• 9.094.530 stemmen

Geregisseerd door: James Nunn

Met onder meer: Holly Earl, Jack Trueman en Catherine Hannay

Plot Jetski

"Terror runs deep."

Een groepje jongeren heeft vakantie en brengt het weekend door in Mexico. Na een nachtje feesten stelen de jongeren een paar jetski's. Na enkele kilometers krijgen ze een ongeluk en valt er een gewonde. Ze kunnen geen kant op en krijgen te maken met hongerige haaien.

avatar van Petina

Petina

Aardig haaienfilmpje.

Het gaat natuurlijk nergens over maar voor een doordeweekse zaterdag is het best te doen.

avatar van mrkos

mrkos

Jetski

Wederom een haaienfilm van deze regisseur. Helaas was deze niet zo goed als 47 Meters Down. Soms zag de haai er best goed uit, andere keren echt weer heel slecht. De film zat ook boordevol domme keuzes.

2 sterren.

avatar van Drifter

Drifter

Standaard haaienfilm. Deze is bijzonder vanwege de meest irritante hoofdpersoon ooit. En verder natuurlijk de gebruikelijke grootte van de haai die van een paar meter tot tientallen meters uiteenloopt.

avatar van macrobody

macrobody

Dat zal ze leren om jetski's te jatten! Karma!

avatar van ibendb

ibendb

Een film over haaien kan me altijd wel bekoren, hoewel ik in het echte leven een panische schrik heb voor deze dieren. Alweer het bewijs dat ik vol tegenstrijdigheden zit.

Shark Bait doet niks bijzonders of origineels, maar kon me wel vermaken. Camerawerk ziet er goed uit, enkele leden van de cast doen hun best en qua pacing viel het ook nog mee.

Waar deze film dan hapert is de ongeloofwaardigheid van de haai. Jammer genoeg moet een film als deze net daar van hebben. De CGI is vaak spuuglelijk en soms dan weer net te toen. Dit valt duidelijk te wijten aan het lagere budget van deze film, want ik geloof dat het met een paar eurootjes erbij er wat beter zou uitzien.

Het is altijd komisch om het van de pot gerukte gedrag van de haaien in dergelijke films te aanschouwen. Het klopt uiteraard van geen meter, maar zorgt voor dat tikkeltje extra vermaak.

avatar van james_cameron

Niet eens zo heel slecht, al gaat de film na een acceptabel eerste uur langzaam maar zeker ten onder richting de finale. Dergelijke films werken nu eenmaal beter zolang je het monster niet al te prominent in beeld ziet. Leeghoofdige personages, een stupide plot, maar de spanning wordt vakkundig opgebouwd en visueel ziet de film er netjes uit. Althans, tot de lelijke cgi-effecten hun intrede doen en de film afzakt naar een niveau waar veel onfortuinlijke genregenoten zich reeds bevinden.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig vertier.

Haaienfilms tegenwoordig zijn altijd maar van matige kwaliteit, daarom is het altijd verfrissend te noemen wanneer er eentje eindelijk eens wel op niveau komt te zitten. Horrorfilms met een haai zijn altijd een beetje gedoemd te mislukken, maar deze film is erg aardig in wat het doet. En belangrijk: het blijft lekker klein.

Twee jetski's, 5 tieners, een camera met mooie HD-beelden en een aantal haaien. Meer ingrediënten heeft een film als deze niet nodig en worden dan ook niet gebruikt. Het fijne is dat het allemaal heerlijk simpel blijft en nooit de oversteek maakt om extra achtergrond of dramatiek in te zetten. Het helpt het tempo van de film enorm vooruit, waardoor het nergens echt begint te vervelen.

Wel jammer is het totale gebrek aan spanning en deze film kan nergens echt de rust of dreiging gebruiken die een dergelijke situatie met zich meebrengt. De haaien zijn nogal slecht geanimeerd en de verwondingen niet eng of intens genoeg, waardoor er wel een deel van de kracht van de film verloren gaat. Daartegenover ligt een hoog tempo en een camera die alles netjes en knap in beeld brengt.

Ondanks het weinig verheffende acteerwerk biedt de film altijd wel iets om vooruit mee te gaan. De cinematografie ligt ook ver boven het niveau. Het warme weer, het tropische water en de benaderde situatie vervelen nooit en zorgen voor een aangename kijkervaring. Film vloog voorbij en ik heb niet eens de tijd gehad om me maar enigszins te vervelen. Simpele genrefilms als deze werken gewoon naar behoren, alleen moet het echt prachtige werk wel nog naar voren komen. Voldoende.

avatar van Glacius

Glacius

Bullshit van de bovenste plank. Het eerste pak em beet uurtje is nog wel te doen, maar daarna wordt zowel de cgi als het gedrag van de haai zo achterlijk slecht, waardoor je bijna het idee hebt naar een komedie te kijken. Nee, er zijn veel betere haaienfilms, hoewel toegegeven ook nog slechteren.

avatar van stinissen

Onderhoudende haaien film niks meer en niks minder tel daarbij de redelijke special effects bij en een doos popcorn en je hebt een leuke avond.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Beetje saai in het midden. De effecten en het acteren vielen me erg mee. Mooie korte speelduur. Kon beter, maar de 4/10 op Moviemeter is wel ERG streng.

avatar van Theunissen

In de vorige eeuw moest je het vooral doen met de "Jaws" films als haaienfilms en sinds deze eeuw wordt je er bijna letterlijk mee doodgegooid en komt er vrijwel ieder jaar wel eentje of meerdere van uit. Zo heb ik dit jaar al de haaienfilm "Great White (2021)" gezien, welke zich afspeelt op een reddingsvlot. En wrijwel alle genres zijn al voorbij gekomen, want zo hebben we al gigantische haaien gezien in "The Meg (2018)", nazi gemuteerde haaien in "Sky Sharks (2020)", vampierhaaien in "Sharkula (2022)", haaien met mensen opgesloten in kooien en grotten onder water in de "47 Meters Down" reeks, haaien in ondiepe waters in "The Shallows (2016)" en tornado’s vol haaien in de "Sharknado" films. Maar een haaienfilm over een stelletje vervelende idioten op jetski's hebben we nog niet gehad en in deze film hoor je nog net niet het liedje "Toeter Op M'n Waterscooter" van de "Gebroeders Ko".

In "Jetski" zijn Nat (Holly Earl) en haar vriend Tom (Jack Trueman) in Mexico voor "Spring Break" samen met hun vrienden Greg (Thomas Flynn), Tyler (Malachi Pullar-Latchman) en Milly (Catherine Hannay). Na een nachtje drinken besluiten ze op hun laatste dag om te gaan jetskiën. Maar aangezien het verhuurkantoor nog niet open is, besluiten ze er, ondanks Nat's twijfels, gewoon een paar te lenen. Wat start als een vrolijk uitje op zee, mondt uit in een gigantische nachtmerrie als ze op elkaar botsen. Ze krijgen niet alleen te maken met een gigantische witte haai die het op hen gemunt heeft, ze moeten ook de schroeiende zon overleven. En dat allemaal terwijl ze op een kleine jetski zitten.

We weten allemaal dat dit niet goed zal aflopen, en dat doet het ook niet en regisseur James Nunn (dus niet James Gunn) bevolkt de film ook nog eens met vervelende idioten die plezier hebben en slechte keuzes maken. Zo weten ze dat ze geen zeewater mogen drinken en proberen sommigen het toch? En eentje van hun, te weten Milly, kan niet zwemmen, maar wilt maar al te graag op de zee gaan en op jetski's rijden? Ook is er natuurlijk het voor de hand liggende meisje, te weten Nat, dat bedenkingen heeft maar toch meegaat. En als kers op de taart krijgen we ook nog vervelend gekibbel over dingen zoals de onthulling dat Tom een ​​affaire had met Milly. Mede daarom kan het waarschijnkijk niemand iets schelen wie er zal overleven, maar als één iemand het verdiend zou hebben, dan zou het Tyler zijn geweest met zijn dappere poging om te gaan zwemmen voor hulp. Maar omdat die poging al vroeg in de film is, weet je dat het fout gaat aflopen. Eigenlijk weet je al van te voren wie zal overleven, wie zal sterven en ook in welke volgorde.

Zodra de haai verschijnt na circa 25 minuten, wordt "Jetski" gelukkig iets beter. Regisseur James Nunn filmt de aanslagen van de haai namelijk met veel energie en verrassend veel gore (zo wordt Milly doormidden gebeten). Ook zijn er enkele nachtmerrieachtige momenten te zien, zoals een personage dat vastzit aan een lichaam van een ander personage, welke door de haait wordt meegesleept. Helaas zijn er wel niet genoeg van die momenten. En natuurlijk zitten er ook wat "jumpscares" in, maar dat betekent vooral dat er weinig echte spanning aanwezig is in "Jetski". De laatste paar minuten van de film zijn misschien nog wel het spannendste, als Nat namelijk op de jetski de rotskust weet te bereiken en de haai haar daar nog probeert te pakken in het ondiepe water (die epische actiescène deed me denken aan orka's die op zeehonden jagen).

Zoals al eerder aangegeven bestaat de cast uit vijf vervelende idioten, met name Greg, Tom en Milly (ze had meer borstvolume dan IQ), en verder maken we nog even kennis met een bedelaar (Manuel Cauchi) die beide benen verloren heeft aan een witte haai en die Nat waarschuwt. Degene die nog het beste acteert in deze film is de haai en dat vooral omdat deze afrekent met vrijwel de gehele cast. De haai zelf is, zoals verwacht, een CGI-creatie en de kwaliteit van die CGI varieert sterk van shot tot shot. De haai ziet er vooral goed uit in de scènes waarin het stilletjes rondzwemt in de zee en dreigend is voor de personages. Maar in de scènes waarin hij de jetski aanvalt, ziet het er allemaal wat minder uit en dat tot het komische af. Maar er zijn zeker haaienfilms geweest waarin de CGI nog minder was.

Al met al is "Jetski" maar een matige haaienfilm en dat ook nog eens met een cast die bestaat uit vervelende idioten. Hier en daar weet de film nog wat te vermaken (de momenten dat de haai aanvalt), maar veel stelt het niet voor. Het beste aan deze film is misschien nog de duur, want die duurt met circa 82 minuten gelukkig niet al te lang.

avatar van italklaas

italklaas

De zoveelste haaienfilm. Hoe dan ook, ik moet ze altijd zien. De laatste tijd was het echt bagger en meer dan dat. Deze film was ook niet super, maar ik heb ze veel slechter gezien. Weer anderhalf uur dichter bij mijn dood... )

avatar van Noodless

Noodless

Beter dan verwacht ! De zoveelste haaienfilm zal je zeggen met vervelende personages en voorspelbaarheid alom, toch weet de film voldoende te boeien. De redenen zijn voldoende aanwezige bloederige scènes, meestal degelijke CGI beelden, goed camerawerk en mooie duidelijke beelden. 6/10

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een vrij matige tot zelfs flauwe haaienfilm. Maar de haai deed het goed. Supporteren dus voor de haai. Je moet er wel even op wachten, maar eens los, vallen ze als dominosteentjes. Behoorlijk wat goor, dus daar zat het wel goed. Het haaienvoer zelf was uitermate irritant.

Verder de traditionele toevallig- en dommigheden welk volledig in de kaart speelden van de haai. Al bij al fijn filmvermaak voor een luie weekendavond. Niet top, maar vermakelijk voor een keertje. Steekt er nergens bovenuit, maar de jetski's zijn eens iets anders.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, vond het eigenlijk een beetje saaie film waarin net wat te weinig gebeurd, op een gegeven moment dacht ik wat moet er nog gebeuren als film?

5 vrienden 2 jetski's en ze krijgen een ongeluk en te maken met een haai, had al wel door wie er over zou blijven.

Laatst heb ik ''The Requin'' gekeken en die was toch wel een stuk spannender en beter dan deze, hier gebeurd toch maar weinig en oogde wat saai (ontbrak aan spanning).

Heb deze wel uitgekeken want toch ben je benieuwd wie en hoe ze het redden....

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Best wel een spannende en vermakelijke haaienfilm. Deze film verdiend het zeker om met een voldoende gewaardeerd te worden.

Ruime 3*

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Best leuk voor een keertje.

De haai zag er goed uit.

De wonden zagen er goed uit.

Verhaal stelt weinig voor.

acteerprestaties waren matig tot goed.