• 9.375.523 stemmen

The Curse of Halloween Jack (2019)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Jones

Met onder meer: Peter Cosgrove, Derek Nelson en Tiffany Ceri

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Curse of Halloween Jack

"He returns... and this time, no one is safe."

Jaren terug richtte een seriemoordenaar tijdens Halloween een bloedbad aan in het dorpje Dunwich. Sindsdien mag er geen Halloween meer gevierd worden van de burgemeester. Een groepje rebelse tieners lapt de regels aan hun laars en geeft een Halloween-feestje. Ondertussen poogt een sekte in een naburig bos de seriemoordenaar weer tot leven te wekken door middel van een bloedritueel.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Netflix heeft blijkbaar de hele catalogus van Andrew Jones aangekocht. Rotzooi, maar het erge is: ik ben er nog benieuwd naar ook.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Andrew Jones films staan ineens volop op Netflox en ben dan toch nieuwsgierig. Het verhaaal van deze film is niet eens slecht, classic horror verhaaltje. Kills zijn droevig, gaan erg snel, nep en je krijgt niets te zien, zal door het budget komen maar maakt de film minder interessant.

avatar van Timk

Timk

Mijn eerste en meteen laatste Andrew Jones, wat een bagger !

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Hahaha, wat een troep. Ik heb me eigenlijk prima vermaakt, tot het eindeloze gewauwel van die clown met z'n oogpamper. Een welverdiende ster.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Kon het stiekem tot op zekere hoogte nog wel waarderen. Ik keek de film vooral om wat tijd te voordoen terwijl ik aan het wachten was. Misschien dat het aan dat moment heeft gelegen, maar films als deze weten op die manier nog wel effectief te zijn. Anderzijds kan je van een titel als deze gewoon geen normale kwaliteit verwachten.

Voor mij werkt vooral de bedreiging best goed. Andrew Jones lijkt vooral goedkoop te werk te willen gaan en poept aan de lopende band dit soort films uit, maar Halloween Jack is qua vormgeving wat geslaagder. Leuk detail, die lichtgevende oogjes. Maakt er toch wel een iets interessantere slechterik van. De uitwerking ervan is niet erg origineel meer, maar nog wel vlotjes.

De film opent redelijk explosief en het duurt absoluut niet lang voordat de bal begint te rollen. De moorden zijn wat tam en de kwaliteit niet zeer hoog, maar de korte duur van de film evenals een redelijk tempo weten er nog voor te zorgen dat de film niet compleet rampzalig is. En nogmaals, misschien lag dit aan het moment waarop ik hem keek, maar ik heb me niet veel hoeven storen.

Nogmaals, geen hoge kwaliteit, maar voor diegene die al een hele berg horrorfilms hebben gezien en eens opzoek zijn naar leeghoofdig en simpel vermaak dat niet eens de 90 minuten aantikt kunnen makkelijk van films als deze gebruik maken. Jones zal waarschijnlijk nooit een betere film dan deze maken en daar moet je maar vrede mee hebben, maar stiekem had ik er nog wel wat mee. Uiteindelijk blijft het alleen wel een rommelig gemonteerde en aangeklede film en die kan je moeilijk tot een voldoende waarderen, maar de onderkant van de ton is het ook niet.

avatar van trinco

trinco

Als je het ziet als een Britse parodie op al die Amerikaanse halloween-bagger die er de afgelopen decennia is gemaakt dan is het prima door te komen.

Een idiote moordgeschiedenis, knappe meiden, klungelige jongens die bol staan van de hormonen, een krankzinnige moordenaar, een vreselijke storm, het staat zo bol van de cliche's dat het gewoon leuk is.

avatar van Fisico

Fisico

Niet te best. Hoegenaamd ook niet zo eng. Een moordenaar die er nogal houterig bij liep en waarvan weinig dreiging uitging, ondanks zijn dodengang. Het achterliggende plot is ook te gek om los te lopen waarbij een soort sekte en diens leider wraak neemt voor het oprollen van hun hobby enkele jaren terug.

Geen charismatische personages, veel hormonen inderdaad, politie die als sukkels moesten doorgaan, neen, erg hoogstaand was het allemaal niet. En dan heb ik het nog niet over de erg flauwe acteerprestaties. Ik vond het vooral erg komisch daar het horrorniveau beneden alle peil bleef.

En dan is er nog die zwerver die de show moet komen stelen. Hij, die alles weet, maar door niemand au sérieux wordt genomen. Wat een rommel. Als je eens 80 minuten écht niets te doen hebt ...