek later weer terug te zien?

Het plot zit natuurlijk niet altijd even logisch in elkaar maar dat hoort nou eenmaal zo bij films die gaan over tijdreizen en toverspreuken. Ook is het jammer dat Doctor Strange een beetje een deus-ex-machina superheld is geworden, die vaak allerlei dingen kan terugdraaien of oplossen die andere helden niet voor elkaar krijgen.

Wat ik opvallender vond, was dat Strange een cellencomplex had gebouwd voor boeven, zonder een plee op de cel. Sowieso vraag ik me af hoe het eruit ziet als Dr. Octopus moet schijten. Hij kan in elk geval wel makkelijk zijn reet afvegen met die vier tentakels.

Zendaya, het meest over het paard getilde acterende modelletje van deze eeuw, heeft zowaar wat acteerlessen gevolgd en is wat minder houterig dan in de vorige delen. Prima!

Het is ook opmerkelijk hoe Tom Holland is gegroeid is zijn rol, temidden van al die andere helden en schurken staat hij zeker zijn mannetje. Tijdens zijn eerste optreden als Spider-Man vond ik hem maar niets, maar ondertussen is hij wel de beste die we hebben gehad.

De film bevat ook verwijzingen naar Marvel-series (Daredevil o.a.) die me niet interesseren. Ik vind dat een beetje teveel van het goede. De films komen al in zo'n enorme sneltreinvaart op je af, dat ik me niet ook nog hoef onder te dompelen in een serie. Sowieso krijg je dan teveel geforceerde diepgang in verhalen en dialogen, wat bij films gebaseerd op stripboekjes natuurlijk louter komisch is, want superhelden hebben nou eenmaal heel weinig diepgang.

In die zin is de allerbeste grap in de film een dialoog tussen Electro en Sandman:

"I fell into a pool with electric eels."

- "I fell into a hadron collider".

"You gotta be careful what you fall into".

Een hilarische meta-grap die onbewust onderstreept wat voor stupide eenheidsworst die strips eigenlijk zijn: booswichten zijn vaak niet in- en inslecht, maar bijna altijd door omstandigheden zo geworden. En het lijkt ook allemaal op elkaar.

Al met al prima vermaak, op het laatst vloog het wel wat uit de bocht en werd het me allemaal een beetje te ADHD. Desalniettemin een heerlijke trip down memory lane.

4 sterren


avatar van scorsese

scorsese

 • 11445 berichten
 • 10004 stemmen

Goeie film waarin de identiteit van Spider-man niet langer een geheim is voor de wereld. Het verhaal gaat direct verder waar de vorige film ophield. Een onverwachte verrassing waarbij de eerdere Spider-man reeksen op een leuke manier hun intrede doen in deze film (alhoewel het ook wat gemakkelijk is). Een goeie balans tussen actie, humor en avontuur. De lange speelduur speelt voornamelijk tegen het einde parten.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 58193 berichten
 • 3834 stemmen

Captain Pervert schreef:

Wat ik opvallender vond, was dat Strange een cellencomplex had gebouwd voor boeven, zonder een plee op de cel. Sowieso vraag ik me af hoe het eruit ziet als Dr. Octopus moet schijten. Hij kan in elk geval wel makkelijk zijn reet afvegen met die vier tentakels.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4272 berichten
 • 1988 stemmen

Ik wil graag nog even van mijn zendtijd gebruik maken om de fenomenale Willem Dafoe een pluim te geven. Want man, wat was hij sensationeel goed. De meest schizofrene mafklapper in de geschiedenis van bewegend beeld. Heerlijk.

Het helpt ook wel een beetje dat hij me continu aan Hans Teeuwen deed denken.


avatar van macrobody

macrobody

 • 2017 berichten
 • 1674 stemmen

Denk dat ik spider-moe ben. Vond er niet veel aan. Veel te veel personages op de kop getikt die dan allemaal ook wat zendtijd moeten krijgen. Dat maakt het voor mij veel te chaotisch. Het verhaal vond ik wel beter dan vele andere spider-mans.


avatar van Gast601

Gast601

 • 20 berichten
 • 35 stemmen

Fantastisch film, nostalgie, leuke verwijzingen naar eerdere Spiderman films. Heb me prima vermaakt.


avatar van Marvel 14

Marvel 14

 • 29 berichten
 • 922 stemmen

Spider-Man No Way Home wat een film de aller beste Spider-Man film ooit kan niet beter !

Spider-Man Homecoming en Spider-Man Far From Home zijn al de volle 5 sterren maar deze is wel zo bijzonder

Tom Holland is weer geweldig als Spider-Man

En Zendaya speelt ook weer leuk als MJ

En geweldig weer Tobey Maguire en Andrew Garfield terug te zien als Spider-Man

En ook waanzinnig Green Goblin Doctor Octopus Sandman Lizard en Electro in één film samen te zien

En Benedict Cumberbatch en Benedict Wong zijn ook weer fantastisch !

De hele film is gewoon zo perfect

Nu hopen op weer een vervolg !

De volle 5 sterren


avatar van teigertje

teigertje

 • 1420 berichten
 • 2639 stemmen

Volledig mee eens


avatar van Noodless

Noodless

 • 8774 berichten
 • 5670 stemmen

Beste film in de reeks Spiderman met Tom Holland. Toch blijf de voorkeur voor Andrew Garfield en zeker voor Tobey Maguire. Toegegeven, de associatie Tom Holland met Spiderman voelt nu wel beter aan, maar dat zal ook wel liggen aan The Avengers waardoor je toch wat meer vertrouwd geraakt aan zijn naïeve, speelse karakter. De luchtigheid in zijn vertolking wordt een minder obstakel dan voorheen en om Andrew hier terug te zien maakt het ook al wat vager qua verhoudingen tussen elkaar want qua gevoel geeft hij ook een rare indruk als Spiderman.

Deze film heeft toch wat meer positieve punten dan de vorige twee delen. Om te beginnen heeft het verhaal een mooie insteek met de verschillende werelden die Dr. Strange creëert door onbezonnen beslissingen van Spiderman. Zo krijgen we een fascinerend weerzien van Green Goblin Doctor Octopus, Sandman, Lizard, Electro en natuurlijk ook de twee andere vertolkingen van Spiderman, nl. Andrew Garfield en Tobey Maguire. Daarnaast zijn er ook heel wat leuke effecten en knappe actiescènes gecombineerd met wat humor en sentiment. 7/10


avatar van eduard

eduard

 • 289 berichten
 • 229 stemmen

Ik had me erop verheugd, maar die latere spidermans komen niet op tegen de eerste 3 met Toby Maguire vond ik practig.

Maar nu met al die andere karakters overdreven en ook niet meer leuk.

Ik denk dat dit voor mij het einde is om nog naar die suoerhelden te kijken het is The Over Done waarbij het verhaal geen verhaal meer is maar chaos.

Ik heb Batman nog in de wachtrij, maar ben bang dat het daar ook een rotzooitje is.

Maar ga toch kijken en hoop dat het leuk en spannend is.


avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

 • 1218 berichten
 • 425 stemmen

Vanaf 8 september draait Spider-Man: No Way Home: The More Stuff Version in de Nederlandse bioscopen. Ook in Dolby Cinema en 4D.


avatar van johan_sb2

johan_sb2

 • 269 berichten
 • 2445 stemmen

Mja. Teveel karakters, CGI en slappe humor. De formule van Marvel is ver, heel ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Spiderman was het enige wat nog enigszins leuk was. Maar na deze film gezien te hebben. Meer van hetzelfde. Geen ziel. Geen emotie, al doen ze nog zo hun best.

En ze zijn nog niet klaar als ik de credits zie.


avatar van The Brain

The Brain

 • 239 berichten
 • 250 stemmen

Marvel begon ooit als uitgever van comics, Amerikaanse stripverhalen met meestal superhelden in de hoofdrol. De laatste jaren worden we overspoeld met een reeks films en worden er steeds meer fantastische figuren verzonnen. Met behulp van computers CGI lijken de mogelijkheden onbeperkt. Ik krijg steeds meer het gevoel naar een computer-game te kijken i.p.v. naar een speelfilm. Stripboeken scheppen ook een fantasiewereld en daarin is met behulp van je eigen fantasie van alles mogelijk. De laatste Marvel films doen geen enkel beroep op je fantasie of denkvermogen, geheel in de trend die de laatste jaren aan de gang is waarbij de jeugd de hele dag naar Tik-Tok zit te kijken, voorgekauwd vermaak.

Het is prima dat er dit soort films worden gemaakt, blijkbaar is er een groot publiek voor. Ik hoop alleen niet dat dit de nieuwe standaard wordt.


avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

 • 1483 berichten
 • 2231 stemmen

hmmm deze versie wekte juist irritatie op bij mij. Waarom ga je ze redden? Ze hebben in een ander leven zoveel mensen vermoord en toch dat morele gedoe. You made the bed now lay in it wat mij betreft.

Zendaya acteert nog steeds erg houterig en zijn beste maatje is gewoon irritant.


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3151 berichten
 • 3640 stemmen

Heerlijk popcornvermaak. De makers trekken alles uit de kast om de echte Spiderman-fans te pleasen. Zo komen er allerlei bekende gezichten uit eerdere Spiderman-films opdraven. Heb me kostelijk vermaakt met deze film, die gevoelsmatig de cirkel rond maakt in het Spiderman-universum, al is er natuurlijk altijd weer een opening voor een vervolgfilm. 3,5 Ster.


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 13160 berichten
 • 1873 stemmen

Wat niet voor de film spreekt, is dat de interviews met Holland, Zendaya en Batalon, een stuk leuker zijn dan wanneer je ze in Spider-Man samen ziet. Verder nogal wisselend niveau, in het begin vond ik er weinig aan, maar dat gevecht tussen Spider-Man en Doctor Strange is wel tof en ook de oudere Spider-Mans voegen zeker wat toe (vooral Maguire). Mooi einde ook, wat het klein houdt. Zeker dus niet het slechtste uit de Marvel-stal maar ook niet echt een topper.


avatar van ROX

ROX

 • 48 berichten
 • 711 stemmen

Net de extended edition bij Pathé in 4XD gezien: wat een bioscoopervaring, al lang niet meer zo genoten van bioscoop spektakel en wat heerlijk met al die oude villains: Willem Dafoe blijft tocht de mooiste boef. WauW!


avatar van ibendb

ibendb

 • 3720 berichten
 • 2183 stemmen

Mijn kindertijd in een film gedraaid.

Hoe geweldig was het om Garfield, Maguire en Holland samen te zien. Alleen dat was al is de lange zit waard.

Dafoe glanst als Osborn en Molino voelt zo goed aan in deze film. Enkel Jamie Foxx vond ik niet zo overtuigend. Zijn story-arc was wat te oppervlakkig imo.

De film heeft prachtige shots, vette actie en een emotioneel geladen einde.

4,5* want ook dit is ware cinema.


avatar van Ste*

Ste*

 • 1925 berichten
 • 1255 stemmen

Ik heb Far From Home maar overgeslagen, en volgens mij heb ik daar plottechnisch ook weinig aan gemist als voorloper voor dit deel. Deze vond ik wel weer prima. Het verhaal is allemaal niet uitgebreider of ingewikkelder dan nodig, ondanks dat het gaat over de multiverse. Ik vind Dr. Strange ook altijd wel een leuk personage en zijn speciale krachten leveren altijd spectaculaire beelden en scènes op.

Ik ben geen echte Spider-Man kenner, ik heb één film met Andrew Garfield gezien, die met Tobey Maguire niet. Voor mij betekende het dan vast ook minder dat ze allebei meededen dan voor de echte fans en kenners, maar alsnog waardeer ik het altijd wel als een film zelfbewust en meta is. Ik neem aan dat dat hele stuk over waar het spiderweb uitkomt bij Toby Maguire-Spider Man iets is wat onder de kenners een ding is wat nu komisch terugkwam, en dat vond ik alsnog allemaal wel vermakelijk. Ik vond dat eigenlijk leuker dan alle gevechten. De meeste van de schurken kende ik niet echt (meer), dus dat moest ik verder allemaal maar voor kennisgeving aannemen. Soms wat te lang, verder wel gewoon prima vermaak.

Kleine 4*


avatar van Rodger

Rodger

 • 1652 berichten
 • 1618 stemmen

onverwacht toch een zeer goed vervolg op alle andere delen, en dat is wat mij verrast.

goede actie, humor, en drama.

3.5 ***


avatar van Basto

Basto

 • 9658 berichten
 • 6700 stemmen

Deze stond op Netflix en omdat ik veel las dat mensen het de beste Marvel film vinden toch maar gekeken al ben ik zelf geen Marvel of Spiderman fan.

Ik snap wel waarom fans dit waarderen met een reünie van oud gedeinden, maar vond het zelf toch weinig boeiend. Meest aantrekkelijk is de wereld van Dr. Strange. Mooie visuals. Nadeel van zijn aanwezigheid is dat elke spanning en urgentie ontbreekt, omdat hij toch alles weer kan veranderen.

De actiescenes bij Marvel en Spiderman in het bijzonder zullen mij nooit overtuigen. De computerprogrammeurs lijken geen enkel gevoel voor g krachten te hebben waardoor het er altijd ontzettend nep uitziet. Dat geldt wel voor meer cgi films, maar hier valt het echt op. Doe mij maar old school effecten, die blijven indrukwekkender.

En dan is er nog een rits bekende acteur die zich duidelijk nauwelijks raad weten met hun personages. #TeamScorsese

En Spiderman is natuurlijk een enorme slapjanus!

Maar goed, ondanks deze punten van kritiek en wat te veel geouwehoer keek deze onzin toch ook best redelijk weg.

Krappe 3* voornamelijk dankzij Dr. Strange die voor het surrealistische tintje zorgt.


avatar van Marvel/Dc

Marvel/Dc

 • 45 berichten
 • 2656 stemmen

MARVEL STUDIOS

SPIDER-MAN NO WAY HOME

De aller beste film ooit allebei de versies gezien de 148 minuten versie en The More Fun Stuff Version van 158 minuten !

En de film muziek is ook prachtig

Tom Holland acteert weer zo fantastisch als Peter Parker/Spider-Man

En Zendaya is ook weer fantastisch als Michelle 'MJ' Jones

En ook Benedict Cumberbatch is weer zo fantastisch als Stephen Strange/Doctor Strange

En ook Benedict Wong als Wong

En ook Jacob Batalon als Ned Leeds en Marisa Tomei als May Parker en Jon Favreau als Harold 'Happy' Hogan en Tony Revolori als Eugene 'Flash' Thompson en Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil

En natuurlijk is J.K. Simmons als J. Jonah Jameson weer geweldig !

En wat is het bijzonder om Tobey Maguire en Andrew Garfield weer terug te zien als Spider-Man na zoveel jaren

En ook alle super villians zoals

Willem Dafoe als Green Goblin

Alfred Molina als Doctor Octopus

Thomas Haden Church als Sandman

Rhys Ifans als The Lizard

En Jamie Foxx als Electro

Alle voorgangers van Spider-Man zijn al de volle 5 sterren maar deze is wel zo bijzonder

Ik hoop dat er weer zo snel mogelijk weer een vervolg komt op Spider-Man No Way Home !

De volle 5 sterren


avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

 • 5447 berichten
 • 2133 stemmen

Alles in overdaad en overdrive, maar met zoveel plezier en inventiveit gemaakt dat de 2½ uur voorbij vlógen. Geweldige cameo's, niet alleen Maguire en Garfield maar ook de acteurs die er kennelijk veel plezier in hadden om hun schurkenrol nog eens te hernemen – een geweldige stunt dat ze al die mensen bij elkaar hebben gekregen. Kortom, heel veel kijkplezier als je hier in de juiste stemming aan begint (en geen probleem hebt met de overvloed aan CGI, die er wat mij betreft overigens weer voortreffelijk uitziet), maar ik heb wel het idee dat ik de film voor een echt weloverwogen oordeel nog wel een tweede of derde keer moet zien. Hetgeen ongetwijfeld gaat gebeuren.


macrobody schreef:

Denk dat ik spider-moe ben. Vond er niet veel aan.

Ik heb dezelfde gedachte, denk dat ik zelfs Marvel-moe ben met alles wat ze jaarlijks uitpoepen.

Veel mensen uit mijn klas verklaren mij voor gek, maar fuck hun


avatar van Splinters

Splinters

 • 1737 berichten
 • 1189 stemmen

De toon van deze film beviel mij totaal niet: Flauw. Flauwer. Flauwst. Dat werd de eerste scenes al pijnlijk duidelijk, tegen beter weten in ongeveer een uur blijven kijken. Na de zoveelste flauwe grap of beter gezegd lollig bedoelde scene resoluut uitgezet. Films afzetten doe ik weinig, al komt dat ook omdat ik tamelijk secuur ben in het uitzoeken van mijn films: wanneer ik een paar keer "niet te serieus" of "luchtig" lees begin ik er bijvoorbeeld niet aan.


avatar van thunderball

thunderball

 • 5617 berichten
 • 1348 stemmen

Deze een jaar of wat geleden aangeschaft en inmiddels al weer een paar keer bekeken.

Het typische is dat ik telkens, een paar weken later nadat ik 'm weer heb gezien, mij er vrij weinig nog van kan herinneren, behalve dan dat door het knoeien met tijdlijnen er allerlei schurken uit vorige films én de twee eerdere Spider-man vertolkers opkomen dagen.

Is dit perse erg? Nee, want er valt genoeg te genieten, sowieso een film waar ik bij moet lachen, juichen en zelfs hier en daar een traantje weg pink, kan in mijn opinie geen slechte film opleveren.

Van de schurken steelt zonder twijfel Molina de show, hij is weer van ouds als Doctor Octopus. Dafoe is ook goed, maar het is iets wat teleurstellend dat hij alleen bij zijn introductie te zien is als The Green Goblin en de rest van de film alleen nog maar als Osborn. Foxx is nog net zo irritant als Electro als dat hij dat ook in zijn eigen film was en de andere twee, Sandman en The Lizard, komen er vrij bekaaid van af, zeker die laatste, Ifans wordt bij de begintitels niet eens genoemd tussen de andere schurkenvertolkers.

Wellicht dat deze twee er in de inmiddels ook uitgebrachte extra lange cut wat meer voorkomen, maar eerlijk gezegd heb ik er niet echt belangstelling voor om die ook nog eens te gaan bekijken, daar ik de normale versie eigenlijk al (veelte) lang genoeg vond.

Kortom: leuke blockbuster, met een aantal verassende optredens, die ik zeker in de toekomst nog vaker zal bekijken.

Een acht ofwel vier sterren.


avatar van teigertje

teigertje

 • 1420 berichten
 • 2639 stemmen

Marvel/Dc schreef:

MARVEL STUDIOS

SPIDER-MAN NO WAY HOME

De aller beste film ooit allebei de versies gezien de 148 minuten versie en The More Fun Stuff Version van 158 minuten !

En de film muziek is ook prachtig

Tom Holland acteert weer zo fantastisch als Peter Parker/Spider-Man

En Zendaya is ook weer fantastisch als Michelle 'MJ' Jones

En ook Benedict Cumberbatch is weer zo fantastisch als Stephen Strange/Doctor Strange

En ook Benedict Wong als Wong

En ook Jacob Batalon als Ned Leeds en Marisa Tomei als May Parker en Jon Favreau als Harold 'Happy' Hogan en Tony Revolori als Eugene 'Flash' Thompson en Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil

En natuurlijk is J.K. Simmons als J. Jonah Jameson weer geweldig !

En wat is het bijzonder om Tobey Maguire en Andrew Garfield weer terug te zien als Spider-Man na zoveel jaren

En ook alle super villians zoals

Willem Dafoe als Green Goblin

Alfred Molina als Doctor Octopus

Thomas Haden Church als Sandman

Rhys Ifans als The Lizard

En Jamie Foxx als Electro

Alle voorgangers van Spider-Man zijn al de volle 5 sterren maar deze is wel zo bijzonder

Ik hoop dat er weer zo snel mogelijk weer een vervolg komt op Spider-Man No Way Home !

De volle 5 sterren

Hier kan ik het natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

Mooi geschreven hoor.


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2668 berichten
 • 9184 stemmen

teigertje schreef:

(quote)
Mooi geschreven hoor.

Helft van de recensie is letterlijk "deze acteur speelt deze personage."


avatar van Marvel/Dc

Marvel/Dc

 • 45 berichten
 • 2656 stemmen

jacobine_rodijk schreef:

(quote)

Helft van de recensie is letterlijk "deze acteur speelt deze personage."

Klinkt ook niet aardig.

Maar jou rating is wel erg mager .


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2668 berichten
 • 9184 stemmen

Marvel/Dc schreef:

(quote)
Maar jou rating is wel erg mager .

Komt letterlijk overeen met het gemiddelde hierboven; sinds wanneer is een 3,5 "mager"?


avatar van Marvel/Dc

Marvel/Dc

 • 45 berichten
 • 2656 stemmen

jacobine_rodijk schreef:

(quote)

Komt letterlijk overeen met het gemiddelde hierboven; sinds wanneer is een 3,5 "matig"?

Sinds vandaag want deze film.

Daar kom ik voor op omdat het gewoon de beste film aller tijden is

Dat vind ik


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2668 berichten
 • 9184 stemmen

Marvel/Dc schreef:

(quote)
Daar kom ik voor op omdat het gewoon de beste film aller tijden is

Ok.


avatar van Marvel/Dc

Marvel/Dc

 • 45 berichten
 • 2656 stemmen

Veel film plezier.

Groet.