Genre: Drama / Biografie
Geregisseerd door: Cory Finley
Met onder meer: Hugh Jackman, Allison Janney en Ray Romano
IMDb beoordeling: 7,1 (44.543)
- Bekijk via Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Bad Education
"Some people learn the hard way."
Begin 2000, Long Island. Schooldirecteur Frank geniet respect voor alles wat hij voor zijn school doet. Maar de reputatie van de school komt op losse schroeven te staan wanneer staflid Pam duizenden dollars blijkt te hebben verduisterd. Frank doet er alles aan om de schade te beperken, maar een journalist van de schoolkrant bijt zich vast in haar verhaal wanneer zij ook een aantal schimmige transacties ontdekt.
Frank Tassone
Big Bob Spicer
David Bhargava
Phil Metzger
FlorisV
Meer dan behoorlijk, maar net niet genoeg voor een enthousiaste aanbeveling. Het is vooral Jackman die de film naar een hoger plan trekt als ietwat eccentrieke, ijdele homoseksuele fraudeur maar verder is het allemaal wat droogjes volgens het boekje. Er zijn te weinig scenes die er echt uitspringen. Natuurlijk is het lastig om van fraude een van begin tot eind boeiende film te maken, want afgezien van het opsommen van schokkende bedragen en schaamteloos belachelijke uitgaven valt er weinig mee te doen. Maar dat kun je niet compenseren met vrij nutteloze scenes over het avontuurtje van Frank met een jongere poepstamper.
Er zijn genoeg verhalen waarbij het opstapelen van leugens veel vermakelijker en geraffineerder gedaan is, als ik denk aan films als Shattered Glass. Voor een "komedie" is er verder veel te weinig humor te vinden en voor een drama pakt het niet genoeg, omdat je ook bij het instorten van Frank's muren toch vooral het gevoel hebt dat het welverdiend is.
Macmanus
Prima film.
Dit soort films zijn best lastig te regisseren. Want eigenlijk voel je veel al snel aankomen en kan je niet veel aanpassen aan het verhaal. Finley doet het vrij slim, hij houdt bepaalde dingen nog wat vaag maar concentreert zich vooral de personages en weet uit alle acteurs een geweldig optreden te halen. Jackman heeft mij nooit extreem overtuigd maar deze rol speelt hij uitstekend. Het tempo van de film is lekker hoog en ik kende het verhaal niet dus het is ook best geestig om te volgen. In Amerika doen dit soort hebberige verhalen zich wel vaker voor en zijn ook vaker verfilmd. Maar Finley weet de juiste toon te vinden tussen drama en komedie zonder het onderwerp te flauw of te over serieus te maken.
Denk goed nieuws voor Jackman dat de Academy nieuwe regels heeft tov VOD.
3.5 sterren.
Roy1967
Uitstekende film. Geen doorsnee Hugh Jackman in deze film. Geen zwaar drama, er zitten zeker veel momenten tussen die mij deden glimlachen.
stefan dias
Leuke film met de twee sterren terecht op de poster. De twee hoofdschurken zeg maar, waarbij Allison Janney wel show steelt. man, wat kan die geweldig door uitputting van haar geduld vermoeid kijken en tegelijkertijd de schuldigen daarvoor doodbliksemen met haar ogen.
Ik ben zoals altijd in die gevallen, weer geweldig geholpen door het feit dat ik nauwelijks iets van voorkennis van het verhaal had, wat de rit eens zo leuk maakte. In dezelfde categorie van films als Spotlight, maar wel iets minder spectaculair wat afwikkeling betreft… Het rare was nog wel dat hoofddader Pam de de sleutel van de onthullingen letterlijk in de handen geeft van de klokkenluider.
Wat me nog het meest shockeerde in deze film is hoe in de US alles echt openlijk alleen maar om geld lijkt te draaien: onderwijs? ja… en de grond- en woningprijzen… alles voor de heilige $. (niet dat het in de rest van de wereld zoveel beter is, maar toch kapitalisme in vrij extreme vorm).
Een komedie zou ik dit zeker niet noemen, eerder 'drama' verteld met de nodige humor, de mimiek van Janney als voornaamste komische factor. Geen topthriller of zo, echt scherp ook nergens, maar wel heel goed acteerwerk en gewoonweg aangenaam kijkstuk. Niet meer, maar zeker niet minder.
Fisico (moderator films)
Wel een leuke film om eens gezien te hebben, mede door een uitstekende Hugh Jackman die zijn rol als charismatische schooldirecteur met verve speelt. Had ook wel de indruk dat de interesse in de school en de leerlingen wel oprecht was. Als persoon leek hij me vrij innemend en warm. Uiteraard toen hij wat in nauwe(re) schoentjes terecht kwam, kwam het zakeninstinct en het intimiderende wat naar boven en trachtte hij steeds de touwtjes in handen te houden, maar als sterk leider lijkt me dat niet onlogisch.
Humor zag ik niet echt in de film, dus een komedie lijkt het me zeker niet. Wel een zeer toegankelijke losse en entertainende film. De manier hoe er gefraudeerd werd is niet belangrijk, wel het feit dat het gebeurde en ook waarom het gebeurde eventueel. Als je ziet dat die Amerikaanse scholen in zware concurrentiestrijd leven met de omliggende private scholen en ziet dat de prestige van een school ook een zware invloed heeft op het aanzien van de gemeenschap (het soort burgers dat je aantrekt, stijgend vastgoed, ...) dan begrijp ik dat de druk en hetgeen waarmee je "speelt" een grote impact heeft.
Geen wow-factor, maar wel een zeer degelijke film. Had er misschien net een tikkeltje meer van verwacht, vernieuwend is hij nergens. Maar laat dat alvast de pret niet bederven om hem links te laten liggen.
BBarbie
Gedramatiseerde reconstructie van grootschalige verduistering van onderwijsgelden in de Verenigde Staten. Het verhaal wordt nogal vlak verteld met als enige uitschieter de meervoudige homoseksuele relaties.
Niet slecht, maar op de keper beschouwd tamelijk gewoontjes.
Iets teveel een tv/film maar evengoed wel aardig kijkvoer.
Je vraagt je toch af hoe mensen zo verstrikt raken in hun eigen web.
schumacher
Jackman red deze film toch wel.
Hoogstaand vond ik het allemaal niet.
Goeie film over een schooldirecteur van een hoog aangeschreven school, die jarenlang geld weg sluist. Een uitstekend, waargebeurd verhaal met toch wel een aantal bijzondere ontwikkelingen. De toon is niet te serieus, maar ook zeker niet te grappig. Onderhoudend van begin tot eind en de cast levert prima werk. Met gemak 3.5 sterren.
Thomas83
Zeer kundige gemaakte film die van een ware gebeurtenis een mooi breder verhaal maakt over hebzucht. Niet eens alleen naar geld, maar ook naar status. Meerdere personages in de film vinden dat ze echt ergens recht op hebben en zijn uiteindelijk bereid daarvoor grenzen te overschrijden.
Waar het aanvankelijk lijkt alsof het vermaak van de film vooral ligt in alle leugens boven water te zien komen blijkt de film uiteindelijk nog wel wat meer te bieden hebben. Want knap genoeg blijkt geen personage uiteindelijk zo karikaturaal als ze aanvankelijk lijken. Wat een oplichter Tassone (een zeer overtuigende en lekker glibberige Jackman) ook is, zijn betrokkenheid bij zijn leerlingen leek me oprecht. 3.5*. Finley blijft er een om te volgen.
Waku
Ik ben helaas minder enthousiast over deze " Bad Education".
Ik kon simpelweg nooit in het verhaal komen.
Saai, langdradig en vervelend.
Er wordt prima geacteerd, dat is het zeker niet en het verhaal is zeker onderhoudend.
Maar de film kon mij geen moment boeien.
Canon1967
Een vrij saaie film over wangedrag met belastinggeld door op luxe beluste managers.
Gebracht op een vrij matige en voorspelbare wijze.
Je kan van bij de begintitels het einde van de film reeds voorspellen.
Al zaten er verrassende plotwendingen in zoals de homosexuele relaties van die directeur.
Misbruik van belastinggelden is van alle tijden, maar uiteindelijk komt het toch boven water en, in dit geval, dan nog wel uit een hoekje én van een underdog waarvan je het niet direct zou verwachten.
Desondanks deze film gebaseerd is op feiten, is hij niet echt geloofwaardig.
Of het zou moeten zijn dat de gemiddelde, intellectuele amerikaan in het onderwijs toch zo naïef is als een achterdeur als het over financiën en budgetten gaat.
mrklm
Hugh Jackman levert één van zijn beste acteerprestaties af als Frank Tassone, de manager van een aantal scholen die veel respect geniet vanwege zijn omgang met personeel, ouders en leerlingen en er daarvoor heeft gezorgd dat 'zijn' scholen een goede reputatie genieten. Wanneer collega-staflid Pam Gluckin [Allison Janney] door een blunder betrapt wordt op het verduisteren van grote hoeveelheden geld, heeft Frank al zijn ervaring nodig om er op toe te zien dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft echter niet gerekend op Rachel Bargava [Geraldine Viswanathan] die voor de eigen schoolkrant een artikel schrijft over een aanstaande verbouwing en zich verdiept in de schoolfinanciën. Zij ontdekt dat er iets niet in de haak is en met de hulp van haar vader [Hari Dhillon] begint ze haar eigen onderzoek.
Finley weet niet goed hoe hij de hoofdrolspelers in dit verduisteringsschandaal moet neerzetten. Hij is meer bezig met het reconstrueren van de feiten dan met het creëren van interessante personages of een beklemmende sfeer rondom Rachels zoektocht naar antwoorden. Het verhaal is interessant en ook Janney heeft een paar sterke momenten, maar het resultaat is weinig indringend.
mrklm
Ik heb zelf als onderwijzer in de MR gezeten van een scholengemeenschap en weet dus hoe moeilijk het is om financiële stukken volledig te doorgronden. Er gaat ontzettend veel geld om, dus er zijn heel veel posten en er staat altijd tijdsdruk op de goedkeuring. Het is echt niet naïef om vertrouwen te hebben in een begroting van een grote school, want dan zijn er altijd meerdere mensen (o.a. van Financiële Zaken) die daarbij betrokken zijn. Als die vertrouwen hebben in de begroting, de directeur alom een uitstekende reputatie geniet en de school loopt als een trein, zul je niet snel een reden hebben om die begroting te wantrouwen. En je moet wel heel concrete aanwijzingen hebben om het af te (laten) keuren.
AniSter
Aan deze film vond ik zo'n beetje alles goed: o.a. het verhaal, de casten de manier waarop e.e.a. gebracht werd. Sommige gebeurtenissen hadden iets duidelijker uitgewerkt mogen worden m.n. rondom de journaliste van de schoolkrant; hoe zij zaken aan het licht heeft gebracht. Ondanks dat heb ik een boeiende film gezien.
Rodger
Ik had zeker in het begin, een saaie film verwacht.
Maar zeer verrast over de verdere verloop van deze film.
Prima verhaal en goed gebracht, met ook nog muziek van Moby .
3.5 ***
cantforgetyou
Erg boeiende film. Dat dit waargebeurd is? Onbegrijpelijk. Wat speelt Hugh Jackman goed. Maar het is altijd een genot om naar Allison Janney te kijken. In elke film spat ze van het doek met haar charisma.
Heerlijke film, waarin de slechteriken zeer goed op dreef zijn. Die ego's van hun, wat moeten ze nog veel leren. Wat echt belangrijk is in het leven.
Maar goed, zeker de moeite waard om deze film te gaan kijken, als je eens geen domme actie en geweld wilt zien. Vind ik ook leuk, maar dit soort films zijn ook super!!!!
Bob Gray
- 1944 stemmen
Prima film met een goede rol van Jackman. Het is allemaal redelijk voorspelbaar maar door de luchtige toon en vlotte vaart is het een fijne zit.
DragQueen
Prima biografisch drama. Onderhoudend op elk vlak. Hugh Jackman zet een uitstekende acteerprestatie neer hier.
3,5 Ster
Just Mercy