Finch (2021)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 19 augustus 2021
Bekijk via Apple TV+
Plot Finch
"Take an unforgettable journey."
Finch, een robotica-ingenieur, is één van de weinigen die een wereldwijde ramp heeft overleefd. Zijn kostbaarste bezit is zijn hond Goodyear, waarvoor hij door het vuur gaat. Nu de wereld is geruïneerd en levensmiddelen langzamerhand een zeldzaam goed zijn, weet hij dat hij niet lang meer zal leven. Om ervoor te zorgen dat Goodyear in goede handen belandt, bouwt hij een robot om over hem te waken.
Finch
Jeff (stemrol)
Truck Driver (Flashback)
Mother (Flashback)
Daughter (Flashback)
Warning Systemrol (stemrol)
John Milton
Sapochnik. Interessant.
Mijn vertrouwen liep wel een deuk op na die 2 afleveringen in S8 van GoT, maar bij een serie vind ik het niet helemaal fair dat compleet de regisseur aan te rekenen. En die relatie tussen een jonge robot en de mens trekt me wel. Kom maar op, zou ik zeggen.
Maar het gebruik van Gassenhauer als score vind ik totaal niet passen en ook visueel oogt het een heel klein beetje alsof ze dingen willen doen waarvoor ze enkele tientallen miljoenen dollars budget tekort komen. Mijn verwachtingen blijven nog even bescheiden.
max cady
Na het kijken van de trailer loop ik hier niet warm voor. Kan trouwens nu ook aan weinig anders denken dan “true romance” haha. Ga ik die maar kijken denk ik

mcdaktari
Tom Hanks? Dan is mijn interesse sowieso al gewekt. En dan ook nog een sciencefiction, dat kan voor mij iig al niet meer stuk. Ben benieuwd wanneer die hier uitkomt.
schram101
Vrij matige effecten, een enorm gejatte score en het oogt ook nog eens veel te braaf. Zonde, hier ga ik geen Apple+ voor aanschaffen.
mcdaktari
Ik kwam Finch net tegen op internet, dus die ga ik vanavond zeker kijken. Had hier al zin in en zat er op te wachten.
mcdaktari
Dit soort films daar hou ik wel van. Een beetje net als "I am Legend". Het is natuurlijk niet hetzelfde verhaal maar ook een eenling die moet overleven in post-apocalyptische wereld . Dit soort rollen passen wel perfect bij Tom Hanks, in "Cast Away" vond ik hem ook heel sterk acteren. Niet iedereen zal hier gecharmeerd van zijn maar ondanks dat er vrijwel geen actie in zit wist te film mij van begin tot einde te boeien. Dat ligt natuurlijk ook aan het goed acteren van Tom Hanks. Het stoorde mij ook totaal niet dat zijn tegenspeler Jeff een robot was. Het zou mooi zijn mochten ze zulke robots echt kunnen maken. Waar je echt een gesprek mee kunt voeren. Het is allemaal film, maar wie weet hoe ver de techniek over tig jaar is. Als je kijkt hoeveel er de laatste 75 jaar al veranderd is. Toen was het ook ondenkbaar dat iedereen met een mobieltje rond zou lopen
teigertje
- 2079 stemmen
Wat kan je nog meer willen, dan deze juweel van een film.
Zoals alleen Tom Hanks dat kan.
Hij maakte het eens waar in zijn, bijna eentje een complete film te dragen.
Zoals hij deed in Cast away en opnieuw, presteert hij het weer, met nagenoeg alleen hijzelf.
De hond Goodyear en zijn trouwe Robotten, zoals Jeff stelen de show samen met hem.
Een film die je meevoert in emoties, met plezier en wanhoop en ontroering hand in hand.
Tom Hanks bevestigd weer, in het rijtje van de grootste acteurs ter wereld te zijn.
Wat een film om van bij te komen, zo raak weer.
Spotje
Verassend saaie film met Tom Hanks. Iemand die doorgaans in uitstekende films speelt.
Er gebeurd te weinig naar mijn idee en de personages boeien te weinig. Jammer
Peter Kistemaker
Wat een prachtige film. Tom Hanks is een robot ingenieur die, nadat de wereld in een apocalyptische staat is gekomen, als kluizenaar een eenzaam bestaan leidt. Zijn enige gezelschap is zijn hond Goodyear.
De buiten temperaturen zijn overdag een verzengende 62 graden Celsius en hij kan alleen in een soort van ruimtepak naar buiten. Hij beseft dat hij niet lang meer te leven heeft en besluit om voor zijn hond een robot te creëren die zijn taak als verzorger over kan nemen.
Ik heb mij vanaf de eerste tot de laatste seconde vermaakt met de film, de landschappen, maar vooral de dialogen. Dialogen? Hanks is toch alleen? Jawel, maar zijn robot kan praten en nu ontwikkeld zich er een soort van vader – zoon, leraar – leerling verhouding tussen die twee. Het zit vol met humor, drama, gelardeerd met wat spanning, maar wat mij vooral bij blijft is de onnavolgbare rol van Tom Hanks, de man die al met Castaway bijna helemaal alleen de film droeg en die dat nu wéér doet.
John Milton
Leuke en sympathieke apocalyptische buddy sci-fi!
Nou is me daar toch een zin die ik nooit gedacht had te zullen schrijven
Sapochniks toon voor deze film bevalt me prima, en Caleb Landry Jones maakt ‘Jeff’ echt aandoenlijk amusant.
janvanham
Redelijke feel good, vroeg uitgebrachte Kerstfilm.
Een amalgaam van zijn eerdere filmen, goed gedaan weliswaar.
Filmpje om op een druilerige Zondagnamiddag te kijken.
Walter White
Kort maar krachtig fantastische film in alles. Beeld kwaliteit, geluid, het acteren, de robots, en de hond.
Ben benieuwd of een vervolg komt als film naam Jeff zou grappig zijn.
Erikb99
En dan was het 5 november (mijn verjaardag) en komt de nieuwe film “Finch” uit van Tom Hanks op Apple TV+. So here we go…
En wat vond ik er nou van:
Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, alles is veranderd tot en woestijn. De buiten temperaturen zijn overdag een verzengende 62 graden Celsius. Tom Hanks speelt Finch de robot ingenieur met zijn maatje de hond Goodyear, kleine robot Heuy en grotere robot Jeff. Ze moeten hun verblijf verlaten omdat er een mega storm komt die wel 14 dagen kan duren. Ze gaan naar San Francisco. En dan begint de film pas echt goed, het wordt een road-movie. De landschappen worden fantastisch in beeld gebracht. Tom Hanks is dan ook het enige karakter in de film, en het verhaal verveeld geen enkel moment. Tom Hanks zet dan ook een wereldprestatie neer. Natuurlijk helpen de dialogen tussen Finch en robot Jeff ook, want die zijn meesterlijk. De lege steden hadden wel een sterk “I am Legend” vibe dat wel. Aanrader? AB-SO-LUUT!!!! Beste film van Tom Hanks by far.
grandpa
grandma had een patatje oorlog en een bami hap. Ik een kleintje patat speciaal met een grove frikandel.
Al knabbelend op onze snacks hebben we film in 1x keer gezien. grandma zag ik vanuit m'n ooghoek een traantje wegpinken toen die kleine robot plotsklaps gepeld werd door die levensgrote beren klem (die eigenlijk niet in deze film thuis hoorde) en de 2e x toen Tom het loodje legde Al met al een aardige film om naar te kijken maar had meer in kunnen zitten.
Finch is een mix tussen films als I am Legend en Wall-E, waarbij een zieke man in een onleefbare apocalyptische wereld waar niemand meer is het nog een tijdje probeert vol te houden vanwege zijn hond en in de tussentijd een robot bouwt om hem op den duur te vervangen. Erg spannend of pakkend is de film lange tijd niet, maar wel vermakelijk en menselijk met een uitstekende Tom Hanks en zijn interactie met zijn hond en robot. Een half bonuspuntje krijgt de film voor het slot dat ondanks dat je het wel van ver aan ziet komen toch best ontroerend is. En de mooie beelden van het Amerikaanse mid-westen vind ik sowieso altijd erg mooi. Alles bij elkaar een film die je gewoon even moet zien. Nu heb ik wel American Pie in mijn hoofd zitten
Waku
Slecht kan ik dit sci-fi drama ook weer niet noemen.
Daar acteert Hanks simpelweg te goed en te geroutineerd voor en ziet de film er te verzorgd voor uit.
Probleem is dat voor mij deze "Finch" mij nergens wist te raken.
Het kon er bij mij gewoon niet in dat Jeff de robot mij net wat te intelligent was zodat het ongeloofwaardig bleef. Jeff was mij net wat te gevat, te creatief en had veel te veel aan woordenschat.
Dit terwijl hij net gecreerd was door Finch.
Er zat drama en humor in deze film.
Helaas voor mij niet genoeg om "Finch" te bestempelen als een topper.
brabusRUS
Leuk en rustig filmpje in een post-acolyptische setting met Tom Hanks. Echt spannend wordt de film niet echt, maar hoeft ook niet. De film wordt tegen het einde wel wat dramatisch, inclusief dramatisch muziek, wat ik iets minder vond. Desondanks een zeer vermakelijke film.
Uier
- 2006 berichten
Jeff is een van de meest belachelijke robots ooit, met z’n emoties, schrikgedrag en zijn dekentje. Normaal geen probleem bij een luchtige film zoals bijvoorbeeld Chappie, maar bij een film die zo serieus probeert te zijn als Finch slaat dit de plank helemaal mis, wat mij betreft. Het resulteert ook in de meest idiote dialogen die ik in lange tijd gehoord heb, waarbij Jeff zich opstelt als een 12 jarige meisje en Hanks als quasi-diepzinnige professor.
Verder wel aardig gefilmd, mooie locaties en prima sfeer. Jammer van Jeff de lame ass robot, die absurditeit mengt met droge realiteit. Finch is hierdoor vlees noch vis.
stormfox
de film begon leuk, maar uiteindelijk was het een doodsaai verhaal waar weinig gebeurde.
boemboem27
leuk om gezien te hebben.
beetje humor, beetje drama.
mooi gemaakt met die robot die "menselijker" wordt.
de bijna 2 uurtjes waren zo voorbij.

numb nuts
vond hem toch wat tegenvallen.
de robot brengt de humor maar tom totaal niet
rule nr?
have some fun?
mis ook het apocalypse sweer
geen auto.s op de weg 1 lijk?
maar het is tom hanks 1x kijken is het wel waard 3 sterren
Mondragon
Na 45min heb je wel door dat er niks gaat gebeuren in deze film.
joolstein
Tja...Post-apocalyptische drama met een stervende Tom Hanks die een lieve robot bouwt voor zijn schattige hondje... Ach tja een buil zal je er niet aan vallen. Dit is over de gehele linie gewoon een veilige film. Mager emotioneel sausje erover; waarom het hondje moest worden gered. Een iets te gemakkelijke reden om opeens op weg te gaan en ja dan is er nog het proefde recept van een androïde die moet leren te functioneren. De shots van het desolate landschap en de dreiging van de plotselinge stormen waren nog wel erg mooi in beeld gebracht. Tom Hanks doet verder waar hij goed in is. Nee, er is niets aanstootgevends aan deze road-trip. Er is hier ook niet veel nieuws. Het voelt allemaal een beetje versleten aan. Maar een mooi uiterlijk en goede effecten zijn hier niet genoeg om een voorspelbare schrijfstijl, slecht gemotiveerde relaties en clichématige verhaallijn te maskeren. Toen Rick Deckard verliefd werd op een robot, werd de vraag opgeworpen; "wat betekend het om mens te zijn", maar in deze film voelt het alsof men probeert te zeggen vertrouw gewoon op Siri en alles komt goed?
Hanks is de ideale akteur voor een film als dit en eigenlijk kun je je al snel niemand anders in de hoofdrol voorstellen. Hij zet weer eens een fraaie rol neer, mooi ingetogen en doorleefd gespeeld. De film zelf is ook alleraardigst; een soort melancholische post-apocalyptische road-movie met slechts drie personages, waaronder een hond. Erg mooi in beeld gebracht en de robot is prachtig gerealiseerd, voorzien van de geweldige stem van Caleb Landry Jones. Niets dat we niet eerder en wellicht beter gezien hebben, maar ik vond het een fijn filmpje.
huiguh
Dat Tom Hanks een film kan dragen, dat weten we ondertussen wel. Ook hier is dat het geval, zal ook wel moeten als de overige 2 hoofdrolspelers een robot en een hond zijn...
Het is geen slechte film, maar er gebeurd gewoonweg te weinig. Op het moment dat ze in de camper achtervolgd worden door de auto denk je, nu gaat het los. Maar nee, die scène dooft als een kaars uit...
Left4Dead
Tja, het heeft natuurlijk wel een aantal punten van blockbusters in familiefilmvorm, ze werden al genoemd namelijk Wall-E (de robot) en I am Legend (hond als enige kameraad). En daar maakt Sapochnik met Finch aardig dankbaar gebruik van. Is dat storend, nee maar een originaliteitsprijs zit er daarmee zeker niet in. Buddy roadtrip met hondje en robotje die zich als een autistisch mens manifesteert, how sweet. De wegen naar Rome worden bewandeld, uuuhhhh met een Fleedwood camper bereden.
Met alles tegen het zoetsappige aan zal dit voor het gemiddelde gezin een prima bijna twee uur ontspanning kunnen zijn. Voor mij is het iets te goedkoop scoren, maar ze zijn er erger geweest. Veel heeft het hele gebeuren gewoon niet om hakken, wat moraal gebabbel wat me gewoon niet veel deed. De film is daadoor voor mij ook wat langdradig in vertelmodus, het verhaal heeft nu ook niet echt heel veel gebeuren van interesse in zich.
Slecht kan ik het allemaal ook niet noemen, men doet wat ze kan met het wat ietwat slap verhaal. Hanks doet het aardig en het robotje met zijn vallen en opstaan, .......ach het is leuk maar meer ook niet. Het is eigenlijk een vader zoon/dochter verhaal maar een soort van mechanisch, niet iets nieuws onder de zon en ik geef toe dat het mijn genre ook niet echt is. Maar ondanks dat kan ik toch wel wat sympathie kwijt binnen het prentje, niet veel maar toch.
Het duurt een uur voordat we echt te maken krijgen met wat ontwikkeling, als je mij vraagt is dat wel een hele lange introductie voor de hoofdpersonen, uhh dieren en robots incluis. Ik heb wat moeite gehad om mijn concentratie te behouden omdat de weinige momenten van belang voor verhaal zover uit elkaar lagen in tijdsbestek. Het script was dus voor mij ook niet sterk genoeg, en dan is het wel een hele lange zit.
Regie is in goede handen, de soundtrack was niet altijd de mijne. En alles ik dan alle punten bij elkaar optel en daar een gemiddelde uit ga trekken kom ik niet verder dan 3**. Film neigt naar de 3,5** maar het zit er voor deze keer niet in bij Left4Dead. Ook is het de vraag of ik deze film nog eens ga bekijken, en dat zegt bij mij ook altijd al aardig veel.
Leuk maar traag en zeker niet bijzonder.
Fisico
Sterk apocalyptisch drama met Tom Hanks in de hoofdrol en eigenlijk als enige acteur te zien in de film. Net als in Cast Away doet Hanks het prima en draagt hij de film op zichzelf. Vooral zijn authentieke herkenbare gedrag en emoties maken het erg reëel.
Hij wordt in de film bijgestaan door zijn hond Goodyear, Dewey, een rijdend winkelkarretje lijkt het wel, en zijn nieuwste creatie Jeff die de belangrijke taak heeft voor zijn hond te zorgen als hij er niet meer is. Het samenspel tussen Finch en Jeff is uitstekend. Beiden vullen elkaar aan en Finch komt tot de vaststelling dat bepaalde menselijke gedragingen en nuances niet zomaar aangeleerd kunnen worden door een machine. Toch vertoont Jeff geregeld een aantal menselijke trekken.
De film kent een laag tempo, maar blijft erg onderhoudend, mede door het feit dat er wel wat grappige zaken gebeuren. Verder visueel meer dan prima met de desolate woestijnen en zandstormen. Fijne insteek ook met die UV-straling en de te hoge temperaturen. Komt in soortgelijke films toch minder aan bod. Voor sommigen misschien net te loom, maar voor mij meer dan prima. En tenslotte, niet dat de film extra personages nodig had, integendeel zelfs, maar het is wel vreemd dat hij al die tijd niemand tegenkomt, overdag noch ‘s nachts.
Iets te feel good en te gecreëerd om te spreken van een 4,0*, maar een sterke 3,5* kan er zeker van af.
schumacher
Nog een leuk filmpke maar een topfilm kan ik het nu ook niet noemen.
Het kabbelt gewoon rustig verder
Ik had mss ietske meer animo ofzo verwacht.
Niettemin een degelijke film.

Critici hard over nieuwe Tom Hanks-film 'Finch': "alleen een concept, geen film"

Apple toont trailer post-apocalyptische film 'Finch' van Tom Hanks

The Year Earth Changed