• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Rob Grant

Met onder meer: Thomas Cocquerel, Camille Stopps en Angus Macfadyen

Plot Alive

"Maybe dead is better."

Een man en een vrouw worden versuft en zwaargewond wakker in een aftands sanatorium. Ze weten niet meer wie ze zijn en ook niet waar ze zijn. Al gauw komen ze erachter dat een sadistische man ze gevangen houdt en ze "verzorgt".

avatar van DiDa

DiDa

Release 20 februari 2020. Toch nieuwsgierig naar deze

Alive - premieretv.nl

avatar van schumacher

schumacher

Hoe kan je een film en bijna heel de film lang met maar 3 mensen erin boeiend maken en houden?

Welnu, deze regisseur is daar in geslaagd. Spannende en vettige gestoorde film .

En ondanks dat het constant om 3 mensen gaat zat er echt een vlot tempo in de film, het was het 1 na het andere.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Hmm zo weinig stemmen nog maar? maar het verhaal klinkt echt ziek (een beetje Saw achting).

Ik weet niet of ik dit nu wel trek....

avatar van Josla.com

Josla.com

Zeker het kijken waard! Absoluut niet met SAW te vergelijken hoor. Spannend vanaf de eerste seconde en een verrassende wending aan het einde. Naar mijn mening is het eind wat te kort gehouden, en zou de film rustig een half uurtje langer mogen duren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een aardig tussendoortje met de focus op drie personen en dat werkt best goed. Na pakweg veertig minuten komt het een beetje los, maar echt spannend of gestoord/weird wordt het niet. De film mist een eigen smoel; met camerawerk, muziek en de locatie had er meer sfeer uit gehaald kunnen worden. Richting het einde wordt het ook soms knullig (bijvoorbeeld in een auto stappen en - verrassing - daarin zit de dokter). Het heeft dus een leuk uitgangspunt maar matige uitvoering.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fijn genrewerk. Blij verrast om deze van Grant in de schappen tegen te komen. Na het succes van Harpoon (2019) was het een naam om in de gaten te houden, maar nauwelijks te realiseren door de lastige (legale) verkrijgbaarheid van z'n werk. Met deze release nu in ieder geval de uitgelezen kans om eens te zien of Harpoon een toevalstreffer was. De core kwaliteiten waren daar vooral het zwart komische / cynisme karakter, scherpte van zowel script als (jonge) cast en passende 'hardheid'. Alive is qua opzet (weer) erg traditioneel torture en Grant lijkt zich ook wel op z'n gemak te voelen binnen die bekende paden. Hoewel het geheel competent is neergezet en sfeervol geschoten, lukt het hem niet om zich los te worstelen van die beperkende clichés. Het uitgangspunt en de uiteindelijke ontknoping zijn daardoor op papier leuker dan de weg ernaartoe. Grootste gebrek is een écht markante psycho, die zie ik in Macfadyen niet echt volledig tot z'n recht komen.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Tja, je moet er denk maar van houden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond deze nog verrassend goed eigenlijk. Weinig getreuzel, film vliegt er vrijwel onmiddellijk in. En we worden geconfronteerd met een, zeg maar doorgedraaide dokter die zich botvierd op zijn twee "patiënten". Film is naar het einde toe zelf nog sterker dan het middenstuk en dat einde mocht voor mij ook nog wat langer duren. Dat alles bijeen, maakt dit een boeiende en spannende film waar sfeer ook niet ontbreekt en verdient deze msschn wel een 8/10.

PS laat de Saw vergelijking maar vallen, heeft daar niks mee te maken.

Ik ga nu zijn Harpoon zeker ook kijken.

Deze film voelt meer als een vervolg op Train to Busan dan Peninsula dat doet, om eerlijk te zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik begrijp die lage waardering niet goed. Het is toch helemaal geen verkeerde film dacht ik. Het blijft tot het einde toe onduidelijk wat er nou precies gebeurd is, maar deze clou had ik echt niet aan zien komen. En ondanks dat de film grotendeels maar 3 acteurs heeft werd het geen moment saai. De film is toch al enkele jaren oud, maar ik had hier nog nooit niks van gehoord, tot ik 'm vandaag toevallig tegenkwam op Videoland. Het was voor mij een hele aangename verrassing deze "Alive".

avatar van Fisico

Fisico

Ik had deze horror vooraf ingedeeld onder torture, maar het draait toch enigszins anders uit. Dit is geen Hostel of Saw. Al bevat het wel alle elementen en sfeer om dat idee te hebben. Ook op psychologisch vlak kan zeker die richting uitgegaan worden. Het is een situatie waarin je niet wil terechtkomen. Naast de vele vragen waar je bent en wie je dit aandoet, huiver je van de idee van wat je ogen je projecteren: een gure bunkerkamer met chirurgisch materiaal om je heen en veel bloed op de muren en op je lichaam. Je flipt voor minder ...

Los van de vragen en het mysterie vervolgens een vrij ontgoochelend verloop. Het blijft iets te veel hangen in vraagtekens zonder vooruitgang te creëren in het plot. Visueel best sfeervol, qua plot te matig om je echt te overtuigen. Het einde loopt eveneens op een sisser af.

Mijn DVD-hoes heeft de creepy hand op de cover. Coole poster! Vervelen doet de film zeker niet en met zijn anderhalf uur vliegt de film wel voorbij. Maar er zat zoveel meer in.