• 8.905.813 stemmen

Met onder meer: Sam Richardson, Milana Vayntrub en Glenn Fleshler

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2021

Plot Werewolves Within

"A whodunnit with teeth."

Pete woont met zijn sterk gelovige vrouw Trish in een dorpje in Vermont. Hun woonplek wordt door een sneeuwstorm geteisterd die het hele dorp isoleert. De onderliggende rancune tussen de inwoners wordt blootgelegd wanneer een onbekend wezen jacht maakt op de dorpelingen.

avatar van maurice32

maurice32

Zeer flauw en zwak.

avatar van joolstein

joolstein

Och zo slecht was deze Horror-komedie ook niet maar door het gebrek aan bloed, is dit meer genieten voor degenen die zit te wachten op grappen. Daarnaast probeert de film hier ook nog mysterie-elementen aan toe te voegen. Dat komt omdat de film blijkt te zijn gebaseerd op een VR-multiplayer-game van Ubisoft met dezelfde naam.

In de game wordt in een middeleeuwse setting, één persoon getagd als een weerwolf, en de rest van de dorpelingen moet samenwerken om erachter te komen wie de weerwolf is voordat ze allemaal worden vermoord. Dit geven werd hier verplaats naar de huidige tijd. En tja de film probeer je tot het einde te laten gissen welke Beaverfield-bewoner het is. Hierdoor krijg je een whodunit in de trant van 'Clue' (1985) of 'Knives Out' (2019) maar is de weerwolf grotendeels buiten beeld gehouden. En dat mysterie-element was best goed. Het had iets minder voorspelbaar kunnen zijn; de muziek op de jukebox vroeg in de film is duidelijk een hint De metamorfose van de weerwolf was ondanks het budget geslaagd en het hele uitgangspunt van de film was niet verkeerd!

De hoofdpersonages hadden samen goede chemie (Milana Vayntrub was redelijk schattig) maar minder zijn de verschillende andere clichés personages. Deze niet-lupine-personages zijn vaak tegen elkaar aan het schreeuwen, dreigen met geweld en seksgrappen en verwijzingen uitkramen. Weliswaar soms op een wat hippere manier maar grappig vond ik ze de meest van de tijd niet echt! Eveneens zit zoals bij zovele de humor het angstaanjagende in de weg. Er zijn een paar jump-scares en wat bloed maar niet voldoende. Daardoor is de film meer Oké, voor mensen die gek zijn op komische films.

avatar van umbra

umbra

Owké, was deze bijna gestart, maar uitzonderlijk toch eerst de trailer bekeken, comments her en der en bij nader inzien, laat ik deze maar aan mij voorbij gaan. Horror & comedy is al moeilijke combo, om mij te vermaken, kan ze denk ik, op 2 handen tellen, denk aan een 'Braindead', 'Bad Taste' en het sublieme 'Tucker and Dale vs. Evil' en dan nog wel wat oudere horror/exploitation waarbij het opzet geen comedy was, maar ik het wel komisch vind. Voor de rest is het voor mij een meer te mijden genre.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vervelend.

Werewolves Within is gebaseerd op het bekende Weerwolven van Wakkerdam-spel, een spel dat ik vroeger vaak heb gespeeld. Om vervolgens te zien dat hier een verfilming van gaat komen die ook nog een horrorfilm moet voorstellen kon ik mijn geluk dan ook niet op. Helaas valt het resultaat zelf vies tegen in dat opzicht.

Er vallen genoeg invloeden vanuit het spel te ontdekken, maar om daar te komen moet je je eerst door een halfuur durende introductie slepen. Logisch dat de film het doet, want het verhaal moet opgebouwd worden, maar heel veel opbouw zit er niet in. Vooral komedie eigenlijk, die op een hysterische en energieke manier gebracht wordt. Veel irritant geschreeuw en woordgrapjes, maar ze sloegen nooit aan.

Het acteerwerk is nog wel aardig te noemen omdat iedereen heel erg in zijn type opgaat, maar het probleem is dat die types nooit leuk weten te worden. Ondanks de pogingen om ze heel verschillend te maken, zijn ze allemaal net zo vervelend als elkaar. Eenmaal het mysteriegehalte in de film begint is het wel leuker om te volgen, maar spannender or grappiger is het nooit.

Ook voor bloedvergieten kom je bij deze film bedrogen uit, want je zal het maar weinig krijgen. Richting de finale gaat de film in een stroomversnelling die het cijfer van een 1,5* naar een 2,0* bracht, maar niettemin heb ik regelmatig met mijn ogen lopen rollen. De hele film kenmerkt zich in humor die steeds hetzelfde is, en ook steeds de plank misslaat. Het ziet niet alleen de horror in de weg, maar ook de film zelf.

Ik vond het door de vele irritaties geen goede film, maar ik erken wel dat het knap gemaakt is op bepaalde punten. Dankzij de sfeervolle decoraties komt er een aardig sfeertje naar voren en de finale is best vermakelijk te noemen. Samen met het acteerwerk vormen dat de factoren die deze film naar dit cijfer brengen, maar daar eindigt het ook weer.

avatar van stinissen

• 22069 berichten

Ik blijf het maar niks vinden de combi horror en komedie. Vreselijk flauw en geschikt voor kinderen van een jaar of 7.

avatar van teigertje

teigertje

De start van de film, lijkt een hele leuke te worden.

Maar helaas zakt de film halverwege in, tot een langdradig gebeuren.

Helaas, een flinke tegenvaller.

Wel met enige leuke plots in het verhaal.

Maar mist helaas, wat je hoop te verwachten.

avatar van james_cameron

Karige komische horrorfilm, waarbij weinig valt te lachen en al helemaal niet te griezelen. De eerste helft voelt aan als een matte variatie op Cluedo, bevolkt door een irritante, continu kibbelende groep mensen; daarna wordt de film gaandeweg iets beter, maar het houdt bepaald niet over. Het akteerwerk is echter best oké, het script redelijk verrassend en visueel steekt de film netjes in elkaar. Er valt alleen bar weinig te beleven.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Matige film. Jammer dat de film voornamelijk om de humor leek te gaan, die overigens helemaal niet zo heel leuk was. Ik had liever gezien dat de film voornamelijk om de horror zou draaien waarbij er een klein vleugje humor om de hoek kwam kijken. Ondanks alles keek de film overigens nog wel vrij makkelijk weg.

avatar van Collins

Collins

De film is losjes gebaseerd op een videogame waarin de spelers moeten zien uit te vinden wie van hen de weerwolf is. Regisseur Josh Ruben vertaalt dit gegeven in een leuke whodunit. Een weerwolf jaagt de bevolking van een kleine gemeenschap schrik aan. Wie is de weerwolf?

In de film wordt een groepje inwoners als gevolg van een aantal verontrustende gebeurtenissen bijeengedreven in het lokale hotel. Evenals de personages is de kijker niet op de hoogte van de identiteit van de weerwolf. Het verhaal put zich niet uit in talrijke wendingen, maar houdt het rechtlijnig en simpel. En uiteindelijk is de oplossing van het raadsel niet eens heel belangrijk. Het is de weg ernaartoe die erg vermakelijk is.

In een mengeling van horror en komedie ontspruit een verhaaltje dat niet heel innovatief is. De film zet vooral in op het komische aspect hoewel een terloopse jump scare en wat bloedige actie ook deel uitmaken van de gebeurtenissen. Heel opwindend is de horror niet. Bovendien wordt de horror altijd gedekt door de humor die soms absurde vormen aanneemt en gewoon grappig is.

Leuke cast ook. Met Sam Richardson en Milana Vayntrub heeft de film een paar prettig acterende protagonisten in huis. Werewolves Within is klein maar fijn. Leuke film.