• 9.373.511 stemmen

Blacksmith Scene (1893)

Komedie | 1 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Blacksmithing Scene / Blacksmith Scene #1 / Blacksmithing / Blacksmith Shop / The Blacksmith's Forge

Geregisseerd door: William K.L. Dickson en William Heise

Met onder meer: Charles Kayser en John Ott

Gesproken taal:

Plot Blacksmith Scene

Een groot aambeeld met daaromheen drie smeden. De smid in het midden trekt een verwarmde metalen staaf uit het vuur, plaatst deze op het aambeeld en alle drie beginnen ze ritmisch te hameren. Na enkele slagen gaat het metaal weer in het vuur. Een smid haalt een flesje bier tevoorschijn en ze nemen elk een slok. Dan komt het gloeiende metaal weer tevoorschijn en wordt het hameren hervat.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Tja, er is in 2020 niks aan natuurlijk.

Maar uit historisch oogpunt ben ik toch blij dat het bewaard is gebleven, voor iedereen beschikbaar is (Youtube) en dat ik dit filmpje gezien heb.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zelfs met een soort van jumpcut, al zal dat ook onbedoeld kunnen zijn. Hier is natuurlijk niks bijzonders aan nu, maar goed, je hebt wel het idee dat er nog enigszins is nagedacht over hetgeen men wil laten zien met die drie-akter werken-drinken-werken. 2,5*.

Mooi dat zo iets bewaard is gebleven.

Voor de rest niks bijzonders aan natuurlijk,

Maar een mooie veertig seconden uit 1893.