Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 25 november 2021
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot House of Gucci
"A legacy worth killing for."
Patrizia Reggiani beraamt in het jaar 1995 het plan om haar voormalige echtgenoot uit de weg te ruimen. Hij is de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci en staat aan het hoofd van het gelijknamige modehuis. Hij is tevens de kleinzoon van de befaamde modeontwerper Guccio. Reggiani laat een huurmoordenaar het vuile werk opknappen. Ze zou later opgepakt worden door de politie en in de gevangenis belanden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Domenico De Sole
Paola Franchi
Tom Ford
Sophia Loren
Druk baasje die Ridley Scott. Alweer de tweede Ridley Scott film die dit jaar uit komt!
De andere film is The Last Duel (2021)
Vanaf 25 november in de bioscoop (Universal)
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Wat ziet Leto eruit zeg.
Vreemde acteur blijft dat toch. Zeer matig imo, maar blinkt toch uit in een aantal rollen.
pampelonne
John Milton
zij is een zangeres, ze kan niet acteren!
Ik heb niet veel met modehuizen, maar met Scott en deze sterrencast ben ik alsnog erg enthousiast.
FlorisV
Kan ze wel zingen dan?
IH88
Ridley Scott is op hoge leeftijd nog aardig bezig. Hopelijk kan Lady Gaga weer net zo verrassen als in A Star Is Born. Adam Driver blijft ook maar de (interessante) rollen aaneenrijgen. Alleen Jared Leto? Ugh. Wel geweldig om Al Pacino weer eens te zien in een film.
black_shadow
Ben benieuwd naar deze film.
Lady Gaga kan in mijn ogen wel acteren, wat zij gepresteerd heeft in a star is born vond ik geweldig.
Djarune
zij is een zangeres, ze kan niet acteren!
Dat ze een zangeres is zegt niets over haar acteerkwaliteiten. In deze film speelt ook Jared Leto en dat is ook een succesvolle zanger die ooit is gaan acteren: Thirty Seconds To Mars - The Kill (Bury Me) - YouTube - m.youtube.com
Lissane
Iedereen, net zoals jij, die geen verstand heeft van muziek zal daar nooit achter komen...tja
fijne dag nog!
FlorisV
fijne dag nog!
Ik heb genoeg verstand van muziek om te weten dat niet iedereen die op zich goed klinkt op de plaat ook daadwerkelijk goed kan zingen. Goede producers kunnen ieders vocalen omtoveren tot iets geweldigs. Geen idee hoe goed Gaga live is. Madonna stond erom bekend er weinig van te bakken bij concerten. Gaga gebruikt hoorbaar erg veel autotune dus dat geeft weinig vertrouwen. Maar goed ik vraag ook maar of ze echt goed kan zingen, daar heb ik zelf geen bewijs van gehoord maar het zou natuurlijk kunnen.
Als het om acteren gaat zal het toch meer met de billen bloot worden, daar kun je weinig achteraf corrigeren. Dus hopelijk zijn die billen een beetje om aan te zien.
Lissane
Sergio Leone
Mja..
Met House of Gucci levert Ridley Scott een onevenwichtige film af. Niet dat de opdracht simpel was: het verhaal is larger than life en dat geldt natuurlijk ook voor zowat elk personage dat de revue passeert. Ik was op voorhand ook wel al bekend met de fratsen van Maurizio en Patrizia.
Het maakt dat de film soms (te) komisch is. Anderzijds voorkomt het wel dat de boel niet te dramatisch wordt, want dan had het met een speelduur van dik 2,5u een lange zit geworden.
Het zijn de over-the-top acteerprestaties die mee dat geschipper tussen genres veroorzaken. Lady Gaga is belabberd dat het geen naam heeft maar krijgt aardig concurrentie van Jared Leto. Niet dat persoonlijke favorieten als Adam Driver en Al Pacino wel imponeren.
Verder maakt Scott, weinig verrassend, handig gebruik van de tijdsgeest: kapsels, outfits, sets, het ademt allemaal sfeer. Ook de soundtrack zit tjokvol klassiekers. Soms is dat leuk, soms toch iets te voor de hand liggend. De degelijkheid spat ervan af. En dat is eigenlijk alleszeggend.
HorrorFan007
Gisteren bekeken te kinepolis Antwerpen om 20:15
Ik geef niet snel 5,0 aan films maar deze was echt wauw. Ik ben nu wel een fan van Ridley Scott moet ik zeggen ik vond The Last Duel ook echt een topper. Nu over deze film wat een dijk van een film, wie een spannende thriller verwacht komt van een koude kermis thuis want het is voor een soort karakterstudie in een misdaad jasje met veel invloeden. van bv The godfather. Lady Gaga draagt de eerste helft volledig op haar schouders en Jermey Irons springt er ook echt uit voor mij. Jared Letto en Al Pacino vond ik wel iets te overdreven maar misschien was hun personage gewoon zo overdreven geschreven . Voor de rest vind ik Salma Hayek normaal irritant maar in deze film is ze goed te pruimen, Adam Driver is bijna altijd goed echt een talent. Voor de rest kent de film gekke dialogen en situaties die het voor mij gewoon maken misschien is 2u37 min wat aan de lange kant maar ik heb mij geen minuut verveelt. Ik denk dat deze wel eens met een paar oscars zal kunnen gaan lopen !
5,0
Graaf Machine
Het maakt dat de film soms (te) komisch is.
Het komische effect kwam ook wel doordat al die Italianen tegen elkaar praten in het Engels met een heel dik aangezet Italiaans accent. Dat maakt het 'Allo Allo'-gehalte wel hoog.
svetliealik
Zoals ik al ergens las voordat ik de film zag: trashtacular. En dat beschrijft het goed wat mij betreft.
Chapeau voor Gaga!
Leto daarentegen behoorlijk ergerlijk...
Walter S.
Gaga laat nog eens zien dat ze behalve een popster ook een filmster is. Prima film, alleen jammer dat ze met zo’n vet aangezet accent spreken. Maar verder een goeie film, mooie opkomst en ondergang film, love story, verraad, moord en doodslag, you name it, we got it. Met 2,5 uur aan de lange kant, maar pas in de slotfase had ik het gevoel van brei er nou maar een eind aan, hetgeen dus ook prompt gebeurde. Daarvoor een prima tempo, al moeten de liefhebbers van actie maar niet gaan kijken, het is vooral drama. En drama, dat is de Italianen natuurlijk wel toevertrouwd.
ArieFerrari
House of Gucci gezien op 25-11-2021 te Gigant in Apeldoorn
Laten we maar met de deur in huis vallen: een oproep c.q. verzoek aan de Amerikaanse filmindustrie om GEEN films meer te maken over Italiaans erfgoed. De trailer zet je op het verkeerde been, of anders gezegd: veroorzaakt nogal hoge verwachtingen. Even doet de trailer je denken aan een nieuwe film van Paolo Sorrentino, vandaar de hoge verwachting? De cast LIJKT op een behoorlijk niveau, maar zonder uitzondering vallen ze door de mand. Op geen enkel moment heb je het idee te kijken naar een italiaanse familie, komt ook mede door de engelse taal. Films als deze MOETEN in het italiaans. Een italiaan praat met het hele lichaam, vooral met handen en voeten, Amerikanen kunnen dat niet. De dialogen zijn van dusdanig niveau dat je gaat denken dat het een kinderfilm is. Ja, het script kan zomaar geschreven zijn door een 8-jarig kind. Vooral in het eerste uur is het soms tenenkromend, even heb je zelfs de neiging om de zaal te verlaten. Zelfs een paring-scene tussen Maurizio Gucci (Adam Driver) en Patrizia (Lady Gaga) is verbazingwekkend: 2 konijntjes zijn nog interessanter om naar te kijken. En dan niet te vergeten het "gekke" neefje van Maurizio: Paolo Gucci, gespeeld door Jared Leto: waarom heeft niemand op de set ingegrepen ?
Pas na een uur wordt het beter: iets meer tempo en het wordt interessant als Maurizio het niet meer ziet zitten met Patrizia. Is er dan wel iets leuks en moois aan deze film: natuurlijk wel, de beelden in Italie zijn goed geschoten, de sfeer op straat wordt redelijk neergezet. De kleding van de cast kan er mee door. Maar helaas blijft de muziek in de film bij wat oude hits van Donna Summer, een gemiste kans want kijk, of hoor eens wat films zoals bijvoorbeeld La Grande Bellezza of Loro ten gehore brengen. Afsluitend: deze review is natuurlijk geschreven met een TriColore bril op: als je vele italiaanse films gezien hebt, van Michelangelo Antonioni tot Paolo Sorrentino, dan kom je maar tot één conclusie: Ridley Scott moet minstens nog 10 jaar bij Sorrentino in de leer.
Lakte
Hele leuke film maar nergens echt goed.
Adam Driver, Lady Gaga en Al Pacino spelen fantastisch en dragen ook echt de film. De sfeer is erg goed waar de film het ook echt van moet hebben. De muziek is ook erg goed.
Het komische tintje deed de film totaal niet goed. Alle grappen waren het allemaal net niet. Het Gucci verhaal is enorm interessant en als het allemaal wat serieuzer was geweest dan had het echt een hele goede film kunnen worden. Speelduur was ook veel te lang. Veel scenes hadden makkelijk ingekort kunnen worden. Kon zo naar 110 minuten gesneden worden.
Waar ik mij helemaal kapot aan irriteerde was dat het in Italië afspeelt, het over Italianen gaat en iedereen Engels praat met een Italiaans accent! En dat voor een film uit 2021, kan echt niet meer! Komt echt heel idioot over.
charmie
mjk87 (moderator films)
Matige film en behoorlijke tegenvaller. De film wil veel, maar faalt op drie punten: script, regie en acteurs.
De film wil allereerst heel veel vertellen, over drie decennia verspreid. Te veel, zelfs voor de ruim 2,5 uur die de film duurt. Zo worden allerlei zijplotjes maar half afgewerkt en soms is de film ook erg rommelig. Dat ligt dan ook aan de regie die ervoor kiest toch die tijdsprongen erin te verwerken. De film mist impact. Ineens is Jeremy Irons dood, en als kijker zit je erbij en kijk je ernaar. De film kabbelt maar wat vooruit, zonder dat die iets is. Geen thriller, geen actie, geen drama, geen komedie. Maar wat wel? Ik weet het niet. En de muziek lijkt eerder een playlist van Spotify Italiaanse klassieke muziek en Greatest Hits 70s/80s. Vaak wel smaakvol verwerkt, maar ook wel erg simplistisch.
En dan de acteurs, die ook niet altijd weten wat ze aanmoeten met de film. Pacino houdt zich nog wel staande, maar lijkt in een andere film te zitten dan pakweg zijn broer Irons. En werkelijk geen idee wat Leto dacht bij deze film, of waarom niemand ingreep. Hij vermaakt zich overduidelijk kostelijk maar zijn hele vertolking staat volledig los van de toon van de rest van de film. En hij is nergens leuk, eerder storend. En het centrale koppel is ook maar zozo. Driver heeft een wat timide rol, al doet hij het wel prima. Daartegenover staat weer de pit van Lady Gaga, maar waarom ze met een meer Slavisch accent spreekt is me niet helemaal duidelijk. En tussen de twee is geen enkele chemie, al speelt ook daar mee dat er enorme tijdsprongen inzitten. Je krijgt niet eens de kans als kijker je verbonden te voelen.
Nu wel, de film is ook niet een volledige ramp. Het verhaal is wel boeiend verder, de aankleding is prima met prachtige kleding en nu en dan wordt een prima tijdsbeeld neergezet. Maar de film had zoveel meer kunnen, nee, moeten zijn. 2,0*.
mjk87 (moderator films)
Laten we maar met de deur in huis vallen: een oproep c.q. verzoek aan de Amerikaanse filmindustrie om GEEN films meer te maken over Italiaans erfgoed. [...]De cast LIJKT op een behoorlijk niveau, maar zonder uitzondering vallen ze door de mand. Op geen enkel moment heb je het idee te kijken naar een italiaanse familie, komt ook mede door de engelse taal. Films als deze MOETEN in het italiaans. Een italiaan praat met het hele lichaam, vooral met handen en voeten, Amerikanen kunnen dat niet.
Eens en goed uitgelegd waarom dit niet werkt.
Het verbaast me ook dat er vanuit bepaalde gemeenschappen geen grote kritiek komt. Als Scarlett Johansson een Japans personage speelt is de wereld te klein, maar als een stel Amerikanen vervolgens denkt om Italianen te kunnen spelen is er niets aan de hand.
Leuk. Maar waarom niet in de Vue? In ieder geval lekkerdere stoelen.
Van tevoren had ik hier weinig in zien. De hele Gucci familie en het modemerk kan me nog net minder dan niks interesseren. Ik weet ook niets van deze mensen af en dat heeft misschien wel als voordeel dat ik daardoor blanco de film in kon gaan. En daarnaast helpt het dat Scott zijn naam aan de film heeft verbonden, waardoor ik hem toch ben gaan kijken.
De zaal inlopende vroeg ik me af of ik wel bij de juiste film aanbeland was. Ik zag een stuk of 25 a 30 vrouwen zitten en geen enkele man. Dus ik liep nog even terug naar de ingang van de zaal en zag toch echt House of Gucci staan en niet een of andere van de stoel af glijdende vrouwenfilm. Erg apart. Blijkbaar trekt de modenaam Gucci toch wel een hele hoop mensen naar de film, voornamelijk vrouwen die waarschijnlijk allemaal wel eens een fake Gucci of Louis Vuitton tasje aan de Turkse Riveira hebben gekocht.
Enigszins ongemakkelijk ben ik aan de film begonnen, want het is natuurlijk geen "vrouwenfilm", maar een soort van erg losse biopic van Ridley Scott over Maurizio Gucci, zijn vrouw Patrizia en wat Gucci familieleden die af en toe komen opdraven. In de familie worden smerige spelletjes gespeeld, met uiteindelijk maar 2 doelen: geld en macht krijgen. Ik vind het fijn dat Scott de focus vooral op 2 personen heeft gelegd, waardoor het volgbaar wordt en mij als totaal ongeïnteresseerde kijker toch mee te nemen in de intriges. Er gebeuren genoeg dingen in de film en ondanks de ruime 2,5 uur is het tempo van de film erg hoog. Hierdoor verveelt het geen moment.
Het is alleen jammer dat House of Gucci daardoor wel wat onevenwichtig aanvoelt. Waar besteed je veel aandacht aan, waar moet je tijdsprongen maken? Op een gegeven moment is het gewoon teveel van het goede en is het bestrijken van 30 jaar te ambitieus. Zo loopt Maurizio opeens ergens in 1996 rond tussen wat Arabieren en blijkt de film een sprong van een jaar of 10 te hebben gemaakt, aangezien later bleek dat Ando al een jaar of 6 dood was. Allemaal van die dingen waardoor het niet echt meeslepend wil worden en niet het predicaat "vermakelijk" ontstijgt.
Dan moet ik zeggen dat ik op Adam Driver na niet zo heel erg onder de indruk ben van de hele cast. Gaga loopt overdreven te blèren en was aan het einde van de film onuitstaanbaar. Jared Leto heeft lol in zijn rol als Paolo, maar de overacting was zo storend dat je hem niet meer serieus kon nemen. Pacino doet het aardig, maar ook zo'n half accentje is gewoon too much. Het is verder allemaal wel aardig en oké, maar het Engels breekt de illusie toch een beetje.
Dan blijf je denken dat juist met het serieformat van tegenwoordig dit een veel beter uitgediept verhaal zou kunnen krijgen en je veel bijrollen ook wat meer kans kan geven om hun handelen beter te kunnen begrijpen. Wat dat betreft heeft Ridley Scott teveel hooi op zijn vork genomen.
House of Gucci prikkelt en maakt je nieuwsgierig, maar weet je net niet over de streep te trekken om het bovengemiddeld goed te laten worden.
Shinobi
"What is this?"
Een paar maanden geleden verraste Ridley Scott mij nog met 'The Last Duel'. Daardoor ging ik hier met positieve verwachtingen in, maar het is toch niet helemaal geworden wat ik ervan verwachtte.
Scott poogt om over drie decennia lang het reilen en zeilen van de beroemde modefamilie te laten zien. Het begint bij de ontmoeting tussen gold digger Patrizia Reggiani en erfgenaam Maurizio Gucci. De familieperikelen die dit met zich meebrengt zou garant moeten staan voor een hoop tragiek, echter pakt het nogal flauw uit.
Dertig jaar geschiedenis in twee en een half uur tijd erdoorheen jagen is iets te veel van het goede. Hierdoor blijft het merendeel vrij vlak en worden de personages nauwelijks uitgediept; wat zijn hun drijfveren?! Iemand als Maurizio maakt schijnbaar een hele evolutie mee, maar zijn beweegredenen blijven vaag. Allerlei subplots worden ook slechts half uitgewerkt en er worden rare tijdsprongen gemaakt, waardoor je als kijker soms het spoor bijster bent.
De nodige intrige die ik verwachtte te zien, blijft vrijwel uit. Dit komt omdat 'House of Gucci' veelal stuurloos voortkabbelt. Men weet zelfs qua toon niet welke richting ze op willen gaan. Bij het aanzien van Jared Leto als Paolo dacht ik in één of andere klucht te zijn beland. Het was weliswaar grappig om te zien, maar of dat de daadwerkelijke intentie is geweest. Alleen Al Pacino vond ik echt op zijn plaats in dit geheel. Lady Gaga vond ik trouwens nog best oké spelen.
Al met al een nogal rommelige en oppervlakkige film die het tijdsbeeld weliswaar goed neerzet, maar meeslepend wordt het helaas nergens.
Kleine 3,0 sterren.
Graaf Machine
Er valt iets voor te zeggen om Gigant te pakken, als je een Cineville-pas hebt.
predator
- 1952 stemmen
Prima vermaak, wel een beetje aan de lange kant. Aankleding, tijdsbeeld en soundtrack zijn prima in orde en ik vond Gaga en Driver het gewoon erg goed doen. Het verhaal is boeiend, hoewel ik niks heb met Gucci. Alleen Leto gaat wel erg los, dat is soms te veel gekkigheid.
mrklm
In 1970 is Gucci voor de 50% bezit van Rodolfo Gucci [Jeremy Irons] en voor 50% van broer Aldo [Al Pacino] en diens zoon Paolo [Jared Leto]. Rodolfo’s enige kind Maurizio [Adam Driver] leeft een zorgeloos bestaan wanneer hij tijdens een feestje kennismaakt met Patrizia Reggiani [Lady Gaga]. Rodolfo beschouwt haar als een profiteur en dreigt Maurizio te onterven als hij zijn relatie niet verbreekt, maar Maurizio houdt zijn poot stijf. Maurizio voelt zich bevrijdt van een juk, maar wanneer zijn vader ernstig ziek wordt en Patrizia ontdekt dat Aldo de reputatie van ‘House of Gucci’ bezoedeld, zet ze Maurizio onder druk om actie te ondernemen. En zo begint een zakelijk steekspel waarvan de kenners de fatale afloop al kennen. Lady Gaga bewijst meer te kunnen dan het spelen van varianten van haar publieke imago en haar samenspel met de ingetogen Driver is voortreffelijk. Irons en Pacino zijn goed gekozen voor hun rollen, maar Leto maakt zowel zijn karakter als zichzelf volstrekt belachelijk met zijn tenenkrommende, haast clowneske spel. Het zakelijke en persoonlijke gekonkel achter de schermen van een modehuis is niet altijd even interessant. Maar let wel op schitterende kostuums van Janty Yates en de fraaie haar en makeup.

Er gaan weer een heleboel films Prime Video verlaten: welke kijk jij nog snel?

Biopic 'House of Gucci' met Al Pacino, Jared Leto en Adam Driver vrijdagavond (25 oktober) op televisie

Veelbesproken Ridley Scott-film 'House of Gucci' nu te huur op Pathé Thuis

Lady Gaga schakelde psychiatrische hulp in tijdens opnames 'House of Gucci'