Genre: Actie / Thriller
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Those Who Wish Me Dead
"Nature finds a way."
Een jonge tiener is getuige van de moord op zijn vader in de buurt van een groot nationaal bos. Achtervolgd door huurmoordenaars die hem het zwijgen willen opleggen, ontmoet hij in de wildernis al snel een ervaren brandwacht en overlevingsdeskundige die hem onderdak biedt in haar uitkijktoren. Wanneer de huurmoordenaars het bos in brand steken om hun sporen uit te wissen, moet het paar een dodelijke brand overleven die hen dreigt te verteren en de moordenaars te slim af zijn.
Hannah Faber
Arthur
Sheriff
Ryan

Om stil van te woorden, zo juweel van een film.
Ook Jon Bernthal die veel weg heeft , in deze film van de acteur Fred Ward van Remo Unarmed and Dangerous, mocht hier ooit nog is alsnog een vervolg op komen of een remake, zou hij de uitgelezen acteur zijn.
Een film van hoog niveau in alle facetten.
Spectaculair en ontroerend en razend spannend, prachtige locaties en knap gemaakt.

gigabyte

Nou en of een gigant.

xxERWINxx
Vandaag bekeken, ik vond het een zeer vermakelijke film, ook best spannend bij vlagen!
Begin vond ik een beetje rommelig, maar na een half uur vanaf dat het ongeluk gebeurd neemt de spanning toe.
Goede personages ook, mooie natuurbeelden en ook is de brand erg goed in beeld gebracht.
Alleen de bad-guys vond ik wat sullig overkomen, het waren er ook maar 2 dus lijkt me dat je die zo kan ombrengen , toch is dit een zeer goede film geworden ook met het jongentje erbij en Angelina Jolie.
Voor de liefhebbers van deze film raad ik de film: ''Firestorm'' aan uit 1998! Firestorm (1998)
Dit is een nog wat heftiger en spannender film met gevangenen in het bos met daarbij ook een zeer grote brand.
Al met al hiermee ook zeer vermaakt en dus 3.5 sterren

DjFrankie
Een spannende film die zich op 2 fronten afspeelt. Ik heb met plezier gekeken.

Thomas83
Typische 90's blockbuster dit. Niet bepaald het soort film dat je Sheridan verwacht te zien maken. Zelf heb ik daar niet zo'n problemen mee, maar ik kan me voorstellen dat anderen teleurgesteld zijn. Dit is zo'n typische simpele thriller, vol clichés en domme momentjes als dat het verhaal uitkomt. Niet dat het verhaal er nou zo toe doet in dit soort thrillers, en het is alleen maar een plus dat daar ditmaal maar weinig tijd aan wordt besteed. Je wordt gewoon in het verhaal gegooid en het weet gelijk te pakken. Zeker het eerste deel van de film is gewoon spannend.
De film is eigenlijk in alle opzichten gewoon heel efficiënt en effectief, puur entertainment zonder enige bullshit. De good guys en bad guys zijn leuk, het kind speelt verre van slecht, en eigenlijk valt alleen Jolie enigszins uit de toon. Ik snap eigenlijk niet zo goed wat ze in deze film doet. Ik vond haar niet de meest voor de hand liggende keuze voor deze rol. De scènes met haar macho collega's aan het begin vond ik ook maar weinig overtuigend. De actie is dat dan weer wel. De scènes met de hinderlaag en die bij de wachttoren zijn gewoon prima. 3.5*.

mrkos
Al met al een leuke spannende film.
Er zaten wel wat ongeloofwaarheden in, zoals met dat onweer dat 300 keer op z'n ''war of the world''s'' dat veld terroriseerde, die toren die niet is afgefikt terwijl die van hout is, die 2 (slechts 2) sulletjes die die jongen proberen te vermoorden. Als wat hij had zo belangrijk was geweest, hadden ze wel meer mannen ingezet toch? En zo waren er nog wel meer kleine dingen.
Dat buiten beschouwing gelaten was het een heel vermakelijke film die rustig begon, maar gaandeweg het tempo er wel in wist te houden. De grootste pluspunten voor mij waren de special effects en de acteerprestaties. Als ik de cast een cijfer mocht geven, gaf ik Hannah een 8, Ethan en zijn vrouw een dikke 8, al had Ethan zijn zwangere vrouw wel echt naar beneden moeten sturen toen ze in die toren zaten. Kom op, je laat je vrouw en kind daar toch niet doodgaan? (die kans zat er dik in.) En Connor verdiend een 10. Die jongen heeft veel potentie. Hij kwam echt realistisch over.
Zeker de moeite waard om een keer te kijken. Had een 3,5 gegeven als die ongeloofwaarheden wat minder aanwezig waren, maar 3 sterren volstaat ook prima.

Vierhetleven25
Niet echt byzondere film en ongeloofwaardig verhaal. Typische Hollywood clichés de vecht en brand scenes. Wel aan te raden als je van mooie natuur shots houdt

missl
Vermakelijk als je niet te veel op het verhaal let.
Of op de effecten.

knuppel ihhh
Laat je niet misleiden door de positieve reacties op dit gebeuren. Het is een draak van een film. Door en door Amerikaans en nergens spannend. Rare onzinnige scenes als rennen door een open veld waar de bliksem in slaat. Het bos lijkt doordrenkt met euro 95 en gas want je moet rennen voor de bosbrand hoewel de bomen meters uit elkaar staan en er bijna geen begroeiing is.

Hoggiebro
Een film van hoog niveau in alle facetten.
Mooi verwoord, had het idd niet beter kunnen zeggen

DragQueen
Redelijk vermakelijk voor een kijkbeurtje, maar verder is dit een weinig originele en verheffende film. Het verhaaltje bewandeld grotendeels de bekende wegen en het ontbreekt vaak aan échte spanning. Ik vond de cast ook maar wat op routine acteren, met uitzondering van de jonge Finn Little misschien. Visueel zag het er wel naar behoren uit. Kleine voldoende. 2,5 Ster.

Lucky.Luciano
Viel mij toch wel erg tegen deze film.
Als ik een paar van bovenstaande reacties lees zou je denken dat ze aandelen hebben in deze film.
Vooral de 2 Hitman's kwamen over als die 2 van Home Alone.

eempag
Onwaarschijnlijk allemaal? Ja.
Soms wat zoetsappig? Zeker ook
Toch ook een vette actie film? Ja dat toch ook wel.
Ik heb er wel van genoten.

hatebreeder
Een film die ik ietswat traag van start vond gaan, maar als de film eenmaal goed op gang komt is hij best wel vrij aardig te kijken.

El ralpho
Lopend vuurtje
Een achtervolging door huurmoordenaars tegen de achtergrond van een bosbrand? Mijn aandacht heb je!
Those Who Wish Me Dead heeft zo zijn momenten. Na een matige opstart leek het de goede kant op te gaan met een hoog tempo, veel actie, en een makkelijk te volgen verhaal met de originele toevoeging van een bosbrand. Hoe meer aandacht de bosbrand echter opeist, hoe minder boeiend dit bosavontuur wordt.
De wisselvalige meedogenloosheid van de moordenaars draagt daarnaast ook niet aan een betere kijkbeleving bij. Zij kunnen op een moment iemand binnen enkele seconden neerschieten, maar kiezen er op een ander moment voor om een politieagent in leven te laten waarvan het overduidelijk is dat deze allesbehalve bereid is om hen te gaan helpen. De overtreffende trap volgt als ze juist hem naar de uitkijktoren sturen, terwijl het veel logischer was als een van hen naar boven was gegaan. Daarnaast zijn er nog veel meer ongeloofwaardigheden te vinden zoals een bliksem die zich zeer ongeloofwaardige gedraagt.
Wanneer de bosbrand steeds groter wordt neemt de dreiging van de huurmoordenaars op een teleurstellende manier af en krijg je een ongeloofwaardige rampenfilm voorgeschoteld waarbij de brand haast letterlijk als een lopend vuurtje achter de hoofdrolspelers aanrent. Wat het allemaal niet beter maakt is dat dit er ook nog eens goedkoop en slecht uitziet.
Vanaf het moment dat de eerste huurmoordenaar het loodje legt is iedere vorm van spanning compleet verdwenen en lijkt de regisseur er ook vooral maar zo snel mogelijk een einde aan te willen breien. Wanneer de brand voorbij is gaat er toch nog iemand dood (het personage van Bernthal) maar dit brengt geen enkele toegevoegde waarde meer aan de film. Alsof men dacht: het verhaal is eigenlijk afgerond maar we hebben nog een stuk speeltijd over. Verspilling van mijn tijd dit.

Daan258
Gewoon een vermakelijke actie/thriller.
Het eind vond ik wat teleurstellend maar alsnog goed vermaak met een leuke cast en de nodige actie.

Alathir
- 2048 berichten
Beter dan ik verwacht had. Angelina Jolie heb ik al lang niet meer zien spelen, maar ze speelt hier wel een sterke rol. Jon Bernthal doet het ook top, net als de 2 villains. Enige minpuntje is misschien dat het allemaal erg vaag blijft waarom dit zich allemaal voltrekt. Achteraf denk je is dit belangrijk? Waarschijnlijk niet om de film goed te vinden.

movie freak84
Er staan hele goede recensies bij, maar ook best slechte. Toch sprak het verhaal en de goede recensies me wel aan. En eerlijk ik snap egt niet waarom deze film maar een 6je krijgt. Is het een topper nee maar wat een mooie locatie en fantastisch gespeeld door de nog steeds mooie angelina en de jongen Finn little. Het verhaal over de brand komt mooi terug op het einde. Enige minpunt wat ik kan benoemen zijn eigenlijk de huurmoordenaars. Nieteens dat ze slecht spelen maar komt soms een beetje knullig over. Maar goed al met al vind ik de film toch zeker een 7 waard.

Danny19998
Oei, dit was niet best. Ik hoopte op een fijne film na de goede recensies hier. Na een uur de film afgezet. Niet spannend, slecht geacteerd. Het leek wel op een slechte aflevering van "The A-team". Het vuur kwam duidelijk uit de computer evenals het onweer. Jolie acteerde als een natte dweil. De film begon warrig en pakte me totaal niet. Geen pluspunten? Jawel hoor. De natuur is aardig in beeld gebracht en de jonge knul acteerde veelbelovend. Conclusie :Lekker overslaan dit gedrocht.

TragieStar.*
Een film die eigenlijk alleen wilde kijken vanwege Jolie, waar ik graag naar kijk. Helaas was er weinig te genieten van de rest.
Erg saaie film waarbij er weinig gebeurd. Als het eenmaal een beetje spannend wordt is het alweer afgelopen. Het acteerwerk is goed behalve van de vader van het jongetje. Er wordt nergens diep ingegaan op de achtervolging van de jongen, behalve dan dat hij waardevolle informatie heeft, maar waarover precies? De flashbacks van Jolie voegen ook weinig toe, alleen dat ze al eens eerder een grote brand heeft meegemaakt. Drie keer raden wat er nu weer zal gebeuren.
Het voelt allemaal als een B-film met onwaarschijnlijke dingen. Dat Jolie ineens op die auto springt zodat ze ervan af kan parachuteren, wtf? Ineens uit het niets. Dan nog die toren die blijft staan als er zo'n grote brand overgaat. De rivier waar ze in liggen zolang als de brand over zal waaien, maar dat is niet in een aantal minuten gebeurd, lange adem moeten ze hebben gehad. Dat vader met zoon de weg wordt afgeschoten komen de twee huurmoordenaars wel heel laat naar de auto toe waardoor de jongen makkelijk kan ontsnappen als zou moeten. De bliksem die inslaat op het land, moest ik toch even lachen. Zo overdreven allemaal.

Boneka
You are so skinny! No I am lean.
Sterke mooie actiefilm met alles erop en eraan. Geloofwaardig is ie zeker niet en het Hollywoodsausje op het eind is erg aanwezig. De vele invalshoeken in deze film vond ik leuk gemaakt. Zo is ie nooit saai. Het plot vond ik zeker ook aangenaam. Beelden zijn top geluid en muziek overtreffend. Prima vermaakt met deze film ondanks de Engelse subtitles. Oh ja paardrijden als je 6 maanden bent kan wel degelijk!
Film 3,5
Beeld 4,5
Geluid 5,0

umbra
Deze midden december vorig jaar gezien, had hier blijkbaar nog niets over geschreven, maar dat is ie toch wel waard, dus toch ff m'n mening over deze film geven.
Ik was deze eerder ingegaan, met niet al te hoge verwachtingen, mede doordat ik de weg naar het werk van Taylor Sheridan, voorlopig niet echt heb gevonden en er tot deze, enkel de film Vile (Film, 2011) - MovieMeter.nl met 3.5/5, wat deftig uitkwam. De man heeft geen massa aan content, maar de films en series, waar ie acteur, producent, schrijver en/of regisseur was, worden blijkbaar wel hoog tot zeer hoog gewaardeerd.
Ook de cast, zoog me niet meteen naar deze film, ondanks kleppers als Angelina Jolie, Jon Bernthal en Nicholas Hoult, maar blijkbaar gros van hun filmografie nog niet gezien.
Maar de film sloeg me zeker wel aan en ik ervaarde deze als een meer dan degelijke en met momenten sterke film in het actie-thriller genre, met goed verhaal, dat me zeer vaak wist te boeien, nihil tot geen verveling ofzo. En vond de cast gewoon goed in hun karakters en Jolie, ja da's eigenlijk gewoon een power madam
Dus een dikke 7 à 7.5/10 is zeker op z'n plaats.

Filmreiziger
Wat tegenvallend, maar net voldoende. Angelina vond ik niet geloofwaardig in deze rol. Niet super slecht geacteerd, maar gewoon slecht gecast (okay, en haar acteerwerk overtuigt ook niet echt). De kleine Finn doet erg zijn best. Soms lukt het, soms totaal niet. De twee huurmoordenaars zijn op momenten eerder lachwekkend dan angstaanjagend. Echt spannend wordt het ook niet, maar als je voor de vrijdagavond met een zak popcorn vermaakt wil worden, is het best een okay film. Pluspunt is de mooie beelden van New Mexico. Grootste irritatie was de absurde ongeloofwaardigheid. Rennen over een veld waar continu de bliksem inslaat en dan nét gemist worden, gewoon op enkele meters van een bosbrand kunnen lopen zonder te verschroeien etc. Te veel 'yeah... right!' momentjes die niet nodig waren. Maar goed, ik denk dat de film biedt wat je ervan mag verwachten. Vrijdagavond popcorn vermaak. Daarom toch 3 sterren.
P.S. Ook de nodige foutjes in de film. De leukste die ik ben tegen gekomen: de huurmoordenaars constateren dat er niets is meegenomen uit de woning. Zelfs de tandenborstels staan nog in het bakje. Nog geen 5 minuten later zie je vader en zoon gezellig de tanden poetsen onderweg

Sergio Leone
Zwakjes.
Met Taylor Sheridan aan het roer had ik hogere verwachtingen. Als schrijver hand in een film als Hell or High Water en als regisseur verantwoordelijk voor het schitterende Wind River. Ik had dus een film in hetzelfde straatje verwacht: simpel, traag, rauw.
De casting van een gezicht als Angelina Jolie had evenwel een rood vlaggetje moeten zijn, want Those Who WIsh Me Dead gaat veel meer de Hollywood-toer op. Enerzijds zit je met een luik-thriller, anderzijds met het trauma van Jolie en de bosbrand. Het is een ietwat rare mengeling. Een beetje vlees noch vis. De klopjacht is niet spannend genoeg en de bosbrand doet te veel aan jaren '90-films denken. De finale met de snelle verspreiding van het vuur doet zelfs denken aan die scène in Volcano waarin Tommy Lee Jones de laatste stroom lava stopt met z'n voet. Alleen probeert deze film toch een behoorlijk serieus actiedrama te zijn. Wat dus niet gelukt is.

schram101
- 1949 stemmen
Beetje een aparte film. Als je het platslaat is het gewoon een eenvoudige soort eighties filmpje. Een survivalthriller, en die mag ik altijd wel. Zeker met een aardig budget en cast. Al hebben wel erg weinig moeite genomen om het enigszins geloofwaardig te houden. Toevalligheden en rare acties van personages volgen elkaar in rap tempo op.
Toch maakt de nog altijd mooie Jolie en de kiddo het nog best het kijken waard.
Een zesje.

ILDIB
Wat zitten er onzinnige scenes in. Te beginnen met die bliksem tot twee keer toe. En dat badass scharminkel is ook totaal ongeloofwaardig als firefighter. Droevig om te zien hoe lara croft niet eens meer fatsoenlijk kan rennen. En de logica in de acties van de bad guys, ach ja.. Het geklaag van littlefinger is het enige echt vermakelijke naast het tempo van de film.
En blijkbaar kan het ook ergens stormen en bliksemen en 5km verderop stralend weer zijn. En een megabrand zie je ook pas als ie voor je fikt.

panax
best wel goeie aktiefilm
spannend genoeg ,goeie cast
mooie beelden ,vuur goed in beeld gebracht
prima in orde !!
het hele verhaal zat goed in elkaar van begin tot het eind, en toch blijft het een raadsel ??

Brabants
- 1965 stemmen
[i][Those Who Wish Me Dead/i] is een film die in alle facetten gewoon goed is. Allemaal sub plotjes die in elkaar zijn verweven dat vind ik als het goed is neergezet altijd smaakvol. Ook de beelden waren prachtig.

Vurige thriller 'Those Who Wish Me Dead' met Angelina Jolie krijgt eerste trailer

Stop Making Sense

El Infierno
Komedie / Misdaad, 2010

P!nk: All I Know So Far
Documentaire / Muziek, 2021
sluipmoordenaargebaseerd op boekmoordoudere vrouw jongere man relatieneo-westernwildfire
Realtimes | Publishing Network
Social media