• 9.372.278 stemmen

Geregisseerd door: Yukiko Mishima

Met onder meer: Kaho, Satoshi Tsumabuki en Tasuku Emoto

Gesproken taal: Japans

Plot Red

"That night called upon her to determine her own fate."

Toko Suguri is gelukkig getrouwd en moeder van een schattige dochter. Ze lijkt alles te hebben wat ze zich maar kan wensen. Op een bruiloft treft ze Akihiko Kurata, een voormalig geliefde. Ze heeft hem tien jaar niet gezien. Het weerzien ontwaakt een diep verlangen in haar.

Tōko Muranushi

Ogata Yoko

Villager Asako

avatar van Fisico

Fisico

Mijn derde film vanop het online Japans filmfestival. Diegene die me ook het meest aansprak en beviel. Bij deze een intrigerende inkijk in een hedendaags gezin. De synopsis laat verstaan dat de vrouw een gelukkig leven lijkt, maar dat was volgens mij helemaal niet het geval. Ik heb me ook even ingelezen over de rol van de vrouw in nog nog talrijke conservatief-traditionele huishoudens en daar zou het de gewoonte zijn dat gehuwde vrouwen huisvrouwen worden. Ook de onderdanigheid en gedienstigheid staat erg centraal. Het is de man die de touwtjes in handen heeft, zowel thuis als bij uitstappen. Denigrerend bij momenten zoals op het feestje of zoals in bed.

Ze vindt haar troost in een oude vriend, maar naast het sterk passionele vervolg zitten er wel wat diepere lagen in de film. Zoals de metafoor van de maquette bijvoorbeeld en de drang om een nieuw onbereikbaar leven op te bouwen. Beetje vreemde soundtrack met Jeff Buckley op de achtergrond, maar ik ben een liefhebber van de song, dus kon het wel hebben.

Verde prima en overtuigend acteerwerk, prima cinematografie en knappe sfeersetting en chemie tussen Kurata en Toko. Ook een aantal sterke scènes zoals de omzwervingen in de sneeuw of het telefoongesprek in het telefoonhok. Mooi!