• 9.375.349 stemmen

Dead or Alive 2: Tôbôsha (2000)

Actie / Misdaad | 97 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: Dead or Alive 2: Birds

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Riki Takeuchi en Edison Chen

Gesproken taal: Japans en Mandarijn

Plot Dead or Alive 2: Tôbôsha

Mizuki en Shu zijn twee jeugdvrienden die elkaar na lange tijd toevallig weer tegenkomen als Boo in opdracht van de Yakuza een moord moet plegen. De opdracht heeft echter grotere gevolgen dan Boo had gedacht, en samen met Mizuki vlucht hij naar zijn geboortestadje op een eiland ergens voor de Japanse kust. Zowel de Yakuza als de Chinese triaden zijn op zoek naar de twee mannen, en na een bezoek aan het weeshuis waar ze zijn opgegroeid, besluit het tweetal ondanks de gevaren, terug te gaan naar de grote stad om er als professionele huurmoordenaars te werken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

BoordAppel

Als je deel 1 goed vond dan zal deze film je ook wel kunnen bekoren. Hij is iig net zo maf. Ik geef ook hetzelfde punt als deel 1 namelijk een 3,5. Wel een beetje raar dat ie ook Dead or Alive heet want een vervolg kan je t niet noemen (is ook een beetje onmogelijk gezien t einde van deel 1). Het verhaal is interessant en ik heb t idee dat er meer inzit dan ik in eerste instantie dacht. Hetzelfde had ik bij Ichi the Killer en deel 1 van DoA. Ik wil iig snel andere films zien van Miike want ik vind ze erg apart en vermakelijk.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Dit deel is een stuk minder bloederig en smerig dan het eerste deel. Maar ik vond hem toch stukken beter. Het eerste uur is soms gewoon ontroerend en erg grappig daarna wordt het allemaal een stuk vreemder. Echt een aanrader!

Goodfella

Miike, tja.. je moet het eigenlijk gewoon een keer gezien hebben, grensverleggend is het namelijk wél Ik ben geen fan van 'm en zal dat denk ik ook nooit worden, maar een beetje amusant is dit iig zeker, hoewel 80% van deze film gewoon TE raar, geflipt, over the top, karikaturaal en totaal loos is. Gelukkig heeft Miike dan altijd nog zo'n 2 à 3 bijna briljante scènes in petto, (hier: de executie met 3 kogels van die dwerg --> halfbakken dwarsdoorsnede van z'n hoofd --> meetlatje erbij om graden te berekenen --> *plof* --> nintendo riedeltje --> 'dood'. ..én de scène waarin een superblij toneelstukje wordt afgewisseld met necrofilie, kapmessen, onthoofdingen en liters bloed. waardoor ik ook bij dit werkje toch weer op een hele krappe voldoende uitkom. Ruim 2,5* dus..

totaal loos is

Dat heb ik ook een beetje bij alle films die ik van Miike heb gezien, maar ik heb ook elke x het gevoel dat er veel meer achter zit dan in eerste instantie lijkt. Wat wil hij bv hier met de vogels/vleugels zeggen?

Goodfella

Niks. Miike is gek en zéker geen Lynch.

(hoewel het 3e deel van DoA wel wat onverklaarbare zaken uit de vorige delen min of meer verklaard...)

Goodfella schreef:

Niks. Miike is gek en zéker geen Lynch.

Ja gek is ie zeker, maar das Lynch ook volgens mij. Toch denk ik dat hij er iets mee moet zeggen. Je gaat dat soort vage dingen toch niet alleen om het vaag doen in je films verwerken? Misschien dat ze zich vrij als een vogel voelen of zo door de dingen die ze doen? Slechte theorie maar ik kan niets beters verzinnen. Binnenkort nog maar n x kijken.

Goodfella

Kijk eerst deel 3 maar 's. Qua film dit keer helemaal erg matig, maar als je (een beetje) uitleg zoekt voor de punten die je hier noemt is 'ie wel de moeite waard..

BoordAppel

Is deel 3 dan een vervolg op beide films? Want deel 2 is helemaal geen vervolg op 1. Het heeft er niets mee te maken zelfs, behalve de absurditeit. Of mis ik nu iets?

Maar ik zal 3 zeker een keer kijken.

avatar van Sjan

Sjan

Na Ichi en DOA 1 de derde die ik van Miike zie. Deze is een stuk minder druk en over the top als de eerste 2 die ik opnoemde. Het is meer een verhaal over vriendschap, maar wel een erg mooi verhaal. Er zitten nog steeds wel maffe en soms erg lompe scenes in, maar echt in veel mindere mate. Een vervolg is het idd niet te noemen. 3.5*

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Wat wil hij bv hier met de vogels/vleugels zeggen?

Was dat niet gewoon om het "nobele" idee van ze, dat ze zouden moorden om vervolgens met het geld wat ze ermee verdienen te gebruiken om levens te redden, te onderstrepen.

Offe omdat ze eigenlijk al dood waren gegaan in deel 1?

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik verwachtte echt veel bloed en geweld, maar eigenlijk was het een mooie sfeervolle film. (Okee, met ook af en toe bloed en geweld..)Ik vond hem ook wel erg grappig! Leuk toneel stukje! Ik vraag me af of de kinderen dat ook vonden. :S

avatar van Hemdale

Hemdale

Het viel inderdaad wel mee, er zat al niet zo heel veel bloed en geweld in... maar toch weer een hele lekkere film van Miike!

avatar van Consurgo

Consurgo

Ik denk dat ik teveel probeerde de film te bevatten...want het ging mij allemaal een beetje voorbij...het was meer een hoop verschillende beelden achter elkaar, naar mijn idee.

Ik vond hem dan ook maar 2 sterren, zaten wel wat grappige stukjes in, maar veel was behoorlijk absurd en bizar.

Maar ik zal hem misschien nog eens kijken, met een andere instelling. Misschien dat ik hem dan meer waardeer.

Ik vond het gewoon allemaal...tja...raar.

avatar van pascal83

pascal83

erg goede film, maar inderdaad minder over de top dan ichi the killer bijvoorbeeld (heb doa 1 nog niet gezien).
Deze film had ik voor maar 5 euro bij bart smit gekocht, maar er vielen me wel iets vreemd op. Sommige scenes waren gecensureerd, zoals de scene dat mizuki en shu (hij heet toch boo????) een man hadden vermoord en vervolgens zijn been in zijn an*s hadden gestopt (ik kon het echt niet anders verwoorden). het stukje dat zijn vrouw hem naakt vond was gecensureerd (althans een gedeelte van de man), net als de been waar de vrouw later zat tegen aan te huilen.
Heeft iemand dat ook gezien ???? Of ligt dat simpelweg aan mijn bartsmit versie 0-) ????

pascal83 schreef:

Is ook bij de FRS versie.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

ik heb m net gekocht voor 5 euro

bij bart smid!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Goodfella schreef:

Dat was idd een van de beste stukken.

avatar van Monsta Kody

Monsta Kody

gisteren voor de tweede keer gezien, en mn stem verhoogd van 4 naar 4,5. Ik vind het één van de beste films van miike, alleen jammer dat er een paar dingen in zitten die op het eerste gezicht onverklaarbaar zijn. Verder is de hele film super, vooral op het gebied van sfeer en muziek. En de mooiste (en langste) sterfscene die ik ooit heb gezien.

avatar van zombie

zombie

Monsta Kody schreef:

Ik vind het één van de beste films van miike.

Maar je hebt ze nog lang niet allemaal gezien..., je gaat vast ook uit je dak bij "Visitor Q","Gozu","City of Lost Souls" en "Fudoh"...om er maar even een paar op te noemen! En 't mooie is dat ie meerdere films per jaar maakt! :d

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Ik heb ook nog lang niet alles van miike gezien, maar vergeleken met 'city of lost souls' , 'ichi the killer' , 'DOA1' en ' fudoh' vind ik 'DOA2' onverwacht de beste film. Alleen 'Audition' vind ik nog cooler.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Veel beter dan het slechte eerste deel. Miike weet je weer anderhalf uur lang te entertainen. 3,5*

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Leuke film die mij vooral in het eerste gedeelte wist te ontroeren. Verder is de film stukken beter dan deel 1. een 4 is wel op zn plaats

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Inderdaad stukken beter dan deel 1. Al blijft het einde van 1 hilarisch.

avatar van Reinbo

Leuk, maar nergens groots, in dat opzicht is deel 1 leuker vanwege de fantastische eindscene 3*

avatar van OnCe

OnCe

Het is niet zijn been dat gecensureerd is maar zijn geslachtsorgaan, dan nog eentje van een redelijk groot formaat , nu versta je wel waarom dit gecensureerd is

avatar van FillumGek

FillumGek

Net als deel 1 een beetje raar. Lang niet alles was te snappen maar er zaten coole personages en vette scenes in dus net als deel 1 krijgt deze van mij ook een 3.5*

avatar van MrVengeance

MrVengeance

Beter dan deel 1.

Minder aktie,mooier verhaal.

al met al een leuke film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Net als deel 1, erg de moeite. Hebben niet zo heel veel met elkaar te maken, trouwens.

Deel 2 heeft minder geniale scènes, maar is net wat evenwichtiger. De film gaat veel meer over het herbeleven van jeugd en het ophalen van jeugdherinneringen dan over yakuza praktijken. Dat is slechts een middel en een setting (wel een die uiterst effectief is). Was trouwens erg mooi in beeld gebracht, het herbeleven van die jeugd en dan heb ik het over zowel cinematografisch vlak (beter als deel 1) als de vertelstijl.

Sterke film, 4 sterren.

avatar van Ramon K

Ramon K

Heel anders dan deel 1. Miike weet een geweldig gevoel van melancholie en vriendschap over te brengen in het eerste gedeelte van de film. Dat deel doet erg warm, maar ook komisch aan. Maar waarom Miike dan weer besluit om zo erg van toon te veranderen blijft voor mij een raadsel. Het werkt totaal niet. Ik houd het op een krappe 3*.

avatar van kiriyama

kiriyama

Stukken beter dan het eerste deel.

Het verhaal is beter uitgewerkt, er zit humor in, de hoofdcharacters waren nu wel cool en hij was in tegenstelling tot deel 1 absoluut niet saai. Alhoewel de freaky scenes in dit deel bij lange na niet konden tippen aan het geweldig gestoorde eind van deel 1, zijn ze ook hier aanwezig en erg goed uitgewerkt.

Een echte aanrader dit, zeker voor mensen die fan zijn van Kitano en dan vooral van z'n yakuza films, deze heeft daar namelijk veel van weg, ookal is Miike's hand de hele film sterk aanwezig. Op het eind na (wat btw ook in deze mooi was) overtreft hij op alle vlakken z'n voorganger.

4* En op naar deel 3.