• 9.371.913 stemmen

W Lesie Dzis Nie Zasnie Nikt (2020)

Horror / Thriller | 102 minuten

Met onder meer: Julia Wieniawa-Narkiewicz, Gabriela Muskała en Piotr Cyrwus

Gesproken taal: Pools

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot W Lesie Dzis Nie Zasnie Nikt

"They died without internet."

Een groep aan technologie verslaafde tieners bevindt zich in een offline-kamp, waar een wandeling in het bos zonder smartphone niet zoals gepland gaat. Ze zullen voor hun leven moeten vechten tegen dingen die ze nog nooit eerder hebben gezien, zelfs in de donkerste uithoeken van het internet. Geconfronteerd met de gevaren die op de loer liggen in het bos, zullen ze ware vriendschap, liefde en opoffering vinden.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vanaf morgen te zien op Netflix.

avatar van Hansiro

Hansiro

Aardig tussendoortje dit! Verwacht geen diepgaand verhaal of goede personages maar gewoon het standaard riedeltje, groep tieners alleen in de bossen inclusief een Leatherface/Hills have eyes achtig figuur wat er ronddwaalt en dan kun je het verder wel invullen. Aan bloed geen gebrek en door de lompe kills komt deze toch net boven het maaiveld uit.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Vreemde film. Deed me regelmatig denken aan Wrong Turn. Meerdere kills komen zo uit de Wrong Turn films. Vond het een vreemde film. Het begin was allemaal aardig maar de film zakt op een geven moment erg in en werd daardoor wat saai. Hoe de 'monsters" zo zijn geworden sloeg ook nergens op. Aardige film maar dat was het dan ook wel. De zoveelste middelmatige netflix original.

avatar van Skuller

Skuller

Man man man wat slecht . Visueel is het niet best .het acteerwerk is dramatisch slecht .matig verhaal.veel jat werk uit andere films.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niet te best dit, komt allemaal vré amateuristisch over, zelfs de weinige kills zijn dan nog meer uit beeld dan wat anders...en dat einde past bij de rest vd film... slecht.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het sfeertje was nog wel oke soms, lekker in een bos ronddwalen verveelt niet snel.

Echter juist datgene waarvoor je schrik zou moeten hebben was echt zeldzaam slecht uitgewerkt!

Verder ook een lompe, armoedige ode aan Fargo.....

avatar van Collins

Collins

Poolse tieners op zomerkamp. Een zomerkamp waar het gebruik van smartphones, ipads etc. niet is toegestaan. Een afkick-kamp zogezegd. Handig bedacht van medeschrijver en regisseur Bartosz M. Kowalski, die met deze inventieve gedachtenkronkel meteen een vervelende communicatieve hobbel in het verhaal wegneemt. Op deze manier is een groepje enthousiaste kampeerders dat tijdens een driedaagse wandeltocht door Hillbilly land nare dingen meemaakt, niet in staat om de buitenwereld te waarschuwen.

In het begin dacht ik nog heel even dat de film zich kritisch wilde opstellen ten opzichte van het excessieve gebruik van moderne communicatiemiddelen. Die gedachte werd al snel de kop ingedrukt. Dat zorgwekkende aspect speelt nauwelijks een rol. Het gaat Kowalski puur om het praktische effect. Personages die afgesneden zijn van de buitenwereld wekken simpelweg meer spanning op dan personages die dat niet zijn. Isolement en spanning gaan nu eenmaal goed samen.

Een slasher. Een weinig verrassende film met bloed en gore. Een film met stereotiepe karakters en een voorspelbaar verloop. Met jump scares die van tevoren gemakkelijk zijn te voorzien. Het is formulewerk. Gelukkig weet je dat al vroeg in de film. Eventuele diepzinnige of andere verwachtingen kunnen meteen overboord. We hebben hier te maken met een doodgewone slasher. Een aangenaam rechttoe rechtaan verhaal dat vooral teert op de prima effecten en de brute kills.

Geen originele film dus. De film doet bijvoorbeeld sterk denken aan Wrong Turn (2003). Ik las het in een eerder bericht ook al. Veel materiaal lijkt bijna uit die film te zijn gekopieerd. Heel oorspronkelijk is deze Poolse variant van de klassieke Backwoods horror dus niet. Nobody Sleeps in the Woods Tonight is niet meer dan een simpele slasher, die vaardig is afgekeken van andere slashers.

Ach. Als simpele ziel vermaak ik me daar meestal wel mee.

avatar van Basto

Basto

• 11929 berichten

Best vermakelijke Poolse Vrijdag de 13e kloon. Niet origineel, maar wel soms best bruut en sfeervol. Heb me er prima mee vermaakt.

avatar van stinissen

Zeer matige horror die nooit opgang kwam laat staan spannend werd.

Typische zo'n "ode aan de horror uit een land waar weinig horrorfilms gemaakt worden". Uiteraard schatplichtig aan de bekendere horrors (van een jaartje of 20 geleden), een regisseur die dan ook duidelijk veel liefde heeft voor het genre en daarom niet al veel afwijkt van de bekende paden (want waarschijnlijk altijd gedroomd om ook zo'n film te mogen maken, en die droom dan ook eindelijk waarheid ziet worden), maar wel net genoeg eigenheid toevoegt zodat de film toch een eigen smoelwerk heeft.

Backwoods horror/slasher met wat komische noten (het slashergeluid verwerkt in de soundtrack tijdens de sexscene is een grappig detail), een paar brute kills en veel knipogen. Ook naar andere horror niches trouwens, zoals politieagent 237 illustreert. Verder erg verzorgd geschoten en leuk geacteerd.

Meer dan verdienstelijk en erg vermakelijk. Origineel is het niet, maar alsof dat tegenwoordig een maatstaf zou zijn.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Heb mij met dit jatwerk uit div.andere horrorfilms best wel vermaakt,en dat voor een poolse film3 stars.

avatar van slam1975

slam1975

Kijkt best aardig weg! Wel in het Pools kijken en niet de nagesynchroniseerde versie.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Er is niets zo frustrerend als een slechte slasher. Een subgenre waar je (eigenlijk, stiekem...) maar twee dingen goed voor elkaar hoeft te hebben: de killer en de kills. Laten dat nou twee dingen zijn die Kowalski in de basis al juist heeft. Nu valt er voor de voor de liefhebber van de écht smeuïge gore niet veel opvallends te beleven, maar deze ''Poolse variant'' volgt de Amerikaanse blauwdruk voor zomerkamp-slashers tot in de puntjes en doet dat met de nodige zelfbewuste luchtigheid. Alle clichés zijn in dit geval met een reden aanwezig; ze zijn efficient en tijdloos. Beter goed gejat, dan slecht bedacht... was zelden zo toepasselijk.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Vermakelijke horrorprent die wel leentjebuur doet bij andere horrorfilms, maar dit goed toepast in deze film. Blood and Gore voldoende en zeker een must see voor de die hard horrorfans.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best oké.

Tijdje geleden al gezien, kwam vooral onder de aandacht toen deze film samen met 5 andere horrorfilms tijdens Halloween in een rits op Netflix werden gezet. Eigenlijk heb ik ze toen allemaal op mijn kijklijst gezet, en als één van de eerste om gezien te worden was toen Nobody Sleeps in the Woods Tonight.

Gekeken in oorspronkelijke taal, altijd fijner dan die zoutloze Engelse dubbings. Polen is ook niet snel een land waar ik aan de lopende band films van kijk, alhoewel ze tot nu toe steeds verrassend uit de hoek weten te komen. Vooral Jan Komasa is erg lekker bezig in Polen, en nu laat deze Poolse slasher zichzelf ook mooi zien.

Het is inderdaad een soort ode geworden, een ode die zich in het begin niet zo serieus lijkt te nemen maar later wel een serieuzere kant opgaat. Uiteindelijk beginnen de clichés zelfs de enigszins satirische toon te overschreeuwen en dat is eigenlijk het moment waarop de film minder wordt.

Acteerwerk is best prima. Stereotypen genoeg hier, alleen heeft regisseur Kowalski ze voor de lol wat moderner ingericht, zoals dat het nu allemaal telefoonverslaafden zijn. Leuke toevoeging, vooral omdat het in de tijd van nu best relevant is. De rest van de film is wel redelijk ouderwets opgezet, dus bij telefoonverslaafden blijft het dan ook.

De monsters zien er best grappig uit, eentje deed me erg denken aan Victor Crowley van de Hatchet-reeks. Qua kills kan de film zich niet meten met extreme soortgenoten, alhoewel het niet zuinig met bloed omgaat. Toch zijn de kills niet zo heel bijzonder en eigenlijk vooral verwijzingen naar andere films.

Beetje jammer dat de film soms lijkt te vergeten dat het best origineel begon en uiteindelijk volledig terugvalt op herhalingen van oude slashers. Ook niet heel erg, maar als de film eerst originelere paden erin gooit verwacht je wel op z'n minst iets bijzonders, maar dat blijft hier helaas uit.

Het duurt lang voordat de horror echt begint, maar eenmaal het begint gaat het allemaal wel best snel. Tempo zit er best goed in en de film is heel degelijk uit te kijken. Onschuldig slashertje, leuk uitgevoerd en met net aan genoeg budget om zijn tanden te laten zien. Best leuk voor een avondje.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

De tussenliggende uitleg omtrent de oorzaak van het uiterlijk en de handelingen van de

twee leproosachtige kolossen, vond ik een zekere meerwaarde hebben. Je zou ermee

bijna medelijden met ze krijgen.

Gedenkwaardige scenes kom je niet tegen, maar in zijn algemeenheid heeft de film best

wel iets. De stunteligheid af en toe neem je voor lief of hoort er misschien ook wel een

beetje bij. En blijkt ook deze horrorvariant in de bossen prettig om naar te kijken. Het is

trouwens wel lang wachten weer vooraleer de boel op gang komt. Waar tegenover staat

dat je tevoren een beetje een idee van enkele personages krijgt. Daarbij is zeker in het

laatste half uur het tempo best wel onderhoudend, met ook redelijk acteerwerk van het

merendeel van de cast.

avatar van joolstein

joolstein

Huh een Turkey-score? Enfin... het zal dan wel aan mij liggen? Maar zoveel mis was er toch niet met deze film? Ja oké wat de film brengt is niet echt iets nieuws. Euh... welke in het slasher-genre wel dan? Een gave mutant-achtige killer(s) check! Weerloze tieners, check! En die tieners zijn niet eens het irritante slachtvee. Ze krijgen alle wat meer achtergrondverhaal en met name Julia Wieniawa als Zosia, het hoofdpersonage. Ook de killers maar die zijn er verder wel alleen om zoveel mogelijk tieners te vermoorden. Fijn was ook die lichte tegenstelling van de technologie versus natuur. Ondertussen laten de makers ook zien dat ze naar Friday the 13th (deel zeven in ieder geval!) heb gekeken en ja daar hoort ook naaktheid bij! Misschien had er net iets meer gore in gemogen maar menig film die bios bereikt bezit denk ik minder!? Het resultaat is een fijne zomerkamp slasher-film, maar blijkbaar alleen voor de liefhebber van dat subgenre!

avatar van horizons

horizons

Gewoon vermakelijke slasher.

avatar van huiguh

huiguh

Vond 'm wel aardig, er zijn veel slechtere films in dit genre.

avatar van wibro

wibro

De dames zagen er best wel aardig uit maar dat was het dan ook zo'n beetje. Tja, horrorfilms met mismaakte reuzen zijn nu niet bepaald mijn ding. Een tegenvaller dus deze Poolse horrorfilm die nu bepaald uitblonk in originaliteit. Heb het allemaal al een tig keer eerder gezien.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van dit soort horrorfilms. Hier krijgen ze niet echt hoge scores, maar dit is toch best genieten! Genoeg sfeer en spanning binnen een genre met clichés, maar als het goed gedaan is, wordt het nog wel wat. Het gegeven is eenvoudig, een hoop tieners in een bos met een killer on the loose. Horrorpopcorn met de nodige schrikmomenten en goor.

avatar van Curriculum

Curriculum

Niet veel soeps. Standaard slasher film.

avatar van Noodless

Noodless

Toffe horrorprent uit Polen die op het eerste gezicht de zoveelste slasher over tieners in een bos lijkt te zijn, maar de kijker toch weet te verrassen door een verfrissende aanpak en een leuke twist. Daarbij een paar leuke gore scènes en een aangename cast die ruimte krijgen om hun personage een invulling te geven. 7/10

avatar van Fisico

Fisico

Erg matte en matige horrorfilm van Poolse makelij. Hier en daar een goor moment, maar het ontbreekt de film aan spanning en vooral sfeer. Nergens het gevoel gekregen naar iets bijzonders te kijken. De setting wordt ook onvoldoende uitgebuit en van de spanning van achtervolgingen is nauwelijks sprake.

Ook nogal een lame verhaal van de transformatie van die broers zovele jaren geleden. En nu zouden dat opeens bloeddorstige reuzen moeten zijn? De nakende doden worden letterlijk met een gil uit het scherm weggerukt.

Wel interessant was het gegeven van dat bootcamp waarbij technologie werd verbannen.

avatar van Kondoro

Kondoro

"They died without internet."

Een film volgens het Amerikaanse uitgevoerd op zijn Pools. En echt een leuke zit was het wel want inderdaad als je gaat kijken naar het niveau kent deze film best leuke killers en leuke kills, iets wat de grondlegging is voor een film als dit. Een bijpassend verhaal moet dan wel leuk zijn maar, daar ligt nooit echt de focus en dat is hier ook niet. ‘Kowalski’ laat zien leuke bloederige scenes, leuke killers en een prima setting in huis te hebben, waar het helaas inderdaad nog wel eens kan missen aan de spanning en je veel killmomenten al vanaf mijlen ver aan ziet komen gezien het clichégehalte.

Er wordt duidelijk een lijntje gespannen met oudere slashers films en er wordt wederom gekozen voor een bepaalde tienerkamp in het bos, de oudste setting in het slashergenre denk ik wel maar, altijd vol met mogelijkheden en altijd wel erg leuke, de oude verlaten boshutten, verschillende vallen en vreemde personages komen ook hierlangs en wederom in de middle of nowhere, dus heerlijk rustig. Ik moest nog wel lachen op het einde waar je opeens twee neonazi’s door het bos ziet struinen, zingend over hoe geweldig ze hun land wel niet vinden en vooral een open eind, naja deel twee is ook net gereleased dus dat was wel logisch.

De twee killers waren wel leuk gedaan, al was het misschien soms wat aan de overdreven kant zeker hun ontstaan vond ik niet héél boeiend. Voor het horrorgehalte overigens wel een stuk leuker, en ook lekker ranzig. Ik moet zeggen dat ik me toch nog wel meer heb vermaakt met deze slasher dan dat ik vooraf heb gedacht, heel tof.

avatar van Borderline

Borderline

Veel jatwerk en slecht jatwerk ook nog naar mijn mening, het idee is leuk mensen ontdoen van hun verslavende sociale media etc maar van de kills zag je niet veel en het monster zag je al snel erg veel wat de spanning al snel roet in eten gooide

avatar van Aapje81

Aapje81

Nadat ik me gister kostelijk had vermaakt met de Poolse Netflix film Wszyscy Moi Przyjaciele Nie Zyja (Film, 2020) - MovieMeter.nl had ik voor vanavond besloten om in dat land te blijven en nog een leuke titel uit te zoeken. Deze koddige horrorfilm spiekt veelvuldig bij zijn bekendere vriendjes maar is daarom niet minder leuk dan de zoveelste inwisselbare slasher uit Amerika.

De opbouw van de film is aardig, humor is er voldoende en zelfs het gebruikelijke woke sausje, dat in elke Netflix productie zit mag hier niet ontbreken. De sfeer blijft lange tijd aangenaam ontspannen en de makers hebben goed door dat ze zichzelf niet te serieus moeten nemen. Als dan in pakweg de laatste 20 minuten iets meer drama wordt ingezet voelt dat misplaatst.

Gelukkig herpakt de film zich in de laatste 5 minuten en heb ik nog hard kunnen lachen om de laatste paar acties in de film.

Het oogt allemaal goedkoop maar zeker de moeite waard voor de genre liefhebber. Ook in Polen maken ze dus leuke horrorfilms en ik ben nog steeds blij dat Netflix dit soort pulp aan blijft bieden.

Niet geweldig maar wel leuk!

avatar van Esrakoncuy

Esrakoncuy

Wat een irritante kut film.

avatar van Daan258

Daan258

Ik snap de redelijk hoge score niet!!

Man wat heb ik me kapot verveeld tijdens deze film. Vreselijk, maar dan ook echt vreselijk saai

avatar van wess16

wess16

Door de groezelige trailer op Netlix had ik hier erg hoge verwachting van, maar heel bijzonder bleek deze film nu ook weer niet... 3^

avatar van koalaM

koalaM

Geen idee waarom deze film boven de 2,5 zit, heeeeeele slechte film.

avatar van lang pee

lang pee

Ik moet Skuller gelijk geven, het acteren is dramatisch slecht, en dit hebben we al duizend keer gezien. Soms beter, maar meestal van hetzelfde en niet al te best...