• 9.375.326 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Mario Van Peebles

Met onder meer: Laila Odom en G.G. Townson

Plot Salt-N-Pepa

De jaren 80. Sandra Denton en Cheryl James zijn twee jonge studenten. Ze nemen een single op voor hun vriend Hurby Azor en komen terecht in de wereld van hiphop. De twee vormen het eerste vrouwelijke hiphopduo "Salt-N-Pepa" en breken door met hun single "The Show Stopper". Verschillende optredens en grote muziekprijzen volgen.

Cheryl 'Salt' James

Sandra 'Pepa' Denton

Anthony 'Treach' Criss

Hurby 'Luv Bug' Azor

Dee Dee (DJ Spinderella)

Latoya Hanson (Original DJ Spinderella)

Martin Lawrence

Christopher 'Kid' Reid

Christopher 'Play' Martin

avatar van Lebarron

Lebarron

Salt-N-Pepa werden in 1987 wereldwijd bekend met hun hit Push It. Ze waren destijds als meidengroep een pioniers binnen de hiphopscene die toen nog louter door mannen bevolkt werd. De groep bestond uit drie vlotte, leuke meiden Cheryl 'Salt' James, Sandra'Pepa' Denton en de destijds 15 jarige Deidre Roper beter bekend als DJ Spinderella. Ze bleken veel meer dan een eendagsvlieg binnen de hiphopscene.

Als film is Salt-N-Pepa niet bijster goed. De film draait volledig om Salt-N-Pepa en degradeert Spinderella tot een achtergrondfiguur. Iets wat ze zeker niet was maar feit is wel dat ze Spinderella in 2019 uit de groep hebben gegooid om onduidelijke redenen. De film belicht dus duidelijk de kant van Salt-N-Pepa, die zelf ook als executive producers betrokken waren bij deze film. Beetje flauw dat ze Spinderella zo in de kou zetten en daarmee heeft de film voor mij ook totaal geen waarde. Verder is het om te zien ook een goedkope flutfilm.

Salt-N-Pepa is letterlijk een film over enkel Salt-N-Pepa en geeft daarom niet een waarheidsgetrouw beeld.

Ik begrijp de reactie hierboven maar deels. Spinderella was namelijk helemaal niet zo invloedrijk of belangrijk

Evengoed is het ook zeker geen goede film maar wel vermakelijker dan Ik dacht. Vooral als je die hiphoptijd en de mensen die er in rondlopen een beetje kent.

Duurt wel te lang en dramatisch naar het einde maar heb me er toch meer mee vermaakt dan menig andere biopic.

avatar van Lebarron

Lebarron

kos schreef:

Dat was ze zeker wel! Vanaf het moment dat ze erbij kwam in 1987 was zij (deels) verantwoordelijk voor de beats. Daarmee was ze dus een wezenlijk onderdeel van de groep. Een Run DMC biografie waarin Jam Master Jay als een soort veredelde kapstok wordt neergezet zou ook niet waarheidsgetrouw zijn.

Die vergekijking gaat echt niet op.