• 9.377.700 stemmen

Met onder meer: Lady Gaga, Adam Driver en Jared Leto

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 25 november 2021

Plot House of Gucci

"A legacy worth killing for."

Patrizia Reggiani beraamt in het jaar 1995 het plan om haar voormalige echtgenoot uit de weg te ruimen. Hij is de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci en staat aan het hoofd van het gelijknamige modehuis. Hij is tevens de kleinzoon van de befaamde modeontwerper Guccio. Reggiani laat een huurmoordenaar het vuile werk opknappen. Ze zou later opgepakt worden door de politie en in de gevangenis belanden.

Patrizia Reggiani

Domenico De Sole

Paola Franchi

avatar van WLWolfs

WLWolfs

Wat een fijne film zeg!!! Heel erg van genoten!!

avatar van Corran

Corran

Djarune schreef:

Dat ze een zangeres is zegt niets over haar acteerkwaliteiten. In deze film speelt ook Jared Leto en dat is ook een succesvolle zanger die ooit is gaan acteren: Thirty Seconds To Mars - The Kill (Bury Me) - YouTube - m.youtube.com

Leto is echt wel begonnen als acteur, die later met een groepje is begonnen.

Ironisch genoeg begon hij als degelijk acteur die steeds matiger werd en begon zijn band ook wel leuk om dan ook steeds crappier te worden.

avatar van Djarune

Djarune

Corran schreef:

Leto is echt wel begonnen als acteur, die later met een groepje is begonnen.

Klopt als een bus wat je zegt. Vorige week toevallig voor de zoveelste keer Amercan Psycho (2000) gezien. Daar was ie nog goed.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Laat ik voorop stellen dat ik niets af wist van het verhaal en volledig blanco de film in ging.

Ik vind het een vermakelijke en interessante film met behoorlijk acteerwerk, vooral Lady Gaga (wat een extra talent!) Maar ook Jared Leto vond ik super. Ik lees hier dat mensen het storend of over de top vonden,maar mij niet hoor. Ga ervan uit dat het de bedoeling was en dat die Paolo ook echt zo'n excentriekeling was. Ook Leto gezegend met meerdere talenten !

Al Pacino vond ik eerder storend, die heeft laatste jaren echt matige rollen neergezet helaas.

Het verhaal is onderhoudend, setting is erg goed en muziek mag er ook wezen.

3,5☆

avatar van Capablanca

Capablanca

Buitengewoon aangenaam verrast door deze film, met een glansrol voor Lady Gaga.

avatar van deridder

deridder

Jared Leto is verschrikkelijk. Wat een aandachtvrager. Maar Lady Gaga is geweldig. Dus dat zet alles weer recht.

avatar van FilmFreak20

FilmFreak20

Normaal ben ik niet echt aan films met een waargebeurd verhaal.

Maar deze viel echt enorm goed mee, ben verrast.

Lady Gaga echt heel sterk, aangezien er nog andere top acteurs meedoen.

Chapeau! Blij dat ik deze film heb gezien

Mag gerust een Oscar (of meerdere) winnen

avatar van DDT

DDT

Man man amai die Patrizia, meer en meer willen.

Was ook een leuke soundtrack

avatar van Film Pegasus

Ridley Scott verrast de tijd wel met zijn films. Na enkele teleurstellende film maakte hij in 2021 ook al het boeiende The Last Duel, ook met Adam Driver trouwens. House of Gucci is een wat aparte kleurrijke film waar de critici nogal verdeeld over waren. Tegelijk zie je de naam van Lady Gaga - terecht trouwens - regelmatig bij filmprijzen opduiken. Af en toe ook die van Jared Leto, maar die lijkt bij elke film waar hij aan meewerkt meer en meer te ontgoochelen, vervreemd van de film waar hij in meewerkt. Gelukkig een klein rolletje in House of Gucci, zodat het niet stoort.

De biografie over een modebedrijf, maar het draait niet echt over mode. En het is ook geen standaard biografie. Wat sommigen zien als een karikatuur, is voor mij net een levendige film met de nodige humor. Uiteraard zullen de Gucci's zo niet geweest zijn, maar ik wil op de eerste plaats een goeie film zien. En dat was ook het geval. Een mix van kleurrijke figuren, twee sterke lead acteurs, passende muziek en setting en op tijd en stond een vleugje humor die voor de glimlach zorgt. Hier heb ik best van genoten en ben ik met een goed gevoel terug naar huis gegaan.

avatar van Fisico

Fisico

Fascinerende kijk op enkele deelaspecten van het liederlijke leven van de excentrieke en invloedrijke Gucci-clan. De focus ligt niet zozeer op het economische bedrijfssegment, maar Scott belicht meer de intermenselijke relaties van de familieleden onderling. Dat alleen al is al meer dan boeiend genoeg. En daarbij moet hij keuzes maken. De film duurt reeds ruim 150 minuten en enkele personages (andere kinderen bvb) werden gewoon totaal geëlimineerd.

Centraal staat het koppel Maurizio-Patricia. Uitstekende rollen van Lady Gaga en Adam Driver overigens, te meer omdat ik Driver meer en meer apprecieer in zijn films. Eigenaardig personage toch wel als loom ietwat sullig karakter en dat imago draagt hij een hele film mee. Hij is in ieder geval niet zo emotioneel explosief als zijn echtgenote. Maar vergis je niet, beiden kicken op geld en macht, alleen komt dat bij de één prominenter naar voren dan bij de andere. Verder ook prima rollen van Jared Leto als clown van de familie en de beide pater familias’en al leek Al Pacino letterlijk gezien de leeftijd last te hebben van zijn rol.

Luchtige film, met wat humor hier en daar met enkele gebeurtenissen, maar zeker geen satirische aanpak. Wel een vlotte toegankelijke speelfilm ondanks de lange speelduur. Fijne muziekkeuze ook doorheen de film. Het bracht extra schwung en amusement. Mooi gedaan allemaal!

avatar van D.RA.U.KAN

D.RA.U.KAN

House of Gucci
Galmour, Famous & Glorious

Lady Gaga speelt een echte Golddigger in de rol van Patricia. Als ze Maurizio Gucci ontmoet zet ze meteen haar zinnen op hem. Ondanks dat Maurizio zich in eerste instantie nog afzet van het Familiebedrijf neemt Patricia hem mee op de traptreden van Gucci.
Guccio Gucci zijn dood zorgt voor chaos en alle familieleden worden getroffen ook Pablo en Aldo. Op dat moment is Patricia een echte killer ze wilt meer, meest & allermeest. Als Maurizio een oude vriendin tegenkomt wordt Patricia met hun kind aan de kant gezet. Maurizio is ook veranderd en gaat door met het imperium.
Nu niemand te vertrouwen is, wordt Maurizio zelf uitgekocht. Het onderonsje van Patricia en Pina zorgt echter voor de moord op Maurizio. Patricia wordt opgepakt en het familiebedrijf met geen familieleden meer, maar een aandeel van meer dan 60 miljard.

• Lady Gaga (Patricia) speelt sterk ook de confrontatie met Pina (waarzegster) is veelzijdig
• Al pacino (Aldo) is ook weer voortreffelijk. Maffiose en zijn nog steeds krachtige oneliners
• Jared Leto (Pablo) zet in mijn ogen de sterkste en grappigste rol neer. Hij wordt uitgemaakt voor een idioot en vult dit in door meerdere goede acteer prestaties

avatar van hankdigger

hankdigger

deridder schreef:

Maar misschien was de persoon die hij speelde wel echt zo?

avatar van schumacher

schumacher

Mijn 1ste gedacht was: deze film gaat echt niets voor mij zijn, vaak heb ik gelijk maar soms ook niet.

Deze film is echt schitterend.

Van int begin al had ik er een goed gevoel bij, het sleepte me direct mee.

De acteurs/actrices en het verhaal, de setting , de muziek keuze enz... Gewoon schitterend.

Meestal vind ik een film die zolang duurt te lang en begin ik me wat te vervelen, bij deze had ik dit helemaal niet.

Waargebeurde films zie ik graag.

Ik ken Gucci wel , het merk , maar dat is het dan ook, tot nu. Als bedrijf moet je kunnen meegaan met de tijd en als je idioten en jaloezie en egoisme in de familie hebt tja...

Je ziet hoe die alles verpest hebben, het eigen bedrijf kapot gemaakt en buitenstaanders zijn degene die het bedrijf gered hebben en succesvol of succesvoller dan ooit hebben gemaakt.

De enige reden wrm ik net geen 5 kan geven is omdat ik her en der wat info miste over bepaalde zaken, dan had de film nog langer moeten duren.

Zelf wat opzoekingswerk doen .

Top filmpke.

avatar van Walter White

Walter White

Vond het een leuke film om gezien te hebben en gewoon lekker op te bank heerlijk simpel geen QR code te hoeven laten zien

Alle acteurs in de film vond ik goed spelen. Ik beoordeel het als film of het echt zo gebeurd is kan me worst wezen.

En Al Pacino voor mij wel de favoriete acteur in dit film, geef dit man een goede script hij speelt het gewoon goed na.

En Jared Leto vond ik ook goed, voor al de grappige momenten kon om hem wel lachen terwijl die wel ze rol serieus neer probeert te zetten.

Voor mij 4,5* het had een 5* gegeven als die nog een half uur langer had geduurd zou meer over de rechtszaak willen zien in de film.

avatar van james_cameron

Vermakelijke kitsch, die in sneltreinvaart door de dik aangezette geschiedenis van het modehuis dendert. Daarbij wordt helaas wel vergeten om te investeren in de hoofdpersonen, die grotendeels een raadsel blijven. Adam Driver en Lady Gaga doen hun best, maar hun personages worden oppervlakkig uitgewerkt en vooral in de tweede helft van de film is het moeilijk om iets voor beiden te voelen. Nee, dan doen Al Pacino en Jared Leto het een stuk beter. De scenes die zij samen hebben behoren tot de mooiste (en grappigste) van de film.

avatar van Sauvillers

Sauvillers

Wie is Lady Gaga? Een actrice! Prachtig!

Niet meer dan een dure Allo Allo. Amerikanen met een fake-Italiaans accentje die uiteindelijk weer de grote redder blijken te zijn. Laat Scott zo snel mogelijk op pensioen gaan, dit soort rommel kan toch eigenlijk niet meer.

avatar van pietpuk

pietpuk

Mooie film maar hier en daar wat langdradig. Maar het zogenaamde italiaanse accent van de acteurs haalt de film onderuit en wordt op den duur ergerniswekkend.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Best een saai verhaal eigenlijk. De humor ben ik ook niet tegengekomen en de accenten werken inderdaad op de zenuwen. Sommige scenes waren wel leuk gefilmd en de soundtrack valt ook positief op. Verder heeft House of Gucci weinig om handen.

avatar van jipt

jipt

Zit tegen het randje van persiflage met vervelende aangedikte accenten. Daarbij is het eerste uur niet vooruit te branden. Gelukkig wordt het daarna is wel een aardige film en kent de film zo z'n goede momenten. 3*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had destijds wel gehoord van de moord op Gucci en dat zijn vrouw later veroordeeld was, maar het fijne wist ik er niet meer van, het was ook best wel weer een tijd geleden. Deze film vind ik best goed gemaakt. Prima cast. Jared Leto herkende ik in het begin helemaal niet. Wat speelt hij die rol geweldig goed. Zelfs Al Pacino vond ik ook eindelijk weer eens een mooie rol neerzetten. Dat was wel weer ff geleden vond ik. Lady Gaga acteert steeds beter. Het is best wel een redelijke actrice geworden. Adam Driver heb ik nooit echt graag gezien in films, ik vind het gewoon geen fijne acteur om naar te kijken, maar in deze film doet ie het helemaal zo slecht nog niet. Ik had het eigenlijk niet verwacht maar House of Gussi is me echt heel goed bevallen. Weer een goeie film van Ridley Scott.

avatar van BBarbie

BBarbie

Haast epische film van Ridley Scott over de intriges in het beroemde Italiaanse modehuis. De film kan in mijn perceptie zijn faam niet helemaal waarmaken. De opbouw van het verhaal is traag en te breed uitgesponnen. Gezien de sterrencast is het acteerwerk mij bovendien niet meegevallen. Lady Gaga is weliswaar erg goed bezig (net als in A Star Is Born), maar de oude rotten Pacino en Irons laten het in mijn ogen daarentegen toch een beetje afweten. Vooral het geschmier van Pacino met zijn nepaccent (zijn handelsmerk) begon mij op d’n duur te irriteren. Al met al bleef de film achter bij mijn (wellicht te) hoge verwachtingen.

avatar van AC1

AC1

pietpuk schreef:

Op zich is dat niet zo erg, maar het is wat anders als elke acteur zijn eigen Italiaans accent heeft, wat het geval is in deze film.

avatar van Chefkes

Chefkes

Prima film, beetje rare montage en veel snel snel achter elkaar. Daarnaast was de muziekkeuze soms ronduit slecht. Faith van George Michael op het trouwmoment?

avatar van pdonidvie

pdonidvie

• 1972 stemmen

Vreemd, dat Russisch accent van Gaga.

avatar van Waku

Waku

Ik was totaal niet op de hoogte van het Gucci imperium en het verhaal er om heen dus er ging een hele wereld van intriges voor mij open. Fascinerend verhaal over een exentrieke familie waarin iedereen elkaar besodemieterd en bedriegt. Slinkse strijd om macht en miljoenen. Lady gaga zet uitstekend de rol in van de uitgekookte en sluwe Patrizia Reggiani. Al Pacino is altijd overtuigend. Nu ook weer als oom in de Gucci stamboom. Ik ken verder Paolo Gucci niet maar had wel het idee dat Jared Leto dit karakter te overdreven uitbeelden. Gevalletje overacting? Verder boeiende film die ondanks de lengte van bijna 2.5 uur nooit verveelde.

3.5*/4*

avatar van SimonV

SimonV

Beetje verwarrende verfilming van (een deel van) de geschiedenis van Gucci. Wat mij betreft niet altijd makkelijk te volgen als je de geschiedenis van het modehuis niet goed kent. De belangrijkste gebeurtenissen komen in beeld, maar ik mis de aanloop naar die gebeurtenissen, met uitzondering van het einde. Soms lijkt de film een parodie te worden. Zo wordt Anna Wintour neergezet als een houterige pop. Niet voor niets genomineerd voor een Oscar voor beste haar en make-up. Mode en kapsels geven duidelijk het tijdsbeeld weer. 2,5 sterren

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan. De setting en stijl is wel eventjes leuk en Lady Gaga als Patrizia is makkelijk het beste personage van de film, maar de rest? Adam Driver is normaal gesproken een erg goed acteur maar weet het in deze film wat mij betreft niet waar te maken. Hij had merkbaar wat moeite met het accent, en werd voor mij geen geloofwaardige Italiaan (voor zover ze dat überhaupt waren dan). Ook verder is hij niet echt een interessant personage. Het personage Paolo vond ik dan weer behoorlijk ge-overact, maar ik was echt flabbergasted toen ik erachter kwam dat dat Jared Leto was. Toch wel weer goed als je het zo bekijkt.

Dat dit verfilmd is door het moordverhaal snap ik dan nog wel, maar dat beslaat misschien maar 10 minuten van de film. Voor de rest zit je vooral naar scènes te kijken die stiekem eigenlijk helemaal niet zo boeiend of interessant zijn. Een lange film waarvan ik me nu al nauwelijks meer kan herinneren waar het nu eigenlijk over ging. Maakt, zoals sommigen hier ook al terecht opmerkten, door hoe het verfilmd is echt te weinig impact.

avatar van filmkul

filmkul

Mooi drama. Het verhaal is enigszins bekend en lijkt de realiteit aardig te volgen. Ondanks de lange speelduur kijkt de film lekker weg en verveelt geen moment. Minpunt is wel dat de film geen compleet beeld geeft van het Gucci imperium. De film lijkt ook vanuit het niets te starten. Buiten dat geeft het een mooi tijdsbeeld inclusief het einde van het familiebedrijf. Het acteerwerk is erg goed, met name Gaga en Driver zetten goede rollen neer. Maar de topper is Leto, als het buitenbeentje van de familie. Visueel is de film erg fraai met een mooie aankleding en er is op elk detail gelet. Ook de soundtrack is erg goed, hoewel sommige songs niet (lijken te) passen. Aanrader. 3.5/4.0

Echt, wie verzint zulke dingen toch in Hollywood.

Je begint zo'n retedure productie, waar zo te zien toch flink wat moeite en werk in gestoken is.

Het verhaal is prima opgezet met de van buitenaf ingetreden Patrizia die zich moet inwerken in de Gucci familie.

Maar dan haal je t in je hoofd om de film te laten spelen door Amerikanen die een Italiaans accentje opzetten. Hoe dan? Ik kan er echt met m'n hoofd niet bij.