Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Takashi Miike
Met onder meer: Maria Chen en Riki Takeuchi
Gesproken taal: Kantonees, Engels en Japans
Plot Dead or Alive: Final
In het post-apocalyptische Yokohama wordt de bevolking uiterst streng gecontroleerd door een meedogenloze en geschifte burgemeester. De bevolking is echter niet meer tevreden, en een politieagent en een zwerver sluiten zich aan bij een groep rebellen om de bevolking van het juk van de burgemeester te bevrijden. Als drukmiddel kidnappen ze onder meer zijn zoon en willen hem op die manier tot aftreden dwingen.
Ryô
Pregnant Woman
Fong
Don
pjotr
Deeltje 2 en 3 liggen gewoon bij de Free Record Shop zag ik vanmiddag - en maar voor een Euro of acht.....dus maar effe aanschaffen....
zombie
Mmmm, dit deel is een stuk minder leuk als zijn voorgangers! Miike had blijkbaar net Blade Runner gezien. Dus geen originaliteits-prijs dit keer....(behalve 't einde dan, want dat is weer lekker freaky).
Hemdale
Inderdaad minder dan de voorgangers, het einde vond ik eigenlijk niet fantastisch beetje belabberd maar toch voor de rest nog wel een aardige film die je eigenlijk wel gezien moet hebben na de andere twee DoA films.
Padd0
Net iets beter dan het tweede deel maar nog niet echt super.
De vechtscenes zagen er wel cool uit.
Ik vond die robot op het einde echter wel heel erg lam.
3*.
pascal83
De eerste Miike film die mij tegenvalt ... zelfs het einde was niet van hetzelfde kaliber als deel 1 en 2.
Wel grappig eigenlijk dat de triologie met een vergelijkbare scene eindigt als waar mee het ooit mee begon (doa1) ...
2.5* (omdat de 2 hoofdrolspelers toch nog wel heel stoer zijn)
aSMoDeuS
Echt genieten!
de bullettime in deze film is dus echt stukken mooier in beeld gebracht dan die van The Matrix
Is dit de enige van de drie films die post apocalyptisch is?
Zijn de delen los te zien?
Nog goedkoper zelfs.
Originele formaat?
Dopke
Is dit de enige van de drie films die post apocalyptisch is?
Zijn de delen los te zien?
Ye, de enige post-apocalyptische en ze zijn gewoon los te zien. De twee hoofdrolspelers komen steeds in andere gedaantes voor, met iedere film zijn eigen structuur en situaties.
Wat al eerder gezegd is, 'verbind' het einde van deze film de drie films in zekere zin, maar daarvoor hoef je het eerste of tweede deel nog niet eerder gezien te hebben.
DOA
Ik vind alles van Doa zowiezo erg goed. Van deel 1 vind ik het einde vooral heel goed, deel 2 vind ik in zijn geheel heel goed en deel 3 is iewat relaxter dan 1 en 2 maar formidabel. Deel 3 week wat af van de vorige 2 delen maar blijft indrukwekkend. Ik vind de 2 acteurs trouwens bovennatuurlijk acteren, ze leven zich erg goed in, bij altijd extreme figuren die ze moeten spelen.
Ik wil nog veel meer zeggen maar dat zou niet passen... Kijk zelf maar *5!!!
De beste van de drie. Ook dit deel heeft enkele mankementen (kan me niet voorstellen dat de aarde er zou uitziet in 23ennogwat en men heeft daar schijnbaar ook nog benzine). Maar als je je over deze dingen heen kan zetten is het best een goed filmpje. Miike weet (eindelijk) eens bijna de gehele speelduur (al was het maar een kleine anderhalf uura) te boeien, iets wat ik bij zijn films nog maar zelden meegemaakt heb.
De beste van de drie, wat mij betreft.
Realisme zal dan ook wel niet het punt geweest zijn. Afgezien van enkele kleine details is er dan ook weinig sci-fi te vinden hier.
Wel prachtige groen/geel filters, en een film die verdacht visueel afgewerkt is. Veel prachtige shots, Aikawa die weer cooler dan cool is en hier en daar (al is het dan in mindere mate) leuke Miike weirdness. Ook het einde viel met best goed mee in dat opzicht, erg komische wraakactie op die burgemeester
Zeker beter dan de eerste, denk dat deel twee echter m'n favoriet blijft. Toch een pak beter dan ik op basis van de berichten hier verwacht had. 4*
YuLaw16
Deze film is wel heel erg toegankelijk gemaakt tot het publiek. Deel 1 en 2 waren keiharde gangsterfilms, die niet voor tere zieltjes bedoeld waren, en deel 3 kan uitstekend met het hele gezin bekeken worden. De film voelde gewoon heel erg mainstream aan. Ook dat er chinees wordt gesproken vond ik overbodig. Goede dingen aan de film waren uiteraard de twee hoofdrolspelers, ontzettend geweldig en fout zien ze eruit, ik moet maar eens meer films van hen bekijken. Ook het heerlijke openeinde beviel mij wel. De actie was ook wel grappig. Ook het kamera werk en zoals onderhond al zei de groen/geel filters zien er prachtig uit. Al met al blijft deel 2 mijn favoriet, maar is deze film ook behoorlijk vermakelijk
*3.5
BoordAppel
De gebruikelijke Miike ingrediënten zijn hier weer aanwezig: onzin, enorme lullen en wat leuke vondsten. Weer een leuke film dus. Beter dan de eerste (want boeit de gehele lengte) maar minder dan deel twee (minder grappig en origineel verhaal).
FillumGek
Weer een vage film van Miike. Een beetje dezelfde ingredienten als in deel 1 en 2 wat deze film ook weer 3.5* oplevert van mijn kant. Het einde was nogal vaag en sloeg eigenlijk helemaal nergens op, net zoals een aantal andere dingen die niks bijdragen aan het verhaal, maar in zijn geheel maakt dat het juist ook wel weer leuk. Vooral de bullet-time effecten en de gevechten waren heel cool gedaan.
Over de trilogie: Die is vrij vreemd. Deel 1 begint gewoon realistisch maar eindigd met complete science-fiction (energieaanvallen e.d.) Deel 2 heeft veel flashbacks waardoor je soms even goed moet opletten en deel 3 speelt 350 jaar na nu af en is dan ook compleet over de top. Vooral het einde dus ook. De trilogie is ook geen doorlopend verhaal, dus je hoeft niet per se deel 1 en 2 gezien te hebben om dit deel te kunnen volgen.
Film: 3.5*
Trilogie: 7/10
Ramon K
Dit laatste deel uit de trilogie beviel me totaal niet. Slechte computergraphics om de toekomstsetting te duiden (wat een belabberde overvliegende zeppelins), een erg mat plot over androids, slechte dialogen en een belabberde finale. Wel ooit mooi in beeld gebracht en de sporadische actie is vermakelijk. 1,5*
mister blonde
Minste van de drie. Niet onaardig, maar op het goede begin en eind na, lang niet zo boeiend als de deel 1 en 2. 3,5 sterren.
kiriyama
Niet zo goed als deel 2 maar overall beter dan deel 1. Op het eind na dan, waar dat in de vorige delen en vooral deel 1 geweldig was, vond ik het hier minder. Er zit een lekker sfeertje in en hij is zeker niet saai. Qua cinematografie vond ik hem op sommige stukken erg goed en de soundtrack is ook prima.
3.5*, een halfje hoger dan deel 1 en een halfje lager dan deel 2.
P.S. deze duurt niet langer dan anderhalf uur, dus de tijd moet worden aangepast.
sinterklaas
Heb ik even gedaan ja.
Ook dit was een redelijk vervolg maar niet beter dan deel 2. En veel klopt ook niet in deze film want denkt Miike nou echt dat de mensen 3 en een half eeuw later nog in dezelfte auto's rijden als nu? en dezelfte flatgebouwen hebben? Als dit verhaal in 1702 was verzonnen zouden we nu denk nog met paard en wagen rijden en leven we nog in rieten hutten. Daarnaast is de film in Hong Kong opgenomen dat Yokohama voor moest stellen maar het lijkt er echt niet op. Er worden ook meer Chinees in gesproken als Japans en zoals gezegt, het jaar 2346 is erg overdreven want het lijkt gewoon op het heden. Het Futuristische sfeer zit er niet echt in maargoed.
Ook ondbraken deze keer de bizare dingen waar Miike zo goed in was, behalve dan die robot met die pikhoofd aan het eind maar die vond ik nogal dom.
Maargoed, al deze bovengenoemde dingen staat het vermaakt niet in de weg. Er zit nog wat bullit-time in en opnieuw zijn Sho Akiwa en Riki Takeuchi van de partij die er opnieuw iets leuks van maken. Ze spelen dit keer androiden. Ja je moet toch wat in een sf-film.
Ook laat Miike voor het gevecht aan het eind nog wat flashbacks zien uit de eerste 2 films.
Kortom: Een geslaagde finale van de DOA-serie. Maar beter dan deel 2 is ie niet. De aftiteling word opgeleukt met zo'n Chinees gitaarspelertje.
Onslaught
De DAO films zijn matig, maar deel 3 heeft mij meer geboeid dan de eerste 2 delen. Deel 1 was leuk om zijn erg vette intro en maffe tussen scenes en natuurlijk het einde, deel 2 was vrij saai en langdradig en deel 3 heeft een stoer verhaal dat leuke aktie bevat en waarbij de personages het beste overkomen.
Spoiler:
Ik vond het wel een grappig dat iedereen er standaard Chinees praat en dat de stad eigenlijks stilstaat en wordt geregeerd door een homosexuele dictator die wil dat niemand meer kinderen krijgt.
sinterklaas
Herzien en een verhoging naar 4*. Toch wel een stoere actiefilm.
Riki Takeuchi blijft cool en Aikawa zorgt ook voor een leuke aanwezigheid.
leidsehoodie
Pfff, moeilijk. Ik kon hem niet eens afkijken.
De eerste twee delen bevielen me wel, maar nu haakte ik halverwege af. Zwak plot, overbodige scènes, personages doen dingen die ik totaal niet kan verklaren, en vaak gewoon niet interessant om naar te kijken.
Wel moet ik zeggen dat ik bepaalde actie aan het begin van de film gewoonweg geniaal vond en de kleurenfilter ook wel mooi. Maar voorlopig kan ik niet meer geven dan 2.5*. Wellicht dat dat meer wordt als ik hem uit kan zien, want tot nu toe vond ik de finales in DOA altijd wel leuk!
Tayama
Ja, apart - Science Fiction film zonde Science Fiction. Afgezien van wat hilarische holografische schermpjes en die Zeppelin op de achtergrond af en toe.
Verder vooral 'science fiction' door het feit dat de toekomst geen vooruitgang kent in technologie, zo wil Miike ons laten geloven. Vond ik wel een interessante keuze. Hoogst waarschijnlijk voorgekomen aan gebrek aan budget, maar wel een leuke oplossing. Kwam nergens goedkoop over in ieder geval. Vele scenes in de bijna post-apocalyptische buurtjes, steegjes en golfplaatkrotten waren echt goed geschoten.
Niet zo slecht als velen doen zeggen (gewoon geen science-fiction film verwachten), maar echt bovengemiddeld zeker niet. Interessante trilogie die geen trilogie is, leuke afsluiter in ieder geval.
Favoriet blijft het 2e deel. Toch goed vermaakt. 4.0/5.0
Goldenskull
Goede Miike. Ik zei gisteren nog dat het lastig is voor 'm om een constant boeiende film te maken. Maar met deel 3 van Dead or Alive is dat toch eindelijk weer eens aardig gelukt, want op enkele momentjes na was dit gewoon een prima, boeiende film.
Mizuki uit deel 2 speelt zowaar een nog leukere rol, Shu is wat minder, maar die komt hier ook minder in beeld. Een paar erg gave scènes, maar ook een paar erg grappige momenten en het zag er nog mooi uit ook. Waardige afsluiter, dit derde en beste deel van de trilogie.

Dead or Alive 2: Tôbôsha
2000

Dead or Alive: Hanzaisha
1999

Netflix Original 'Unchosen' gezien? Check nu deze vergelijkbare series

Nederlandse misdaadfilm 'Herman Vermoordt Mensen' gratis te zien op NPO Start

Vijftien jaar later: Marvel-klassieker 'Thor' met Chris Hemsworth

Kroon of illusie? Wat films vertellen over het koningschap en wat de werkelijkheid is

Hana-Bi
Misdaad / Drama, 1997