• 9.371.809 stemmen

Mest Kinematograficheskogo Operatora (1912)

Animatie / Komedie | 12 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: The Cameraman’s Revenge / Месть кинематографического оператора

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Wladyslaw Starewicz

Gesproken taal:

Plot Mest Kinematograficheskogo Operatora

Mr. Beetle zoekt gezelschap van een statige en dansende waterjuffer. Hij is echter niet op de hoogte van haar ex-vriend, een tengere sprinkhaan, die elke beweging die ze maken in de gaten houdt. Gaat Mrs. Beetle hem vergeven? Komt hij weg met overspel?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ZAP!

ZAP!

Hell hath no fury like a... (camera)man whose intended female company was rudely claimed by another man.

Stel, je gaat vreemd in de stad, keert terug naar huis, betrapt je vrouw met een ander, trapt hem in elkaar, maakt het weer goed met je vrouw en gaat vervolgens samen gezellig naar de bioscoop... waar de main feature uitgebreid beeldmateriaal van jòuw avontuurtje is, geschoten door degene waarvan jij die date had ingepikt...

Dat is in een notendop het verhaal (de plot hier klopt volgens mij niet precies) van deze Russische kort(stop-motion)film uit 1912 alweer (er volgt nog een stichtelijke boodschap) over verschillende insecten (de schilder was geloof ik een kakkerlak...?). Erg amusant, maar vooral vanwege de animaties trok mij dit, na een tip van Flavio (nogmaals dank). De muziek jengelt een beetje door, maar past prima.

Dikke 7 à kleine 8.

Overigens stelt de poster (niet goed genoeg voor MoMe denk ik): "1911 silent film by the Russian master of dead bug animation master Wladyslaw Starewicz" --- 'master of dead bug animation'... Maar goed, 1911 dus, maar overal zie ik verder 1912.

avatar van MisterPink

MisterPink

Władysław Starewicz was voor de goede orde een Poolse animator. De productie is Russisch.