Genre: Komedie / Horror
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 november 2020
Bekijk via SkyShowtime
Plot Freaky
"Basic switch. Killer new look."
Als de mystieke, oude dolk van de meedogenloze seriemoordenaar 'The Butcher' ervoor zorgt dat hij en Millie wakker worden in elkaars lichaam, ontdekt Millie dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat. Het grootste obstakel is dat ze het uiterlijk heeft van een maniak van middelbare leeftijd, die het doelwit is van een klopjacht in de hele stad. Met hulp van haar vrienden racet Millie tegen de klok om de vloek te verbreken.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op SkyShowtime
Ryler
Mr. Bernardi
Mrs. Detmer
The_Shadowless_Man
Allereerst vond ik het leuk dat dit een R-rating had. Een van de dingen die ik heb gemist in Happy Death Day.
Ik was al meteen geïnteresseerd door die geweldige opening. Als je een slasher-fan bent, zul je deze film waarschijnlijk geweldig vinden. De moorden zijn goed uitgevoerd en de prestaties van Vince Vaugn en Katherine Newton zijn echt geweldig. Ik vond alle karakters leuk, wat altijd een pluspunt is voor mij.
Hoewel de film soms behoorlijk maf is, is het nog steeds erg leuk om te zien. Het heeft een geweldige combinatie tussen horror en komedie. Iets waar ik meestal niet zo'n grote fan van ben.
Ik vond het ook leuk hoe deze film kleine eerbetoon aan de Scream en Friday the 13th films gaf.
Noodless
Leuk, maar qua opzet minder leuk dan Happy Death Day. Nochtans begint de film heel cool met een paar zeer effectieve kills die je in Happy Death Day wel wat miste, maar de herbelevingen van elke dag opnieuw in Happy Death Day vond ik sterker uitgewerkt dan de lichaamsovergangen in deze film. Na een tijdje wordt het soms ook een beetje flauw met hier en daar wat makke humor en ook de uitwerking naar het einde toe valt wat tegen. Toch wel een leuke film met een degelijke Kathryn Newton en een enthousiaste Vince Vaughn. 6,5/10
cantforgetyou
- 1951 berichten
Zeer leuke horror/komedie. Soms lekker grof en soms leuke grapjes.
Deze moet je als horror fan gewoon wel een keertje zien. Je gaat je zeker niet vervelen.
Natuurlijk hebben we het allemaal al wel eens gezien, maar het wordt niet vervelend. Het wordt juist heel leuk.
Vince speelt geweldig grappig.
maurice32
Zeer vermakelijk, Vince Vaughn is super grappig als halve nicht
bart007bond
Wanneer verschijnt deze op bluray in Nederland. Op Amazon alleen op regio 1
bart007bond
Erg leuke film, leuke kills.
Had nog wat grover mogen zijn, maar al verademing.
Deep Dreams
Leuke en toffe film! Zeker het kijken waard. Gore aanwezig..... ja .....concept.... ja enorm leuk.... comedy....... ja zeker! Goed script... toffe uitvoering en de cast super ok. Geen moment verveeld met deze film!
Kluchtige kills.
In het verlengde van films als Freaky Friday is hier de horrorvariant. Uiteraard met een knipoog, want gedaanteverwisselingen zijn lollig. Toch? Vince Vaughn die als brute moordenaar op magische wijze van persoon verwisselt met een tienermeisje, levert in ieder geval een paar leuke momenten op. Maar echt hilarisch wordt het nergens, omdat er louter platgetreden paden worden bewandeld.
Na een aardige opening waarin het slachtvee behoorlijk ruig om het leven wordt gebracht, begint de daadwerkelijke film die behoorlijk teert op de vertolkingen van een groepje tiener-outcasts. Die zijn echter behoorlijk inwisselbaar en weinig memorabel en de grap schijnt hem vooral te zitten in de onwetende omgeving. Toegeven, Vaughn die zelf in paniek anderen de stuipen op het lijf jaagt is enigszins grappig.
Minder grappig of spannend zijn de kluchtige momenten waarin het tienermeisje - nu een moordenaar - telkens bijna haar slag slaat. Ook qua kills blijft er weinig over, met name wat betreft originaliteit. Niets wat we niet al honderd keer eerder hebben gezien dus. Toch zit de vaart er redelijk in, en ondanks de iets te hoge speelduur vliegt de tijd derhalve om. Maximaal 80 minuten, originaliteit en betere humor hadden deze komisch bedoelde slasher echter niet misstaan.
**½
Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.
hatebreeder
Leuke vermakelijke film. De combinatie tussen horror en humor (b)lijkt prima te werken. Het acteerwerk is ook allemaal zeer degelijk in deze film.
3.5"
Leander112
Vince Vaughn die een meid speelt en dan met een jongen zoent...ja daaag
catdog
- 2024 stemmen
Vince Vaughn die een meid speelt en dan met een jongen zoent...ja daaag
Ja en? Wat is dit nu weer voor rare opmerking.
shrink
Zeer geslaagde combinatie tussen horror en comedie. De kills zien er spectaculair uit en Vince Vaugh speelt fantastisch als 'meisje'. Die achterbankscene is toch super?!
TragieStar.*
Vreselijke rot film!! Om het zo maar even oneerbiedig te moeten zeggen. Ik keek er erg naar uit, want het verhaal, genre en poster spraken mij erg aan!
Ik weet niet wat het is, maar films van tegenwoordig spreken mij gewoon echt niet meer aan. Dat komt denk ik ook door de moraaltjes die er altijd weer in worden gestopt. De personages zijn zo cliché en zo leeg dat je er totaal geen verbinding mee kan voelen. Hier dus ook. Het gaat altijd over een onzeker meisje, die een beetje apart is, die iets ergs heeft meegemaakt, die op school gepest wordt enzovoorts. Tuurlijk moet er ook altijd weer een hysterische homo in zitten (alsof er geen andere soorten zijn), een populair pesterig meisje, puberende tienerjongens die alleen maar in seks geïnteresseerd zijn, een populaire jongen die ze leuk vindt en wat op het einde wederzijds blijkt te zijn. We kennen het allemaal al.
De eerste 25 minuten zijn echt totaal niet interessant. Heel saai. Pas bij de body-swap begint het interessanter te worden. Maar totaal geen één moment gelachen, geschrokken, angst gehad of wat dan ook.
Het hoofdpersonage Millie is een onzeker meisje, praat zacht, valt weinig op, dus je kan er eigenlijk weinig tot niets over zeggen. Als ze dan in het lichaam van die Butcher zit wat ga je dan laten zien? Ja, dingen die natuurlijk leuk zijn om te laten zien, maar totaal niet bij haar karakter en personage passen. Lijkt me dan moeilijk om te acteren. Als ze een meisje was die heel vrouwelijk en dom was dan had je er veel meer uit kunnen halen. Vince Vaughn speelde dus vooral een overdreven persiflage van een tienermeisje. Oh ik plas nu staand, ik heb ballen, rennen als een seniel. En dan die zoen, zucht..... Op het einde geeft ze dan wel aan dat ze zich zelfverzekerder voelde in het andere lichaam, dus het kan zijn dat ze daardoor heel anders was, maar dat vind ik een beetje ongeloofwaardig, want het was vanaf het begin al zo. Dat zal niet zo snel ineens veranderen ofzo, dat is vaak een proces. Maargoed, het punt is dat je de karakters niet eens goed leert kennen als ze in hun oorspronkelijke lichaam zitten. Gezichtsuitdrukkingen, bepaalde maniertjes, karaktereigenschappen komen niet aan bod. Dat wil je juist zien, dat maakt het grappig en geslaagd als ze gaan veranderen van lichaam. Dan herken je het ook terug. Nu herkende je Millie niet terug in de oudere man. Het had elk willekeurig meisje kunnen zijn.
Op het einde hoopte ik dan ook nog op een confrontatie met de Butcher en de rest als het allemaal weer was teruggedraaid, maar hij werd eigenlijk meteen neergeknald. Neehoor, hij is niet dood. Komt toch nog terug, maar stelt ook niks voor. Die zus die politieagent is, maar totaal niet met een wapen kan omgaan of weet hoe je iemand staande moet houden??
Als je kijkt naar The Hot Chick, Freaky Friday (oke, geen horror), maar daar hebben ze het gewoon heel goed aangepakt. De karakters worden goed neergezet, over the top, maar wel dat je het verschil goed kan zien, je leert eerst de personages goed kennen. Je ziet daarna het resultaat en de situaties die daaruit op een grappige manier voortvloeien. Dat miste ik hier, gewoon niet goed uitgewerkt.
schram101
Niet de eerste bodyswitch film en waarschijnlijk ook niet de laatste. Meestal zijn ze vrij matig en zo ook deze al maakt Vince Vaughn m nog enigszins de moeite waard. Sowieso is Freaky niet vies van een druppeltje bloed hier en daar en schuurt het soms een beetje wat wel verfrissend is.
blondiefilmfreak
Wel aardig, en goeie kills. Ook met de nodige humor.
nou ik vond het een nogal vreemde film*kon er totaal niet inkomen*zal hem nog eens een herkansing geven*spanning heb ik nix van gemerkt*maar heb ik wel vaker met bijvoorbeeld de jordan peel films*dat wil niet bij mij
DjFrankie
Het vreemde zat met name in de verwisseling daar zat ook de humor.
Kills waren prima, die zie ik in andere films wel eens veel minder hard.
En spanning vooral natuurlijk hoe het verder gaat.
Ik zat er zo in, begin was al gaaf met die fles
K. V.
Dit was nog een leuk filmpje. Toch wel een tof uitgangspunt, al is het natuurlijk niet de eerste keer dat ze zoiets doen. Hoe dan ook het verveelde zeker niet.
De film was naast grappig ook nog redelijk bloederig. De cast was redelijk typisch voor dit soort films, al was Vince Vaughn wel een meerwaarde.
De film sprong er toch wel uit en was dus wel wat meer dan een zoveelste slasher.
blondiefilmfreak
Toch maar halve ster erbij.nog eens bekeken.wel aldoor de kop erbij houden.zo van ooo hij is zij,en zij is hij pppfffffff.was wel weer halverwege in slaap gevallen,zo boeiend
mikey
Wederom een slasher parodie ... over een moordenaar die per abuis bodyswapt met een scholiere, de scholiere wordt vervolgens hot en ondeugend (ipv te verdwijnen), En de killer wordt natuurlijk de perfecte BFF. Samen brengen ze wat orde in haar leven en dissen ze enkele sport jocks & mean girlss. Grootste grap zou vaughn moeten zijn die als een bakvis rondhuppelt, nagels lakt en kreetjes slaakt. Mwah niet echt leuk. Eerder deprimerend.
nu te zien op de sjitnetflixx (waar anders kom je deze crap tegen, zoals die andere: Time cut een slasher over tijdreizen
ForrestHanks
Hele vreemde maar leuke film. Een mixje van romantische high-school, humor en horror.
Niet alle acteurs zijn even sterk maar ik heb er toch best van genoten.
vooral de liefdesverklaringen en kus op de achterbank van de auto waren tenenkrommend fout en daardoor tegelijkertijd hilarisch
Shadowed
Herzien en het cijfer mag blijven staan. Regisseur Christopher B. Landon weet heel goed wat entertainment moet inhouden en in combinatie met het griezelgenre komt dat dan ook goed tot zijn recht. Vince Vaughn maakt een frisse indruk, de stilering is lekker vlot en de inhoud is melig genoeg om de kijker aan de buis gekluisterd te houden. Kathryn Newton is echter overtuigender als onzekere tienermeid dan als gevaarlijke moordmachine en Landon had het bloedvergieten gerust mogen verhogen, maar Freaky blijft op-en-top horrorvermaak en doet precies wat het moet doen.
kauwstaaf
Best een leuke film.. maar het zit teveel in uitersten. Echt een horror met gore en een schattige disney film over het wisselen van lichaam, en comedy met het niveau teenage seks. Het wordt nooit echt één geheel. Horror comedy kan geweldig zijn Tremors, Ghostbusters, Zombieland, Gremlins, Beetlejuice. Laatste die ik geweldig vond was Love and Monsters (hoewel misschien minder horror en meer actie). Het is geen slechte film, maar je neemt het nooit echt serieus en het is meer iets dat je op de achtergrond aan zet terwijl je af en toe iets anders doet.
"Your touch makes this pussy drier than sandpaper, you fucking monkey."
Deze Komedie / Horror film zag ik gisteren voorbijkomen op SkyShowtime en toen ik zag dat Vince Vaughn erin meespeelde, had de film gelijk mijn aandacht omdat ik Vince Vaughn altijd wel leuk vindt om te zien. "Freaky" is een slimme en leuke mix van horror en komedie, welke geregisseerd is door Christopher Landon, die o.a. bekend is van beide "Happy Death Day" films.
Het verhaal draait om Millie Kessler (Kathryn Newton), een verlegen tiener die worstelt met onzekerheden, het verlies van haar vader en ook wordt ze op school gepest. Ze wordt op een dag het doelwit van de "Blissfield Butcher" (Vince Vaughn), een brute seriemoordenaar die met een magisch mes een poging doet haar te doden. Door een bovennatuurlijke samenloop van omstandigheden wisselen hun lichamen echter van plaats. Vanaf dat moment zit Millie gevangen in het lichaam van een volwassen man van twee meter, terwijl de moordenaar zijn weg vervolgt in het jonge, onschuldige tienermeisje. Ze ontdekt daarbij dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in zijn lichaam.
De openingsscène zet meteen de toon, waarbij vier tieners op brute wijze worden afgeslacht door de "Blissfield Butcher" en dat met een wijnfles in de mond, een wc-bril op een hoofd, een tennisracket door een hoofd en een lichaam op een haak. Ook wordt dan het magische dolkmes "La Dola" geïntroduceerd. Wanneer Millie later die avond door de "Butcher" wordt aangevallen, gaat het mes in werking en wisselen hun zielen van lichaam. De volgende ochtend wordt Millie wakker in het lijf van een volwassen seriemoordenaar, terwijl de "Butcher" zich comfortabel in haar jonge, onschuldige lichaam bevindt.
Vanaf dan wordt de film ook echt leuk en dat komt vooral door Vince Vaughn die zich dan gedraagt als een nerveuze tiener en dat speelde hij heel leuk en grappig. Zijn pogingen om aan haar twee beste vrienden, te weten Nyla Chones (Celeste O'Connor) en de gay-achtige Josh Detmer (Misha Osherovich), uit te leggen dat hij Millie is, behoren tot de leukste momenten. Vooral de scène waarin hij door school rent en hysterisch gilt, is hilarisch.
Tegelijkertijd is Kathryn Newton heerlijk kil als de "Butcher" in meisjesvorm. Ze geniet van de nieuwe camouflage die haar uiterlijk haar biedt en ze maakt o.a. slachtoffers op de school van Millie. De scène met werkplaatsleraar Mr. Bernardi (Alan Ruck) die ze met een zaagmachine doormidden splijt, is één van de meest memorabele kills en ook het laten bevriezen van de irritante Ryler (Melissa Collazo), die Millie op school pest, was een leuke kill van haar. En ze zegt ook mijn openingszin tegen een macho jongen (Magnus Diehl) op school die nu opeens geilt op Millie, terwijl hij haar voorheen op school niet zag staan en pestte / vernederde.
Het middenstuk van de film draait om de race tegen de klok, waarbij Millie en haar vrienden het mes moeten terugvinden en het ritueel moeten zien om te keren, voordat de 24 uur verstreken zijn en de wissel permanent wordt. Dit levert een mix op van absurde komedie en slasherhorror. De kleedkamer- en kleedhokjescènes, waarin Vince Vaughn zich onhandig bewust is van zijn nieuwe lichaam, zorgen voor speelse humor. En ook moest lachen als hij op het mannentoilet zit en hij dan geschreven (met daarbij een tekening van haar hoofd en een penis) op de deur van het toilet ziet staan "Millie Kessler is a cock gobbler" en hij dan verbaasd zegt:
"Oh, my God. Are you serious? I'm not a cock gobbler."
Tegelijk laat de film Millie groeien in zelfvertrouwen, doordat ze als "grote man" eindelijk haar pestkoppen en onderdrukkers kan confronteren.
De climax vindt plaats tijdens het schoolfeest, waar de Butcher in Millie’s lichaam zijn bloederige slag wil slaan. Daarbij krijgen we ook nog wat kills te zien, waaronder een brutale steekpartij in de danszaal. Uiteindelijk slagen Millie en haar vrienden erin om de Butcher te overmeesteren en het mes te gebruiken voor de terugwissel. In een knap opgebouwde sequentie keert Millie terug naar haar eigen lichaam en net op tijd. Maar daar eindigt het niet bij, want In een extra epiloog probeert de "Butcher" (terug in zijn eigen lichaam) Millie en haar moeder Coral (Katie Finneran) alsnog te vermoorden. Millie, die nu haar eigen kracht en zelfvertrouwen heeft omarmd, neemt het heft in handen en doodt hem definitief met een houten stok.
Deze slotscène bevestigt dat de film niet alleen een horrorkomedie is, maar ook een verhaal over empowerment (oftewel het proces waarbij iemand gestimuleerd wordt zelfstandig te beslissen en te handelen en voor zichzelf op te komen). Millie heeft zichzelf namelijk gevonden en heeft geleerd dat ze sterker is dan ze ooit dacht.
Buiten dat de film zich lekker wegkijkt, zit de kracht van "Freaky" vooral in de combinatie van humor en acteerprestaties. Zo schittert Vince Vaughn in de rol van een giechelende, onhandige tiener die plotseling opgesloten zit in een kolossaal lijf. Zijn vertolking van Millie is verrassend komisch en ontwapenend, zonder in goedkope parodie te vervallen. En de mooie Kathryn Newton laat op haar beurt een ijzingwekkende andere kant zien als de "Butcher", namelijk die van kil, berekenend en met een sinistere blik die haaks staat op haar ogenschijnlijk onschuldige uiterlijk.
Ook de bijrollen zijn goed en leuk ingevuld met o.a. Katie Finneran als Coral Kessler die Millie’s zorgzame maar overbezorgde moeder is, Dana Drori als Char Kessler die Millie’s oudere en strenge zus is en die als politieagente werkt, Celeste O’Connor als de donkere Nyla Chones die Millie’s beste vriendin is en Misha Osherovich als Josh Detmer die Millie’s flamboyante en loyale vriend is. Als de laatste samen met Nyla op de vlucht zijn voor de "Butcher", zegt hij:
"You're Black! I'm gay! We are so dead!"
Visueel is de film strak gefilmd en dat met een vlot tempo, waarbij geen moment overbodig voelt. De soundtrack en montagestijl versterken het speelse karakter, zonder af te doen aan de spanning.
"Freaky" is een frisse, leuke en vermakelijke Komedie / Horror fim, die de clichés van het slashergenre slim combineert met het "body-swap" concept. Dankzij de uitstekende chemie tussen Vince Vaughn en Kathryn Newton, de inventieve kills en de mix van humor en spanning, is het gewoon allemaal genietbaar.

Bioscopen weer open: ook deze drie films draaien morgen op het witte doek

In Search of Darkness
Documentaire / Horror, 2019