• 9.377.427 stemmen

Shin Evangelion Gekijôban (2021)

Animatie / Actie | 154 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Evangelion: 3.0+1.01 Thrice upon a Time / Evangelion 4.0 / Evangelion 3.0+1.0 / シン・エヴァンゲリオン劇場版:ll

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mahiro Maeda, Katsuichi Nakayama en Yuko Miyamura

Met onder meer: Megumi Hayashibara, Megumi Ogata en Yuko Miyamura

Gesproken taal: Japans, Engels en Frans

Releasedatum: 1 september 2022

Plot Shin Evangelion Gekijôban

"Bye-bye, all of EVANGELION."

Shinji Ikari is nog steeds stuurloos nadat hij zijn wil om te leven heeft verloren. De plaats waar hij aankomt leert hem evenwel wat het betekent om hoopvol te zijn. Tenslotte wordt het Instrumentaliteitsproject in gang gezet en Wille maakt een laatste slopende poging om de finale inslag te voorkomen.

Shinji Ikari (stemrol)

Asuka Shikinami Langley (stemrol)

Mari Illustrious Makinami (stemrol)

Rei Ayanami / Yui Ikari (stemrol)

Misato Katsuragi (stemrol)

Ritsuko Akagi (stemrol)

Toji Suzuhara (stemrol)

Kensuke Aida (stemrol)

Hikari Horaki (stemrol)

Maya Ibuki (stemrol)

Ik ben niet de grootste fan van de serie, maar de nieuwe films zijn best de moeite. Verrassend (maar eigenlijk ook weer niet) dat er hier nog geen enkel stem staat.

avatar van horizons

horizons

Onderhond schreef:

Nu op Prime, dus de 10 stemmen zullen wel gehaald worden.

avatar van mrklm

mrklm

Slotstuk van de Evangelion-quadrilogie begint met een samenvatting van de voorgaande films. Er is nogal wat tijd verstreken sinds de wereld haast onbewoonbaar werd door ‘the Third Impact’. Shinji [Spike Spencer] is helemaal in zichzelf gekeerd nu hij weet dat hij lijnrecht tegenover zijn vader [John Swasey] staat en dat hij zijn beste vrienden heeft verloren. Kensuke [Alejandro Saab] probeert Shinji uit zijn schulp te halen nadat een deel van de wereld door middel van de nieuwste technieken weer bewoonbaar zijn. Duurt 150 minuten, maar het is de vraag waarom aangezien dit in grote lijnen een remix is van de voorgaande films. Gezien de kwaliteit van de serie tot nu toe had dat geen bezwaar hoeven te zijn, maar de beleving wordt verpest door een verschrikkelijke soundtrack. Pianomuziekjes á la Richard Clayderman, een Christmas Carol en meer schijnbaar willekeurig gekozen instrumentaaltjes leiden alleen maar af. Als klapper op de vuurpijl krijg je op het einde ook nog zo’n stroperig Japans popdeuntje (inclusief harmonicasolo) te verduren. Als muziekliefhebber til ik daar misschien wat zwaarder aan dan de meeste kijkers, maar zeg niet dat joe niet was gewaarschuwd!